4/11/12

Βαλλιστικοί πύραλοι «απείλησαν» την Κρήτη σε διπλή επίθεση

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ
Επίθεση από το... Διάστημα δέχθηκε χθες και προχθές η Κρήτη! Οι βαλλιστικοί πύραυλοι όμως με τη θανατηφόρα κεφαλή, που τη σημάδευαν από τη στρατόσφαιρα, εξουδετερώθηκαν εγκαίρως και επιτυχώς!Η διπλή επίθεση - με πραγματική βολή - ήταν μέρος της άσκησης Rapid Arrow 2012 μονάδων της γερμανικής αεράμυνας υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ, στο Πεδίο Βολών Κρήτης (ΠΒΚ) και στο πλαίσιο της αντιβαλλιστικής εκπαιδευτικής «υστερίας» της Συμμαχίας. Στην Κρήτη ασκήθηκαν δύο μονάδες με συνολικά 490 άτομα προσωπικό που - από τις 17 Σεπτεμβρίου μέχρι τώρα - εκτόξευσαν δεκάδες βλήματα Patriot και Stinger κατά ιπτάμενων απειλών.
Η «μεγάλη απειλή» όμως στο πλαίσιο της άσκησης είχε προγραμματιστεί για χθες και προχθές: η εκτόξευση των δύο «εχθρικών» βαλλιστικών πυραύλων (μικρά τζετ προσομοίωσης) έγινε από το νησάκι Μακρά - νοτίως της Ανάφης. Ο πύραυλος ανέβηκε στη στρατόσφαιρα (10-50 χλμ. ύψος) και από εκεί άρχισε να κατεβαίνει «απειλώντας» το νησί! Σύμφωνα με το σενάριο, ο εντοπισμός της επερχόμενης απειλής έγινε από γερμανική φρεγάτα που έπλεε στην περιοχή, ειδοποιήθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων στο ΠΒΚ και διατάχθηκε η αναχαίτιση με - πραγματικό - βλήμα Patriot. Η καταστροφή έγινε 40 χιλ. μακριά από την Κρήτη! Αν αυτό δεν γινόταν υπήρχαν δικλίδες ασφαλείας: ο μεν εχθρικός πύραυλος-στόχος προσγειώνεται ή προσθαλασσώνεται ελεγχόμενα, το δε βλήμα Patriot αυτοκαταστρέφεται.
Οι γερμανικές μονάδες αξιολογήθηκαν από το ΝΑΤΟ σε όλες τις φάσεις μέσα σε σύγχρονο περιβάλλον επιχειρήσεων, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα πολλαπλούς ιπτάμενους στόχους υψηλών δυνατοτήτων οι οποίοι χρησιμοποιούσαν όλες τις τεχνικές προσβολής ενός σχηματισμού αλλά και βαλλιστικής απειλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.