11/10/12

H τρόικα ζήτησε να εκκενωθούν τα ελληνικά νησιά που ο πληθυσμός τους δεν υπερβαίνει τους 150 κατοίκους

 Tην εκκένωση όλων των ελληνικών νησιών που έχουν έως 150 κατοίκους ζήτησε η Τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση.
Το επιχείρημα των τροϊκανών ήταν ότι επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης, μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώπιον 70 και πλέον εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αφήνοντας άφωνους τους πάντες.


Ο υπουργός αποκάλυψε ότι τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας ζήτησε να εκπονήσει το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου σχέδιο για την εκκένωση νησιών που έχουν ως 150 κατοίκους γιατί σύμφωνα με μελέτη που έχουν κάνει τα νησιά αυτά επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό. «Τους απαντήσαμε άμεσα ότι δεν είναι καλά. Δεν το διαπραγματευόμαστε» δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης.

Στο αυτό παρενέβη ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος και ρώτησε τον υπουργό :"Κύριε υπουργέ έλληνας το είπε αυτό ή ξένος" για να του απαντήσει ο υπουργός : "Ξένος ήταν αλλά θα ήθελα να σταματήσει το θέμα εδώ!!!!!". Παρούσα ήταν επίσης και η εφοπλίστρια Αγγελική Φράγκου

Η συζήτηση επί του θέματος δεν συνεχίστηκε από τους τροϊκανούς, όμως είναι ενδεικτικό των προθέσεών τους, αφού ζητούν να ερημώσουν ολόκληρες νησιωτικές περιοχές και να ξεριζωθούν χιλιάδες οικογένειες. «Πρότειναν ένα σύγχρονο ξεριζωμό. Δεν πάμε καλά» δήλωσε ένας από τους παρευρισκόμενους σε πηγαδάκι.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Ναυτιλίας και  Αιγαίου, για το θέμα ενημερώθηκαν τα υψηλότερα κλιμάκια της κυβέρνησης.

Το υπουργείο Οικονομικών  επιχείρησε  να διαψεύσει ότι η τρόικα έθεσε τέτοιο θέμα. Όμως αργότερα από το υπουργείο Ναυτιλίας προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το θέμα λέγοντας ότι το θέμα δεν τέθηκε στον υπουργό αλλά σε συνάντηση που είχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου με κλιμάκιο της τρόικας

Όμως, αδιάψευστοι μάρτυρες των όσων είπε ο κ. Μουσουρούλης είναι δεκάδες εφοπλιστές που βρέθηκαν σήμερα το μεσημέρι στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά και άκουσαν με τα ίδια τους τ' αυτιά τα όσα είπε ο υπουργός.

Πηγή


11 σχόλια:

  1. Μετά από αυτό το γεγονός θα πρέπει σοβαρά να αναρωτιέται η κυβέρνηση για ποίους δουλεύει η Τρόικα και να προασπίσει τη χωρα με κάθε μέσον, νομίζω ότι είναι ηλιου φαεινότερο γιατί έχει γίνει αυτή η πρόταση, έχει γίνει γιατί κάποιοι φοβούνται την ανακήρυξη AOZ από την Ελλάδα και αλλα δικαιώματα έχει ένα κατοικήσιμο νησί και αλλα ένα "ακατακοιτο", πέρα από το ανθρωπιστικό θέμα, το οποιο όμως δεν το σκέφτηκαν ούτε στο ελάχιστο, η σκοπιμότητα αυτής της πράξης έχει να κάνει με την AOZ. Όλοι πρέπει να είναι σε εγρήγορση και κυρίως ο Στρατός και οι μυστικές υπηρεσίες, αυτό είναι το τρομερότερο που έχει ειπωθεί ως τώρα στην κρίση και ισοδυναμεί με κήρυξη πολεμου εναντίον της χώρας. Πρέπει και όλοι εσείς που ενδιαφέρεστε για την πατρίδα και έχετε πρόσβαση στα μέσα να είστε σε πλήρη εγρήγορση και να ενημερώνεται λεπτομερέστατα τον κόσμο, μιλάμε πλέον για πόλεμο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στο ευρώ πάση θυσία δεν είπαμε;;;

    Σε λίγο θα νοικιάζουμε τα F-16 για λόγους αναψυχής.

    Επίσης μπορούμε να γκρεμίσουμε και τον Παρθενώνα και να πουλήσουμε το φιλέτο για ανοικοδόμηση πολυτελών ξενοδοχείων ή κατοικιών,τι λέτε;

    Ευρώ και κόμματα umber alles!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τι άλλο θ' ακούσουμε από τους οικονιμικούς κατακτητές; Πόσα ακόμη εθνικά εγκλήματα θα διαπραχθούν εις τ' όνομα του ευρώ;

    Να στηριχθούν ΑΜΕΣΩΣ οι νησιώτικοι πληθυσμοί και να δοθούν κίνητρα για επαναπατρισμό όσων νησιωτών έχουν εγκαταλείψει τα νησιά τους για τα αστικά κέντρα της ηπειρωτικής Ελλάδας. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος. Η ελληνική παρουσία στα νησιά πρέπει να γίνει ακόμη εντονότερη συμπεριλμβανομένου των Ενόπλων Δυνάμεων.

    ΥΓ
    Για να δούμε πως θα τοποθετηθούν οι ραγιάδες της Βουλής στο νομοσχέδιο που κατέθεσε η Χρυσή Αυγή για ανακύρηξη της ΑΟΖ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αιγαίο Μιά ελεύθερη Θάλασσα.
    -Ελεύθερη από κατοίκους,
    που επιβαρύνουν τις Αγορές -Την ΕΕ- ΤΟ ΔΝΤ- Τη Γερμανία -Την Τουρκία- Τους Ρώσους- Αμερικανούς - Ισραηλινούς -Τους Κινέζους Επενδυτές.

    -Διαπλεύσιμη αβλαβώς έως το Σούνιο από Τουρκικές φρεγάτες.

    -Ελεύθερες αποβιβάσεις Αφγανών- Υεμενιτών -Σουδανών- Μπαγκλαντεσιανών και λοιπών αναξιοπαθούντων, όπου Γής.

    - Μια Ελεύθερη Θάλασσα δι εμβολισμούς ελληνικών λιμενικών σκαφών.

    -Ελεύθερες Διελεύσεις Ναρκωτικών- Όπλων- Δουλεμπόρων.

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Ή ΘΑΝΑΤΟΣ
    ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΑΤΩ - ΚΑΤΩ ΤΟ ΖΗΤΩ!

    ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΖΗ΄ΤΩ ΟΤΑΝ ΖΗΤΩ΄ ΚΑΙ ΕΠΑΙΤΩ;


    -Το υπουργείο Οικονομικών επιχείρησε να διαψεύσει ότι η τρόικα έθεσε τέτοιο θέμα.

    ΕΛΛΑΣ-ΕΛΛΑΣ-ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μην ανησυχείτε. Σε λίγο θα μας πούνε το ίδιο και για περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας, εάν ερημώσουν από πληθυσμό (άσε που θα φροντίσουν να τις ερημώσουν "εκ των πραγμάτων")
    Το σχέδιο πάει ρολόι για ειδικές οικονομικές ζώνες και βιάζονται τα παιδιά.
    Καλά λέει ο Χρήστος. "Πιστεύω εις ένα ευρώ-Πατέρα παντοκράτορα, ποιητήν ΔΝΤ και γής...", το ξέρεις;
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΨΕΥΣΤΕΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ
    (ΕΔΩ ΠΟΛΛΑΠΛΩΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑΧΟΘΕΝ)

    -O εκπρόσωπος του Ολι Ρεν διέψευσε τα δημοσιεύματα. «Οι αναφορές σε ελληνικά μέσα ενημέρωσης ότι η τρόικα ζητεί να εγκαταλειφθούν νησιά για την εξοικονόμηση χρημάτων είναι (προφανώς) εντελώς ψευδείς» δήλωσε ο κ. Σάιμον Ο Κόνορ.

    -Την ιδια στιγμή κύκλοι της Κομισιόν σημειώνουν ότι αν ελέχθη κάτι σε τεχνικό επίπεδο, ελέχθη ως αστείο, αλλά επ' ουδενί ως σοβαρη πρόταση.

    ΕΝΑ ΑΣΤΕΙΑΚΙ ΛΟΙΠΟΝ!

    ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΧΙΟΥΜΟΡ;

    -Ως πρωταπριλιάτικο αστείο χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη φήμη ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης στον Real FM.

    "Δεν έχει ειπωθεί ποτέ από κανέναν της τρόικας σε υπουργό της ελληνικής κυβέρνησης τέτοιο πράγμα.

    ΑΚΟΥΣΟΝ (& ΑΥΤΟ)ΔΙΑΨΕΥΣΗ!:
    -Ακόμα κι αν είχε ειπωθεί θα ήταν μόνο πρωταπριλιάτικο αστείο. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα δεν ειπώθηκε ποτέ και από κανέναν.

    -Εάν κάποιος από τους υπαλλήλους της Τρόικας είπε ποτέ τέτοιο πράγμα μου έχουν περάσει διάφορα πράγματα από συσκέψεις, και μόνο σαν αστείο θα μπορούσε να ειπωθεί το διαψεύδω κατηγορηματικά. Αστεία μόνο αστεία όλα αυτά", υπογράμμισε ο υπουργός.(ΛΕΕΙ ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ)

    -ΓΕΛΑΣΑΜΕΕΕεεε! Να είστε καλά!
    -Πάντα τέτοια

    Αφού και ο Μουσουρουμπουρδοσκατοπουλημενούλης, διέψευσε τον εαυτό του,μπορούμε επιτέλους να συνεχίσουμε τις δραστηριότητες μας ήσυχοι-ΠΑΝΤΑ ΓΕΛΑΣΤΑ-, έχουν γνώσιν οι ΦΥΛΑΚΕΣ.
    -ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.

    -Ενδιαφέρον παρουσιάζει η εξέλιξη και μετάλλαξη της είδησης και εγώ η κακόπιστη θυμήθηκα το ΣΟΚ που έπαθα όταν πρωτο-ειπώθηκε από τον ΤΟΜΣΕΝ: ΠΟΥΛΗΣΤΕ ΤΑ ΝΗΣΙΑ _ ΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ_ ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ Κ.Λ.Π.

    -Αυτά παρήλθαν, ήταν η πρώτη κρούση. Τώρα Εξυπακούονται, Θα Αναπτυχθούμε δι μέσου αυτών, ΕΜΠΕΔΩΣΑΜΕ τελικά.

    Κύλισε και άλλο Νερό στο Αυλάκι, και Μάθαμε πως θα είμαστε το παράδειγμα της Νεοαποικιοκρατίας, περνώντας στο δεύτερο ΣΟΚ περί ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ, ΌΠΕΡ και επίσης εγένετο ΤΑΙΠΕΔ, έστω με Υπεύθυνη την διεφθαρμένη και διωκώμενη στην χώρα της Σλοβάκα Aννα Μπουμπενίκοβα, που το ίδιο της το κόμμα ΔΙΩΚΕΙ με την κατηγορία της διαφθοράς στις ιδιωτικοποιήσεις που έγιναν στην πατρίδα της το 2005-2006, ΚΑΙ διόρισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως υπεύθυνη παρακολούθησης των αποκρατικοποιήσεων στην Ελλάδα.

    ΣΙΓΑ - ΣΙΓΑ ΕΛΛΗΝΑ...

    ΘΑ ΜΑΑΑΘΕΙΣ...

    ΑΓΑΛΙ ΑΓΑΛΙ ΓΙΝΕΤΑΙΗ ΑΓΟΥΡΙΔΑ ΜΕΛΙ

    Α, ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ, ΔΟΛΙΟΙ-ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΙ- ΑΝΤΙΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΙ- ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μπράβο Αντωνάκη!
    Διαπραγματεύεσαι με αυτούς που ζητάνε την «εκκένωση» των νησιών μας;
    Με αντάλλαγμα τι;
    Την παραμονή μας σε μια ένωση χρεοκοπημένων χωρών;
    Μπορεί η δραχμή Αντωνάκη να «αδειάσει» μερικά ράφια αλλά το Ευρώ είναι βέβαιο πως θα αδειάσει τελικά τις τσέπες όλων μας.
    Θα θυσιάσεις την εθνική μας ανεξαρτησία, θα θυσιάσεις τους Έλληνες, την γλώσσα μας, την ιστορία μας, θα τα δώσεις δηλαδή όλα με αντάλλαγμα τι;
    Θέλεις πρώτα να σκοτώσεις τους Έλληνες για να έχεις τι χαρά να τους…. «αναστήσεις» μετά!
    Θέλεις να ολοκληρώσεις την καταστροφή της χώρας για να την…επανιδρύσεις μήπως!
    Γιατί ανέλαβες να πληρώσεις ένα χρέος που ξέρεις ότι δεν μπορείς, γιατί σεβάστηκες τις αντισυνταγματικές υπογραφές του Γιωργάκη και όχι τους Έλληνες;
    Ισχυρίζεσαι ότι η Ελλάδα έχει συνέχεια και συνέπεια.
    Συνέπεια για ποιους; Για τους τραπεζίτες;
    Συνέχεια πως; Χωρίς Έλληνες;
    Παρέλαβες μια χώρα Αντωνάκη και θα παραδώσεις μια επαρχία.
    Ποιο είναι το σχέδιο σου;
    Είναι φανερό πως το όποιο αντάλλαγμα προσδοκείς δεν θα αφορά εμάς τους Έλληνες και την Ελλάδα αλλά εσένα προσωπικά.
    Θα λάβεις και εσύ όπως ο φίλος σου ο Γιωργάκης το βραβείο της ειλικρίνειας από κάποια τράπεζα, Γερμανική ίσως, εκτός… και αν αποφασίσουν να σε «βραβεύσουν» οι Έλληνες πολίτες πριν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Τρέχουν τώρα ΑΠΑΝΤΕΣ να πυροσβέσουν Επικοινωνιακά τον ΟΛΜΟ που εκτοξεύτηκε κατά τον πόλεμο ΔΝΤ ΕΚΤ ΕΕΕ, στην καρδιά της πυριτιδαποθήκης (ΑΟΖ ΕΛΛΑΔΑΣ).

    ΕΙΡΗΝΗ ΥΜΙΝ, ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ και ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΓΕΛΑΜΕ - ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ!
    Για να μην ξεχάσουμε το Τερπνόν Μετά Του Ωφελίμου. OVER

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καλά ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ οι φτωχοί τω πνεύματι, θέλουν να τα ερημώσουν για να τα βγάλουν στη πούληση!

    Αλλά είναι και ηλίθιοι, αντί να αγοράσουν τα κατσίκια των νησιωτών και στη συνέχεια να επικαλεστούν τα κόπρανα των κατσικιών τους, έτσι θα αποκτήσουν και την κυριότητα του εδάφους σε ακτίνα εκατό μέτρων από τη κάθε κουτσουλιά, όπως η Μ.Μ. Λαύρας στη Σκύρο, αλλά τόσο τους κόβει, εδώ ο άλλος έχει χορτονομή χωρίς να έχει ερίφια.

    Ούτε τα χρυσόβουλα μετράνε μπροστά στα κόπρανα των κατσικιών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει ο καθένας ότι παραδίνοντας τη χώρα στο ΔΝΤ υπέγραψαν τη θανατική καταδίκη της;
    Θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει ο καθένας γιατί θέλουν την εκκένωση των νησιών μας;
    Θέλει πολύ μυαλό για να καταλάβει ο καθένας ότι σε πολύ σύντομο διάστημα μόνο η "ταμπέλα" ΕΛΛΑΣ θα έχει μείνει χωρίς τίποτα Ελληνικό; (Κάτι σαν τον Μαρινόπουλο π.χ. που μόνο το όνομα έχει μείνει και η ιδιοκτησία είναι Γαλλική (;).
    Ξυπνήστε ορέ Έλληνες γιατί σύντομα θα είμαστε χειρότεροι ραγιάδες απ' ότι ήμασταν επί τουρκοκρατίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. I would like to refer you to ¨NATURA¨ under Simitis´ government.

    Read the ¨environmental¨ program carefully. The starvation of Greek islands that had the bad luck of having vast amounts of natural resources, has been in the plans for a long time. Now, is just the right time to make it happen.

    I think it´s time to put down our pencils...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.