30/11/12

Αεροπλανοφόρο σκοπεύει να κατασκευάσει η Τουρκία 24.000 τόνων και 140 μέτρων αεροπλανοφόρο σχεδιάζει να αποκτήσει η Τουρκία.

Με τίτλο «Η Τουρκία κατασκευάζει αεροπλανοφόρο» η τουρκική εφημερίδα «Σαμπάχ» γράφει ότι οι ναυτικές δυνάμεις σχεδιάζουν την απόκτηση εντός 5-6 ετών αεροπλανοφόρου 24.000 τόνων και μήκους 140 μέτρων.Όπως αναφέρεται, το θέμα θα συζητηθεί στο χειμερινό Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή υπό την Προεδρία του Ταγίπ Ερντογάν. Το αεροπλανοφόρο θα κατασκευαστεί σε 5 χρόνια και το κόστος του υπολογίζεται να φθάσει το 1,5 δις δολ.

To θέμα θα πάει προς συζήτηση το Δεκέμβριο στην Εκτελεστική Επιτροπή Αμυντικής Βιομηχανίας. Το πλοίο θα είναι η πλωτή ναυτική βάση του στόλου. Στόχος με το αεροπλανοφόρο αυτό, σημειώνεται, είναι όχι οι μαχητικές σκοπιμότητες, αλλά περισσότερο η αύξηση συγκοινωνίας και της μεταφοράς. Πρωτίστως δε, θα χρησιμοποιηθεί για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Στο πλοίο θα δημιουργηθεί νοσοκομείο με υγειονομικό προσωπικό. Θα χρησιμοποιείται σε περιπτώσεις κρίσης και σχεδιάζεται να είναι ναυτική βάση των Ενόπλων Δυνάμεων.Στην πρώτη φάση το πλοίο θα έχει δυναμικό για 8 ελικόπτερα, 100 οχήματα και 1000 άτομα προσωπικό, ενώ θα μπορούν να προσγειώνονται και να απογειώνονται αεροσκάφη
http://kathimerini.com.cy

2 σχόλια:

  1. Αναρωτιέμαι τι θα τα κάνει! Για επίδειξη μάλλον και από μεγαλομανία. Για να υποστηρίξεις αεροπλανοφόρο θέλει μεγάλα μεγέθη από πίσω. Η Ιταλία έχει 2 αεροπλανοφόρα και κάθονται στον Τάραντα. Ούτε οι Ιταλοί ξέρουν ότι υπάρχουν τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.