29/11/12

«Όχι» Ελληνικής Εταιρείας στον Ανεφοδιασμό Ιρανικού Δεξαμενοπλοίου

Ιρανικό δεξαμενόπλοιο που έφερε σημαία της Τανζανίας εισέπραξε την αρνητική απάντηση της ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας Sekavin στη Σύρο, μετά από αίτημα για ανεφοδιασμό του, όπως αναφέρει η Wall Street Journal, επικαλούμενη εγχώριες πηγές.Ο Γιάννης Σπυριδάκης, διευθυντής επιχειρήσεων της ελληνικής Sekavin, δήλωσε στο Dow Jones σχετικά με το θέμα ότι η εταιρεία του αρνήθηκε να ανεφοδιάσει το δεξαμενόπλοιο, αφού διαπίστωσε ότι στην πραγματικότητα ανήκει στην ιρανική πετρελαϊκή.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο ανεφοδιασμός θα ήταν παράνομος με βάση τα μέτρα που έχει λάβει η Ε.Ε. για το Ιράν, ενώ παράλληλα τόνισε ότι αποτελεί συνήθη πρακτική των Ιρανών να αλλάζουν σημαία στα πλοία τους ώστε να παρακάμπτουν τις κυρώσεις.Σημειώνεται ότι η Τεχεράνη είναι αναγκασμένη πλέον να καταφεύγει σε αντίστοιχες πρακτικές, καθώς οι κυρώσεις που έχουν επιβάλει η Ουάσιγκτον και η Ευρώπη περιορίζουν σημαντικά τις δυνατότητες εξαγωγής πετρελαίου.
http://www.energia.gr/article.asp?art_id=64269 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.