30/11/12

Στο top 20 της «Ήπιας Ισχύος» η Τουρκία

Ακολουθώντας μία συνεχή ανοδική πορεία, η Τουρκία εισήλθε για πρώτη φορά στο τοπ 20 των χωρών με τη μεγαλύτερη ήπια ισχύ στον κόσμο. Πρόκειται για ετήσια έρευνα του περιοδικού Monocle.


Καταλύτης για να λάβει αυτή τη θέση, ήταν οι τηλεοπτικές σειρές που προβάλλονται στην Ευρώπη και στην Μέση Ανατολή, αλλά και οι νέες διαδρομές που έχουν εγκαινιάσει οι Τουρκικές Αερογραμμές.Ο Joseph Nye επινόησε τον όρο «ήπια ισχύς» στα τέλη της δεκαετίας του 1980. Σήμερα ο όρος αυτός χρησιμοποιείται συχνά -και κάποιες φορές εσφαλμένα- από πολιτικούς ηγέτες, αρθογράφους και ακαδημαϊκούς σ' όλο τον κόσμο. Τι είναι, λοιπόν η ήπια ισχύς; Η ήπια ισχύς βρίσκεται στην ικανότητα να ελκύεις και να πείθεις, και προέρχεται από τη θελκτικότητα της κουλτούρας, των πολιτικών ιδανικών και των πολιτικών επιλογών μιας χώρας.

Η ετήσια έρευνα «Παγκόσμια Ήπια Ισχύς» («Global Soft Power») του περιοδικού Monocle , βαθμολογεί τα κράτη, με κριτήρια την πολιτική, τη διπλωματική τους υποδομή, την κουλτούρα τους, τις δυνατότητες της εκπαίδευσης και την προσέλκυση επενδύσεων.Οι πέντε πρώτες χώρες ήταν η Βρετανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γερμανία, η Γαλλία και η Σουηδία. Η Βρετανία, βρέθηκε για πρώτη φορά στην πρώτη θέση, ξεπερνώντας τις Η.Π.Α., μετά από μία χρονιά που χαρακτηρίστηκε από μεγάλες επιτυχίες σε κινηματογραφικές ταινίες, στον αθλητικό χώρο και στη μουσική.
Ομάδα Ειδήσεων e-afipnisi

3 σχόλια:

  1. Εμείς άραγε σε ποιό top των... καταναλωτών της ήπιας ισχύος να βρισκόμαστε...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαλιστα...μιλαμε για την ιδια εκθεση συμφωνα με την οποια η πρωτη χωρα στο κοσμο ειναι...η Μεγαλη Βρετάνια.Απο αυτό υμπεραίνει κανείς την σοβαροτήτα της έκθεσης και της κατάταξης ¨"Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαλιστα...μιλαμε για την ιδια εκθεση συμφωνα με την οποια η πρωτη χωρα στο κοσμο ειναι...η Μεγαλη Βρετάνια.Απο αυτό υμπεραίνει κανείς την σοβαροτήτα της έκθεσης και της κατάταξης ¨"Γιάννης κερνά και Γιάννης πίνει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.