21/10/12

Kυβέρνηση και Διπλωμάτες ξυπνήστε επιτέλους: Η σωτηρία της Ελλάδος βρίσκεται στη Ρωσία και το Κουρδιστάν!

Στη Ρωσία και το Κουρδιστάν η σωτηρία της Ελλάδος

 Του Σάββα Καλεντερίδη
Αποτελεί εκπεφρασμένη πεποίθησή μας ότι η πατρίδα μας είναι δυνατόν να διασωθεί χωρίς να υποθηκεύσει τα πάντα μόνον, επαναλαμβάνουμε μόνον, αν αναπτύξει πολύπλευρα τις οικονομικές της σχέσεις με Ρωσία-Ουκρανία-χώρες πρώην ΕΣΣΔ και με το Κουρδιστάν.
Κι αυτό δεν σχετίζεται με το ομόδοξο των Ρώσων και των Ουκρανών με εμάς τους Έλληνες ή με το γεγονός ότι οι Κούρδοι είναι εχθροί της Τουρκίας, άρα ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου, αλλά με το γεγονός ότι υπάρχει τεράστιο και ανεκμετάλλευτο δυναμικό σε Ρωσία-Ουκρανία και Κουρδιστάν, από το οποίο μπορεί να ωφεληθεί η ελληνική οικονομία με πολύ περισσότερο από 10 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως, ποσόν που η Ελλάδα δεν μπορεί να εξασφαλίσει από πουθενά αλλού, εκτός από τους δανειστές, οι οποίοι γνωρίζουμε πολύ καλά τους ταπεινωτικούς και εθνοβλαβείς όρους με τους οποίους δανείζουν τη χώρα μας.


Όσον αφορά τη Ρωσία, βασικά είναι τρεις οι τομείς που περιμένουν το ελληνικό ενδιαφέρον. Ο ένας είναι ο τουρισμός, ο άλλος είναι το εμπόριο και ο τρίτος οι λεγόμενες κρυφές εξαγωγές, όπως οι κατασκευές, οι υπηρεσίες κλπ.
Σε σχέση με τον τουρισμό, επιτέλους η Ελλάδα ξύπνησε και παρέκαμψε τα κυκλώματα πέντε-δέκα ανθρώπων που λυμαίνονταν επί δεκαετίες το ζήτημα των θεωρήσεων εισόδου, με σοβαρότατες και διαχρονικές ευθύνες των διπλωματικών υπαλλήλων σ’ αυτό, με αποτέλεσμα φέτος ο αριθμός των επισκεπτών μόνο από τη Ρωσία να ξεπεράσει τις 700 χιλιάδες, με τα έσοδα να ξεπερνούν κατά πολύ το ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Αν εξετάσουμε τους άλλους τομείς, η κατάσταση είναι τραγική, αφού για να «ανοίξει» η ρωσική αγορά, χρειάζονται παρεμβάσεις σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο, κάτι που αποφεύγουν οι πολιτικοί μας επί σειράν ετών, υπό τον φόβο των ...δανειστών και όχι μόνο! Ας ελπίσουμε η κυβέρνηση να βρει χρόνο να ασχοληθεί ταχύτατα με το ζήτημα αυτό, κίνηση που μπορεί να εξασφαλίσει στην Ελλάδα πολύτιμα κεφάλαια, χωρίς δάνεια και χωρίς επενδύσεις. Αρκεί να ακολουθήσουμε σωστή πολιτική.
Αφήνουμε τελευταίο το Κουρδικό και το Κουρδιστάν, με το οποίο η Ελλάδα ακολουθεί μια εξαιρετικά φοβική πολιτική, δεδομένης της τραυματικής εμπειρίας από την υπόθεση Οτζαλάν, αλλά και του φόβου όχι των Ιουδαίων αλλά των ...Τούρκων!

Το αυτόνομο κράτος του Κουρδιστάν, που λειτουργεί από το 1991 στο Βόρειο Ιράκ, είναι το νέο Ελ Ντοράντο της περιοχής, με μεγάλες ευκαιρίες για τις ελληνικές πετρελαϊκές, κατασκευαστικές και εξαγωγικές εταιρείες, με οικοδομικό και κατασκευαστικό οργασμό και τεράστιες ανάγκες για εισαγωγές, που μπορούν να γίνουν κάλλιστα και από τη χώρα μας. Και το κυριότερο, άφθονο χρήμα και πολύ καλή αποδοχή οτιδήποτε ελληνικού από τους Κούρδους της περιοχής.
Ενώ δεκάδες χώρες έχουν ήδη δραστηριοποιηθεί στην περιοχή και προωθούν τα συμφέροντά τους μέσω των διπλωματικών αρχών που έχουν ανοίξει στην Ερμπίλ -τα αλεξανδρινά Άρβυλα-, η Ελλάδα δεν έχει ανοίξει καν Γενικό Προξενείο, ενώ το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων που έχει ανοίξει, με τον τρόπο που λειτουργεί -όταν λειτουργεί-, μάλλον βλάπτει παρά βοηθά και προωθεί τα ελληνικά συμφέροντα στο Κουρδιστάν.

Και όλα αυτά, τη στιγμή που, σύμφωνα με δικές μας πληροφορίες, η ηγεσία του αυτόνομου κράτους του Κουρδιστάν αλλά και ο κουρδικός λαός, περιμένουν χρόνια τώρα την επιχειρηματική και οικονομική παρουσία της Ελλάδος και τους Έλληνες, αφού μας θεωρούν συγγενή και αδελφό λαό. Κι εμείς, για αντίδωρο, όταν οι Κούρδοι μεγαλοπειχειρηματίες και πολιτικοί θέλουν να πάρουν θεώρηση για να έλθουν στην Ελλάδα*, τους στέλνουμε στο Αμάν της Ιορδανίας και στην Άγκυρα παρακαλώ. Ναι στην Άγκυρα. Αυτή είναι η μεγαλειώδης και κυρίως εθνική εξωτερική πολιτική της χώρας μας.

Και στις δυο περιπτώσεις, και σε αυτήν της Ρωσίας και σε αυτήν του Κουρδιστάν, αυτό που λείπει είναι ο σωστός πολιτικός σχεδιασμός και η πολιτική βούληση.
Σε περίπτωση δε που κάποιος ισχυριστεί ότι υπάρχουν και τα δυο, αλλά η κυβέρνηση δεν προλαβαίνει, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων, και ότι θα ασχοληθεί με τα δυο αυτά ζητήματα όταν λυθούν τα μεγάλα προβλήματα, όπως για παράδειγμα η δόση των 31 δις ευρώ, εμείς θα καταφύγουμε και πάλι στη λαϊκή σοφία, αναφέροντας την ποντιακή ρήση, Ζήσον μουλάρ’, να τρως κριθάρ’**, και απευθύνοντας έκκληση στην κυβέρνηση να παρακάμψει τους χαρτογιακάδες του ΥΠΕΞ και να κάνει άμεσα και γρήγορα βήματα προς τις ως άνω κατευθύνσεις.

Γιατί η σωτηρία της Ελλάδος βρίσκεται στη Ρωσία και το Κουρδιστάν!
Εφημερίδα Δημοκρατία

*Φέτος οι Κούρδοι που έκαναν διακοπές στην Αττάλεια, αφού η Ελλάδα στην ουσία αρνείται να τους δώσει θεώρηση εισόδου για διακοπές, ξεπερνούν τις οκτακόσιες χιλιάδες και το συνάλλαγμα με το οποίο συνεισέφεραν στην τουρκική οικονομία ξεπερνά τα 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτά να τα βλέπουν οι κομψευόμενοι τζιτζιφιόγκοι που με τη συμπεριφορά τους στούκαραν την Ελλάδα.

*Ζήσον μουλάρ' να τρως κριθάρ': Το μουλάρι λιμοκτονούσε το Χειμώνα και ο ιδιοκτήτης του του έλεγε. Περίμενε να φυτρώσει το κριθάρι που έχω σπείρει, να μεγαλώσει, να κιτρινίσει, να το θερίσω, να το αλωνίσω και μετά θα φας κριθάρι να στηλωθείς. Μόνο που το μουλάρι ψόφησε, αφού δεν μπορούσε να περιμένει μέχρι τον Ιούλιο, τον Χορτοθεριστή, όπως έλεγαν το μήνα αυτόν στον Πόντο.

18 σχόλια:

  1. Η Ρωσική αγορά σε όλα τα επίπεδα της είναι μια πολύπλοκη αγορά.Τα τελευταία δέκα χρόνια και πρέπει να αναγνωριστεί αυτό το θετικό στην Νεα Δημοκρατία , εχει στραφεί η Ελλάδα με πιο υπεύθυνο τρόπο σε μια προσπάθεια να επιτυχει την αυξηση του μερδισίου που κατέχει.

    Δυστυχώς η προσπάθεια αυτή σκοντάφει στην αρνητική στάση
    -των ηττημένων αμερικανόθρεφτων μυαλών
    -της γραφειοκρατείας
    -της στενης κομματικής αντίληψης
    -της κακής επιχειρηματικής συμπεριφοράς
    -της πολύ σκληρής αμερικανικής αντίδρασης

    Το Κουρδιστάν αποτελεί μια συνεχώς αυξανόμενη δυναμική αγορά.Η δραστηριοποίηση ολοένα και περισσοτέρων πολυεθνικών εταιρειών στο εδαφος του αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα

    Το Κουρδιστάν δεν έχει φιλικές σχέσεις με την Ρωσία, η Ρωσία πάντα στεκοταν αρωγός απέναντι στην Τουρκία την οποία και χρησιμοποιούσε ως μέσο ανάσχεσης της δυτικής επιρροής στην περιοχή

    Απαιτείται λοιπόν μια διπλωματική ευελιξία και σεβασμός των πολύ λεπτών γεωστρατηγικών ισορροπιών

    Το Κουρδικό πετρέλαιο και το Κουρδικό φυσικό αέριο άλλωστε θα διέρχεται της Ελληνικής ΑΟΖ κα

    Η Ρωσική αγορά σε όλα τα επίπεδα της είναι μια πολύπλοκη αγορά.Τα τελευταία δέκα χρόνια και πρέπει να αανγνωριστεί αυτό το θετικό στην Νεα Δημοκρατία , εχει στραφεί η Ελλάδα με πιο υπεύθυνο τρόπο σε μια προσπάθεια να επιτυχει την αυξηση του μερδισίου που κατέχει.

    Δυστυχώς η προσπάθεια αυτή σκοντάφει στην αρνητική στάση
    -των ηττημένων αμερικανόθρεφτων μυαλών
    -της γραφειοκρατείας
    -της στενης κομματικής αντίληψης
    -της κακής επιχειρηματικής συμπεριφοράς
    -της πολύ σκληρής αμερικανικής αντίδρασης

    Το Κουρδιστάν αποτελεί μια συνεχώς αυξανόμενη δυναμική αγορά.Η δραστηριοποίηση ολοένα κα ιπερισσοτέρων πολυεθνικών εταιρειών αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα

    Το Κουρδιστάν δεν έχει φιλικές σχέσεις με την Ρωσία, η Ρωσία πάντα στεκοταν αρωγός απέναντι της
    καιτην χρησιμοποιούσε ως μέσο ανάσχεσης της δυτικής επιρροής στην περιοχή

    Απαιτείται λοιπόν μια διπλωματική ευελιξία και σεβασμός των πολύ λεπτών γεωστρατηγικών ισορροπιών

    Το Κουρδικό πετρέλαιο και το Κουρδικό φυσικό αέριο άλλωστε θα διέρχεται της Ελληνικής ΑΟΖ και ο γεωστρατηγικός άξονας που διαμορφώνεται είναι ισραήλ-Κουρδιστάν-Αζερμπαιτζάν με στόχο την περικύκλωση και απομονωση του Ιράν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. οι ελληνικές κατασκευαστικές εταιρίες, ενώ τις πρώτες μεταπολεμικές δεκαετίες είχαν πολύ μεγάλη παρουσία στο εξωτερικό τα τελευταία 20 χρόνια το ρίξανε στην ευκολία της ελληνικής αγοράς (ολυμπιακά έργα κλπ) όπου δεν υπήρχε ανταγωνισμός και οι υπερχρεώσεις έδιναν κι έπερναν.

    Τώρα, όμως, που το πάρτυ στο ελλαδιστάν τελείωσε είναι δύσκολο να ξαναβγούν στον διεθνή ανταγωνισμό. Βλέπεις εκεί δεν αρκεί να λαδώσεις για να πάρεις το έργο, ούτε είναι εύκολο να υπερχρεώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Kυβέρνηση και Διπλωμάτες ξυπνήστε επιτέλους: Η σωτηρία της Ελλάδος βρίσκεται στη Ρωσία και το Κουρδιστάν!

    Δυστυχώς στην σύγχρονη κοινωνία θεωρείται "τρολάρισμα" και οπισθοδρόμηση όποιος αναφέρεται σε Ρωσία ή σε επαναστατικές πρακτικές.
    Για να αλλάξει η επίσημη πολιτική της χώρας πρέπει να αλλάξουν οι ιδέες της κοινωνίας σε πολλά και για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξουμε τις ολοκληρωτικές αντιλήψεις όσον συναναστρεφόμαστε .
    Το να δικαιολογούμε λάθος συμπεριφορές ,ούτε διορθώνουν ούτε αποφεύγουν το πρόβλημα, είναι σαν τα σκουπίδια κάτω από το χαλί .Δεν θα κρύβονται για πολύ, κάποια στιγμή βρωμάνε.
    Εγώ θεωρώ ότι σύντομα θα διορθωθούν.
    Καιρός φέρνει τα λάχανα καιρός τα παραπούλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εγω νομιζω κυριε Καλεντεριδη,οτι θα προσφερατε στην πατριδα περισσοτερες
    υπηρεσιες,απο μια πιο υπευθυνη θεση,
    σαν μελος κυβερνησης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σάββα,απευθύνεσαι στην κυβέρνηση και τους διπλωμάτες,αλλά μάταια.Δεν κυβερνούν αυτοί,γιατί τους μπερδεύεις με τέτοια θέματα;

    ΑΝ ποτέ αποκτήσουμε αυτόνομη κυβέρνηση,το συζητάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δεν υπάρχει πια σωτηρία για την Ελλάδα. Επιμένω τραγικά μονότονα στην θέση μου αυτή, έστω κι αν γίνομαι δυσάρεστος.

    Αν υπήρχε όμως, αυτή θα ήταν στην συνεργασία με κάποιον για συμπαραγωγή και απόκτηση τεχνολογίας, τεχνογνωσίας.

    Έχομε καθόλου μέσα ηλεκτρονικού πολέμου; Απ' όσο ξέρω όχι. Οι Τούρκοι έχουν. Ναι, τα απέκτησαν από το Ισραήλ.

    Αυτός ήταν ο δρόμος. Όχι το Ισραήλ, αλλά η απόκτηση, όπως είπα παραπάνω, τεχνολογίας/τεχνογνωσίας και η επέκταση σε συμπαραγωγή, με απώτερο σκοπό την ΠΑΡΑΓΩΓΗ.

    Δόξα τω Θεώ, έχομε μυαλά και πολύ καλά μάλιστα. Πολιτικούς δεν έχομε και αυτό είναι το δράμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ πιστεύω ακράδαντα πως η Ελλάδα θα πρέπει να αναπτύξει πολύπλευρες και πολυεπίπεδες διπλωματικές, οικονομικές, οικονομικές, και στρατιωτικές σχέσεις. Θα πρέπει να διατηρήσει την συμμαχία με τις νατυικές δυνάμεις (με την προϋπόθεση όμως πως θα αποβάλλει την δουλοπρέπεια στις συναλλαγές μαζί τους) και να αναπτύξει δεσμούς με τους αναδυόμενους πόλους του διεθνούς συστήματος, Κίνα, Ρωσία, Ινδία, Βραζιλία, Νιγηρία, Αυστραλία. Οι χώρες που προανέφερε διαδραματίζουν ισχυρό ρόλο στην γεωγραφική περιοχή που εδράζονται αλλά και στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Όσον αφορά το περιφερειακό υποσύστημα της Μέσης Ανατολής και Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης, πιστεύω πως η Ελλάδα διαθέτει την ευκαιρία να συμπήξει μια ευρεία αντι-Τουρκική συμμαχία κατά των αναθεωρητικών νεο-Οθωμανικών βλέψεων της Τουρκίας που θα εκτείνεται από την Αρμενία και το Ισραήλ ως την Βουλγαρία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ Andreas ... (19 Οκτωβρίου 2012 2:44 μ.μ.)

    Κι όπως έλεγαν κι οι Αρχαίοι Αμερκάνοι: "One Cook Doesn't Bring The Spring", ίλεως, ίλεως αφήστε τον Σάββα να προοδεύσει και να προσφέρει στην δύσμοιρη αυτή πατρίδα από το δικό του μετερίζι ... μήπως τώρα τον θέλετε για ν' αναλάβει και Διαχειριστής στην Πολυκατοικία σας τώρα που ακρίβυνε το πετρέλαιο και τάχετε κάνει μπάχαλο;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. υπεύθυνη θέση δεν ειναι να είσαι μέλος κυβέρνησης

    αν ήμουν ιδιοκτήτης μιας μεγάλης τεχνικής κατασκευαστικής εταιρίας θα προσλάμβανα τον κύριο Σάββα, θα τον έθετα επικεφαλή μιας ομάδας έμπειρων μηχανικών και θα τον έστελνα στο νότιο κουρδιστάν να κλείσει για λογαριασμό μου όλα τα έργα υποδομής που θα γίνονταν.

    έτσι γίνονται οι μπίζνες κύριοι.
    τι να κάνει ο Σάββας στην κυβέρνηση ? να χειροκροτάει τον αρχηγό και να βγάζει πύρινους λόγους? δε νομίζω να του ταιριάζει αυτός ο ρόλος, ο κύριος Σάββας είναι άνθρωπος της δράσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ὅσο οἱ πολιτικοί μας εἶναι τεμπέληδες καὶ καλοπερασάκηδες καὶ συνεπεία αὐτῶν δειλοί, οἱ ἀνώτεροι δημόσιοι ὑπάλληλοι ἀρέσκονται νὰ τοὺς καλοῦν σὲ κοσμικὲς δεξιώσεις, πάρτι καὶ ἄλλα παρόμοια, οἱ διάφορες πρεσβεῖες ἀναλόγως τοῦ πόσο τοὺς εἶσαι ἀρεστοὶ καὶ δὲν ξέρω τὶ ἄλλο, ζήτω ποὺ καήκαμε.

    Τὰ πανεπιστήμια ποὺ τὰ πᾶτε; Ἔχει γνῶσι ἡ νεολαῖα ποιανοῦ ἡγεμόνος τὰ συμφέροντα ἐξυπηρετεῖ;

    Ἡ μαλακὴ ἰσχὺς δουλεύει παντοῦ, δυστυχῶς. Π.χ. ὅσοι πανεπιστημιακοὶ καθηγητὲς πολιτικῶν ἐπιστημῶν γράφουν ὅτι βολεύει π.χ. Η.Π.Α. ἢ Εὐρωπαϊκὴ Ἑνωσι ἀμείβονται μὲ δημοσιεύσεις ἄρθρων σὲ συγκεκριμένα περιοδικά, ἐρευνητικὰ προγράμματα Ε.Ε., θέσεις σὲ ὀργανισμοὺς καὶ δὲν ξέρω τὶ ἄλλο.

    Ὁ ἀγὼν εἶναι δύσκολος πολύπλοκος καὶ ὑποχθόνιος καὶ σὲ πολλὰ ἐπίπεδα, ἡ νίκη δὲν εἶναι δεδομένη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εχουμε δικαίωμα όπως κάθε χώρα, να αναπτύξουμε μια πολύπλευρη εξωτερική πολιτική, αποβάλλοντας όμως την ηττοπάθεια.
    Η αλήθεια είναι ότι φερόμαστε σαν φοβισμένοι, όπως ο πολίτης που του πετάνε απειλές και τις χάφτει γιατί δεν ξέρει τα νόμιμα δικαιώματά του.
    Οφείλουμε να κοιτάμε τις ευκαιρίες όταν ανοίγονται και να τις καλλιεργούμε.
    Υπήρξε όμως έντονη αμερικανική αντίδραση ως προς το θέμα της Ρωσίας και ίσως γι΄αυτό η Ελλάδα σύρθηκε στο μαντρί της-όπως έλεγε χαρακτηριστικά και ο καθηγητής Μαρκεζίνης στο βιβλίο του.
    Χρειάζονται πολιτικοί που να μπορούν να κινηθούν αεράτα και όχι να τους βαστάνε την ουρά τα διάφορα κέντρα συμφερόντων.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Προσωπικά έχω την εντύπωση ότι αποτελούμε κόκκινο πανί για τους Κούρδους μετά την προδοσία του Οτσαλάν.
    Το τελευταίο που θα ήθελα τώρα που τελειώνει το έργο που δουλεύω εδώ στην Ελλάδα είναι να μου πει η εταιρία "έχουμε ένα έργο στο Βόρειο Ιράκ".
    Ανεργία στην Ελλάδα ή κίνδυνος για απαγωγή, δολοφονία, ανατίναξη στα καλά καθούμενα ή αποκεφαλισμό για τη δόξα του...προφήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ Ελίνα Γαληνού

    "Η αλήθεια είναι ότι φερόμαστε σαν φοβισμένοι, όπως ο πολίτης που του πετάνε απειλές και τις χάφτει γιατί δεν ξέρει τα νόμιμα δικαιώματά του".

    Η αλήθεια είναι ότι είμαστε φοβισμένοι, όπως ο πολίτης που του πετάνε απειλές και τις χάφτει, γιατί δεν ξέρει τα νόμιμα δικαιώματά του και του είναι αδιανόητο ότι μπορεί να έχει τέτοια, σαν ελεύθερος άνθρωπος/λαός.

    "Υπήρξε όμως έντονη αμερικανική αντίδραση ως προς το θέμα της Ρωσίας και ίσως γι΄αυτό η Ελλάδα σύρθηκε στο μαντρί της-όπως έλεγε χαρακτηριστικά και ο καθηγητής Μαρκεζίνης στο βιβλίο του".

    Ασφαλώς, αφού η Ελλάδα είναι δεδομένη και της είναι αδιανόητο ότι μπορεί να αναπτύξει δική της ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική (βλέπε και παραπάνω).

    Οι Οθωμανοί έφυγαν, όχι όμως και ο ραγιαδισμός, που εκδηλώθηκε ευθύς μετά την Επανάσταση του '21 με τα κόμματα "ρωσσικόν", "αγγλικόν" και γαλλικόν". Μάς έφτιαξαν για να είμαστε προτεκτοράτα.

    Η Τουρκία και όχι μόνο μπορεί να μάς δώσει ένα καλό μάθημα εξωτερικής πολιτικής. Ουδέποτε υπήρξε δεδομένη. Στον Β'ΠΠ διετήρησε ευμενή ουδετερότητα προς την Γερμανία (προφανώς πίστευε ότι θα νικήσει ο Άξονας) και κήρυξε τον πόλεμο στην Γερμανία στις 23 Φεβρουαρίου 1945, δηλαδή 74 ημέρες πριν την παράδοση της Γερμανίας. Κατετάγη όμως στους νικητές, ισότιμα με την Ελλάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Νάτιβιστ,
    "Κατετάγη όμως στους νικητές, ισότιμα με την Ελλάδα!!", ναι από τους δυτικούς.
    Ας είναι καλά ο "Πατερούλης των Ρώσων" που έβαλε βέτο στο να δοθούν τα Δωδεκάνησα στη Τουρκία που ήθελε ο Τσόρτσιλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Από τους ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ, χωρίς εξαιρέσεις, αν και αυτό δεν έχει άμεση σχέση με το σχόλιό μου, που σκοπό έχει να δείξει την ευελιξία και αυτονομία της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

    Δεν ξέρω αν έβαλε βέτο ο "πατερούλης" (από πού το βρήκες;), αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτε στο σχόλιό μου.

    Η Ένωση της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Η χωρα πρεπει να προχωρησει στην δημιουργια μιας οικονομικης ζωνης με την τουρκια. Μια ζωνη η οποια θα περιλαμβανει και αιγαιο αλλα και χερσαια τουρκια.
    Εκτος των αλλων που αναφερονται στην αναρτηση.
    Η χωρα πρεπει να πρωτοστατει στην οικονομικη συνεργασια με τις ομορες χωρες, αγνοωντας προστατιδες δυναμεις κλπ, που μας οδηγουν σε μονιμη ταπεινωση και υποτελεια.
    Πρεπει να γυρισομε την πλατη στο ευρω και να προσπαθησομε την ισχυρη δραχμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. >Η χωρα πρεπει να προχωρησει στην δημιουργια μιας οικονομικης ζωνης με την τουρκια. Μια ζωνη η οποια θα περιλαμβανει και αιγαιο αλλα και χερσαια τουρκια.<

    >Η χωρα πρεπει να πρωτοστατει στην οικονομικη συνεργασια με τις ομορες χωρες, αγνοωντας προστατιδες δυναμεις κλπ, που μας οδηγουν σε μονιμη ταπεινωση και υποτελεια<

    1) Πώς ακριβώς εννοείς την δημιουργία της οικονομικής αυτής ζώνης; Λαμβάνεις υπ' όψιν σου ότι η Ελλάδα είναι μέλος της ΕΕ; Ρωτώ, διότι δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείς και αν αυτό είναι στο πλαίσιο του εφικτού, βάσει των υφισταμένων οικονομικών συνθηκών.

    2) Ποιες όμορες χώρες; Τουρκία, Βουλγαρία, ΠΓΔΜ και Αλβανία; Και γιατί μ' αυτές; Πού βασίζεις το σκεπτικό σου.

    >Πρεπει να γυρισομε την πλατη στο ευρω και να προσπαθησομε την ισχυρη δραχμη<

    Ασφαλώς, αφού προηγουμένως θα έχομε φτιάξει παραγωγικό ιστό στην χώρα, ο οποίος τώρα είναι ανύπαρκτος. Το εθνικό νόμισμα απαιτεί και αντίκρυσμα, διαφορετικά είναι άνευ αξίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ευγε αντιπροοδευτικε :) ...

    Καλα κρατα η φαντασιωση, του τζαμπα-μαγκα.

    "Στη χώρα μας έχουμε τόσους ραγιάδες που στην ουσία έχουν τουρκέψει και δεν το ξέρουν πια ότι η Ελλάδα δεν ανήκει μόνο στην Ευρώπη αλλά είναι η ίδια η Ευρώπη που πάντα αντιστεκόταν στην φρίκη της βαρβαρότητας που προσπάθησε να αφανίσει όλη την Χριστιανοσύνη λόγω της ανωτερότητας της Υψηλής Πύλης."
    (Ν. Λυγερός, Ευρωπαϊκή Ελλάδα και Ελληνική Ευρώπη, http://www.lygeros.org/articles?n=10425&l=gr)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.