28/11/12

«Τόνους» χρημάτων έστειλε η Μόσχα στην Συρία για την ενίσχυση του Assad

Το πρακτορείο ειδήσεων ProPublica υποστηρίζει ότι διαθέτει αρχεία πτήσεων που δείχνουν ότι η συριακή πολεμική αεροπορία μετέφερε τεράστια χρηματικά ποσά από την Μόσχα στην Δαμασκό, μέσα στο καλοκαίρι.

Τα αρχεία «εμφανίζουν» ένα στρατιωτικό αεροπλάνο να μεταφέρει 240 τόνους χαρτονομίσματα στην Συρία, από τις 9 Ιουλίου μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, ο τύπος των χαρτονομισμάτων δεν περιγράφεται.Καμία από τις δύο κυβερνήσεις δεν σχολιάζει ή επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα των αρχείων.Πιστεύεται πως τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης Assad, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται υπό το καθεστώς των κυρώσεων της Δύσης. Πρόκειται για κυρώσεις που, μεταξύ άλλων, απαγορεύουν και την κοπή νομίσματος από άλλες χώρες.

Ξένα δημοσιεύματα εκτιμούν ότι τα χρήματα αυτά χρησιμοποιήθηκαν για την πληρωμή στρατιωτών.Το πρακτορείο Reuters αναφέρει πως η Ρωσία αυτή τη στιγμή κόβει νόμισμα για την Συρία, ενώ σε  ρεπορτάζ της προηγούμενης εβδομάδας, είχε αναφέρει πως η Δαμασκός ζήτησε από την Μόσχα δάνειο $2 δις.
Ομάδα Ειδήσεων e-afipnisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.