29/11/12

Ευθύνες στον τουρκικό Στρατό


ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ της Μαριέττας Γιαννάκου, η οποία υιοθετήθηκε παρά την άρνηση των Πρασίνων, των Σοσιαλιστών και των Φιλελευθέρων να την προσυπογράψουν, επισημαίνεται ότι το έργο της μονάδας αφαλάτωσης στο κατεχόμενο Συριανοχώρι «δεν τελεσφόρησε λόγω των περιορισμών που επέβαλαν στον Ελληνοκύπριο ανάδοχο (σ.σ. κοινοπραξία Caramondani Desalination Ρlants Ltd-ισπανική εταιρεία Cadaqua) οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις».
Η γνωμοδότηση υπογραμμίζει την ανάγκη συνέχισης της χρηματοδότησης των Τ/κ «για να διευκολυνθεί η διαδικασία επανένωσης» και διά της εφαρμογής του κοινοτικού κεκτημένου. «Υπενθυμίζει ότι το 78 % των ιδιωτικών ακίνητων περιουσιών στο βόρειο τμήμα της Κύπρου εκτιμάται ότι ανήκει νομικά σε Ελληνοκύπριους και ότι η επίλυση του ζητήματος της κυριότητας θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην υποστήριξη μελλοντικών σχεδίων επανένωσης», ενώ αναφέρεται και στο ζήτημα των αγνοουμένων, καλώντας τον τουρκικό στρατό «να διευκολύνει την πρόσβαση σε στρατιωτικές ζώνες».
http://www.philenews.com/digital/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.