25/10/12

Ο αντεθνικός βίος και η πολιτεία του κομμουνιστού Μ. Γλέζου-«Δε συγχωρούν στον Γλέζο ότι κατέβασε τη σημαία τους από την Ακρόπολη»

... Σύμφωνα με μια εκδοχή, ένας κατοχικός στρατός, δεν πραγματοποιεί ποτέ υποστολή της σημαίας του σε έδαφος που κατέχει κι ως εκ τούτου η σημαία των Γερμανών θα πρέπει να βρίσκονταν στον ιστό. Σύμφωνα με μια άλλη όμως, ειδικά σε περίοδο πολέμου, η υποστολή της σημαίας δηλώνει το τέλος της μάχιμης μέρας (αντίστοιχα, η έπαρση την έναρξη). Επιπλέον υποστέλλεται για να μην κλαπεί απ’ τον εχθρό, κάτι που θεωρείται ύψιστη προσβολή και ντροπή. Θα πρέπει να σημειωθεί όμως, ότι ο ίδιος ο Γερμανός φρούραρχος φέρεται να επιβεβαιώνει -χρόνια αργότερα- σε Έλληνα στρατηγό που ερεύνησε το θέμα, πως η σημαία υπεστάλη σύμφωνα με το στρατιωτικό τυπικό και στην συνέχεια εκλάπη.

Μανώλης Γλέζος
Η γερμανική ανακοίνωση
Όπως όλοι γνωρίζουμε σήμερα, τη νύχτα μεταξύ 30 και 31 Μαΐου 1941, οι 19χρονοι Μανώλης Γλέζος και Απόστολος Σάντας υπέστειλαν τη πολεμική σημαία του γερμανικού στρατού κατοχής από το βράχο της Ακρόπολης.
Το γεγονός της κλοπής της γερμανικής σημαίας είναι αδιαμφισβήτητο, διότι την επομένη οι ίδιοι οι Γερμανοί εξέδωσαν ανακοίνωση όπου ανέφεραν το γεγονός και τις κυρώσεις για τους υπευθύνους, προέβησαν σε συλλήψεις υπαλλήλων του αρχαιολογικού χώρου και κάποιοι ανέφεραν ότι εκτέλεσαν μια ολόκληρη διμοιρία που εκείνη τη νύχτα ήταν φρουρά στην Ακρόπολη (το γεγονός αυτό δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται).
Φυσικά και μόνο το γεγονός ότι κατέβηκε από «αγνώστους» η σημαία των Ναζί, είναι σπουδαίο και αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη αντιστασιακή πράξη που συνέβη στην Ελλάδα κατά τη «Κατοχή». Όμως το θέμα είναι ότι τα άτομα τα οποία «χρεώθηκαν» την υποστολή, εάν δούμε ψύχραιμα και χωρίς εθνικιστική ή κομματική έξαρση τα γεγονότα, θα διαπιστώσουμε ότι έγιναν ήρωες κατά δήλωση τους και χωρίς καμία, μα απολύτως καμία απόδειξη.
Οποιοδήποτε Αρχή (Αστυνομία, δικαστήρια κ.λπ.) εάν σήμερα είχαν τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν τότε (τα μοναδικά στοιχεία ήταν οι συνεντεύξεις του μεν Γλέζου στον Ριζοσπάστη στις 25/03/45 [η εφημερίδα έσπευσε να διευκρινίσει ότι είναι και οι δυο μέλη του ΚΚΕ, παρ' ότι την χρονική περίοδο που έλαβε χώρα το συμβάν, ο Γλέζος ήταν μέλος της ΕΟΝ του Μεταξά] και του δε Σάντα στην Ελευθερία την ίδια μέρα [τι διαβολική σύμπτωσις...]), απ’ ευθείας θα έβγαζαν πόρισμα, ότι δεν μπορούν να στηριχθούν σε δηλώσεις, αντί στοιχείων (το καλύτερο στοιχείο, θα ήταν φυσικά η ίδια η σημαία*).
Στο διαδίκτυο αλλά και σε άπειρα βιβλία, έχουν δημοσιευθεί διάφορες συνεντεύξεις που έδωσαν οι πρωταγωνιστές και περιγράφουν τα γεγονότα.

Συνέντευξη Γλέζου στον Ριζοσπάστη (25-3-1945)
Συνέντευξη Σάντα στην Ελευθερία (25-3-1945)
Υπάρχει όμως κατ’ αρχάς ένα δεδομένο, το οποίο δεν μπορεί να προσπεράσει έτσι εύκολα κάποιος. Οι Μανώλης Γλέζος και Απόστολος Σάντας, υποστηρίζουν ότι ξεκίνησαν την επιχείρηση υποστολής της γερμανικής σημαίας το βράδυ της 30ης Μαΐου 1941 (ξεκίνησαν για τον Βράχο στις 8:00 και η επιχείρηση ξεκίνησε στις 9:30) και την ολοκλήρωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες της 31ης Μαΐου 1941, στις 12:15 (παρεμπιπτόντως, θα πρέπει να αναφερθεί εδώ και η φήμη για την ύπαρξη μιας άγνωστης γυναίκας στην επιχείρηση, που προέκυψε αργότερα, σύμφωνα με την οποία, συνέδραμε στο να κλαπεί η σημαία, όχι όμως από τον ιστό, αλλά από το φυλάκιο όπου φυλάσσονταν). Το πρώτο τεράστιο ερωτηματικό που γεννάται εδώ, είναι το πως είναι δυνατόν εκείνη την ώρα να βρισκόταν στον ιστό η γερμανική σημαία (είχε ήδη σκοτεινιάσει όταν ανέβηκαν στην Ακρόπολη), αφού σύμφωνα με το στρατιωτικό τυπικό των περισσότερων στρατών του κόσμου, αν όχι όλων (και φυσικά και των τυπικότατων Γερμανών), με την δύση του ηλίου η σημαία θα έπρεπε ήδη να είχε υποσταλεί από τους ίδιους τους Γερμανούς;** Οι Γλέζος και Σάντας μπορεί όντως να έκλεψαν την γερμανική σημαία. Την έκλεψαν όμως από τον ιστό, ή απλώς την βρήκαν σε κάποιο άλλο σημείο όπου την είχαν αφήσει οι Γερμανοί μετά την υποστολή της; Θα πρέπει να σημειωθεί πάντως, ότι στην ανακοίνωσή τους η Γερμανοί δεν μιλούν για υποστολή, αλλά για υπεξαίρεση, δηλαδή κλοπή. Εκτός αυτού, απ’ την πρώτη κιόλας συνέντευξη, υπήρξαν αντιφάσεις στα λεγόμενα των πρωταγωνιστών. Π.χ. ο Γλέζος είπε ότι η επιχείρηση έγινε την ίδια μέρα που τους μπήκε η ιδέα στο μυαλό, ενώ ο Σάντας υποστήριξε ότι τους πήρε 5-6 μέρες να το αποφασίσουν.
Το δεύτερο ερωτηματικό που δημιουργείται (αν εξαιρέσει κανείς τον κινηματογραφικό τρόπο που ανέβηκαν στον Βράχο της Ακροπόλεως, εν είδει «Σπάιντερμαν»), είναι το πως δεν έγιναν αντιληπτοί από ολόκληρη διμοιρία Γερμανών (δηλαδή 20-30 άτομα περίπου) για τουλάχιστον 2-3 ώρες (αν και η κυρίως επιχείρηση διήρκεσε μία ώρα κι ένα τέταρτο, σύμφωνα με τον Σάντα), ακόμα κι αν αυτοί διασκέδαζαν σ’ ένα δωμάτιο με Ελληνίδες πόρνες, όπως ισχυρίζονται οι δυο πρωταγωνιστές αυτής της υπόθεσης. Οι δυο πρωταγωνιστές μάλιστα, υποστήριξαν πως οι Γερμανοί δεν είχαν αντιληφθεί την υποστολή και κλοπή της σημαίας, μέχρι την άλλη μέρα το μεσημέρι.
Τρίτο ερωτηματικό: Οι Γερμανοί, εξερευνώντας την υπόθεση, φρόντισαν και πήραν δακτυλικά αποτυπώματα κι από τον ιστό. Ο Γλέζος, κατά δήλωσή του, συνελήφθη αργότερα, για κάποιους άλλος λόγους, τρεις φορές από τους Ναζί. Αν υπήρχε ταυτοποίηση, δεν θα είχε κατηγορηθεί και εκτελεστεί ο Γλέζος για την υποστολή της γερμανικής σημαίας; Κατά δήλωση βέβαια του Σάντα, στην πρώτη του συνέντευξη, οι Γερμανοί τους συνέλαβαν και τους δυο έξι μήνες μετά το συμβάν, όταν προσπάθησαν να διαφύγουν στην Αίγυπτο. Παρέλειψαν όμως, όπως υποστήριξε, να τους πάρουν δακτυλικά αποτυπώματα, παρ’ ότι τους καταδίκασαν σε δύο χρόνια φυλάκιση***. Πράγματι περίεργο για τους -όπως προαναφέρθηκε- τυπικότατους Γερμανούς και ειδικά για τρεις συνεχόμενες φορές. Εκτός κι αν τις άλλες δυο φορές, πήραν δακτυλικά αποτυπώματα κι πολύ απλά δεν ταυτοποιήθηκαν…
Αργότερα, υπήρξε μια αντίφαση στα λεγόμενα των δυο πρωταγωνιστών (που για κάποιο χρονικό διάστημα δεν μιλούσαν μεταξύ τους), καθώς ο καθένας απ’ αυτούς υποστήριζε ότι ήταν αυτός που κατέβασε τη σημαία. Στο τέλος όμως επικράτησε η εκδοχή του Γλέζου (ελέω της εμπλοκής του στην πολιτική, όπως υποστηρίζουν πολλοί) κι ο Σάντας αναγκάστηκε να συμπλεύσει μ’ αυτή, αν και ερωτώμενος τηρούσε μια «ουδέτερη» θέση, λέγοντας ότι «δεν έχει σημασία ποιος απ’ τους δυο κατέβασε τη σημαία». Στην πρώτη τους συνέντευξη πάντως, υποστήριξαν και οι δύο, ότι η σημαία έπεσε μόνη της από το τράνταγμα του ιστού.
* Υποστηρίζουν ότι είχαν κομμάτια της εν λόγω σημαίας, αλλά τα έκαψαν οι γονείς τους για να μην τα ανακαλύψουν οι Γερμανοί. Αυτή η ενέργεια βέβαια, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την ηρωική πράξη τους, όταν γνώριζαν πως αν τους ανακάλυπταν οι Γερμανοί την ώρα που υπέστειλαν τη σημαία, ενδεχομένως θα τους εκτελούσαν επιτόπου. Το λογικό είναι ότι ένα τέτοιο τρόπαιο, σ’ αυτή την περίπτωση ότι θα φρόντιζαν να το διαφυλάξουν ως κόρη οφθαλμού. Ο Γλέζος υποστήριξε ότι η υπόλοιπη σημαία βρίσκονταν σε ένα πηγάδι όπου την είχαν πετάξει. Το παράδοξο είναι όμως, ότι μετά την Απελευθέρωση, ουδείς ενδιαφέρθηκε να την αναζητήσει (ο ίδιος ο Γλέζος, είπε ότι πήγε εκεί το 1944 για να την βρει, αλλά είχε καταρρεύσει το πηγάδι κι έκτοτε δεν ξανασχολήθηκε).
**
Σε σχέση και με αυτό το ερωτηματικό, θα πρέπει να αναφερθεί και μια άλλη παράμετρος που ο γράφων δεν την γνωρίζει για να την επιβεβαιώσει ή να την διαψεύσει. Σύμφωνα με μια εκδοχή, ένας κατοχικός στρατός, δεν πραγματοποιεί ποτέ υποστολή της σημαίας του σε έδαφος που κατέχει κι ως εκ τούτου η σημαία των Γερμανών θα πρέπει να βρίσκονταν στον ιστό. Σύμφωνα με μια άλλη όμως, ειδικά σε περίοδο πολέμου, η υποστολή της σημαίας δηλώνει το τέλος της μάχιμης μέρας (αντίστοιχα, η έπαρση την έναρξη). Επιπλέον υποστέλλεται για να μην κλαπεί απ’ τον εχθρό, κάτι που θεωρείται ύψιστη προσβολή και ντροπή. Θα πρέπει να σημειωθεί όμως, ότι ο ίδιος ο Γερμανός φρούραρχος φέρεται να επιβεβαιώνει -χρόνια αργότερα- σε Έλληνα στρατηγό που ερεύνησε το θέμα, πως η σημαία υπεστάλη σύμφωνα με το στρατιωτικό τυπικό και στην συνέχεια εκλάπη.
*** Ο Γλέζος υποστήριξε ότι και τις τρεις φορές που συνελήφθη απ’ του Γερμανούς κατόρθωσε να δραπετεύσει. Σύμφωνα όμως με τον Σάντα, την πρώτη φορά που τους συνέλαβαν και τους καταδίκασαν σε δύο χρόνια φυλάκιση για απόπειρα διαφυγής, οι Γερμανοί τους αποφυλάκισαν λόγω χάρης που δόθηκε στους ελαφροποινίτες, με αφορμή τα γενέθλια του Χίτλερ.http://www.pare-dose.net


Ο αντεθνικός βίος και η πολιτεία του κομμουνιστού Μ. Γλέζου

Μια παραληρηματική ανακοίνωση εξέδωσε ο παλαίμαχος σταλινολάτρης Μανώλης Γλέζος κατά του κινήματος των Ελλήνων εθνικιστών –άγνωστον υπό ποια ιδιότητα- στην οποία αφού με φρασεολογία μαρξιστικού υποκόσμου χαρακτηρίζει (το κίνημα) «φασιστικό», «ναζιστικό», «εγκληματική οργάνωση», ακόμα και… αντεθνικό!!! Ιδού το παραλήρημα του γηραλέου νοσταλγού των Γκουλάγκ:
«Η είσοδος της Χρυσής Αυγής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αποτελεί μια από τις μελανότερες σελίδες της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Δεν πρόκειται απλώς για μια οργάνωση φασιστική ή ναζιστική. Είναι ένα κόμμα στην ουσία του αντεθνικό, με χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης, που δεν διστάζει να βυσσοδομεί χυδαία, εκμεταλλευόμενο τα ένστικτα μιας κοινωνίας που καταρρέει.
Η κοινωνία βρίσκεται σε αναβρασμό, φτωχοποιείται και οργίζεται, ενώ αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία με σκληρότητα και αναλγησία. Αυτό όμως δεν αποτελεί άλλοθι για να φέρνουμε στην επιφάνεια περιθωριακές οργανώσεις, που το μόνο που έχουν προσφέρει είναι η βία, το έγκλημα και η υποκουλτούρα. Ισχυρίζονται ότι τα χέρια τους είναι καθαρά, αλλά δολοφονούν τις Ιδέες του Πολιτισμού, της πραγματικής Δημοκρατίας και των Πανανθρώπινων Αξιών, που αποτελούν το ίδιο το σώμα της Ελλάδας.
Όσοι ψήφισαν αυτό το μόρφωμα και το έφεραν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ας το ξανασκεφτούν και μια και δυο φορές. Η παρουσία του αποτελεί ύβρη στον Ελληνικό Πολιτισμό. Είναι ανάχωμα στην πρόοδο. Είναι πισωγύρισμα σε βάρβαρες και μαύρες μέρες, που μάτωσαν τον Ελληνικό Λαό».

Πιθανολογώ, ότι ο αμετανόητος νοσταλγός του «πατερούλη» (Στάλιν), του Χότζα και άλλων «αστέρων» του εγκληματικού κομμουνιστικού πανθέου, βρίσκει την ευκαιρία -τώρα που έρχεται η 28η Οκτωβρίου- να μας υπενθυμίσει τον ψεύτικο «ηρωισμό» του. Το έχω αναφέρει στο παρελθόν και με την ευκαιρία το επαναλαμβάνω και τώρα: είναι τεράστιο ΨΕΥΔΟΣ ότι ο Γλέζος κατέβασε την γερμανική σημαία από την Ακρόπολη! Και εξηγούμε: ο Γλέζος ισχυρίζεται ότι μαζί με τον Απ. Σάντα εισήλθαν νύχτα στον Ιερό Βράχο και κατέβασαν την «μισητή σβάστικα» που υποτίθεται πως κυμάτιζε στον ιστό της. Όμως, αυτό ήταν αδύνατον! Διότι, όλοι οι στρατοί του κόσμου κάνουν έπαρση σημαίας τις πρωινές ώρες και υποστολή με την δύση του ηλίου. Αποκλείεται, λοιπόν, ο γερμανικός στρατός της εποχής εκείνης να μην είχε υποστείλει την σημαία. Άρα, οι Γλέζος και Σάντας ανέβηκαν ανενόχλητοι στην αφύλακτη Ακρόπολη την νύχτα και αφήρεσαν (έκλεψαν) την γερμανική σημαία από κάποιο κουτί, εντός του οποίου ήταν τοποθετημένη και διπλωμένη. Που είναι, λοιπόν, ο ηρωισμός των;
Ωστόσο, πέραν αυτού του φοβερού ψεύδους, ποιος είναι ο Μ. Γλέζος που κατηγορεί την Χρυσή Αυγή ως… αντεθνική; Ας δούμε κάποια σημεία από την… εθνική δράση του συντρόφου Γλέζου:
Ν’ αρχίσουμε από τα πιο πρόσφατα και να πηγαίνουμε σιγά-σιγά προς τα πίσω. Κατ’ αρχάς, λοιπόν, παραθέτω την παρακάτω σχετικώς πρόσφατη είδηση:
«Στο δημοτικό συμβούλιο Πάρου της 6ης Σεπτεμβρίου του 2011, συζητήθηκε ο ορισμός ακριβούς θέσης στην περιοχή Θόλου Παροικιάς για την τοποθέτηση προτομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Ο επικεφαλής της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Πάρου κ. Μανόλης Γλέζος ψήφισε αρνητικά στην τοποθέτηση της προτομής του Μεγάλου Αλεξάνδρου γιατί όπως είπε, “από την εποχή του Μ. Αλεξάνδρου και πιο πριν του πατέρα του Φιλίππου καταργήθηκε η δημοκρατία. Αρνούμαστε λοιπόν την διαστρέβλωση της ιστορίας”».
Πάμε πιο πίσω. Τον Απρίλιο του 1985, ο «πατριώτης» Γλέζος, βουλευτής τότε του ΠΑΣΟΚ, παρέστη στην κηδεία του δημίου του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού Ενβέρ Χότζα. Μάλιστα, όπως εικονίζεται και σε σχετικό βίντεο, περνώντας μπροστά από το φέρετρο αυτού του απηνούς σφαγέα των Ελλήνων (και δικτάτορος, για να μην ξεχνιόμαστε…) σήκωσε την αριστερή γροθιά του στον χολερικό κομμουνιστικό χαιρετισμό, για να αποχαιρετήσει τον νεκρό «σύντροφο».
Πάμε και πιο πίσω, στο 1963. Τότε που ο Μανώλης Γλέζος μετέβη στην «μαμά» Μόσχα για να παραλάβει το βραβείο Λένιν. Εκεί, έδωσε και μια συνέντευξη, ανταπόδοση προφανώς για το βραβείο του συφιλιδικού εγκληματία Λένιν που του έδωσαν οι Σοβιετικοί πάτρωνές του, στην οποία –όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων-ετάχθη υπέρ της «αυτόνομης Μακεδονίας», πιστός στην επαίσχυντη απόφαση της 5ης Ολομέλειας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, του Ιανουαρίου του ’49.
Την εποχή εκείνη της προδοτικής αποφάσεως (1949), ο Γλέζος ήτο καταδικασμένος δις εις θάνατον με το Γ΄ Ψήφισμα και αδικήματα περί τύπου. Ο Γλέζος ισχυρίζεται ψευδώς πως είχε καταδικασθεί για την… συμμετοχή του στην «εθνική αντίσταση». Ιδού, όμως, τι προέβλεπε το Γ΄ Ψήφισμα «περί εκτάκτων μέτρων κατά των επιβουλευομένων την δημοσίαν τάξιν και την ακεραιότητα του κράτους»:
«Όστις θέλων να απόσπαση εν μέρος της Επικρατείας ή να ευκολύνει τα προς το τέλος τείνοντα σχέδια συνώμοσεν εντός του κράτους ή συνεννοήθη με ξένους ή διήγειρε στάσιν ή κατήρτισεν ενόπλους ομάδας, ή μετέσχεν είς αυτάς, τιμωρείται με θάνατον». Ο Γλέζος ήταν στέλεχος του ΚΚΕ, το οποίο είχε σκοπό την απόσπαση μέρους της ελληνικής επικρατείας -της Μακεδονίας και της Θράκης- για να παραδώσει την μεν Μακεδονία στον Τίτο, την δε Θράκη στους Βουλγάρους. Γι’ αυτό κατεδικάσθη. Όσοι αποκήρυσσαν τον κομμουνισμό (π.χ. Μίκης Θεοδωράκης κ.α. πολλοί) αφήνονταν ελεύθεροι…
Δυστυχώς, όμως, και την εποχή εκείνη δεν εφαρμόζονταν οι νόμοι. Έτσι, οι ποινές του Γλέζου μετατράπηκαν σε ισόβια και αφέθη ελεύθερος τον Ιούλιο του 1954, επί κυβερνήσεως Αλέξανδρου Παπάγου.
Το 1958 συνελήφθη μαζί με συνεργάτες του, με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ της ΕΣΣΔ. Η σύλληψή του κινητοποίησε την ΕΣΣΔ, που προέβη σε επίσημη διαμαρτυρία δια του τότε προέδρου του Ανωτάτου Σοβιέτ, αρχιεγκληματία Βοροσίλωφ. Μάλιστα, λίγον καιρό αργότερα τα σοβιετικά ταχυδρομεία ετύπωσαν γραμματόσημο με την μορφή του Γλέζου (μια καλή ιδέα είναι να επανατυπωθούν εκείνα τα γραμματόσημα, για να μπορούμε να τον «τιμούμε» δια εμπτυσμού…). Τελικώς, το 1959 κατεδικάσθη σε 5ετή φυλάκιση, την οποία δεν εξέτισε, καθώς αποφυλακίσθηκε το 1962.
Κατά την διάρκεια της Επαναστάσεως της 21ης Απριλίου, συνελήφθη εκ νέου, αλλά όλως περιέργως αφέθη ελεύθερος το 1971. Λέγεται, πως η απελευθέρωσίς του ήταν ένας εκ των όρων που είχαν θέσει οι Σοβιετικοί στην επαναστατική κυβέρνηση για την επίτευξη μιας επικερδούς κατά τα άλλα εμπορικής συμφωνίας.

Αυτός είναι ο βίος και η πολιτεία του ανθρώπου που χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή «αντεθνικό» κόμμα! Τα συμπεράσματα δικά σας!
Γ. Δημητρακόπουλος
Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
Π. Φάληρο – Αθήναι

 

11 σχόλια:

  1. "..Τα συμπεράσματα δικά σας!.."

    Παραλήρημα παιδείας, μισαλλοδοξίας, που χρίζει ψυχοθεραπείας.

    Άξιο το εφ΄ άπαξ κι ο 13 μισθός σύνταξης της "Χρυσής" παιδείας, τώρα πληρώνουμε το κόστος της στο ΔΝΤ, αναδρομικά!



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλως η κακως αυτα εχει η δημοκρατια και ευτηχως μπορει ο καθενας να εκφραζεται χωρις να τον φαει η Σιβηρια η η Μακρονησος.
    Τωρα εαν πονεσανε αυτα που γραφει ο κυριος Δημητρακοπουλος ειναι γιατι εχουν μια δοση αληθειας μιας και ο καθενας μπορει να βγει οτι εκανε κατι αλλα οπως αναφερε πιο πανω χωρις αποδειξεις χλωμο το βλεπω. Τωρα οσο αφορα την Χρυση Αυγη μπορει να εχει δικιο αλλα ας αφησει να το πει καποιος αλλος που δεν πηγε να χαιρετηση τον Χοτζα.
    Επισης δεν μπορει να απολαμβανει προνομια για αυτην και μονο την πραξεη του ενω υπαρχουν χιλιαδες αγνωστοι που πολεμησανε ακρωτηριαστηκανε και βασανιστηκανε η δωσανε και την ζωη τους και οι οικογενειες τους δεν εχουνε εισπραξει ουτε ενα ευχαριστω.
    Και τελος τον πειραξε που βγηκε η Χρυση Αυγη πιο πολλη απο οτι οταν το ΚΚΕ αποκατεστησε τον Σιαντο που με μια αποφαση του σκοτωθηκανε χιλιαδες Ελληνες και αλλοι τοσοι αυτοεξοριστικανε στο ανατολικο μπλοκ για να γλυτωσουνε τον θανατο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με "δασκαλους" σαν τον "συγραφεα του αθρου δεν μπορει κανεις να εχει¨και πολλες προσδοκιες για την εκπαιδευση στην Ελλαδα.Παντως υπαχρουν δυο παρανοικα στοιχεια στην ολη υποθεση
    α)αν ειχαν επικρατησει οι Ναζι (τα ινδαλματα της εν λογω ταχα μου οργανωσης ) κατα πασα πιθανοτητα ο ¨"δασκαλος"δεν θα ειχε δουλεια παρα μονο ως ειλωτας τους καθως ο ¨φυρερ" του το ειχε δηλωσει ΣΑΦΩΣ "στην μεγαλη μαζα των υποτελων θα προσφερουμε το αγαθο του αναλφαβητησμου"
    β)αν οντως το περισταικο με την σημαια δεν εγινε υοτε προς τι η ανακοινωση του Γεμανικου Φρουραρχιου Αθηνων η οποια δημοσιευθηκε στον τοτε τυπο δεδεομενου τοι το εν λογω συμβαν μαλλον δεν ητσν οτι καλυτερο για τον Γερμανικο στρατο η γιατι συμφωνα με οσα γραφει ο (φιλογερμανος) Ιακωβος Χοντροματιδης στο βιβλιο του "Μαυρη Σκια" (Αθηνα 2001)βρεθηκς ενας "επιχειρηματιας" ο οποιος προσφερε χρηματικη αμοιβη για την στλληφη αυτων που συμφωνα με τον "συγραφεα" του αθρου συμετειχαν σε εενα περιστικο που πολυ απλα "ουδεποτε ελαβε χωρα";
    Παντως αν ειχε ακολουθηθει η τακτικη που υπαονισετααι ενας σχολιαστης με γαλακτωδες οναμα τοτε οι Ελληνες δεν θα ειχαν κανενα προβλημα με τους Γερμανους γιατι πολυ απλα δεν θα ειχαν απλλαγει ακομα απο τους Τουρκους(αν ακι υποπτεομαι οτι ατσμα σαν τον εν λογω σχολιαστη θα ειχαν τουρκεψει πρωτοι πρωτοι) η οπως γραφει και ο Λοκ στην Δευτερη Πραγματεια περι Κυβερνησης "αλλα ο Οδυσεας ως σοφος ανθρωπος θα υποδεικνυε στους συντοφους του τα προβληματα που θα δημιουργουσε η αντισταση εναντια στον κυκλωπα Πολυφημο και θα τους επειθε οτι καλυτερα θα ηταν να καθησουν να τους φαει εναν εναν..."
    ΥΓ Το σχολιο του πρωτου σχολιαστη με καλυπτε πληρως, εξαλλου και ο υποργος παιδειας και τεχνολογιας των Ναζι ειχε διατελεσει τροφιμος σε ψυχιατρικο κατασημα απο οτι φαινεται λοιπον ο "δασκαλος αθρογραφος" υπαγεται στην ιδια κατηγορια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ιστορία αυτή είναι γεμάτη αντιφάσεις και αναπάντητα ερωτήματα. Διαφωνούν για το πότε αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν την επιχείρηση, διαφωνούν για το ποιός την κατέβασε, τίθεται το ζήτημα εάν όντως ήταν πάνω στον ιστό η σημαία, η σημαία δεν υπάρχει πουθενά, και άλλα λέει ο ενάς για την πρώτη φορά που συνελήφθησαν και άλλα ο άλλος.

    Το θέμα είναι πως κατάφεραν αυτοί, ο Γλέζος ουσιαστικά, να θεωρηθούν μεγάλοι και σπουδαίοι αγωνιστές της αντίστασης και μάλιστα να μαθαίνουνε για αυτούς τα παιδιά στα σχολεία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θα αναδιατυπωσω γιατι μαλον μου βγηκαν λαθος στην προηγουμενη δημοδιευση.
    Δεν ενοουσα οτι δεν εγινε αυτη η πραξη αλλα οτι δεν εγινε οπως μας τα λενε μιας και εχουν πεσει σε αντιφασεις.
    Το ονομα μου ειναι οπως αρεσει σε εμενα και οχι στους αλλους.
    Κλεινοντας μιας και μενω χρονια στο εξωτερικο και δεν μου βγαινει το συντακτικο και η ορθογραφια οπως θελω πια ειναι η τακτικη που προτεινα και που εαν την ακολουθουσαμε θα ειχαμε μεινει με τους Τουρκους και θα ειχα τουρκεψει?
    Εαν νομιζετε οτι οι Ελληνες του εξωτερικου ειναι λιγοτερο Ελληνες απο εσας τοτε κοιμαστε ορθιοι γιατι εμεις την αγαπαμε την πατριδα μας και δεν την καταντησαμε εμεις σε αυτα τα χαλια αλλα εσεις που μεινατε πισω.
    Εφυγα απο την Ελλαδα γιατι δεν αντεχα το συστημα που κανεις δεν ηθελε να πολεμησει γιατι περνουσατε ολοι σας καλα με τα μπουζουκια τα σκυλαδικα και τα δανεια που περνατε για να κανετε αυτην την ζωη.
    Τωρα βριζετε τους ξενους για την κακια σας μοιρα και οτι δεν σας καταλαβαινουν αλλα πως να καταλαβουν οταν δουλευουν απο το πρωι μεχρι το βραδυ για να μπορουν να εχουν αυτα που τους αξιζουν και οχι να ειναι καθε μερα για καφε και φαγητο εξω αλλα μια φορα την εβδομαδα εαν το ταμειο το επιτρεπει. Τωρα φατε την Χρυση Αυγη στην μαπα γιατι εσεις ταισατε το τερας και μην κλαιτε για την Δημοκρατια και τον χιτλερ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν και θα ηθελα να ειμαι επιεικης πτρωτον γιατι ειμαι μετριοπαθης ως χαρακτηρας και δευτερον επειδη και εγω μενω στο εξωτερικο τα τελευταια χρονια και σιγουρα εχω κανει αρκετα ως πολλα ορθογραφικα και συντακτικα λαθη (και δρατομενος της ευκαιριας ευχαριστω για την κατανοηση) δυατηχως αυτο που βλεπω απο το σχολιαστη του γαλακτος μονο για επιηκεια δεν ειναι....
    Καταρχην σχολια του τυπου "δεν μου βγαινει η γραμματικη και το συντακτικο" ειναι μαλλον κουτοπονηρα γιατι αν ειχε πραγματικα τετοιες αδυναμιες μαλλον δεν θα εγραφε καθολου για να αποφυγει τις παρεξηγησεις...Δευτερον η τακτικη που υπαινισεται ειναι του τυπου "σφαξε με αγα για να αγιασω" δηλαδη δεν κανουμε καμια αντισταση απεναντι στους κατακτητες για αυτο το λογο αλλωστε εβσλα και το αποσμασμα απο τον Λοκ το οποιο διακωδουσε αυτην την "λογικη" (Οποιος θυμαται εστω και ελαχιστα πραγατα απο την Οδυσεια του σχολειου θα θυμαται οτι ο Οδυσσεας εκανε ακριβως το σντιθετο)
    Δυστηχως ο εν λογω σχολιαστης αποδεικνυει εππεισης αυτο που υποπτευομουν οτι δηλαδη θα τουρκευε ανετα.Δεν ξερω απο που γραφει και σε τελικη αναλυση δεν αφορα κανενα μας αυτο ουτε θα στησουμε "Ιερα Εξεταση' (σλλωστε ως Ορθοδοξοι δεν εχουμε τετοιυ ειδους ιστορικο αντιθερτα με αλλους Ευρωπαιους) αλλα οταν βλεπουμε ταχα μου "ελληνες" να 'αναμεταδιδουν" τα ρατσιστικου περιεχομενου ξεπλυματα της Bild και της Sunεναντιον του λαου μας την αξια των οποιων εχουν αμφισβητησει πλεον και αυτοι που τα ειχαν χρησιμοποιησει στο παρελθον τοτε μπορουμε με σιγουρια να θεωρουμε αυτους τους "κυριους" ως ΠΡΩΗΝ ελληνες και ΝΥΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΓΕΝΙΤΑΣΡΟΥΣ "εργω τε και λογω" η οπως ελεγαν ¨ο ελληνας οταν τουρκυυει γινεται δυο φορες τουρκος" και ο εν λογω σχολιαστης σποδικνκνυε το της ρησης αυτης το αληθεςιΑρα μπορει ο καθε σχολιαστης του γαλακτος ο οποιος και φυασικα (και χωρις την παραμικρη δοση ειρωνιας) να εχει οτι ξενικο ψευδωνυμο θελει καθως αυτο ειναι αναφαιρετο δικαιωμα οπως επισης δικαιωμα του να γινειο Αγγλος Αμερικανος Γερμανος η οτι τον βολευει καλυτερα απο οικονομικης αποψεως ετσι και αλλιως εχει παψει να ειναι ελληνας και δεν ειναι παρα ενας απατρις μισθοφορος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι λες ρε 'Νικ'; Θεωρείς οτι έπραξες το πατριωτικό σου καθήκον εγκαταλείποντας την Ελλάδα σ' αυτούς που κατά τα λεγόμενά σου σκορπάνε τα δάνειά τους στα σκυλάδικα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εγραψα ενα σχολιο αλλα εγινε ενα λαθος μαλον και δεν ξερω εαν δημοσιευθη για αυτο ζητω συγνωμη εαν εμαφανιστουν δυο σχολια.
    Κυριε Βουλγαρη δεν ηταν μονο ο δασκαλος και ο υπουργος που ητανε τροφιμοι αλλα μαλον και εσυ και λυπαμε που απαντω σε καποιον με τετοιο σχολιο αλλα με τον τροπο σας με αναγκαζεται.
    Επανερχομαι στο πρωτο σχολιο μιας και ειμαι κουτοπονηρος με γαλακτωδες ονομα και Τουρκος η ακομα χειροτερα Γενειτσαρος που αναφερα οτι δεν πρεπει να αντισταθουμε η εστω οπως λετε υπαινισομαι.Μαλον σας βολευει γιατι μπορειτε να απευθηνεται ανυποστατες κατηγοριες σε οσους δεν συμφωνουν η δεν εχουν τα ιδια πολιτικα πιστευω με εσας.
    Χαριλαε δεν επραξα το πατριωτικο μου καθηκον εγκαταλειπωντας την Ελλαδα αλλα οταν τελειωσα την θητεια μου η μονη λυση να βρω μια δουλει ηταν να φιλισω κατουρημενες ποδιες οπως καναν γνωστοι και φιλοι γαι μια θεση στο δημοσιο.Ε λοιπον εγω δεν μπορεσα να το κανω και εφυγα στο εξωτερικο να γινω αυτο που μου αξιζει και οχι αυτο που με καναν αλλοι.Εαν δεν ειχα φυγει τωρα θα εκλεγα οπως κανουν ολοι αυτοι οι αναξιοι να εχουν την θεση που τους χαρισανε και θα ειχα αφομοιωθει απο το συστημα που κατεστρεψε την χωρα μας και θα ειμουνα σε ενα απο τα δυο ακρα του πολιτικου συστηματος και θα εριχνα το φταιξιμο στο αλλα ακρο και φυσικα θα με φωναζανε φασιστα ρατσιστη η παλιοκουμουνη αναρχικε απλητε κτλ.Ε λοιπον εγω επελεξα να μην ειμαι τιποτα απο τα δυο παρα μονο Ελληνας και ας με λενε Τουρκο Γενιτσαρο και οτι αλλο βγαζει το αρωστημενο μυαλο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Απο οτι φαινεται ο σχολιαστης με το γαλακτωδες ονομα εκει στο μερος που οι περισσοτεροι εχουν τον εγκεφαλο μια μικρη δεξαμενη με γαλακτωδες υγρο για ωρα αναγκης (και για αυτο θα του συνιστουσα εκειπου ειναι να παει σε ενα ψυχιατρο καθως ΣΙΓΟΥΡΑ του χρειαζεται οπως επσιης και παραμονη σε αναλογο καταστημα) και ως επι τουτου ειναι μαλλον αδυνατο να ειναι να γινει διαλογος αλλα επιμενω.Περα σπο τα επιδειξη δοκισησοφιας και εξυπναικσμου "ποιει την νυσσαν"για την "ταμπακιερα" Δηλαδη πως θα χαρακτηριζε ο ιδιος εναν ο οποις αναμετασιδει ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΗ προπαγανδα ενατιον της χωρας του μηπως αραγε "εργω τε και λογο" γενιτσαρο και "Κουισλιγκ"Για να μην μιλησω για κλασικη περιπτωση μαυρης προπαγανδας.Παντως αξιος ο μισθος του αν το κανει "επι χρημασι" διαοφρετικα αναμεσα στα αλλα κερδιζει και το "Χρυσουν Κακτον επ' εξαιρετον ανοησιαν" οπως ελεγαν και την εποχη που ημουν στο σχολειο...ΥΓ Αν εχει προβλημα με τα ελληνικα θελει μπορει να γραψει τις γαλακτωδεις αρλουμπες του στα αγγλικα και δεν πιστευω οτι κανεις θα εχει αντιρηση σε αυτο ελευθερια του λογου εχουμε εξαλλου, και επιπλεον θα ειναι ευκαιρα να του αποδοθει ο χαρακκτηρισμος που ο λοκ αποδιδει στον Φιλμερ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αφου επιμενει ο Νεαντερταλ θα επιμεινω και εγω και ας ειμαι Σαπιενς και μιας και εχουμε ξεφυγει απο το θεμα θα ειναι και η τελευταια φορα.
    Να πεις στο κομα να σε συμβουλευουν καλυτερα γιατι μιας και εφυγες απο την Ελλαδα θα επρεπε να τα ειχες αφησει πισω και να κοιταζες μπροστα αλλα αν κανεις μια ζωη παρεα με Μογγολους μαλον ειναι δυσκολο να αλαξεις.
    Κλεινοντας θελω να πω οτι εστω και οτι εχω μια γαλακτωδες ουσια στον εγκεφαλο το σιγουρο ειναι οτι εχω κατι μεσα σε αντιθεση με εσενα που ειναι αδειο και αεροστεγες κλεισμενο.Εισης ανεφερες για τα Ελληνικα μου σε πιο προηγουμενη αναρτηση για αυτο μην επαναλαμβανεσε αν και απο αυτα που ειδα ειναι σιγουρα καλυτερα απο τα δικα σου αλλα εγω παραδεχομαι τα λαθη μου ενω εσυ γραφεις αρλουμπες για να περνας την ωρα σου.
    P.S (Στα Αγγλικα)
    μποριε να ειμαι 20 χρονια στο εξωτερικο και να εχω μονο απολυτηριο Γυμνασιου αλλα δεν εχω ξεχασει τους τροπους μου με εξαιρεση εσενα γιατι μαλον εισαι μαζοχας αν και δεν εχω πεσει στο επιπεδο σου ακομα.

    Auf wiedersehen, tot ziens,arrivederci αντε και στα Αγγλικα να σου φυγει το μερακι we see each other again αλλες γλωσσες δεν γνωριζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πρωτον μου κανει εντυπωση που το γσλακτωμα Quisling ξερει για το Homo Sapiens και τον Naederthal ,το δευτερο ειναι ειναι ευκολο για αυτον καθως δεν εχει παραα να δει τον εαυτο του στον καθρεπτη το πρωτο πουτο ξερει αραγε μηπως του το σφυριξαν τα αφεντικα του;Παντως πληροφοριακα εχει μεινει 20 χρονια πισω καθψς πλεον και ο Neardetηal κατατασεται πλεον στην κατηγορια των Homo Sapeins ως Homo Sapiens Neaderthalensis ενω εμεις οι υπολοιποι αλα προς Θεου οχι αυτος ανηκουμε στο ειδος (φυλο για ανα χρησιμοποιησω την σωστη επιστημονικη ορολογια) Homo Sapiens Sapiens.Αρα ας παει το γαλακτωμα στα αφεντικα του για μερικα μαθηματα παραπανω η να μην μιλα για κατι που δεν γνωριζει
    Βεβαια υπαρχει και η πιθανοτητα το γαλακτωμα Quisling να μην ειναι καν Nearderthall αλλα Australopithecus boisiei καθως και εχει ογκωδη αγνοια (ΚΔΟΑ θα αναφεραμε την περιπτωση του στο σχολειο) και πιθηκιζει οσα του εχουν σφυριξει οι εργοδοτες του αλλα φυσικα "ποιει την νυσσαν" για αυτο αλλη μια φορα.Παντως πληροφοριακα ΔΕΝ ανηκω σε κανενα κομμα και δεν ειμαι γραμμενος πουθενα αν ομως αυτος θελει να τον γραψω καπουδεν εχω κανενα προβλημα, ετσι και αλλιως γραμμενος στα χρυσα κλουβια αυγα πρεπει να ειναι γραμμενος γιατι μονο εκει θα δεχονταν πιθηκους-γρακυλους με γαλακωμα στον εγκεγαλικο κλωβο σαν και αυτον....
    ΥΓ1 Συμφωνα με τον Ηροδοτο ο Θεμιστοκλης εκτελεσε ολους τους διερμηνεις που ειχαν τεθει στην υπηρεσια των Περσων επειδη αναμεσα στα αλλα χρησιμευαν και για αυτο που θα λεγαμε σημρα προπαγανδα των Περσων (αυτο που κανει αυτο το γαλακτωμα καλη ωρα και του ευχομαι ολοψυχα αναλογη τυχη)
    ΥΓ2 Ολοι οσοι με γνωριζαυν λενε οτι ειμαι ευγενικος με αυτους που συμπαθω αλλα επισης ειμαι ΠΟΛΥ πεισματαρης, Επιπλεον πιστευω με "θεομισητους εξομωτες'-γενιρτσρους σαν και το γαλακτωμα quiisling δεν συντρεχει λογος ευγενιας καθως στο λυκο δεν λες καλημερα αλλα τον πυροβολεις οταν και οπου τον δεις ξανα και ξανα αν χρριαστει....
    ΥΓ3 Η οριθογραφια του ειναι η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ που εχω δει στην ζωη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.