29/11/12

Παράταση μέχρι το Φεβρουάριο Προσωρινή δικαίωση της Αργεντινής στο Εφετείο των ΗΠΑ για την υπόθεση των hedge funds

H πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες.
H πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες.
Μπουένος Αϊρες: «Πάγο» στην απόφαση του δικαστή Γκριέζα, ο οποίος ζητούσε την άμεση εξόφληση των κερδοσκοπικών hedge funds που δεν αποδέχθηκαν το «κούρεμα» του αργεντινού χρέους, έβαλε το Εφετείο των ΗΠΑ. Η εξαιρετικά γρήγορη απόφαση του Εφετείου, δίνει «ανάσα» στο Μπουένος Αϊρες μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου, προκειμένου να καταθέσει πληρέστερα στοιχεία για το «κούρεμα» του παρελθόντος, το οποίο είχε αποδεχθεί το 93% των πιστωτών.

Η κυβέρνηση της Αργεντινής αρνείται να πληρώσει τα hedge funds που δεν αποδέχθηκαν την αναδιάρθρωση του χρέους, θεωρώντας ότι μια τέτοια απόφαση θα ήταν -μεταξύ άλλων- άδικη για το 93% των ομολογιούχων που αποδέχθηκαν να χάσουν χρήματα την περίοδο που η χώρα προσπαθούσε να σταθεί στα πόδια της μετά τη χρεοκοπία του 2001.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλευρό της Αργεντινής στη συγκεκριμένη υπόθεση έχει ταχθεί, τόσο η κυβέρνηση Ομπάμα όσο και η Federal Bank, εκτιμώντας ότι αν το δικαστήριο δικαίωνε τους ομολογιούχους του 7%, αυτό θα αποτελούσε κακό προηγούμενο και για άλλες χώρες, ακόμα και της Ευρώπης, που βρίσκονται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης του χρέους.

Πάντως, η κυβέρνηση της προέδρου Κριστίνα Φερνάντες, η οποία είχε ανεβάσει πολύ ψηλά τους τόνους της αντιπαράθεσης για το συγκεκριμένο θέμα, άφησε τις προηγούμενες μέρες ένα «παράθυρο» για νέα αναδιάρθωση του χρέους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.