30/11/12

Ρε παιδιά στο ΥΠΕΞ… enough με την πολιτική ορθότητα!


Προσβλητικός απέναντι στον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Παναγιωτόπουλο, ήταν ο υπουργός Δημήτρης, ο οποίος ενοχλήθηκε τόσο, ώστε έβαλε τον – αποχωρούντα όπως πληροφορούμαστε – εκπρόσωπο Τύπου, Γρηγόρη Δελαβέκουρα, να βγάλει μια περίεργη (από αστεία έως εξοργιστική, διαλέγεται και παίρνετε…) ανακοίνωση για να καταδικάσει την παρουσίαση του βιβλίου για το αντάρτικο του PKK του Μουράτ Καραγιλάν στο Πολεμικό Μουσείο, ένα βιβλίο που εξέδωσε ο «ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ» του Σάββα Καλεντερίδη.

Είναι τόσο περίεργη δε η ανακοίνωση, που σκεφτόμαστε μήπως είναι… κόλπο δαιμόνιων «κύκλων» του υπουργείου Εξωτερικών, με σκοπό να διαφημιστεί το βιβλίο και να τρέξουμε όλοι να το αγοράσουμε! Αστειευόμαστε… Ας τη δούμε: «Η Ελλάδα, καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία σε όλες τις μορφές της. Αυτή είναι και η θέση σύσσωμης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τόσο επί της αρχής, όσον και στο μέτρο που αφορά την οργάνωση PKK.
»Χθες, ιδιώτες διοργάνωσαν εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στελέχους του ΡΚΚ, σε νοικιασμένη αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου, εν αγνοία των αρμοδίων αρχών. Το δε ΥΠΕΘΑ διενήργησε εξέταση και αποδόθηκαν ευθύνες. Το γεγονός αυτό δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική κυβέρνηση και έρχεται σε αντίθεση με την πάγια θέση μας για την τρομοκρατία. Συνεπώς δεν υφίσταται κανένα ζήτημα».
Να υπογραμμίσουμε βέβαια το «στο μέτρο που αφορά την οργάνωση PKK», μια διατύπωση από αυτές τις… πονηρές διπλωματικές, που σου επιτρέπει να ισχυριστείς και στις δυο πλευρές ότι εσύ εννοούσες αυτό που θέλει ο καθένας να ακούσει!
Αυτό το «εν αγνοία των αρμοδίων αρχών» τι ακριβώς εννοεί; Ότι το «μαγαζί» του «κόκκινου Πάνου» είναι «σκορποχώρι» και ότι θέλει ο καθένας κάνει; Η πρώτη φορά είναι που παρουσιάζεται βιβλίο εκεί; Θέλετε μήπως να απαριθμήσουμε βιβλία «Τουρκοφάγων» (με τα μέτρα του υπουργείου Εξωτερικών) συγγραφέων που παρουσιάστηκαν στο Πολεμικό Μουσείο; Τι είδους «εξέταση» διενήργησε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τι είδους ευθύνες καταλόγισε κύριε υπουργέ Παναγιωτόπουλε για να έχουμε καλό ερώτημα; Και πως είναι δυνατόν να τα μαθαίνει το στρατιωτικό ρεπορτάζ από τις ανακοινώσεις του εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών; Μέχρι και μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα δεν εντοπίσαμε κάτι.
Και δε μας λέτε για να έχουμε καλό ερώτημα, το σκεφτόμαστε καλά ότι αν ακολουθήσουμε το σκεπτικό των στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών, προφανώς και δεν θα μπορούσε να παρουσιαστεί στο Πολεμικό Μουσείο το βιβλίο για το αντάρτικο… του Μάο!!! Και αφού οι του ΥΠΕΞ δεν είναι τόσο ανήσυχοι με τις τουρκικές… ευαισθησίες, όπως δείχνει η κατάσταση, γιατί δεν βγάζουν ανακοίνωση με την οποία να εκφράζουν ανησυχία όταν για παράδειγμα
Τόσο πολύ τους πείραξε το να διαβάσει ο κόσμος τη μεθοδολογία του κουρδικού αντάρτικου, ή στην πραγματικότητα φοβούνται μήπως ξυπνήσουν κάποια «χαϊβάνια» και από τις δυο πλευρές του Αιγαίου και αντιληφθούν το αδιέξοδο των μέχρι σήμερα τακτικών που οδήγησε σε δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και ποιος ξέρει πόσους εκτοπισμένους;
Εν κατακλείδι, φτάνει πια με την πολιτική ορθότητα. Καλή είναι, όμως «το πολύ το Κύριε Ελέησον, το βαριέται… και ο παπάς»… Δεν είπε κανείς να μην καταδικάσει κανείς κάποιες τουλάχιστον τρομοκρατικές μεθόδους όταν στρέφονται κατά αθώων πολιτών, όπως για παράδειγμα τους εμπρησμούς σχολείων. Άλλο αυτό όμως και άλλο να εμφανίζεσαι ως αδαής περί τα διεθνή και να μοιάζεις διεθνολογικά αστοιχείωτος.
Δηλαδή αν καλούσαν τον Αβραμόπουλο να μιλήσει σε συνέδριο για τη στρατηγική π.χ. του Μάο και τη σημασία της τη σημερινή εποχή, τι ακριβώς θα έκανε; Τι θα τους έλεγε; Ότι είναι… καταδικαστέα η στρατηγική του; Ποιος ενδιαφέρεται; Αυτό το πόνημα θα μείνει στην ιστορία, ενώ και η συνεισφορά του Καραγιλάν στη διεθνή βιβλιογραφία στον τομέα του «guerilla warfare» είναι πολύ σημαντική. Μήπως να σταματήσουμε και να το συζητάμε αφού ενοχλείται τόσο πολύ η… δραστήρια και παρεμβατική η τουρκική διπλωματικη αποστολή;
http://www.defence-point.gr/news/?p=64183 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.