29/10/12

Οργανωμένο κύκλωμα υποκλοπής εγγράφων πίσω από την επίθεση στο Υπουργείο Οικονομικών!


Τα μέλη της συντακτικής ομάδας του SecNews συνεχίζοντας από το πρωί την ενδελεχή τους έρευνα για την σοβαρότατη υπόθεση διαρροής εσωτερικών εγγράφων του Υπουργείου Οικονομικών, έγιναν κοινωνός μιας άκρως σημαντικής πληροφορίας! Η πληροφορία αναφέρει μεταξύ άλλων “ΜΟΥΦΑ hackers  υπέκλεψαν τα έγγραφα – Χρησιμοποίησαν το όνομα των Anonymous για αλλότριους και υπόγειους σκοπούς”

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, <…>
πίσω από την αθρόα διαρροή εγγράφων βρίσκεται οργανωμένο κύκλωμα που υποκλέπτει έγγραφα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και άλλες υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών και στην συνέχεια πραγματοποιεί δημοσιοποίηση σε ιστοσελίδες και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι τα έγγραφα αποτελούν προιόν εσωτερικής υποκλοπής, μέσω των τερματικών σταθμών του Υπουργείου όπου διαθέτει πρόσβαση το οργανωμένο κύκλωμα (με ποιον τρόπο δεν έχει ακόμα αποσαφηνιστεί) και αποστέλονται εν συνεχεία προς άγνωστους προορισμούς. Συνεπώς το οργανωμένο κύκλωμα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει πρόσβαση σε διαβαθμισμένους (και όχι μόνο) πόρους του Υπουργείου (πιθανόν με παράνομο τρόπο ή με λογισμικό υποκλοπής).

Σύμφωνα με την ίδια αξιόπιστη πηγή, όλα τα έγγραφα που διέρευσαν είναι έγγραφα κυρίως σκαναρισμένα γεγονός που επιβεβαιώνει αυτή την προσέγγιση.
Η πληροφορία επιβεβαιώνει μεν την ουσία του θέματος που αναδείξαμε σήμερα το πρωί με την αθρόα διαρροή εγγράφων από το Υπουργείο χωρίς να επιβεβαιώνει όμως την διάπραξη ηλεκτρονικής επίθεσης. Προσθέτει μάλιστα μια νέα διάσταση ότι πιθανόν δεν πραγματοποιήθηκε επίθεση αλλά χρησιμοποιήθηκέ το όνομα των Anonymous (εν γνώση τους ή εν αγνοία τους) από το οργανωμένο κύκλωμα για να καλύψει πλήρως τα ίχνη του και να μην μπορεί να εντοπιστεί η αρχική προέλευση των εγγράφων.

Οι ίδες πληροφορίες αναφέρουν οτι οι αρχές έχουν επιληφθεί του θέματος  και ήδη πραγματοποιείτε βαθιά έρευνα για την εξάρθρωση του αναφερόμενου οργανωμένου κυκλώματος.
Μείνετε συντονισμένοι στο SecNews για οτιδήποτε νεότερο!
Secnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.