29/11/12

ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ καταδικάζoυν τις δηλώσεις Μπερίσα

ΔΗΜΑΡ: Εμπρηστικές οι δηλώσεις Μπερίσα
«Οι εμπρηστικές δηλώσεις του Σαλί Μπερίσα είναι έξω από κάθε έννοια συνεργασίας στα Βαλκάνια, υποσκάπτουν την ειρηνική συνύπαρξη του Αλβανικού με τον Ελληνικό λαό και τροφοδοτούν τον ακραίο εθνικισμό». Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά και τονίζει πως «είναι επικίνδυνες και απολύτως καταδικαστέες».Η ανακοίνωση καταλήγει: «Σε αντίθεση με αυτές τις πολιτικές, οι λαοί της Ευρώπης θα βαδίσουν το δρόμο της φιλίας και της συνανάπτυξης».


ΣΥΡΙΖΑ: Ανιστόρητη και επικίνδυνη η εθνικιστική υστερία 
Ανιστόρητη και επικίνδυνη χαρακτήρισε την «εθνικιστική υστερία φωνών που δεν υπηρετούν την ειρήνη και τη συνεργασία» των λαών και των κυβερνήσεων, ο υπεύθυνος Εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΝ Κ. Ήσυχος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα περί «Μεγάλης Αλβανίας» [Βλέπε άρθρο] .Η κατόπιν εορτής διορθωτική δήλωση της αλβανικής κυβέρνησης, συνέχισε, σε καμιά περίπτωση δεν επισκιάζει αλλά ούτε και απαλύνει εκφράσεις τέτοιου είδους, οι οποίες «θρέφουν μεσαιωνικού τύπου σκοταδιστικές αντιλήψεις».Όπως υποστήριξε, οι δυο γειτονικοί λαοί οφείλουν να στρέψουν την πλάτη τους στη μισαλλοδοξία και να αγωνιστούν από κοινού ενάντια στο νεοφιλελευθερισμό και τη νεοαποικιοκρατία που είναι ο κοινός εχθρός τους.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θα επιμείνει στη διασφάλιση ομαλών διακρατικών σχέσεων, που πρέπει να διέπουν όλες τις κυβερνήσεις στα Βαλκάνια και την ευρύτερη περιοχή, όπου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις καραδοκούν προκειμένου να εκμεταλλευτούν προς όφελός τους κάθε εστία αστάθειας, όπως περίτρανα αποδεικνύεται αυτές τις μέρες στην πολύπαθη Μέση Ανατολή», κατέληξε.

http://www.naftemporiki.gr

*Ο Ιστότοπος aftonomi.gr επισημαίνει σε σχόλιο του:Έχουμε μείνει άναυδοι με τις αντιδράσεις τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΔΗΜΑΡ. Αυτό που θα μας σοκάρει εντελώς θα είναι σε λίγο καιρό να τους ακούσουμε να αναφέρονται στην Βόρεια Ήπειρο και στα δικαιώματα της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας. Εκεί θα τα έχουμε δει όλα!

**O Iστότοπος e-dragoumanos.eu επισημαίνει: 
Κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών θεωρούν ότι η ομιλία Μπερίσα στον Αυλώνα, αποτελούσε μέρος της προσπάθειας του αλβανού πρωθυπουργού να διατηρήσει τους ισχυρούς δεσμούςτου κόμματός του με το κόμμα των Τσάμηδων κι άλλους εθνικιστικούς κύκλους, προκειμένου να διατηρήσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία του στο επόμενο διάστημα. 

3 σχόλια:

  1. Καλά ξυπνητούρια Αλέξη μου.
    Αν δε μαζεύατε και τον Νασο το καραφλό παιδί που προσβάλει όλους εμάς τους γηγενείς Μακεδόνες τι καλά που θα ήταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουΐζ
    Ποιό ήταν εκείνο το ελληνικό κόμμα που στήριζε τον Μπερίσα χωρίς όρους;;
    Απολαύστε εδώ, άρθρο γραμμένο σε ανύποπτο (;) χρόνο:
    http://www.defence-point.gr/news/?p=6837

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Διαζύγιο με τη μνήμη έχει φαίνεται.
    Καληνύχτα γι΄αύριο.
    Ευτυχώς που θυμούνται ακόμα πολλοί, άλλωστε δεν είναι και πολύ παλιά τα στοιχεία.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.