28/11/12

Τέλος τα παιχνίδια Τουρκίας-Ιράν με φυσικό αέριο και χρυσό;

Η τεράστια εκροή χρυσού από την τουρκική οικονομία, που έχει καταγραφεί τα τελευταία χρόνια, αποτελεί πληρωμή για το ιρανικό αέριο, πράγμα που επιβεβαιώνεται από τον αντιπρόεδρο της τουρκικής κυβέρνησης της Τουρκίας Αλί Μπαμπατζάν ανέφερε σχετικά η η εφημερίδα Wall Street Journal Europe.«Η μετάβαση των δύο χωρών σε λογαριασμούς σε χρυσό για το φυσικό αέριο αποτελεί αποτέλεσμα των αμερικανικών κυρώσεων, οι οποίες απειλούν με αυστηρά μέτρα τις τρίτες χώρες, που χρησιμοποιούν δολάρια στις συναλλαγές με την Τεχεράνη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Todayszaman το νέο σχέδιο κυρώσεων κατά του Ιράν το οποίο επεξεργάζεται η Αμερικανική Γερουσία θέτει τέρμα στα παιχνίδια Ιράν-Τουρκίας με φυσικό αέριο και χρυσό.Το σχέδιο φέρει την υπογραφή του Δημοκρατικού  γερουσιαστή Ρόμπερτ Μενέντεζ και  του Ρεπουμπλικάνου Mark Kirk και σε αυτό περιλαμβάνονται κυρώσεις σε όσες τράπεζες διεκπεραιώνουν συναλλαγές μεταξύ των δύο κρατών (ανεξαρτήτου φορέα) στους τομείς της βιομηχανίας,ναυτιλίας, εμπορίου, ναυπηγοκατασκευών, ενέργειας,

1 σχόλιο:

  1. οςγνωστο ο ενας ειναι φιλελληνας και ο αλλος στο εβαραιΐκο λομπι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.