28/11/12

Η πρόταση της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας για την επίλυση του «τσάμικου ζητήματος»


Η πρόταση της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας για την επίλυση του «τσάμικου ζητήματος»

Με απογραφή πληθυσμού στην Θεσπρωτία και στα υπόλοιπα ελληνικά εδάφη που διεκδικούν οι Αλβανοί, καθώς και με την δημιουργία αλβανικού προξενείου στο χωριό Μαργαρίτη υπόσχονται οι Αλβανοί εθνικιστές να λύσουν το "τσάμικο ζήτημα"!

Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία παρουσίασε το Σάββατο την στρατηγική που θα ακολουθήσει για την επίλυση του «Τσάμικου ζητήματος» σε μια εκδήλωση στην οποία είχαν προσκληθεί οι ηγέτες  του «Τσάμικου Κινήματος» καθώς και σωματεία που ασχολούνται με τη μελέτη του προβλήματος αυτού.
Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία παρουσίασε διαφόρους τρόπους για την επίλυση του «Τσάμικου ζητήματος» τονίζοντας πως ακολουθεί μια διαφορετική φιλοσοφία από όλα τα πολιτικά κόμματα στην Αλβανία.

Δεν μπορεί να υπάρξουν σχέσεις καλής γειτονίας αν η Ελλάδα σταματά στα σύνορα αλβανοτσάμηδες

«Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία έρχεται στην αλβανική πολιτική σκηνή με μια χρυσή στάση ως προς την οικοδόμηση των σχέσεων με τους γείτονες. Δεν είναι δυνατή η οικοδόμηση σχέσεων καλής γειτονίας με την Ελλάδα, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο και την ΠΓΔΜ αν δεν σέβονται τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες των Αλβανών στα σπίτια τους. Δεν μπορεί να υπάρχουν σχέσεις καλής γειτονίας αν η Ελλάδα σταματά στα σύνορα Αλβανούς μόνο και μόνο επειδή έχουν γεννηθεί στην Τσαμουριά. Η ερυθρόμαυρη κυβέρνηση θα οικοδομήσει μια εξωτερική πολιτική βασισμένη στην αρχή της αμοιβαιότητας. Επί ολόκληρες δεκαετίες οι Αλβανοί με τσάμικη καταγωγή εκδιώχθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση και απομονώθηκαν ως «γκέτο» στο Δυρράχιο και το Φίερι από την αλβανική κυβέρνηση», δήλωσε ο πρόεδρος της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας, Κρέσνικ Σπαχίου.
Εστιάζοντας στο επίπεδο της εκπροσώπησης των τσάμηδων στις κυβερνήσεις της Αλβανίας, ο Κρέσνικ Σπαχίου βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στον Μπερίσα επειδή στην κυβέρνηση συμμετέχουν εκπρόσωποι της ελληνικής μειονότητας (!) ενώ εκπρόσωποι των Τσάμηδων δεν περιλαμβάνονται ποτέ στους κυβερνητικούς σχηματισμούς του. 

Η Τσαμουριά δεν είναι ένα νεκρό θέμα αλλά η πρόκληση του μέλλοντος

«Επί 70 χρόνια κανένας τσάμης υπουργός δεν ήταν στην κυβέρνηση, ενώ υπήρχαν δεκάδες Έλληνες υπουργοί, μέχρι και στην κυβέρνηση του πολίτη Μπερίσα μετά από 100 χρόνια, έχουμε 3 Έλληνες υπουργούς και 13 φιλέλληνες, αλλά κανέναν τσάμη. Ο Μπερίσα προσπαθεί στην 100η επέτειο να θάψει μια και καλή το τσάμικο ζήτημα δίνοντας το όνομα της σε μια πλατεία, διότι το θεωρεί ένα ξεχασμένο και νεκρό ζήτημα, αφαιρώντας το όνομα του αλβανικού εμβλήματος του Avni Rustemi, χωρίς το έργο του οποίου δεν θα είχαμε σήμερα ούτε Τσαμουριά ούτε Αλβανία. Της Τσαμουριάς δεν τις αξίζει το όνομα μιας πλατείας γιατί δεν είναι ένα νεκρό θέμα, αλλά είναι η πρόκληση για το μέλλον», δήλωσε ο Σπαχίου.
Στη συνέχεια της ομιλίας του ο ηγέτης των ερυθρόμαυρων εθνικιστών παρουσίασε την πρόταση της Ερυθρόμαυρης Συμμαχίας για την επίλυση του «τσάμικου ζητήματος».

Η απογραφή πληθυσμού στην Τσαμουριά και το άνοιγμα αλβανικού προξενείου στο Μαργαρίτη Θεσπρωτίας θα συμβάλουν στην επίλυση του "τσάμικου ζητήματος"

«Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία θα πραγματοποιήσει απογραφή για την καταγραφή του τσάμικου πληθυσμού, των κτηρίων τους και των περιουσιών τους στα εθνικά τους εδάφη.  Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία θα ανοίξει αλβανικό προξενείο στο Μαργαρίτη της Τσαμουριάς όπως έχουν και οι Έλληνες σε Αργυρόκαστρο και Κορυτσά αλλά και οι Ιταλοί στην Σκόδρα.  Η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία θα ενώσει όλους τους τσάμικους παράγοντες και θα ασχοληθεί με το τσάμικο ζήτημα όχι ως ένα ζήτημα περιουσιών και πολιτικού εμπορίου, αλλά ως ένα ζήτημα ιδιαίτερου εθνικού συμφέροντος. Για πρώτη φορά η αλβανική εξωτερική πολιτική θα σηκώσει το κεφάλι του κάθε Αλβανού που ζει σε αλβανικό έδαφος και θα δημιουργήσει, επίσης, μια κυβέρνηση που λειτουργεί 100% αλβανικά, μιλάει 100% αλβανικά, μια εθνική αλβανική κυβέρνηση αποτελουμενη 100% από αλβανούς υπουργούς», δήλωσε ο Κρέσνικ Σπαχίου.

Ο Μπερίσα έχει υποβαθμίσει το "τσάμικο ζήτημα" για να εξυπηρετήσει προσωπικές σκοπιμότητες

«Οι αλβανοί κυβερνώντες αυτόν τον αιώνα έχουν χρησιμοποιήσει το Κοσσυφοπέδιο και  την Τσαμουριά παραχωρώντας τα στους γείτονες για να ενισχύσουν τις πολιτικές τους θέσεις  εις βάρος του εθνικού συμφέροντος. Μετά την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου οι αλβανοί είχαν την δυνατότητα να προστατεύσουν τα συμφέροντά τους, αλλά ο Μπερίσα υποβαθμίζει την Τσαμουριά και το τσάμικο ζήτημα για να εξυπηρετήσει προσωπικές σκοπιμότητες», κατέληξε ο Σπαχίου.

1 σχόλιο:

  1. Ο Συγκεκριμένος θέλει πολύ μεγάλη προσοχή γιατί λειτουργεί σε άμεση συνεργασία με την Τουρκια, είναι "ισλαμοφασιστας" και αλλοιώνει ιστορικά γεγονότα κατάφωρα και είναι υπέρμαχος των "εθνοκαταρσεων" και επειδή βλέπει ότι πιάνουν τόπο στην Τουρκια για αυτό και ακολουθεί τη ρητορική του, στη "χειροτρη" περίπτωση πιστεύει πως το πολύ πολύ να ξεριζώσει ολοκληρωτικά τους Βορειοηπειρώτες, αυτό φαίνεται και από το τελευταίο μέρος των δηλώσεων του, καλο είναι κα ξυπνήσουν στο Υπουργείο......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.