16/10/12

Καραμπινάτοι και εξ αντικειμένου προβοκάτορες, που απειλούν τη σταθερότητα και τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

Του Σάββα Καλεντερίδη
Όταν πριν από μερικές εβδομάδες δημοσιεύτηκε ένα καθόλου αληθοφανές σενάριο για σχέδια και -επιστημονικής φαντασίας- σενάρια πραξικοπήματος που υποτίθεται θα έκανε μερίδα αξιωματικών, η ελληνική κοινή γνώμη αντιμετώπισε το θέμα με σχετική δυσπιστία και ψυχραιμία, με εξαίρεση κύκλους αριστερών και αριστεριστών, που -αν μη τι άλλο- δεν δίνουν την αξία που πρέπει στη λαϊκή σοφία που λέει «δεν βλέπεις την καμπούρα σου»;
Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί προσφεύγουμε στη λαϊκή σοφία.
Πριν από λίγες ημέρες ένας αρκετά μεγάλος αριθμός εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, που παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι, θύματα της θλιβερής και διεφθαρμένης κομματοκρατίας, της οποίας οι ίδιοι αποτελούν αναπόσπαστο μέρος και χαρακτηριστικό παράδειγμα, εισέβαλαν στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, χώρο με ιδιαίτερο συμβολισμό σε εθνικό αλλά και σε διεθνές επίπεδο.
Φυσικά, δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο το επίπεδο ενεργητικής και κυρίως παθητικής ασφάλειας του Υπουργείου, καθώς και η ανευθυνότητα με την οποία αντιμετώπισε το όλο θέμα στρατιωτική και πολιτική ηγεσία, με τη δεύτερη να παραμένει απλός παρατηρητής και κρυπτόμενη πίσω από τις κουίντες, όταν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ προσπαθούσε να αναχαιτίσει τις ...ορδές όχι των βαρβάρων αλλά των εργαζομένων.
Αντιλαμβανόμαστε ότι η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει μείζονα εθνικά ζητήματα, που σχετίζονται με την παραμονή της χώρας, στο ευρώ και αποτελεί ζητούμενο η πολιτική σταθερότητα για την αντιμετώπιση αυτής της τραγικής κατάστασης. Όμως, το γεγονός ότι δεν απεδόθησαν αμέσως ευθύνες σε υψηλότατο επίπεδο για το γεγονός ότι δεν προστατεύθηκε και καταπατήθηκε το κεντρικό όργανο που είναι υπεύθυνο για την Εθνική Άμυνα της Ελλάδος, είναι δυνατόν να δώσει λάθος μηνύματα στους εσωτερικούς και εξωτερικούς υπονομευτές της νομιμότητος και της σταθερότητος.
Όσον αφορά στους εξωτερικούς υπονομευτές, δεν είναι ανάγκη να πούμε ή να γράψουμε πολλά, αφού μια απλή αναδρομή στη νεώτερη ιστορία της Ελλάδος και κυρίως στα γεγονότα που βιώνουμε αυτά τα τρία χρόνια, μπορεί να πείσει και τους πιο δύσπιστους για το ρόλο που έπαιξαν και που μπορεί να παίξουν, αν αυτό επιβάλλουν τα στρατηγικά τους συμφέροντα.
Υπάρχουν όμως και οι -εν δυνάμει- εσωτερικοί υπονομευτές, στους οποίους έχουμε καθήκον και ευθύνη να αναφερθούμε, παρότι υπάρχει κίνδυνος να δεχτούμε βέλη εκ δεξιών κι ευωνύμων.
Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, δεν μιλούμε για συνειδητούς αλλά για εξ αντικειμένου και εν δυνάμει υπονομευτές της σταθερότητος και της νομιμοτήτος της πατρίδος μας.
Αν δεχτούμε ότι υπάρχουν ξένες δυνάμεις οι οποίες κάνουν ασκήσεις επί χάρτου, σχεδιάζοντας την αποσταθεροποίηση μια χώρας, αυτές αναζητούν τους στρατηγικούς συμμάχους τους στην υπό αποσταθεροποίηση χώρα. Οι στρατηγικοί τους σύμμαχοι είναι τα στοιχεία εκείνα που κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες μπορεί να κινητοποιηθούν και να απειλήσουν τη νομιμότητα. Αυτά τα στοιχεία εκμεταλλεύονται, σε τέτοιες ομάδες ή κόμματα βάζουν τους «δικούς τους ανθρώπους» και οδηγούν τα πράγματα εκεί, που θα δικαιολογείται η επέμβαση για την αποκατάσταση της νομιμότητος.
Φυσικά, από την άλλη πλευρά, αυτές οι ξένες δυνάμεις θα πρέπει να έχουν τους άλλους «δικούς τους ανθρώπους», οι οποίοι ως πραξικοπηματίες ή όπως αλλιώς ονομάζονται, θα επέμβουν για να αποκαταστήσουν την τάξη και τη νομιμότητα. Μόνο που όταν γίνει αυτό, η κατάσταση που θα προκύψει την επόμενη μέρα, θα είναι αυτή που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ξένων δυνάμεων και πάντως όχι του ελληνικού λαού.
Γιατί τα λέμε όλα αυτά.
  • Ναι, η κατάσταση στην ελληνική κοινωνία είναι δραματική και η απελπισία των πολιτών έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις, που κανείς δεν γνωρίζει πώς μπορεί να αντιδράσει ο κόσμος κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες.
  • Ναι, το ελληνικό κράτος και το ελληνικό πολιτικό σύστημα, τα κόμματα και οι πολιτικοί έχουν τεράστιες ευθύνες για το δράμα που περνά ο ελληνικός λαός αλλά και για τις απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα σε εθνικό και γεωπολιτικό επίπεδο.
  • Ναι, η οργή του κόσμου είναι δικαιολογημένη και δικαιολογημένες είναι οι αντιδράσεις ενός οικογενειάρχη που έχει να πληρωθεί έξι μήνες ή είναι άνεργος ένα και δυο χρόνια.
Όμως ακριβώς αυτή η κατάσταση είναι που καθιστά τους κομματικούς και συνδικαλιστικούς μηχανισμούς, που κινητοποιούν ή είναι δυνατόν να κινητοποιήσουν τις λαϊκές μάζες, ως εν δυνάμει στρατηγικούς συμμάχους ξένων δυνάμεων που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα, αν δεχτούμε ότι υπάρχουν τέτοιες δυνάμεις.
Εμείς απλά να πούμε ότι  γεγονότα όπως αυτά του Δεκεμβρίου του 2008 και η πρόσφατη εισβολή στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί και ως μια πρόβα, για μια επιχείρηση αποσταθεροποίησης της χώρας.
Και, δυστυχώς, το άκρως επικίνδυνο αυτό σκηνικό συμπληρώνει η παρουσία υποτίθεται εξειδικευμένης ομάδας στρατιωτικών που μετατέθηκαν από σχηματισμό του Κιλκίς για να προστατέψουν το Στρατόπεδο που στεγάζει το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, πράξη που θεωρείται πολιτικά ανόητη ή προβακατόρικη, αφού στην ουσία βάζει το κερασάκι στην τούρτα της ανωμαλίας και της αποσταθεροποίησης, αφού στην ουσία βάζουμε το στρατό να έλθει αντιμέτωπος με τους πολίτες, πράξη απαράδεκτη, με βάση τις κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στην Ελάδα.
Γι’ αυτό, από τη μια η κυβέρνηση και από την άλλη η πεφωτισμένη (;) Αριστερά και οι μηχανισμοί επαναστατικής γυμναστικής που χρηματοδοτούνται από κόμματα και λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου, θα πρέπει να συνέλθουν και να πράξουν τα δέοντα, ούτως ώστε να διατηρήσουν τη σταθερότητα στη χώρα και να μην συγκαταλεχθούν στους «στρατηγικούς συμμάχους» των ...άλλων.
Είθε...
Κυριακάτικη Δημοκρατία
*Παρεμπιπτόντως, αντί να δημιουργούμε συνθήκες που φέρνουν πιο κοντά μια ενδεχόμενη σύγκρουση στρατού και λαού, αντί να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά -αυτό γίνεται με τη μετάθεση στρατιωτικού τμήματος-, το πρόβλημα ασφάλειας του Υπουργείου θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί κάλλιστα με μια ολοκληρωμένη μελέτη ενίσχυσης των μέτρων παθητικής ασφαλείας, που θα γίνει από ειδικούς και όχι από κομματικοποιημένους υπηρεσιακούς παράγοντες, έτσι ούτως ώστε το Υπουργείο να καταστεί στην κυριολεξία απόρθητο φρούριο από καραμπινάτους ή από εν δυνάμει προβοκάτορες, που απειλούν τη σταθερότητα της πατρίδας μας. Είπαμε, θέλει τρόπο...


25 σχόλια:

  1. Πόσο καλά θα έκαμναν οι σωστοί Έλληνες και Ελληνίδες πατριώτες, αν διάβαζαν και ιδιαίτερα αν πρόσεχαν τα άρθρα του κ. SKAL!

    Ορισμένα εκ των άρθρων του, είναι τόσο νηφάλια γραμμένα και εκφράζουν τόσο σοβαρές σκέψεις, που θα τα ζήλευαν πολλές υποτιθέμενες «έγκριτες» εφημερίδες των Αθηνών.

    Ιδίως, όσα κατά καιρούς αναφέρει για τους Κούρδους και το υπό εκκόλαψη νέο Κουρδικό Κράτος, το οποίο ίσως λειτουργήσει κάνοντας «καραμπόλα» προς δυσμάς, στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και στην αιώνια τουρκική επεκτατική βουλιμία!

    Όσα αναφέρονται στο αναρτημένο πρόσφατο άρθρο του, που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ της Κυριακής, νομίζω ότι είναι απολύτως ορθά!

    Όντως, έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση η οποία έχει προξενήσει απελπισία στους Έλληνες πολίτες, κυρίως επειδή οι πολιτικοί της χώρας δείχνουν μεθ’ επιτάσεως ότι δεν συνειδητοποιούν την κρισιμότητα της καταστάσεως ή ότι δεν ενδιαφέρονται παρά μόνον για τα ατομικά των συμφέροντα.

    Όσον αφορά την Πατρίδα, αυτή ας γίνει κομμάτια. Αυτοί ας είναι καλά!

    Ακόμη ο παραλληλισμός εκείνου του άρθρου του προεκλογικά, της κατάστασης των Ελληνικών πραγμάτων με την κατάσταση που επικρατούσε πριν από την Μικρασιατική Καταστροφή, για όσους διαθέτουν μνήμη, παραμένει τόσο επιτυχής όσο και δυσάρεστη, διότι ως φαίνεται έτσι έχουν τα πράγματα.


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ότι και να λέμε ή να ευχόμαστε,ή να θέλουμε κλπ,η πραγματικότητα είναι μονάχα ΜΙΑ.Τέτοιου είδους περιστατικά θα συμβαίνουν συχνότερα και με συνεχώς αυξανόμενη ένταση.

    Αρκεί ΈΝΑΣ και μόνο θερμόαιμος/ηλίθιος,με ΜΙΑ και μόνο πράξη του,όπως πχ πυροβολισμός,και τότε θα χαθεί ο έλεγχος απο όλους.

    Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει,και το φωνάζω καιρό τώρα,να πάψει να υπονομεύει τη σταθερότητα της χώρας.Ακόμη και αν δεχτούμε καθ'υπερβολήν ότι η πολιτική που ακολουθείται είναι η σωστή,αυτή πρέπει να αλλάξει άμεσα μιας και απειλεί την εσωτερική σταθερότητα.Έχουν ευθύνες για αυτό.

    Ο Στρατός κατά τη γνώμη μου πρέπει να χρησιμοποιηθεί,και εξηγούμαι:

    Η αστυνομία εκ των πραγμάτων ΔΕΝ έχει τις απαιτούμενες δυνάμεις για να εγγυηθεί την σταθερότητα.Επομένως,μπορεί κάλλιστα να ζητήσει τη βοήθεια του στρατού αλλά με πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

    Ο Ελληνικός στρατός να παραχωρήσει άνδρες και μέσα,κυρίως μεταφορικά και επιτήρησης.

    Επικεφαλής θα είναι ΠΑΝΤΑ αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και όχι στρατιωτικός.

    Θα περιοριστεί μονάχα στην προστασία καίριων κυβερνητικών κτηρίων και ΟΧΙ στην καταστολή διαδηλωτών.

    ΔΕΝ θα φέρει οπλισμό,παρά μόνο τον αντίστοιχο εξοπλισμό ενός άνδρα των ΜΑΤ.Ασπίδα,γκλόμπ,κράνος κλπ.ΟΧΙ όπλο.

    Οι ένοπλες δυνάμεις εδώ και καιρό προσφέρουν πολύ χρήσιμες υπηρεσίες,απο αεροπυρόσβεση μέχρι και αεροδιακομιδές,διάσωση,επιτήρηση κλπ.

    Γιατί όχι και σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία; Υπό αυστηρές προϋποθέσεις όπως ανέφερα.

    Μεταφορά προσωπικού,επιτήρηση απο αέρος,διάθεση άοπλων ανδρών για προστασία νευραλγικών εγκαταστάσεων κλπ.

    Σε περίπτωση που υπάρξει οργανωμένη κλιμάκωση,με ταυτόχρονες επιθέσεις σε κυβερνητικά κτήρια,η αστυνομία δεν είναι σε θέση να ελέγξει την κατάσταση,με τέτοια διασπορά δυνάμεων,γιατί οι χώροι που χρίζουν προστασίας είναι πολλοί.

    Μας αρέσει δεν μας αρέσει,αργά ή γρήγορα οι Ένοπλες Δυνάμεις θα χρειαστεί να συμβάλουν,αλλά σίγουρα όχι με όπλα,και ασφαλώς όχι για καταστολή απλών διαδηλωτών.

    ΥΓ
    Η πολιτική ηγεσία και οι εταίροι μας πάντως,κάνουν ότι περνάει απο το χέρι τους για να διαλυθεί η χώρα,καλά πάμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. <>

    Έχω την εντύπωση ό,τι περιγράφεις είναι κατάσταση δικτατορίας. Ο στρατός φυλάσσει τα σύνορα και οι πολίτες τη Δημοκρατία. Όταν οι πολίτες εγείρονται το κάνουν για την απόδοση Δικαιοσύνης και Δημοκρατίας. Σημαίνει ότι έχει σπάσει το συμβόλαιο παραχώρησης εξουσίας από το Λαό στον Ηγέτη και επειδή αυτός (ο Ηγέτης) δεν συμορφώνεται ο Λαός απαιτεί πίσω την παραχώρηση.
    Νομίζω δηλαδή στις Δημοκρατίες ευρωπαϊκού τύπου, τώρα εμείς ίσως είμαστε κάτι άλλο.
    Φέουδο...βιλαέτι...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο λαός έχει κάθε δικαίωμα να απαιτήσει πίσω την παραχώρηση όπως πολύ όμορφα αναφέρεις,και αυτός είναι ο λόγος που τονίζω ότι οι Ένοπλες δυνάμεις θα πρέπει να περιοριστούν απλά και μόνο στην αποτροπή του χάους. Η στρατιωτική ηγεσία δεν δίνει εντολές,απλά παραχωρεί ανθρώπινο δυναμικό και ΜΗ φονικό εξοπλισμό. Πιο ξεκάθαρα δεν γίνεται.

    Ο λαός έχει δικαίωμα να απαιτήσει πίσω την παραχώρηση,αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει με εισβολή σε κτήρια και λιντσάρισμα πολιτικών και μη, προσώπων.

    Τεράστια διαφορά.

    Επίσης,μέσα στο γενικό χαμό,ΑΝ προκύψει,θα υπάρξουν και στοιχεία που μόνο λαός δεν θά'ναι,παρά μόνο θα φορούν την προβιά του διαδηλωτή.

    Ακροαριστεροί,ακροδεξιοί,και πάσης φύσεως υποκινούμενα ανθρωπάκια θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα βρούνε απέναντι τους μια αστυνομία ολιγάριθμη και με την πρωτεύουσα της χώρας στο έλεος τους.

    Έχει δίκιο ο Σάββας,τρόπο θέλει.

    Αν θέλει ο λαός να ξεσηκωθεί δεν μπορεί να το απαγορεύσει κανείς,αλλά πλιάτσικο σε καταστήματα,καταστροφές και δολοφονικές επιδρομές δεν είναι δικαίωμα κανενός.

    Όχι να μπερδέψουμε και τους υποκινούμενους αλήτες με τον αγανακτισμένο λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Χρήστο
    ο στρατός δεν πρέπει να έλθει ποτέ αντιμέτωπος με τους πολίτες, έστω αν είναι εισβολείς, προβοκάτορες κλπ.
    Είναι τραγικό λάθος, για να μην πω τίποτε άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και τι θα γίνει δηλαδή; Θα το διαλύσουμε το ''μαγαζί'';

    Μεράκι τό'χω,έστω και για μια φορά στην ιστορία μας να προλάβουμε το κακό,αντί να τρέχουμε λαχανιασμένοι πίσω απο τις εξελίξεις.

    Το σχέδιο ορισμένων είναι γνωστό,το ανέφερε δημόσια ο Φωτόπουλος.Σε πολλά κτήρια ταυτόχρονα,για να προκαλέσουν διασπορά των δυνάμεων της αστυνομίας,και μάλιστα είναι ρεαλιστικό.

    Το θέμα ήταν να μη βρεθεί η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση απέναντι απο τον λαό,μέσα σε μόλις 3 μήνες έχει απονομιμοποιηθεί ολόκληρη τρικομματική κυβέρνηση.

    Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά,δεν ξέρω ποιος μαλάκας επέλεξε να ψηφιστούν τα μέτρα στις 25 Οκτωβρίου,3 ημέρες πριν την παρέλαση.

    Αν θέλουν να διαλύσουν τη χώρα ας μας το πούνε ανοιχτά,να το κλείσουμε το μαγαζί να τελειώνουμε.

    Έχω χάσει το λογαριασμό πόσοι γνωστοί μου έχουν φύγει μετανάστες,και οι λίστες πάνε και έρχονται,οι συγκαλύψεις βγάζουν μάτι,και οι υπεύθυνοι λαμβάνουν πενταψήφιους μισθούς και απολαμβάνουν ακόμη της στήριξης μιας σημαντικής μερίδας του κόσμου.

    Και μέσα σε όλη αυτή την παράνοια,εμείς καθόμαστε και διυλίζουμε τον κώνωπα.

    Τελικά το περίεργο θα ήταν αν δεν χρεοκοπούσε αυτή η χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για να βρούμε την λύση που πρέπει να εφαρμοστεί στην Ελλάδα πρέπει πρώτα να βρούμε το πρόβλημα. Να αναλύσουμε τις αιτίες που το προκαλούν, να τις θεραπεύσουμε. Εμείς προσπαθούμε να εφαρμόσουμε πάσης φύσεως λύσεις οι οποίες είναι ανέφικτες στην Ελλάδα χωρίς καν να έχουμε εντοπίσει από πού πηγάζει το πρόβλημα. Αυτό άλλωστε το έχει δηλώσει και το ΔΝΤ, ότι δηλαδή εφαρμόστηκε λάθος λύση στο πρόβλημα της Ελλάδος. Μόνο που αυτοί μιλούν για το οικονομικό σκέλος αγνοώντας τις όποιες προεκτάσεις αυτό έχει, ακόμη και τις όποιες αιτίες το δημιούργησαν.

    Ο Χρήστος πρότεινε να κατέβει ο στρατός στους δρόμους, χωρίς οπλισμό, σαν δύναμη καταστολής. Είναι όμως αυτό η λύση στο πρόβλημα της κοινωνίας? Ο άνεργος του οποίου η οικογένεια πεινάει, βλέπει το μέλλον του να χάνετε θα φοβηθεί τον στρατό ή την αστυνομία? Η μήπως δεν θα βρουν την ευκαιρία να κάνουν τις όποιες ζημίες και να προκαλέσουν χάος και αποσταθεροποίηση στης χώρας?

    Ο jean δικαιολόγησε και εμμέσως πρότεινε σε λαϊκή επανάσταση για απόδοση δικαιοσύνης. Είναι και αυτό η λύση? Είμαστε σε τέτοιο ηθικό επίπεδο που ο λαός θα απονέμει δικαιοσύνη? Το 2009 ο λαός ψήφισε το «…λεφτά υπάρχουν…». Το 2012 ανέβασε τον ΣΥΡΙΖΑ στο 30% με τις προεκλογικές υποσχέσεις για 100.000 νέες προσλήψεις, κατάργηση φόρων και επιστροφή εισοδημάτων στα επίπεδα του 2009. Ποιο ηθικό υπόβαθρο έχει ο λαός? Εμένα μου μοιάζει σαν δημοπρασία, αυτός που υπόσχετε τα πιο πολλά αυτός και γίνεται πρωθυπουργός, άσχετα αν όλοι ξέρουμε ότι αυτά που τάζουν είναι ανέφικτα…

    Άρα έχουμε έναν διεφθαρμένο λαό ο οποίος κυβερνάτε από μία διεφθαρμένη κυβέρνηση. Τραγική ειρωνεία είναι ότι ο λαός κατηγορεί την πολιτική ηγεσία για διαφθορά και η πολιτική ηγεσία τον λαό για διαφθορά.

    Πως θα ξεφύγουμε από τον φαύλο κύκλο? Μπορεί η διαφθορά να φέρει την κάθαρση και την δικαιοσύνη? Δεν νομίζω. Άρα πρέπει να βρεθούν άτομα τα οποία θα είναι ευρέως αποδεκτά από την κοινωνία, θα αποτελούν πρότυπα δικαιοσύνης και ηθικής για να γίνει εφικτή η κάθαρση και η απόδοση δικαιοσύνης. ΠΡΙΝ όμως από αυτό πρέπει ο λαός να ανανήψει, να καταλάβει ότι η πρόσκαιρη ευμάρεια και το προσωπικό όφελος αποτελούν την καταστροφή του έθνους. Η ευημερία κρύβετε πίσω από το ήθος και το κοινωνικό συμφέρον. Αν αλλάξουμε εμείς θα αλλάξουν και αυτοί (οι κυβερνώντες). Πάντα στην ιστορία ένας λαός κυβερνάτε από τους άρχοντες που του αξίζουν…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. "Εμείς απλά να πούμε ότι γεγονότα όπως αυτά του Δεκεμβρίου του 2008 και η πρόσφατη εισβολή στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, μπορεί κάλλιστα να θεωρηθεί και ως μια πρόβα, για μια επιχείρηση αποσταθεροποίησης της χώρας."

    skal, επιτρέπεις μιά συμπλήρωση; Μεταξύ τού 2008 και τής πρόσφατης εισβολής τών πεινασμένων (και επί 6 μήνες απλήρωτων) εργαζόμενων στα ναυπηγεία, είχε υπάρξει πριν από ένα χρόνο, στις 30 Σεπτεμβρίου 2011, και η πολυπληθέστερη εισβολή τών χορτάτων απόστρατων αξιωματικών. Η εισβολή εκείνη είχε προκαλέσει μάλιστα και περισσότερες καταστροφές στο χώρο τού ΥΕΘΑ. Είναι αυτονόητο λοιπόν ότι εκείνοι έδειξαν το δρόμο και στους επόμενους.

    Προκύπτει επομένως ένα ερώτημα: Αυτούς τούς εισβολείς τού 2011 (που χάραξαν το δρόμο στους τωρινούς) πώς και δεν τούς συμπεριλαμβάνεις στους εν δυνάμει υπονομευτές της νομιμότητος και της σταθερότητος; Θεωρείς για κάποιο λόγο ότι έδρασαν υπέρ τής νομιμότητος και της σταθερότητος; Τι είναι αυτό που τούς εξαγνίζει; Το ότι ήταν πιο χορτάτοι από τούς σημερινούς εξαθλιωμένους ίσως; Ή μήπως το ότι ήταν τής κλαδικής τής ΝΔ; Ή μήπως ακόμα επειδή στρέφονταν κατά τής τότε πασοκικής κυβέρνησης;

    Τέτοιου είδους παραλείψεις και αποσπασματικές επιλογές γεγονότων υπάρχει περίπτωση να οδηγήσουν σε λάθος συμπεράσματα από το άρθρο σου. Όπως ας πούμε ότι όποτε κάτι τέτοια επεισόδια τα κάνουν δεξιοί, τότε είναι αμελητέα πταίσματα που δεν αξίζει καν να αναφερθούν. Ενώ όποτε τα κάνουν αριστεροί επί δεξιάς κυβέρνησης, τότε είναι υπονομευτές. Και υποσυνείδητα να εκλαμβάνει ο αναγνώστης ότι η νομιμότητα στην Ελλάδα ταυτίζεται με τη δεξιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η θεωρία πιστεύω ότι εξαντλήθηκε,επί του πρακτέου πλέον.

    Ο λαός είναι αυτός που είναι και στη γνωστή κατάσταση.

    Λαό δεν μπορείς να αλλάξεις,αυτόν έχουμε.

    Καθόμαστε και κρίνουμε τις επιλογές του λαού,και εγώ,αλλά μήπως να ασχολούμασταν και λίγο με το εύρος επιλογών που προσφέρει το υπάρχον μοντέλο;

    Ποιες ήταν οι επιλογές του λαού;

    Διεφθαρμένα φαύλα και αναποτελεσματικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

    Χαζοχαρούμενους επαναστάτες του κώλου,βλ ΣΥΡΙΖΑ,με ανεφάρμοστες πολιτικές.Εθνομηδενισμός και πάει λέγοντας.

    ΔΗΜΑΡ,alter ego του ΠΑΣΟΚ,καταφύγιο της Ρεπούσιας λογικής.

    ΑΝΕΛ,alter ego της ΝΔ,επίσης είναι πολλοί,είναι ανεξάρτητοι,είναι Έλληνες και πάει λέγοντας.

    ΚΚΕ,το χρονοντούλαπο της ιστορίας...

    Χρυσή Αυγή,φασιστική,ακραία,μισαλόδοξη,επικίνδυνη κλπ κλπ.

    Οικολόγοι,φοβερό κόμμα αν είσαι σκοπιανός.

    Και τον άλλο τον διαφημιστή που στέγνωσε τη γλώσσα του στην καγκελαρία της Γερμανίας.

    Είχαμε και κάτι Μάνους κλπ.

    ΔΗΛΑΔΗ,αν ο Γερμανός ή ο Ελβετός πολίτης είχε αυτές τις επιλογές,πόσο καλύτερος θα ήταν απο εμάς;

    ΠΟΙΟΣ σοβαρός και αξιόλογος άνθρωπος θα έμπαινε στη διαδικασία να ασχοληθεί με την πολιτική στην Ελλάδα;

    Θα πρέπει να βουτηχτείς στα σκατά,να πάρεις το χρίσμα ενός απο τα άθλια κόμματα,να σε αποδεχτεί ο παλαιο-κομματικός μηχανισμός τους,να σε αναδείξουν τα σάπια ΜΜΕ τους και πάει λέγοντας.

    Εσύ φίλε Σάββα γιατί δεν ασχολήθηκες με την πολιτική; Έπαιξε ρόλο τίποτα απο αυτά που αναφέρω παραπάνω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πιγκουίνε
    όποιος παραβιάζει τη νομιμότητα, χρυσαυγίτης, νδκράτης, πασόκος ή συριζαίος, είναι ένα και το αυτό.
    Απλά, αυτοί που αποτελούν κρίσιμη μάζα για την αποσταθεροποίηση, είναι οι λεγόμενοι αριστεροί.
    Γιατί αυτοί μπορούν να θεωρηθούν ως απειλή για την καθεστηκυία τάξη.
    Νομίζω ότι είναι εξαιρετικά απλό για να το κατανοήσει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Χρήστο, δεν ασχολήθηκα με την πολιτική γιατί έχω πολλές εκκρεμότητες επαγγελματικού και οικογενειακού χαρακτήρα, δηλαδή οικονομικές υποχρεώσεις κλπ.
    Αυτό, δεν μου επιτρέπει να ασχοληθώ με την πολιτική.
    Θα ήταν σαν να κάνω άλμα στο κενό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το πάτε απεδώ το πάτε απεκεί κανείς όμως δεν μπαίνει στην ουσία του θέματος, μην τυχόν και κακοχαρακτηριστεί, όπως εξάλλου γίνεται τόσα χρόνια τώρα, ας είναι, προσωπικά πιστεύω ότι αργά η γρήγορα θα αναγκαστούμε τελικά να επιλύσουμε, τις δυο πολύ μεγάλες εκκρεμότητες του παρελθόντος, που βάλαμε κάτω από το χαλί σαν να μην υπήρχαν και οι οποίες βρίσκονται συνεχώς μπροστά μας, για να γίνω πιο συγκεκριμένος αναφέρομαι στους λογαριασμούς μας με την προδοτική αριστερά που δεν τακτοποιήσαμε το 1949 και τους λογαριασμούς μας με το διεφθαρμένο πολιτικό-οικογενειοκρατικό σύστημα που δεν τακτοποιήσαμε το 1967.
    Ο ψεύτικος οικονομικός κύκλος που δημιουργήθηκε μετά το 1981 και με αποκλειστική ευθύνη του Αντρέα και της αριστεράς, έκλεισε παταγωδώς και με τον χειρότερο τρόπο, αφού ήδη βρισκόμαστε στην προ ΕΟΚ εποχή, οπότε νομίζω είναι καιρός και ευκαιρία για το λαό μας (αν κατάλαβε τι του γίνεται) να τακτοποιήσει και τα άλλα δυο σοβαρά του προβλήματα με τα φυσικά όπλα που διαθέτει, κατ'αρχήν την ψήφο του και αν αυτό δεν καταστεί εφικτό με τη βία.
    H χρονική περίοδος που ζούμε είναι ιστορική και μοναδική για μια νέα αφετηρία, αν και τώρα κλείσουμε τα μάτια και θεωρήσουμε ότι το πρόβλημά μας είναι μόνο οικονομικό, που αργά ή γρήγορα θα περάσει από μόνο του, θα έχουμε διαπράξει τεράστιο λάθος που θα συνεχίζει να μας βασανίζει ως κοινωνία, λαό και έθνος.
    Οι προηγούμενες γενιές από εμάς παρά την ανέχεια αγωνίσθηκαν και όταν χρειάσθηκε πολέμησαν και μάτωσαν για την πατρίδα τους, εμείς μέχρι στιγμής δεν έχουμε πράξει το παραμικρό, μήπως έστω και τώρα και πριν αποδημήσουμε εις Κύριο πρέπει να κάνουμε κάτι;
    Καλά θα ήταν όλα τα πράγματα να τακτοποιούνταν ειρηνικά και κατά τη διάρκεια του ύπνου μας, νομίζω όμως ότι μόνο έτσι δεν μπορούν να γίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. “ΠΟΙΟΣ σοβαρός και αξιόλογος άνθρωπος θα έμπαινε στη διαδικασία να ασχοληθεί με την πολιτική στην Ελλάδα;”

    Με αυτήν σου την ερώτηση Χρήστο επιβεβαιώνεις το γεγονός ότι ο λαός έχει διαφθαρεί και είναι υπεύθυνος για τους πολιτικούς που μας κυβερνούν. Λες εμμέσως ότι επειδή ο λαός έμαθε στην ρουσφετολογία και τα πάρε δώσε με το πολιτικό σύστημα, τους πραγματικά άξιους και ικανούς τους κάνει πέρα, τους περιθωριοποιεί, και επιλέγει τα λαμόγια να τον κυβερνήσει.

    Γι’ αυτό είπα και στο προηγούμενο σχόλιο μου ότι απαραίτητη προϋπόθεση για κάθαρση, δικαιοσύνη και έξοδο από την κρίση είναι να ανανήψει ο λαός. Αν δεν αλλάξουμε τρόπο σκέψης ακόμη και επανάσταση να κάνουμε, να «μιλήσει ο λαός» που είπες πάλι λαμόγια θα βάλουμε να μας κυβερνάνε. Μην έχεις την παραμικρή αμφιβολία γι’ αυτό. Κλασικότερο παράδειγμα ο Κολοκοτρώνης. Απελευθέρωσε την Ελλάδα και τον ρίξανε στην φυλακή για να κυβερνήσουν τα λαμόγια κτλ η γνωστή ιστορία.

    Στην παρούσα φάση έτσι και αρχίσουν οι ταραχές το μόνο βέβαιο είναι ότι θα το εκμεταλλευτούν τα πάσης φύσεως ξένα συμφέροντα και η Ελλάδα θα διαλυθεί. Sad but true…

    Υ.Γ
    Ούτε και επανάσταση είμαστε ικανοί να κάνουμε…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. skal, η αμφιβολία που εξέφρασα στην τελευταία μου παράγραφο (4:21μμ) περί παρερμηνείας τού άρθρου σου, επιβεβαιώθηκε πριν 'αλέκτωρ λαλήσαι τρις', κρίνοντας από το σχόλιο τού Συγκάτοικου (5:59μμ). Δεν νομίζεις;

    Μού έδωσες βέβαια την απάντηση στα περί νομιμότητας, όταν την ταύτισες με την καθεστηκυία τάξη. Ναι, είναι σίγουρα απλό, απλά δεν ήμουν βέβαιος κατά πόσο προσυπέγραφες κι εσύ κάτι τέτοιο. Επίσης απλό είναι το γεγονός ότι η καθεστηκυία τάξη είναι αυτή που ζούμε στο πετσί μας. Δηλαδή:
    - Κατάλυση εθνικής κυριαρχίας μέσω τών μνημονίων.
    - Λήψη θεμελειωδών αποφάσεων για τη ζωή και το μέλλον τού λαού από ξένα κέντρα.
    - Δεξιά κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (ο Φώτης είναι για ξεκάρφωμα) πλήρως υποταγμένη στα ξένα κέντρα.
    - Πλήρης στήριξη τής αντιλαϊκής κυβέρνησης από τα ΜΜΕ τών διαπλεκόμενων νταβατζήδων που έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για το σημείο που φτάσαμε.
    - Εφαρμογή πολιτικής που προξενεί ανθρωπιστική καταστροφή και διάλυση τού κοινωνικού ιστού (συμβαίνει ήδη).

    Αυτή είναι η καθεστηκυία τάξη σήμερα και εφαρμόζεται (ακόμα) με ένα δοκιμασμένο από το ΔΝΤ τρόπο, το δόγμα τού ΣΟΚ, δηλαδή:
    - Εκμετάλευση (ή και πρόκληση) τής κρίσης έτσι ώστε να παραλύσει η κοινωνία.
    - Συκοφάντηση και ενοχοποίηση συλλήβδην όλου τού λαού.
    - Κοινωνικός αυτοματισμός με σκοπό να στρέφεται η μία κοινωνική ομάδα κατά τής άλλης και όχι κατά τής καθεστηκυίας τάξης (διαίρει και βασίλευε).
    - Διάλυση τής μεσαίας τάξης και πλήρης κατακερματισμός τής κοινωνίας.
    - Ξεπούλημα κοψοχρονιά (ή και χάρισμα) κάθε δημόσιας περιουσίας και κοινωνικού αγαθού σε κερδοσκόπους.

    Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν και μάς αρπάζουν εθνικούς πόρους, περιουσίες (μέχρι και τα κέρματα), χρυσά δόντια, ακόμα και τις ζωές πολλών από εμάς, κάτι τέτοια άρθρα ανάβουν το φυτίλι και καλλιεργούν εμφυλιοπολεμικό κλίμα, αντί να σφυρηλατούν την ενότητα τού κόσμου απέναντι στη συνεχιζόμενη καταστροφή. Υπενθυμίζω τον τίτλο τής ανάρτησης για το χαρακτηρισμό εξαθλιωμένων ανθρώπων που έχουν να πληρωθούν έξι μήνες:
    "Καραμπινάτοι και εξ αντικειμένου προβοκάτορες, που απειλούν τη σταθερότητα και τη Δημοκρατία στην Ελλάδα"
    Η χαρά τής κάθε τρόικας...

    skal, Συγκάτοικε, και λοιποί αριστεροφάγοι ποιό είναι το δια ταύτα; Να εξωθήσετε και τούς άλλους να πουν:
    "Ο τρίτος γύρος θά 'ναι ο τελικός"
    και να πάρουν τα πράγματα μιά άγρια ομορφιά; Την ώρα που οι Γερμανοί και λοιποί τοκογλύφοι και ξένα συμφέροντα, όπως επεσήμανε και ο George TS Ptol, ετοιμάζονται να αρπάξουν όλη την πατρίδα; Και να μάς βλέπουν να σκοτωνόμαστε κρατώντας την κοιλιά τους από τα γέλια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευγε GeorgeTS Ptol!

    Η αριστεροποιημενη κοινωνια αυτοπυροβολειται απο την στιγμη που η πλειοψηφια εξακολουθει να ψηφιζει διαχρονικα, Τσαρλατανους. Εχει κοστος το προτυπο του προοδευτικα διεφθαρμενου Ζητιανοτζαμπατζη.

    - Μελέτης Μελετόπουλος 17.12.2010, "Το τελευταίο σοβιετικό μοντέλο στην Ευρώπη"
    http://neo.antibaro.gr/node/2396

    - "Τους έκαναν όλους διευθυντές για τις αυξήσεις"
    http://infognomonpolitics.blogspot.de/2012/10/blog-post_8031.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Πιγκουίνε
    οι ηγεσίες,. πολιτικές και συνδικαλιστικές, πρέπει να παίζουν το ρόλο τους, που είναι η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ και η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ των συμφερόντων των εργαζομένων, της κοινωνίας και της πατρίδας.
    Αυτό θέλει τρόπο.
    Οι καταστροφές περιουσιών και των πόλεων, οι καταλήψεις και τα ντου, είναι πολιτικός πρωτογονισμός και πράξεις καταστροφής της πατρίδας μας.
    Οι ηγεσίες λοιπόν έπρεπε να βρουν εγκαίρως τους κατάλληλους τρόπους να προλάβουν τις καταστροφές και αφού δεν βρήκαν όταν έπρεπε, έστω και τώρα πρέπει να βρουν κατάλληλους τρόπους διεκδίκησης.
    Επαναλαμβάνω, οι έκνομες ενέργειες, οι παραβιάσεις της νομιμότητας και τα ντου εδώ κι εκεί, ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΓΙΓΑΝΤΩΝΟΥΝ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΑΠΛΩΝΟΥΝ ΤΟ ΚΑΤΑΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΊ ΤΗΣ ΑΝΩΜΑΛΙΑΣ.
    Μακάρι να διαψευστώ εγώ ο συντηρητικός και να δικαιωθούν οι ...προοδευτικοί.
    Όμως, το ξαναλέω, όταν υπάρχει μια φωτιά, δεν πας να τη σβήσεις ρίχνοντας λάδι ή βενζίνη, έστω κι αν αυτά είναι επαναστατικά υλικά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. GeorgeTS Ptol,εγώ πιστεύω ότι ο λαός άλλαξε σε μεγάλο βαθμό νοοτροπία,θέλοντας και μη,αλλά έγινε μισή δουλειά.

    Ξαναδιάβασε σε παρακαλώ το σχόλιο μου,και θα δεις ότι και ο πιο συνειδητοποιημένος λαός με το συγκεκριμένο εύρος επιλογών θα καταλήξει στο ίδιο χάλι.

    Έχουν γαντζωθεί τα κόμματα και όλος ο παρα-μηχανισμός που τους στηρίζει απο την ψευτοδημοκρατία που είχαν δημιουργήσει,και αρνούνται πεισματικά να εξυγιάνουν το Πολιτικό/Πολιτειακό μοντέλο της χώρας.

    Ο λαός άφησε τη βία,έκανε πάρα πολλή υπομονή,και εκφράστηκε(;) μέσω των Εθνικών εκλογών.

    Και ποιο το αποτέλεσμα; Μέσα σε μόλις 3 μήνες να συμβαίνουν τα ΑΚΡΙΒΩΣ αντίθετα απο όσα συμφώνησε λαός και κυβέρνηση,ή κάνω λάθος;

    Τις ημέρες των εκλογών,όποιος εξαπάτησε τους πολίτες,είναι ο ΙΔΙΟΣ που έβαλε βόμβα στα θεμέλια της χώρας,είναι ο ΊΔΙΟΣ που υπονόμευσε την εθνική σταθερότητα,και ΑΥΤΟΣ θα είναι ο ηθικός αυτουργός για ότι συμβεί στο άμεσο μέλλον,ως συνέχεια του συγκάτοικου του.

    Και μέσα σε όλη αυτή την έκρηξη παραφροσύνης έχουμε και τις αριστεροδεξιές μούμιες να μας ταλαιπωρούν και πάλι.

    Την Ελλάδα τη ρημάξαμε χάριν:

    1)Των κομμάτων

    2)Του ατομικισμού

    3)Του Ευρώ και της ΕΕ.

    4)Του Ανήκωμεν

    Τόσο πολύ μυαλό είχαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αγαπητέ κ. SKAL,

    Η πολιτική προϋποθέτει πολλούς, εν πολλοίς, ανήθικους συμβιβασμούς.

    Φοβούμαι, ότι όποιος θα ήθελε σήμερα να προσφέρει ανιδιοτελώς στην Πατρίδα μάλλον θα αποτύγχανε στον σκοπό του.


    Ευμένης Καρδιανός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Χρήστο διάβασα το σχόλιό προσεκτικά. Η διαφωνία μου όμως μαζί σου είναι ότι εσύ αποδέχεσαι ότι ο λαός άλλαξε (εν μέρει όπως λες) και ότι δεν έχουμε πλέον επιλογές πολιτικών. Άλλαξε όμως ο λαός? Δεν το νομίζω και θα σου αιτιολογήσω την άποψή μου γι’ αυτό.

    -Πρώτα απ’ όλα να δούμε το τι έγινε στις τελευταίες εκλογές.

    Έχουμε ένα 30% σχεδόν στην ΝΔ. Το κόμμα που έχει μία μεγάλη ευθύνη για την πορεία της Ελλάδος, για τον διπλασιασμό του δημοσίου χρέους σε μόλις 5 χρόνια πήρε το 30% !!!!

    Από την άλλη έχουμε την τιμωρία του ΠΑΣΟΚ με το 12% Έπρεπε το ποσοστό τους να είναι 0.01%. Σχεδόν 1 εκατομμύριο ψήφισαν αυτούς που μας διέλυσαν!!!

    Ο ΣΥΡΙΖΑ δεχόμενος τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και με τις προεκλογικές υποσχέσεις πήρε σχεδόν 27%!!!

    Συνοψίζοντας το 80% των ελλήνων ψήφισαν ότι και στις προηγούμενες εκλογές όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είδες καμία αλλαγή στον τρόπο σκέψης? Εγώ καμία.

    -Δεύτερον και το σημαντικότερο για μένα, είναι να αναλύσουμε τον λόγο που οι Έλληνες είναι αυτήν την στιγμή στους δρόμους.
    Πιστεύω ακράδαντα ότι ο έλληνας είναι στον δρόμο μόνο για το οικονομικό σκέλος του προβλήματος της Ελλάδος. Δεν τον ενδιαφέρει η απώλεια εθνικής κυριαρχίας, δεν τον ενδιαφέρει η διαφθορά της πολιτικής (καθώς είναι μέτοχος και αυτός στην διαφθορά), δεν τον ενδιαφέρει αν τα Σκόπια ονομαστούν Μακεδονία δεν τον ενδιαφέρει τίποτα. Αν αύριο το πρωί κάποιος κουνούσε το μαγικό του ραβδί και επανέρχονταν η οικονομική ευμάρεια του 2000 και 2003 κανείς δεν θα ήταν στους δρόμους. Τραγικό? Είναι υπερβολικά αυτά που γράφω? Για σκέψου από πότε έχουμε εκχωρήσει την εθνική μας κυριαρχία? Να σου θυμίσω το ’87? Το ’96? Μήπως τώρα εκχωρήθηκε η εθνική κυριαρχία? ΟΧΙ τώρα απλά την ανακαλύψαμε εμείς! Η διαφθορά τώρα εμφανίστηκε? Όταν το ΑΓΠ έχτιζε την βίλα στην Δήμητρα και κόστισε τότε 1 Δις δραχμές τι ήταν? Το πελατειακό σύστημα πότε εγκαθιδρύθηκε? Μήπως πριν 3 Χρόνια?
    Αυτά ήταν στο παρελθόν θα μου πεις. Πες μου όμως για ποιον λόγο πήρε ο ΖΥΡΙΖΑ 27% και στις επόμενες εκλογές μπορεί και 50%? Δεν είναι για τις χιλιάδες προσλήψεων στο δημόσιο που έταξε? Δεν είναι για την κατάργηση κάθε φόρου? Δεν είναι για την επαναφορά των εισοδημάτων στα επίπεδα προ κρίσεως? Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα άκουγε προεκλογικά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν στα τηλεπαράθυρα και θα τους ψήφιζε?

    Άρα Χρήστο ποια η διαφορά της νοοτροπίας? ΚΑΜΙΑ.Εξακολουθούμε και κοιτάζουμε μόνο το προσωπικό μας συμφέρον, την τσέπη μας.Τίποτα παραπέρα.

    Τώρα πες μου εσύ οι Γερμανοί και οι Ελβετοί θα υπήρχε ποτέ πιθανότητα να ψήφιζαν τέτοια άτομα? Αυτά τα άτομα δεν θα υπήρχαν εκεί. Γιατί υπάρχουν στην Ελλάδα? Γιατί εμείς τους βάλαμε με την ελπίδα να μας βολέψουν στο δημόσιο, με την ελπίδα να πάρουμε κανένα έργο του δημοσίου κτλ.
    Τι κάνουμε τώρα αφού αυτούς έχουμε? Δεν ψηφίζουμε κανέναν! Ξέρεις τι θα γίνει αν το ποσοστό αποχής φτάσει στο 80%?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Φίλε Γιώργο δεν πρόκειται να διαφωνήσω με τα όσα ανέφερες,διαθέτω απλή κοινή λογική και επομένως μου είναι αδύνατο να μη συμφωνήσω με όσα έγραψες.

    ----------------------------------

    Ποιες ήταν οι επιλογές του λαού;

    Διεφθαρμένα φαύλα και αναποτελεσματικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

    Χαζοχαρούμενους επαναστάτες του κώλου,βλ ΣΥΡΙΖΑ,με ανεφάρμοστες πολιτικές.Εθνομηδενισμός και πάει λέγοντας.

    ΔΗΜΑΡ,alter ego του ΠΑΣΟΚ,καταφύγιο της Ρεπούσιας λογικής.

    ΑΝΕΛ,alter ego της ΝΔ,επίσης είναι πολλοί,είναι ανεξάρτητοι,είναι Έλληνες και πάει λέγοντας.

    ΚΚΕ,το χρονοντούλαπο της ιστορίας...

    Χρυσή Αυγή,φασιστική,ακραία,μισαλόδοξη,επικίνδυνη κλπ κλπ.

    Οικολόγοι,φοβερό κόμμα αν είσαι σκοπιανός.

    Και τον άλλο τον διαφημιστή που στέγνωσε τη γλώσσα του στην καγκελαρία της Γερμανίας.

    Είχαμε και κάτι Μάνους κλπ.
    ----------------------------------

    Επομένως,με βάση τις παραπάνω επιλογές του Έλληνα πολίτη,ΤΙ πολιτική επιλογή θα έπρεπε να κάνει; Μαζική αποχή; Θεωρητικά είναι μια κάποια λύση,αλλά στην πράξη δεν διαμορφώνει κανένα απολύτως πολιτικό σκηνικό την επομένη των εκλογών. Κινδυνεύοντας και πάλι να χαρακτηριστώ φιλοπραξικοπηματικός,θα σου πω ότι μια ενδεχόμενη μαζική αποχή θα σήμανε την ευθεία γραμμή στο πολιτικό καρδιογράφημα,ανοίγοντας έτσι το δρόμο σε οποιονδήποτε να καταλάβει την εξουσία,μιας και η πολιτική και οι πολιτικοί απέτυχαν να λάβουν εντολή διακυβέρνησης.

    Αν μάλιστα αναλογιστούμε,ως οφείλουμε,και τι είδους μήνυμα θα έστελνε μια τέτοια ενέργεια στο εξωτερικό,τότε...

    Επιμένω ωστόσο,ότι ακόμη και αν ο λαός συνειδητοποίησε τα λάθη του,και αποφάσισε να ψηφίζει απο εδώ και στο εξής ως οφείλει,οι επιλογές που προσφέρονται στο υπάρχον πολιτικό φάσμα είναι αξιοθρήνητες.

    Της σήμερον ημέραν,όσοι συνειδητοποιημένοι πολίτες και αν υπάρχουν,ΔΕΝ υπάρχει αξιόλογος πολιτικός χώρος που να τους εκφράζει. Πρόκειται για ένα βαθύτατα συστημικό πρόβλημα με κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις.

    Είναι σαν να σε ρωτάω,αν προτιμάς να σε σκοτώσω ή να αυτοκτονήσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Χρήστο η προσωπική μου άποψη είναι ότι όσον αφορά την πατρίδα μου/μας δεν μπορώ να μπω στην λογική να επιλέξω μεταξύ δύο κακών. Ελπίζω και θέλω να ελπίζω ότι η μαζική αποχή θα έφερνε μία λύση την επόμενη μέρα αναγκάζοντας τον πολιτικό κόσμο να κάνει την αυτοκάθαρσή του. Όσοι έχουν τις δυνατότητες και είναι πραγματικά άξιοι για να αναλάβουν τα ινία της χώρας μένουν στο περιθώριο και περιμένουν. Περιμένουν από εμάς να κάνουμε μία κίνηση, μία κίνηση αναγνώρισης των σφαλμάτων μας και προθυμία αλλαγής, μία κίνηση αποδοκιμασίας του υπάρχοντος καθεστώτος (με δημοκρατικά μέσα) για να ανοίξει ο δρόμος γι’ αυτούς. Όσο εμείς μένουμε στο χθες, στις διχαστικές απόψεις μας, στην δεξιά και αριστερά αυτά τα άτομα θα παραμένουν στην αφάνεια και εμείς θα χανόμαστε στην άβυσσο ψάχνοντας τα σωστά άτομα σε λάθος μέρη.

    Εγώ έχω την τύχη, να έχω γνωρίσει τέτοια άτομα, με σπουδές, με ήθος, με αξίες και πάνω απ’ όλα με θρησκεία. Αλλά σε κάθε μου ερώτηση λάμβανα και την απάντηση «…και ποιος θα μας ψηφίσει?». Η πολιτική που θα ακολουθήσουν να είσαι σίγουρος ότι θα μας πονέσει. Δεν θα έχει ρουσφέτια, ούτε γνωστούς σε κατάλληλες θέσεις, ούτε σβήσιμο κλήσεων, ούτε τίποτα παράνομο που μέχρι τώρα συνηθίζαμε όλοι να κάνουμε και το θεωρούσαμε φυσιολογικό. Είμαστε όμως ικανοί να αποδεχτούμε μία τέτοια αλλαγή? Αν ναι πρέπει να το αποδείξουμε έμπρακτα.

    Φαντάσου σήμερα να ξεσηκώνονταν ο κόσμος. Τι θα επικρατούσε? Οι αριστεροί απειλούν τους δεξιούς, οι δεξιοί τους αριστερούς κτλ. Καλύτερο δώρο σε όσους θέλουν να μας διαλύσουν δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε. Το πιο πιθανό θα ήταν ένας εμφύλιος πόλεμος με ξένη εισβολή και ακρωτηριασμό του έθνους.

    Πρώτα πρέπει να αλλάξει ο λαός, να σβήσει το μίσος που σιγοβράζει μέσα μας. Να σβήσουν τα κατάλοιπα του παρελθόντος και να επιστρέψουμε στις ρίζες μας. Τότε και μόνο τότε θα δούμε ξεκάθαρα μπροστά μας ποιοι είναι ικανοί να μας κυβερνήσουν. Εγώ δεν βλέπω κάποια άλλη διέξοδο.

    Υ.Γ
    Συγνώμη για το μακροσκελές των σχολίων μου, απλά μου αρέσει να εκθέτω την άποψή μου πλήρως τεκμηριωμένη προς κρίση των αναγνωστών και αν σφάλω κάπου να με διορθώνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το άρθρο μας υπενθύμισε για άλλη μια φορά, ότι στην αναμπουμπούλα, οι λύκοι βγαίνουν κερδισμένοι και άρα, γιατί να μην τους συμφέρει να υποκινήσουν τους παράγοντες της αναμπουμπούλας απ΄όπου τους βρίσκουν πιό πρόθυμους;
    Επειτα, οι λύκοι είναι ζώα απολιτίκ, μην το ξεχνάμε.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Θελουμε και τα παθαινουμε.

    Εχει κοστος η προοδευτικη ηλιθιοτητα δεκαετιων - ευτυχως δηλαδη, που υπαρχει και μια Τροικα.

    - Σε λίγο θα αποχωρούν μαζικά από το δημόσιο…
    http://www.capital.gr/stoupas/Article.aspx?id=1640450

    - Α. Βερουτης, Ιφιγενεια, παλι
    http://www.capital.gr/Articles.asp?id=1640886

    - Παναγιώτης Καρκατσούλης (17:45, 32:40, 51:50, 1:02:15) 16.10.12,
    http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=233371

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Χορός συρτός

    Κάλλιο χορευταράς νά΄μουνα πέρι
    κόλλες πού νά κρατώ και μολυβάκια,
    θά΄σερνα συρτό χορό, χέρι με χέρι,
    μόλα μας του γιαλού τα καραβάκια.

    Κι εν 'αψηλό τραγούδι γιά σιρόκους
    θ'άρχιζα, γι,αφροπούλια καί για ένα
    γλαρό καράβι με πανιά και κόντρα φλόκους
    που θά'ρχονταν νά μ'έπαιρνε καί μένα.

    Με χώρις Καρυωτάκη, Πολυδούρη,
    μόνο νά τραγουδάν τριγύρω οι κάβοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.