28/11/12

Γεωργία: Το Τμπιλίσι διπλασιάζει τις δυνάμεις του στο Αφγανιστάν προσβλέποντας σε μία μελλοντική ένταξη στο ΝΑΤΟ

Η Γεωργία ανακοίνωσε σήμερα πως διπλασίασε το εκστρατευτικό της σώμα στο Αφγανιστάν στο πλαίσιο της διεθνούς στρατιωτικής αποστολής υπό ΝΑΤΟϊκή διοίκηση, αυξάνοντας την δύναμή της σε 1.570 από 800.«Επί του παρόντος, δύο τάγματα των γεωργιανών ενόπλων δυνάμεων, ήτοι 1.570 οπλίτες, έχουν αναπτυχθεί στο Αφγανιστάν», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο Γεωργιανός υπουργός Αμύνης Ιράκλι Αλασάνια, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στην ασιατική χώρα.
Η Γεωργία, με πληθυσμό 4,5 εκατ. κατοίκους, γίνεται πλέον η δεύτερη χώρα σε συνεισφορά δυνάμεων από τα κράτη-μη μέλη του ΝΑΤΟ.«Η συμμετοχή μας στην αποστολή αποδεικνύει πως η Γεωργία κάνει μια σημαντική συνεισφορά στον τομέα της διεθνούς ασφάλειας», πρόσθεσε ο υπουργός.Επιπλέον, η Γεωργία ευελπιστεί να συνεχίσει την ανάπτυξη στρατιωτών της στο Αφγανιστάν προκειμένου να συνδράμει τις τοπικές δυνάμεις ασφαλείας μετά την αποχώρηση των στρατευμάτων της συμμαχίας, η οποία προβλέπεται για το 2014, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο νέος πρωθυπουργός της Γεωργίας Μπιτζίνα Ιβανισβίλι, η κυβερνητική συμμαχία του οποίου αναδείχθηκε στην εξουσία στις εκλογές της 1ης Οκτωβρίου, έχει κάνει σαφές πως εννοεί να συντηρήσει το όραμα του προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι για ένταξη της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας στο ΝΑΤΟ.

ΓΒΔ
News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

1 σχόλιο:

  1. Αλβανοί, Σκοπιανοί, Γεωργιανοί... γέμισε μεγάλες δυνάμεις το Αφγανιστάν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.