28/11/12

Θρησκευτικός ηγέτης καλεί τους οπαδούς του να αψηφήσουν τις εξαγγελίες του Ερντογάν

Ο προεξέχων Tούρκος θρησκευτικός ηγέτης,  Fethullah Gülen, έχει αψηφήσει τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για κλείσιμο συγκεκριμένων κέντρων που προετοιμάζουν τους φοιτητές για τις εισαγωγικές εξετάσεις του πανεπιστημίου (πολλά από τα οποία διοικούνται από υποστηρικτές του λόγιου), καλώντας παράλληλα τα μέλη του κινήματος του να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις.

«Αν κλείσουν τα σπίτια σας θα πρέπει να ανοίξετε κοιτώνες. Αν τους κλείσουν κι αυτούς θα πρέπει να δημιουργήσετε νέα σπίτια. Αν κλείσουν τα σχολεία σας θα πρέπει να ανταποκριθείτε με το να ανοίξετε ένα πανεπιστημίο. Και όταν αυτοί κλείσουν το πανεπιστήμιο θα πρέπει να ανοίξετε δέκα σχολεία. Ποτέ δεν πρέπει να σταματήσετε να προελαύνετε» είπε ο  Gülen σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο  -φιλικά διακείμενο στο κίνημα του- διαδικτυακό ιστότοπο Herkül.org.

Στο βίντεο αυτό, ο ίδιος εμφανίζεται να σχολιάζει: «Είναι ανώφελο να διαμαρτυρηθείς για την απόφαση της κυβέρνησης, πρέπει να βρεις εναλλακτικούς τρόπους επιβίωσης».
Να σημειωθεί ότι το περιβάλλον του Gülen διατηρεί ιδιαίτερα στενές σχέσεις με αρκετές αλυσίδες ιδιωτικών κέντρων εκπαίδευσης.

Ο Recep Tayyip Erdoğan έχει συμπεριλάβει στο πρόγραμμά του, το κλείσιμο τέτοιων σχολείων εντός του 2013 και του 2014, «ανεξαρτήτως από το ποιος βλάπτεται από αυτή την απόφαση».
Ο Gülen, ο οποίος έχει ζήσει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια για περισσότερο από 10 χρόνια, παραμένει ένας σημαντικός πολιτικός παράγοντας στην Τουρκία και αναδείχθηκε ένας από τους δέκα μουσουλμάνους που επηρεάζουν τον κόσμο σύμφωνα με το βασιλικό Κέντρο Στρατηγικών Μελετών.
Ομάδα Ειδήσεων e-afipnisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.