29/11/12

Εκπαιδευμένος από Τούρκους αξιωματικούς ο δολοφόνος του Οζάλ

Τον είχαν εκπαιδεύσει αξιωματικοί του στρατού υποστηρίζει με επιστολή του στην εφημερίδα Τουρκιγιέ, 24 χρόνια μετά την απόπειρα δολοφονίας του Τουργκούτ Οζάλ, ο δράστης, Καρτάλ Ντεμιράγ, αποκαλύπτοντας ίσως έτσι και τη διασύνδεση του στρατού με το παρακράτος, τουλάχιστον τότε.Πρωτοσέλιδα είχε το θέμα η Τουρκιγιέ, αναφερόμενη στην δολοφονική επίθεση εναντίον του Οζάλ στο Συνέδριο του κόμματός του, κόμμα Μητέρας Πατρίδας, στις 18 Ιουνίου 1988.
Η σφαίρα που έριξε τότε ο Ντεμιράγ είχε πλήξει τον Τούρκο Πρόεδρο στο χέρι. Τώρα ο Ντεμιράγ βρίσκεται στις φυλακές για άλλο αδίκημα και σε επιστολή του στην εφημερίδα τόνισε μεταξύ άλλων ότι για την ενέργειά του εκείνη εναντίον του Οζάλ τον είχαν εκπαιδεύσει αξιωματικοί. Εκφράζοντας μεταμέλεια, ανέφερε ότι είχε τύχει εκπαίδευσης κομάντο από απόστρατους αξιωματικούς.
Να σημειωθεί ότι στις 18 Ιουνίου 1988 κι ενώ ο τότε Τούρκος Πρόεδρος μιλούσε στο συνέδριο του κόμματος Μητέρα Πατρίδα, τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν στο χέρι. Δράστης ήταν ο Καρτάλ Ντεμιράγ, στέλεχος του «Counter Guerrilla» (παρακρατικής οργάνωσης) και στενός συνεργάτης του στρατηγού Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου, πρώην αρχηγού ειδικών δυνάμεων, με δράση στην Κύπρο και ΓΓ του τότε Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Τουρκίας.
Ο Ντεμιράγ συνελήφθη, πήρε χάρη από τον ίδιο τον Οζάλ, αλλά Εφετείο της Άγκυρας τον καταδίκασε παρ όλ αυτά το 2008 σε κάθειρξη 20 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.