29/11/12

Στην Τουρκία για τους Patriot και τη Συρία ο Ναύαρχος James Stavridis

Με τίτλο «Η Διοίκηση στον Ζορμπά» η τουρκική Βατάν γράφει ότι η Διοίκηση των πυραύλων Patriot που θα τοποθετηθούν στα σύνορα της Τουρκίας με την Συρία θα ανήκει στον Ανώτατο Διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SACEUR) Ναύαρχο James Stavridis.O Eλληνικής καταγωγής Αμερικανός Διοικητής αναφέρεται με το ψευδώνυμο «Ζορμπάς», από την γνωστή ταινία με τον Άντονι Κουίν το 1964. Η γιαγιά και ο παππούς του ελληνικής καταγωγής Stavridis, σημειώνεται, είχαν γεννηθεί στην Τουρκία και αργότερα μετανάστευσαν στις ΗΠΑ. Συχνά ο ίδιος ο Ναύαρχος λέει ότι υπήρξε στενός φίλος του Στρατηγού, Ιλκέρ Μπασμπούγ, πρώην Αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, που βρίσκεται τώρα στις φυλακές για την υπόθεση Εργκένεκον.
Παλαιότερα ο Stavridis είχε δηλώσει ότι η Τουρκία είναι άκρως σημαντική χώρα από γεωπολιτικής πλευράς και σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ από πάσης πλευράς . Ο Ναύαρχος αναμένεται τις προσεχείς μέρες να επισκεφθεί την Τουρκία για επαφές υψηλού επιπέδου στις οποίες θα συζητηθεί πρωτίστως το θέμα των Patriot αλλά και θέματα της περιοχής . Θα παραστεί και στην τελετή που θα γίνει στην Διοίκηση των Χερσαίων Συμμαχικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Σμύρνη. Τον περασμένο μήνα είχε φιλοξενηθεί στο Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου από τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, Οζντέτ Οζέλ με βασικό θέμα συζήτησης τότε τη Συρία.
Στο μεταξύ, με τίτλο «Η Τουρκία θα παράγει  φρεγάτες αεροπορικής άμυνας έναντι της απειλής πυραύλων» η τουρκική Ζαμάν έγραψε χθες ότι οι εντάσεις που βιώνονται στις χώρες της Μέσης Ανατολής κινητοποίησαν την Τουρκία στο θέμα της ασφάλειας.
Στο πλαίσιο αυτό ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα το σχέδιο «φρεγάτας αεροπορικής άμυνας» το οποίο είχε μπει στο ράφι τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα για πρώτη φορά εξελιγμένα ραντάρ σε 4 φρεγάτες, που θα ετοιμαστούν με εγχώρια παραγωγή, θα προσαρμοστούν σε συστήματα πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς όπως οι Patriot. Μετά την απόφαση αυτή θα κατασκευαστούν 4 φρεγάτες έναντι 4 δις δολαρίων πάνω στις οποίες θα τοποθετηθούν εξελιγμένα συστήματα ραντάρ.
 http://www.ant1iwo.com/

ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Η ΝΑΤΟΪΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ-Προβλέπεται να διαρκέσουν δέκα ημέρες οι εργασίες της αποστολής

Στην Τουρκία βρίσκεται η αποστολή που αποτελείται από τριάντα άτομα και η οποία θα πραγματοποιήσει έρευνες για την εγκατάσταση των πυραύλων Πάτριοτ που απαιτεί η Τουρκία από το ΝΑΤΟ. Η νατοϊκή αποστολή η οποία αποτελείται από δέκα άτομα από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, από τη Γερμανία και την Ολλανδία συναντήθηκε με τους αξιωματούχους του τουρκικού στρατού στο Αρχηγείο Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων στην Αγκυρα
Η αποστολή που εξέτασε την έκθεση την οποία εξέδωσε το Α/ΓΕΕΔ, θα ξεκινήσει έρευνα πεδίου για να καθορίσει τον τόπο εγκατάστασης των πυραύλων Πάτριοτ στην Τουρκία. Η νατοϊκή αποστολή συνοδευόμενη από τους Τούρκους στρατιωτικούς αξιωματούχους, θα έχει επαφές σε δέκα πόλεις εκ των οποίων η Malatya, η Adana, το Hatay, το Gaziantep και η Şanlıurfa. Η επιλογή τόπου εγκατάστασης των πυραύλων θα γίνει σύμφωνα με τις γεωγραφικές, επικοινωνιακές συνθήκες καθώς και τις γεωγραφικές συντεταγμένες όπου βρίσκονται οι πύραυλοι της Συρίας, τη μεταφορά, την ασφάλεια και τη στέγαση. Αναμένεται να παραμείνει η αποστολή για δέκα μέρες στην Τουρκίας. Η Τουρκία απαιτεί την ανάπτυξη έξι μπαταριών πυραύλων επειδή μοιράζεται μακρά σύνορα με τη Συρία. Τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Πάτριοτ, είχαν αναπτυχθεί στην Τουρκία στην διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου, το 1991 και του πολέμου του Ιράκ, το 2003.
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-TRT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.