30/11/12

Αεροπλανοφόρο σκοπεύει να κατασκευάσει η Τουρκία 24.000 τόνων και 140 μέτρων αεροπλανοφόρο σχεδιάζει να αποκτήσει η Τουρκία.

Με τίτλο «Η Τουρκία κατασκευάζει αεροπλανοφόρο» η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» γράφει ότι οι ναυτικές δυνάμεις σχεδιάζουν την απόκτηση εντός 5-6 ετών αεροπλανοφόρου 24.000 τόνων και μήκους 140 μέτρων.Όπως αναφέρεται, το θέμα θα συζητηθεί στο χειμερινό Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή υπό την Προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν. Το αεροπλανοφόρο θα κατασκευαστεί σε 5 χρόνια και το κόστος του υπολογίζεται να φθάσει το 1,5 δις δολ.

To θέμα θα πάει προς συζήτηση το Δεκέμβριο στην Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας. Το πλοίο θα είναι η πλωτή ναυτική βάση του στόλου. Στόχος με το αεροπλανοφόρο αυτό, σημειώνεται, είναι όχι οι μαχητικές σκοπιμότητες, αλλά περισσότερο η αύξηση συγκοινωνίας και της μεταφοράς. Πρωτίστως δε, θα χρησιμοποιηθεί για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Στο πλοίο θα δημιουργηθεί νοσοκομείο με υγειονομικό προσωπικό. Θα χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις κρίσης και σχεδιάζεται να είναι ναυτική βάση των Ενόπλων Δυνάμεων.Στην πρώτη φάση το πλοίο θα έχει δυναμικό για 8 ελικόπτερα, 100 οχήματα και 1000 άτομα προσωπικό, ενώ θα μπορούν να προσγειώνονται και να απογειώνονται αεροσκάφη
http://kathimerini.com.cy

2 σχόλια:

  1. Αναρωτιέμαι τι θα τα κάνει! Για επίδειξη μάλλον και από μεγαλομανία. Για να υποστηρίξεις αεροπλανοφόρο θέλει μεγάλα μεγέθη από πίσω. Η Ιταλία έχει 2 αεροπλανοφόρα και κάθονται στον Τάραντα. Ούτε οι Ιταλοί ξέρουν ότι υπάρχουν τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.
ενημέρωση 16/9/2016

Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:

•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση. Σχόλιο από "άγνωστο" ή "unknown" θα διαγραφεί.

Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.

Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.