28/9/12

ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΑ MIG-21 Αγοράζει μεταχειρισμένα F-16 η Ρουμανία

Αγοράζει μεταχειρισμένα F-16 η Ρουμανία
Οι ρουμανικές αρχές συμφώνησαν κατ' αρχήν σήμερα για την αγορά αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 σε τιμή ευκαιρίας για να αντικαταστήσουν τα πεπαλαιωμένα πλέον MiG-21, σύμφωνα με ανακοίνωση του Ανώτατου Συμβουλίου Άμυνας (CSAT).
Το Συμβούλιο, στο οποίο συμμετέχουν ο Πρόεδρος Τραϊάν Μπασέσκου, ο πρωθυπουργός Βίκτορ Πόντα και ο υπουργός Άμυνας Κορνέλιου Ντομπριτόιου «ενέκρινε το σχέδιο για την ενίσχυση της ικανότητας αεράμυνας στο πλαίσιο του προγράμματος για την αγορά αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας.

Καμία λεπτομέρεια για τον τύπο ή την προέλευση των αεροσκαφών αυτών δεν δόθηκε, αλλά ο κ. Ντομπριτόιου δήλωσε την Κυριακή σε ένα τηλεοπτικό δίκτυο ότι πρόκειται για δώδεκα μεταχειρισμένα F-16 που θα αγοραστούν από την Πορτογαλία.Σύμφωνα με τον ίδιο, το κόστος αναμένεται να ανέλθει σε 600 εκατομμύρια δολάρια, και η πρώτη δόση των 70 εκατομμυρίων δολαρίων θα καταβληθεί το 2013.

Ο Σοσιαλδημοκράτης πρωθυπουργός της χώρας είχε πει τον Ιούνιο ότι η Ρουμανία δεν θα μπορούσε να αγοράσει καινούργια αεροσκάφη, λόγω των δημοσιονομικών περιορισμών, και «η μόνη ρεαλιστική λύση είναι να προσανατολιστεί προς την αγορά από την Πορτογαλία ή την Ολλανδία μεταχειρισμένων αεροσκαφών».Η Ρουμανία είχε δεσμευτεί κατά την είσοδό της στο ΝΑΤΟ, το 2004, να έχει 48 αεροσκάφη συμβατά με εκείνα της Συμμαχίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.