29/10/12

ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΙΧΕ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ-ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑ 900.000 ευρώ αποζημίωση στους συγγενείς θυμάτων νεοναζί

Συνολικά 900.000 ευρώ κατέβαλε η γερμανική κυβέρνηση ως αποζημίωση στις οικογένειες των 10 ανθρώπων για τις δολοφονίες των οποίων κατηγορείται μια νεοναζιστική ακροδεξιά συμμορία.

(φωτογραφία αρχείου)
(φωτογραφία αρχείου)
Η κυβέρνηση ανέφερε ότι οι δύο νεοναζί που είχαν πεθάνει το Νοέμβριο, όταν είχαν συμφωνήσει ο ένας να σκοτώσει τον άλλο και κατόπιν να αυτοκτονήσει, είχαν δολοφονήσει εννιά μετανάστες καταστηματάρχες-μεταξύ των οποίων και έναν Έλληνα- καθώς και μια αστυνομικίνα από το 2000 ως το 2007 και είχαν επίσης τραυματίσει πολίτες σε δύο βομβιστικές επιθέσεις.


Οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες λένε ότι δεν γνώριζαν την ύπαρξη της ομάδας Nationalsozialistischer Untergrund (NSU) και αρχικά οι δολοφονίες αυτές παρέμεναν ανεξιχνίαστες.

Το υπουργείο απέφυγε να διευκρινίσει τα συγκεκριμένα ποσά ανά θύμα, αλλά αξιωματούχοι είχαν πει νωρίτερα φέτος ότι ένα ειδικό ταμείο αποζημίωσης θα προσέφερε 5.000 ως 10.000 ευρώ ανά στενό συγγενή για τα δεινά που υπέστησαν.

«Δεν μπορεί να εκφραστεί μια τέτοια απώλεια σε χρήματα», είπε μια εκπρόσωπος. Η εφημερίδα Neue Osnabrucker Zeitung, ανέφερε ότι κάθε σύζυγος ή/και παιδί των ανθρώπων που δολοφονήθηκαν έλαβε 10.000 ευρώ, ενώ ποσά δόθηκαν επίσης σε αδέλφια των θυμάτων και 25.000 στην οικογένεια της αστυνομικίνας.

Οι επιζώντες από τις βομβιστικές επιθέσεις έλαβαν 140.000 ευρώ, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.
Οι εισαγγελείς αναμένεται να απαγγείλουν κατηγορίες σε βάρος του μοναδικού μέλους της νεοναζιστικής ομάδας που παραμένει στη ζωή, της Μπεάτε Τσεπ, μέσα στο Νοέμβριο. Η Τσεπ είχε παραδοθεί και τελεί υπό κράτηση.

Στη Γερμανία εκτιμάται ότι έχουν ενεργή δράση χιλιάδες νεοναζί, που τρέφουν βαθύ μίσος για τα μέλη της τουρκικής μειονότητας και άλλους μετανάστες.
http://www.ethnos.gr/

3 σχόλια:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.