29/11/12

ΑΛΒΑΝΙΑ Μπερίσα για Αβραμόπουλο: «Οι φίλοι λάμπουν δια της απουσίας τους»


«Υπάρχει μία γαλλική έκφραση που λέει: οι φίλοι λάμπουν δια της απουσίας τους» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, απαντώντας σε ερώτηση για τη ματαίωση της χθεσινής επίσκεψης του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου στα Τίρανα, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μετά το πέρας των σημερινών συνομιλιών του με τον Σλοβένο ομόλογό του Γιάνεζ Γιάνσα.


Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της «Μεγάλης Αλβανίας», ο κ. Μπερίσα επανέλαβε την πάγια θέση του ότι η ενοποίηση των Αλβανών θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). «Νομίζω ότι αυτός ο σκοπός είναι δίκαιος και γι' αυτόν θα πρέπει να εργαστούν όλοι οι Αλβανοί. Πρέπει να εργαστούμε, όπου κι αν βρισκόμαστε για το ευρωπαϊκό αυτό μέλλον. Αυτή είναι η απάντησή μου για τη Μεγάλη Αλβανία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας ματαίωσε τη χθεσινή επίσκεψή του στην αλβανική πρωτεύουσα, όπου επρόκειτο να παραστεί στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ανεξαρτησία της Αλβανίας, εξαιτίας των προχθεσινών δηλώσεων του κ. Μπερίσα στην Αυλώνα. Ο Αλβανός πρωθυπουργός, με αφορμή την ιστορική επέτειο, έκανε λόγο για «.εθνική ανεξαρτησία όλων των αλβανικών εδαφών από την Πρέβεζα μέχρι το Πρέσεβο, από τα Σκόπια μέχρι την Ποντγκόριτσα».
"Αδειάζει" τον Μπερίσα η Ε.Ε.

«Οι δηλώσεις κάθε πολιτικού πρέπει να γίνονται σε πνεύμα που να ενισχύει τις σχέσεις καλής γειτονίας και όχι το αντίθετο», δήλωσε, από τις Βρυξέλλες, εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Σαλί Μπερίσα, οι οποίες στρέφονταν κατά της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.

«Όπως ξέρετε δεν σχολιάζουμε τις δηλώσεις των πολιτικών και των εκπροσώπων των διαφόρων χωρών. Θα ήθελα, όμως, να τονίσω ότι είναι πολύ σημαντικό για κάθε χώρα και για κάθε πολιτικό να προβαίνουν σε δηλώσεις που ενισχύουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και όχι το αντίθετο», τόνισε συγκεκριμένα ο Πίτερ Στάνο, εκπρόσωπος του επιτρόπου, αρμόδιου για θέματα Διεύρυνσης και Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

1 σχόλιο:

  1. Δεν τα λέει πουθενά αλλού αυτά καλύτερα ο Μπερίσα;
    Ηθελε να πάμε κι΄επίσκεψη μετά από αυτά που ακούστηκαν;
    Ε τότε, ας μαζέψει τους παπαγάλους του και να μην παριστάνει ο ίδιος την πάπια!
    Αντί να γλυκοκοιτάνε από Πρέβεζα μεριά, καλύτερα να κοιτάνε από Αργυρόκαστρο και άνω...Αντε μπράβο!
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.