25/9/12

Η φαιοκόκκινη, πορτοκαλί, πράσινη και μαύρη πολιτική βία και ο βιασμός της Δημοκρατίας

Ο βιασμός της Δημοκρατίας
Του Σάββα Καλεντερίδη
Ενώ βρισκόμαστε στο κατώφλι κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον της Ευρωζώνης, που θα καθορίσουν όχι μόνο το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και ολόκληρης της Γηραιάς Ηπείρου και ενώ η κυβέρνηση πελαγοδρομεί μέσα σε έναν κυκεώνα παθογενειών, αντιφάσεων και προβλημάτων να πράξει τα δέοντα, για να μην μας «τραβήξει την μπρίζα» η Ευρωπαϊκή Ένωση στην προσεχή σύνοδο κορυφής, πράγμα που θα επιφέρει την έξοδο της Ελλάδος από το Ευρώ, το πολιτικό σύστημα και το κράτος συνταράζονται από το ζήτημα της και της πολιτικής βίας και ανομίας, που λαμβάνει διαστάσεις που οδηγούν στην κατάλυση του κράτους και της Δημοκρατίας.
Ο κινηματικός και υποτίθεται επαναστατικός χαρακτήρας του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος, από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 εισήγαγε την πολιτική ανομία και την πολιτική βία στην πολιτική ζωή της χώρας, βαφτίζοντας ως "λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες" τις σχετικές πλήρως καθοδηγούμενες ενέργειες φανατισμένων και στρατευμένων κομματικών εγκάθετων και όχι φυσιολογικών δημοκρατικών πολτών. Την ίδια στιγμή ένα ολόκληρο σύστημα πολιτικών, συνδικαλιστικών, δημοσιογραφικών και «πνευματικών» μεντόρων, επιδαψίλευε με τους τιμητικούς τίτλους του "λαϊκού αγωνιστή" και του "προοδευτικού ηγέτη" όλους εκείνους που πρωτοστατούσαν σε καταλήψεις, καταστροφές δημοσίων και ιδιωτικών περιουσίων, προπηλακισμούς, ακόμη και ξεβρακώματα των κάθε είδους «εχθρών» του σοσιαλισμού. Αυτά ήταν ίσως τα απαραίτητα εχέγγυα για να προχωρήσει και να ανελιχθεί κανείς στην πολιτική, το συνδικαλισμό, τη δημοσιογραφία, την καθηγητική καριέρα σε πανεπιστήμια, λύκεια, γυμνάσια ακόμη και δημοτικά σχολεία. Ήταν δε τόσο σφιχτός ο έλεγχος, που δεν μπορούσες να ανελιχθείς ούτε στην τέχνη και τον πολιτισμό, αν δεν είχες τις ανάλογες "δάφνες" που απαιτούσε το σύστημα εξουσίας, που επί της ουσίας είχε καταλάβει και είχε θέσει υπό επαναστατική ομηρία την ίδια τη χώρα και έβαζε στο ψυγείο τη Δημοκρατία.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κινητοποιήσει τα πιο τυχοδιωκτικά, τα πιο αδίστακτα και τα πιο ανήθικα στοιχεία της ελληνικής κοινωνίας, τα οποία συσπειρώθηκαν γύρω από αυτό το σύστημα εξουσίας, ανταγωνιζόμενα το ένα το άλλο στη μανία καταστροφής του κράτους και της Δημοκρατίας.
Ήταν δε τόσο ισχυρό αυτό το σύστημα, που είχε τη δυνατότητα να επηρεάζει ακόμα και τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου, και να προστατεύει ό,τι εκινείτο από το ΠΑΣΟΚ και αριστερά και κατέλυε την έννομη τάξη, στο όνομα των κοινωνικών αγώνων. Δεν μένει παρά να ρίξουμε μια ματιά στον εσμό των βουλευτών που έσπευσαν να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης στη δίκη του Μαζοκόπου, στου οποίου τα χέρια έσκασε μια βόμβα που εστρέφετο ευθέως εναντίον της Δημοκρατίας. Για να μην μπούμε σε ονοματολογία, απλά να σημειώσουμε ότι στην αρένα των υπερασπιστών του λαϊκού αγωνιστή, διαγκωνίζονταν έγχρωμα φασιστοειή, αθύρματα και σαλταδόροι της "πολιτικής" από όλα τα κόμματα, του ΠΑΣΟΚ συμπεριλαμβανομένου και αριστερά
Χωρίς να παραβλέπει κανείς τις μεγάλες ευθύνες των προ του 1980 κυβερνήσεων και του κράτους της Δεξιάς στην πορεία της νεώτερης Ελλάδος και στην ποιότητα του Κράτους Δικαίου και της Δημοκρατίας, όταν το κράτος συμπεριφερόταν ως ανελέητος νικητής εναντίον των ηττημένων Αριστερών, αυτός ο κύκλος του ιδιότυπου ολοκληρωτισμού, του κίβδηλου αριστερισμού, προοδευτισμού και πατριωτισμού κλείνει τώρα, στις μέρες μας, με τη χώρα μας ημικατεστραμένη, το κράτος και την ιεραρχία του διαλυμένη στο όνομα της «Αλλαγής», της Αριστεράς και της Προόδου, την οικονομία υποχείριο των δανειστών και την κοινωνία στα πρόθυρα της οικονομικής και της δημογραφικής κατάρρευσης.
Δεν υπήρχε, όμως, πιο κατάλληλη στιγμή για να αναδειχθούν οι καταστροφικές συνέπειες και οι πληγές που προκάλεσε αυτή η αυθάδης, ανερμάτιστη και άθλια πολιτική πρακτική των ανεύθυνων σαλταδόρων της πολιτικής στο σώμα της Δημοκρατίας.
Και ακριβώς επειδή πληγώναμε επί δεκαετίες τη Δημοκρατία, τώρα αυτή μας εκδικείται, με την ανάδειξη ενός δεύτερου πόλου πολιτικής ανυπακοής, ανομίας και βίας, η οποία τη φορά αυτή αντί του «κυρίαρχου λαού» ασκείται εν ονόματι του «έθνους».
Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, βλέπουμε τους κατ' επάγγελμα υπερασπιστές των βομβιστών και των κουκουλοφόρων, αλλά και τους πρωταγωνιστές επεισοδίων και καταστροφών δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας που έγιναν εν ονόματι του «δίκαιου αγώνα» τους, όπως για παράδειγμα η εν ψυχρώ δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων στο κτίριο της Μαρφίν, στη Σταδίου, και η βανδαλική καταστροφή της Αθήνας το Δεκέμβριο του 2008, που ο κ. Τσίπρας είχε το θράσος να ονομάσει «λαϊκή εξέγερση», να εξανίστανται όταν κάποιοι συγκρίνουν τη δική τους πράσινη, κόκκινη, φαιοκόκκινη ή πορτοκαλί βία, ανυπακοή και παρανομία με αυτήν της Χρυσής Αυγής!!!
Οι οικονομικοί δείκτες και οι δείκτες της ανεργίας, η ευμάρεια της κοινωνίας, ακόμα και το ύψος του δημόσιου χρέους, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες μέσα στην επόμενη πενταετία να βελτιωθούν και η χώρα να επανέλθει σε μια φυσιολογική πορεία.
Όμως για να γίνει αυτό, για να έχει η πατρίδα μας ένα πραγματικά ευοίωνο μέλλον και, το κυριότερο, για να μη διολισθήσει ξανά στον κατήφορο του κίβδηλου προοδευτισμού και πατριωτισμού, θα πρέπει επιτέλους να κλείσει και στην Ελλάδα ο κύκλος του υπαρκτού σοσιαλισμού και των υποπροϊόντων του, για να κλείσουν συνακολούθως οι πληγές του «δέντρου που πληγώναμε» επί δεκαετίες και να βελτιωθούν οι δείκτες της Δημοκρατίας.
Άλλωστε, ο πραγματικός πλούτος της χώρας, ο οποίος μάλιστα είναι και ανεξάντλητος, είναι η Δημοκρατία και αυτήν πρέπει να προστατέψουμε από «προοδευτικούς» σαλταδόρους και μελλοντικούς καταληψίες της εξουσίας.

34 σχόλια:

  1. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι σύντομα θα βρεθούμε και πάλι προ αδιεξόδων,με περισσότερη ένταση και για άγνωστη διάρκεια.

    Πάντοτε το αποτέλεσμα είναι που μετράει,και ποτέ οι προθέσεις,ΠΑΝΤΑ.

    Αν το παρόν πολιτικό σύστημα έχει τη δυνατότητα να διαχειριστεί την κατάσταση,τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό,τότε έχει καλώς,αλλά κάτι τέτοιο είναι μάλλον απίθανο.

    Επομένως,ρισκάρουμε,πολλά,και μάλιστα με ελάχιστες πιθανότητες και για αμφίβολα αποτελέσματα.

    Μας κατατρέχει,και όχι τελείως άδικα,το σύνδρομο της επταετίας της Χούντας,αλλά αυτό νομίζω ότι είναι λάθος.Και εξηγούμαι,για να μην υπάρξουν παρανοήσεις.Οι ένοπλες δυνάμεις,σε εξαιρετικά έκτακτες περιπτώσεις είναι αναγκαίο να αποτελούν επιλογή.

    Υπάρχει το πολύ κακό προηγούμενο της Χούντας,συμφωνώ,αλλά υπάρχει και το παράδειγμα της επανάστασης των στρατιωτικών,αμέσως μετά τη Μικρασιατική καταστροφή,με επικεφαλής τον Νικόλαο Πλαστήρα,η οποία επανάσταση προσέφερε τα μέγιστα στην Πατρίδα μας.Και οι δύο περιπτώσεις περιέχουν εμπλοκή του Στρατού,αλλά ουδεμία σχέση έχουν η μια με την άλλη,καμία απολύτως.

    Γιατί λοιπόν,την τόσο κρίσιμη περίοδο που έρχεται,η οποία ενδέχεται να περιέχει κινδύνους ακόμη και για την Εθνική ασφάλεια,εμείς αφορίζουμε αβίαστα οποιαδήποτε εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων,λες και πρόκειται για τίποτα αμόρφωτους και χυδαίους ανθρώπους;

    Να μη γελιόμαστε,τα πράγματα πλέον είναι επικίνδυνα και αναλόγως πρέπει να αντιμετωπιστούν.

    Δεν εννοώ φυσικά ένα πραξικόπημα που ο στρατός θα εδραιωθεί,αλλά κάτι ανάλογο με εκείνο του 1922.

    Να επανέλθει η πραγματική Δημοκρατία,να αναζητηθούν και να δικαστούν οι ένοχοι,να εγγυηθεί η εθνική ασφάλεια και ομαλότητα,και να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες των πολιτών του κράτους.

    Είμαι βέβαιος,και μακάρι να διαψευσθώ,ότι σε λίγο θα χάσουμε τα αυγά και τα πασχάλια,και το παρόν πολιτικό σύστημα σε καμία περίπτωση δεν έχει τις δυνατότητες να διαχειριστεί την κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα έχουμε τήν χούντα τής μεταπολίτευσης όπου καί αυτή θά παραδώσει μετά από μιά Εθνική τραγωδία,καί μακάρι νά μήν ακουσουμε ξανά τό... όταν λέμε ισόβια εννοούμε ισόβια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σαν εγκληματικα προοδευτικοι Νεο-Ραγιαδες, μαθαμε να ξευτιλιζομαστε, χωρις να ντρεπομαστε κιολας.

    Και μετα μας φταινε ολοι οι αλλοι - κοιμομαστε ορθιοι, Τσιπροτσαρλατανικα!

    - Τ. Μίχας, "Περί «αντιρατσισμού»", 23.9.12
    http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.8emata&id=18401

    - Κοντογιώργης - Το φαινόμενο των τουρκικών σήριαλ - 20.9.12
    http://www.youtube.com/watch?v=9V25NtHF-xU&feature=em-uploademail-new

    - Ζαν Κοεν, "Μουσουλμάνοι και ελευθερία έκφρασης", 17.09.12
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=hYiqvUxGbPo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίοοοο άθρο!
    Πρόσεξε όμως skal, το παιχνίδι παίζεται με τρεις βασικούς παίχτες, οι οποίοι είναι ''αυτιστικοί'', πολιτικό σύστημα ανίκανο και διεφθαρμένο, θεσμοί διαβρωμένοι και ανυπόληπτοι, λαός ακοινώνητος και απαίδευτος.
    Αναρωτιέμαι εγώ τώρα πως μπορούν αυτοί οι αυτιστικοί να φέρουν καλό αποτέλεσμα, έστω και αν καταβάλουν τη μέγιστη προσπάθεια, το θεωρώ αδιανόητο και πρακτικά αδύνατο, οπότε συμφωνώ με την προσωρινή λύση του ''ενός ανδρός'' που θα δράσει σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης και για περιορισμένο χρόνο.
    Αυτό που προτείνω είναι ότι δεν έγινε το 1967 και το οποίο πληρώνουμε σήμερα, τότε λοιπόν ο Παπαδόπουλος πολύ απλά θα έπρεπε να εκτελέσει τον πυρήνα του τότε πολιτικού συστήματος, να ξεσκαρτάρει τους υπόλοιπους, να ανορθώσει την κρατική μηχανή και τους θεσμούς και να προκηρύξει εκλογές, χωρίς τη συμμετοχή του το 1970, έτσι θα είχαμε αποφύγει τους εδώ και 40 χρόνια καταληψίες της εξουσίας και τη σημερινή μας τραγωδία.
    Η δημοκρατία είναι άριστο πολίτευμα, προϋποθέτει όμως άριστους παίχτες και ιδανικές συνθήκες, διαφορετικά μετατρέπεται σε ιδιότυπη αναρχία όπως η σημερινή, εύκολο θύμα στον κάθε πολιτικό και κοινωνικό επιβήτορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγκάτοικε
    το παράδειγμά σου είναι λάθος για τους παρακάτω λόγους:
    1. Ένα λάθος, που είναι η κακή λειτουργία της Δημοκρατίας, δεν μπορείς να το διορθώσεις με ένα άλλο λάθος, που είναι η έστω και προσωρινή κατάλυσή της.
    Η ίδια η Δημοκρατία είναι μια μαγική διαδικασία διαπαιδαγώγησης των πολιτών.
    Άρα, μέσω της Δημοκρατίας η όποια λύση.
    2. Δεν υπάρχει πραξικόπημα κατάλυσης της Δημοκρατίας ή "εξέγερση" ανατροπής απολυταρχικού καθεστώτος, στο οποίο να μην έχουν βάλει το δαχτυλάκι τους οι μεγάλοι και συνήθως οι ΗΠΑ.
    3. Λόγω του παραπάνω, ο Παπαδόπουλος -και να ήθελε- δεν μπορούσε να βοηθήσει την Ελλάδα. Ήταν καταδικασμένος να χορεύει στο σκοπό που του έπαιζαν άλλοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οταν αναλυουμε πολιτικα γεγονοτα και πρακτικες να τις αναλυουμε με επιστημονικους ορους πολιτικης οικονομιας και οχι υποκειμενικους ιδολογικους ορους...
    Δεν γινεται ετσιθελικα να αναγορευεις το πασοκ αριστερα και ((υπαρκτο σοσιαλισμο)).Απο την ιδρυση του ελληνικου κρατους κυβερνουν τα κομματα που εκπροσωπουν τον καπιταλισμο.(τα μεσα παραγωγης στους λιγους εχοντες και κατεχοντες.Ειχαμε κανα σοσιαλισμο με το πασοκ και δεν το καταλαβαμε.Αριστερα εινε οταν υπαρξει κρατος που θα παρεχει ΣΤΕΓΗ-ΕΡΓΑΣΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΜΟΡΦΩΣΗ .ΔΩΡΕΑΝ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ..Τι δουλεια εχει με την αριστερα το πασοκ?.ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕ ΣΤΟΧΟΥΣ ΟΡΑΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΡΑΣΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.Εκτος απο τα παλια τζακια εφτιαξε και νεα τζακια ,νεους κεφαλαιοκρατες.ΕΦΑΡΜΟΣΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ(φιλελευθερη οικονομια-καπιταλιστικη οικονομια)και εστησε κυβερνητικο και κομματικο συνδικαλισμο για να (ελενχει) μην φυγουν τα πραγματα προς τα αριστερα..αν πουμε το πασοκ οτι εινε αριστερα εινε σαν να μπερδευουμε τη βουρτσα με την π...α.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Βασίλη Π.
    Καλό είναι να αποφεύγουμε τους χαρακτηρισμούς, γιατί αυτοί χαρακτηρίζουν και τον χαρακτηρίζοντα.
    Όσον αφορά το άρθρο, δεν μιλά για αριστερά και δεξιά.
    Μιλά για την πολιτική βία και ανομία και γι' αυτούς που την υιοθετούν.
    Μιλά επίσης για τη Δημοκρατία.
    Επι αυτών ποιες είναι οι ενστάσεις σου;
    Γράψτες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ απόλυτα με το σχόλιο του Χρήστου Χατζησαββίδη.
    Μετά από μια μακρά πορεία και αγώνες στο "σοσιαλιστικό" χώρο και μετά από αλλεπάλληλες προδοσίες των προσδοκιών μου, οι μόνοι που θα εμπιστευόμουν να με κυβερνήσουν, είναι οι στρατιωτικοί.
    Σαφώς η στρατιωτική παρέμβαση του Πλαστήρα με αυτή του Παπαδόπουλου διαφέρουν παρασάγγες.
    Ο Παπαδόπουλος κατέλυσε τη δημοκρατία με προτροπή και στήριξη των Αμερικανών για τα δικά τους συμφέροντα. Να θυμίσω ότι ενάμιση μήνα μετά την επιβολή της δικτατορίας είχαμε τον πόλεμο των 6 ημερών του Ισραήλ κατά των Αράβων. Αυτά τα δυο γεγονότα δεν είναι άσχετα μεταξύ τους.
    Όμως και η χούντα του Παπαδόπουλου ακόμα, δεν έβαλε το χέρι της στην τσέπη μας.
    Καθημερινά ακούμε για πολιτικά και όχι μόνο πρόσωπα που εμπλέκονται σε φαινόμενα και καταστάσεις διαφθοράς.
    Ποιοι θα καταδικάσουν όλους αυτούς τους "Άκηδες"; (γιατί δεν είναι μόνο ένας ο Άκης).
    Οι πολιτικοί;
    Αυτοί σχεδόν όλοι έχουν λίγο πολύ βουτηγμένα τα χέρια τους στη διαφθορά και την κατάχρηση δημοσίου χρήματος;
    Με αφήνουν αδιάφορο μόνο οι καταδίκες όλων αυτών των καταχραστών. Κυρίως με ενδιαφέρει να επιστραφούν τα κλεμμένα.
    Γιατί όσο δεν επιστρέφονται τα κλεμμένα ζητάνε από εμάς να πληρώσουμε το λογαριασμό. Και μέχρι πότε θα αντέχουμε να πληρώνουμε;
    Τα έχουμε κόψει όλα. Τα λεφτά φτάνουν μόνο για να πληρώνουμε λογαριασμούς νερού, ρεύματος, φόρους και χαράτσια.
    Αν σταματήσουμε (όχι γιατί δεν θέλουμε, αλλά γιατί δεν θα μπορούμε) να πληρώνουμε τους φόρους και τα χαράτσια θα μας κατασχέσουν τα σπίτια.
    Για θέρμανση; Ζεσταινόμαστε το καλοκαίρι. Φτάνει και για το χειμώνα.
    Για ιατροφαρμακευτική κάλυψη, ούτε κουβέντα. Μην τυχόν και αρρωστήσουμε. Πεθάναμε.
    Πως λοιπόν να συνεχίσω να εμπιστεύομαι τους πολιτικούς;

    Υ.Γ. Το συνδικαλιστικό όργανο των στρατιωτικών στην Πορτογαλία (το οποίο εκπροσωπεί ολόκληρο το στράτευμα) προχώρησε σε μία πρωτοφανή για τα χρονικά ανακοίνωση, όπου απαιτεί από τον Πρωθυπουργό Κοέλιο να εγκαταλείψει την χώρα, αλλιώς θα οδηγηθούν σε κίνημα για την ανατροπή του, υπερασπιζόμενοι τη δημοκρατία και τα λαϊκά δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πολύ καλό άρθρο Σάββα.
    Είπες τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς φόβο και πάθος.
    Αυτή είναι η αλήθεια.
    Τόσα χρόνια, είχαμε τύποις Δημοκρατία, διότι ουσιαστικά είχαμε την δικτατορία των "προοδευτικών-λαικιστών".
    Καιρός ν΄ αρχίσουν όλοι οι Ελληνες να λένε τα πράγματα με το όνομά τους, χωρίς να φοβούνται αντεκδικήσεις από τις "προοδευτικές ομάδες" (των απανταχού τραμπούκων), γιατί δεν μας παίρνει άλλο.
    Γιατί και τώρα, πάλι εμείς πληρώνουμε πρώτοι, τη ζημιά που μας έκαναν.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Η φαιοκόκκινη, πορτοκαλί, πράσινη και μαύρη πολιτική βία και ο βιασμός της Δημοκρατίας"

    skal, ο χειρότερος και πιο βάναυσος βιασμός τής δημοκρατίας έχει συντελεστεί (και συνεχίζει να συντελείται όλο και πιο κτηνωδώς) με τη μεθοδευμένη υπαγωγή μας στο ΔΝΤ και την υπογραφή τών μνημονίων Ι και ΙΙ (προσεχώς και ΙΙΙ άραγε;). Με την εφαρμογή τού δόγματος τού ΣΟΚ, τη βίαιη φτωχοποίηση τής μεσαίας τάξης και την ισοπέδωση τών φτωχότερων στρωμάτων. Με την κατάργηση - εξαφάνιση όλων τών εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Με την υποθήκευση, το ξεπούλημα ή και την εκχώρηση όλων τών εγχώριων πόρων ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ, χωρίς να ερωτηθεί ο λαός (στον οποίο και ανήκουν). Και φυσικά, με την άρση (στην πράξη) τής λειτουργίας τού συντάγματος, τούς Ράιχενμπαχ, τούς Τόμσεν και την επιβολή τού υπο-δόγματος: "Νόμος είναι το δίκιο τού δανειστή". Και αυτά όλα έχουν συγκεκριμένο χρώμα που δεν περιγράφεται στο χρωματολόγιο τού τίτλου: Γαλαζοπράσινο (και με την προσθήκη τού ροζ από 17/6).
    ----------------------------------------

    "...θα πρέπει επιτέλους να κλείσει και στην Ελλάδα ο κύκλος του υπαρκτού σοσιαλισμού και των υποπροϊόντων του..."

    Αυτό που έχουμε στην Ελλάδα δεν είναι υπαρκτός σοσιαλισμός, αλλά κρατικομονοπωλιακός καπιταλισμός. Όπου κι αν έχει εμφανισθεί παγκοσμίως, είναι άμεσα συνδεδεμένος με τη διαπλοκή και την εκτεταμένη διαφθορά. Μόνο έτσι μπορεί να χτιστεί και να συντηρηθεί.
    ----------------------------------------

    "...το πολιτικό σύστημα και το κράτος συνταράζονται από το ζήτημα της πολιτικής βίας και ανομίας, που λαμβάνει διαστάσεις που οδηγούν στην κατάλυση του κράτους και της Δημοκρατίας."

    Εδώ δεν έχω σχόλιο, αλλά μιά ερώτηση: Σε περίπτωση που, λόγω τής εντεινόμενης εξαθλίωσης και απελπισίας τού κοσμάκη, εκδηλωθεί κάποιας μορφής (έστω και ήπια) κοινωνική ανυπακοή, αυτή υπάρχει περίπτωση να χαρακτηριστεί από το κράτος ότι εμπίπτει στο πλαίσιο τού παραπάνω αποσπάσματος και άρα ότι αποτελεί απειλή για τη δημοκρατία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πιγκουίνε
    το άρθρο μιλάει για τον συνεχόμενο βιασμό της Δημοκρατίας, για παράνομες πράξεις ολοκληρωτισμού, που έγιναν στο όνομα του λαού, της αριστεράς και της προόδου και δημιούργησαν κατάλληλο κλήμα για τον βιασμό μας μέσω ΔΝΤ κλπ.
    Φυσικά υπάρχει και η άλλη ανάγνωση, ότι η κότα έκανε το αυγό κοκ.
    Εγώ προτιμώ αυτήν που αναφέρω στο άρθρο.
    Όσο για τις λαϊκές εξεγέρσεις αγνακτισμένων πολιτών κλπ, σου το λέω ξεκάθαρα, ΟΧΙ, δεν τις πιστεύω, αντίθετα πιστεύω ότι οδηγούν σε ακόμα μεγαλύτερες συμφορές.
    Κατά την άποψή μου, η μεγαλύτερη επανάσταση και το μεγαλύτερο όπλο για να προασπιστούν τα συμφέοντα των ΠΟΛΙΤΩΝ και της ΠΑΤΡΙΔΑΣ μας είναι η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. vasilis.p, αυτά όλα που αναφέρεις (11:08πμ) τα τονίζω εδώ και τρία χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ δεν είχε καμμία απολύτως σχέση με τον σοσιαλισμό. Ή μάλλον, όπως το έχω κατ' επανάληψη χαρακτηρίσει, είναι αυτό που λέμε: "σοσιαλισμός made in U.S.A.". Ένα ανάχωμα προς την αριστερά, απολύτως απαραίτητο μετά την κατάρρευση μιάς δεξιάς χούντας που οδήγησε σε εθνική τραγωδία με τον ακρωτηριασμό τής Κύπρου. Φαντάζεσαι να μην υπήρχε ΠΑΣΟΚ το 1974; Και αντί αυτού να έχεις μιά ισχυρή αριστερά που να απαιτεί πιεστικά το άνοιγμα τού φακέλλου τής προδοσίας τής Κύπρου (από τη χούντα και τη δεξιά γέφυρά της για να μην ξεχνιόμαστε...);

    Από 'κεί και πέρα είναι απόλυτα εύλογο και εξηγήσιμο το γεγονός ότι όλος ο αστικός τύπος και τα ΜΜΕ τής διαπλοκής έχουν ξαμολυθεί να εξορκίζουν την αριστερά για όλα τα δεινά που τραβάει ο κοσμάκης στην πατρίδα μας. Πρέπει να καταλάβεις ότι δίνεται μάχη χαρακωμάτων αυτή τη στιγμή. Το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα τραντάζεται από μεγάλης κλίμακας συστημική κρίση. Δεν είναι μαρξιστές οι Αμερικάνοι μεγαλοτραπεζίτες που είχαν φτιάξει τη φούσκα με τα στεγαστικά θαλασσοδάνεια. Ούτε είναι λενινιστές τα χρηματοπιστωτικά αρπακτικά που μόλυναν όλο τον πλανήτη με τα τοξικά ομόλογά τους. Και φυσικά, δεν είναι οπαδοί τού Κάστρο οι διεθνείς μεγαλοκαπιταλιστές που επιβάλλουν καταργήσεις δασμών και εξάλειψη συνόρων για να επιβληθεί παντού η παγκοσμιοποίηση. Ούτε και οπαδοί τού Τσάβες οι κατά τόπους εγκάθετοί τους. Ειδικότερα στην Ελλάδα, οι εντολοδόχοι όλων τών παραπάνω μεγαλοκαρχαριών ήταν και είναι οι γαλαζοπράσινες καρικατούρες που δανείζονταν ακατάσχετα επί δεκαετίες (εν γνώσει και με τις ευλογίες τών αφεντικών τους) και χρεωκόπησαν τη χώρα. Γι αυτό και τα διεθνή αφεντικά, ενώ επί δύο χρόνια μάς κατακεραύνωναν ότι φταίμε όλοι οι Έλληνες επειδή ψηφίζαμε τούς διεφθαρμένους, εντούτοις μόλις πήγε να ξεπεταχτεί κάτι καινούριο και ανεξέλεγκτο, έβαλαν όλα τα υποχείριά τους (Μέρκελ, Σόιμπλε, Ολάντ, Μπαρόζο, Ρεν, Λαγκάρντ και ΣΙΑ) να μάς απειλούν και να μάς εκβιάζουν μη τυχόν και δεν ψηφίσουμε στις τελευταίες εκλογές αυτά ακριβώς τα διεφθαρμένα κόμματα που κατέστρεψαν την πατρίδα!!! Ακριβώς για να μη κινδυνέψει να εκτροχιαστεί το (ανώτερο) σχέδιό τους...

    Μη σού κάνει λοιπόν εντύπωση που το ΠΑΣΟΚ χρίστηκε αριστερό κόμμα (σε λίγο θα μάς πουν ότι κι ο Φώτης τής Ρεπούση είναι... αριστερός!>)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Δηλαδή αν αύριο εκδηλωθεί πραξικόπημα,κίνημα ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το,θα πούμε ότι καταλήθηκε η δημοκρατία;

    Δηλαδή θα καταλυθεί κάτι που ΔΕΝ υπάρχει;

    Να δω εγώ πως θα μαζέψει η αστυνομία τους πολίτες που θα πανηγυρίζουν στους δρόμους.

    Εγώ,όπως και πολλοί άλλοι,δεν με εκπροσωπεί το υπάρχον εκλογικό σύστημα,ο κόσμος φτάνει στις κάλπες,μέσα στο παραβάν,και ακόμη δεν έχει καταλήξει σε ένα κόμμα που να τον εκπροσωπεί ή να αξίζει την ψήφο του.Αυτό το είδα με τα μάτια μου.

    Οι περισσότεροι πρίν τις εκλογές έλεγαν ότι δεν ξέρουν τι να ψηφίσουν.

    Ακόμη όμως και μετά τις εκλογές,που μετά κόπων και βασάνων κατάφεραν να σχηματίσουν κυβέρνηση,αυτή απονομιμοποιήθηκε μέσα σε δύο μήνες,γιατί πολύ απλά οι κυριότερες προεκλογικές δεσμεύσεις πήγαν περίπατο.

    Πως διάολο έγινε σε αυτή τη χώρα,μετά απο τόσες εντάσεις και δύο εκλογικές αναμετρήσεις,να καταλήξαμε στην πολιτική Παπανδρέου;Δηλαδή το χαζό γιατί το διώξαμε;

    ΥΓ
    Όλως τυχαίως,ο χειρότερος τομέας της Ελλάδας,το πολιτικό σύστημα,είναι το ΜΟΝΟ που δεν συζητιέται καν να μεταρρυθμιστεί,ούτε λέξη,παρά μόνο ελπίζουμε στο φιλότιμο των πολιτικών. Σταματήστε τη Γη να κατέβω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Χρήστο (8:21μμ) και mavrokos (11:54πμ), γενικά συμφωνώ με όλα αυτά που επισημαίνετε. Απλά, υπάρχει μιά λεπτομέρεια που κατά τη γνώμη μου είναι σημαντική. Οι στρατιωτικοί που ανέτρεψαν τη χούντα τού Σαλαζάρ στην Πορτογαλία ήταν δημοκρατικοί (Οτέλο ντε Καρβάλιο κλπ). Δυστυχώς, η δική μας ιεραρχία είναι σε σημαντικό βαθμό διαβρωμένη από νατοϊκούς, εν μέρει και λόγω τής γεωστρατηγικής σημασίας τής πατρίδας μας. Έτσι εξηγείται και το γεγονός ότι το 1967, ενώ όλοι λοξοκοίταγαν προς τούς στρατηγούς, ξαφνικά τσουπ πετάχτηκαν από το "πουθενά" οι συνταγματάρχες! Θέλω να πω ότι αν γίνει καμμιά περίεργη εξωθεσμική κίνηση, καλό θα είναι να είμαστε πολύ καχύποπτοι...

    skal, μιά διευκρίνηση. Αν είναι να γίνει κάτι σαν αυτό που έγινε στην Αργεντινή ας πούμε (ή ίσως ηπιότερο, όπως π.χ. με το νερό στη Βολιβία), δεν πρόκειται να γίνει επειδή το πιστεύω εγώ ή εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος, αλλά σαν αποτέλεσμα μιάς κατάστασης που ξεπέρασε τα όριά της και δεν πάει άλλο. Αυτή θα είναι η γεννεσιουργός αιτία και επειδή δεν βλέπω να αναιρείται καθ' οιονδήποτε τρόπο αυτή η αιτία, βλέπω παράλληλα την προμήθεια νέων υδροφόρων τανκς κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Να ξεκαθαρίσω και πάλι ότι δεν θέλω να εδραιωθούν,αλλά να έρθουν,να τους ξηλώσουν,να τους δικάσουν,να αλλάξουν το Πολιτειακό μοντέλο,και να παραδώσουν το συντομότερο δυνατό στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο.

    Αν περιμένουμε απο το παρόν πολιτικό σύστημα να κάνει αυτοκάθαρση,δηλαδή να αυτοκτονήσει,τότε κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας και τίποτα παραπάνω.

    Εγώ αν επέβαινα σε λεωφορείο,και ο οδηγός ήταν τυφλός,χτυπώντας το λεωφορείο απο βράχο σε βράχο,θα πηδούσα έξω και ο θεός βοηθός,περισσότερες πιθανότητες θα είχα.Αλλά εδώ προτείνω να του πάρει κάποιος το τιμόνι απο τα χέρια,αντί να καθόμαστε να περιμένουμε το μοιραίο.

    Άντε αυτοί είναι άχρηστοι και φαύλοι,και φταίνε,εμείς που καθόμαστε και τους κοιτάμε τι είμαστε; Ψύχραιμους πάντως δεν θα μας χαρακτήριζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μάλλον οι εξεγέρσεις αγανακτισμένων, θα φέρουν μια ώρα αρχύτερα το μοιραίο με πολύ χειρότερους όρους.
    Δυστυχώς και η μέχρι σήμερα εμπειρία μας, αυτό έδειξε. Τελικά, ενώ νομίζει κανείς ότι κάνει επανάσταση, παίζει κατ΄ουσίαν το παιχνίδι συμφερόντων και τρώμε κι΄άλλο ξύλο.
    Χρειάζεται σύμπνοια, ψυχραιμία και λογική. Τηρουμένων των αναλογιών βεβαίως οι προσδοκίες.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Καλησπέρα σε όλους.
    Είναι προφανές ότι η ανάλυση του Σάββα, αποτελεί μία συντομογραφία της πορείας της χώρας μεταπολιτευτικά. Θα ήθελα βεβαίως να τονίσω την προσπάθεια των κυβερνήσεων της ΝΔ να αντιγράψουν το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα αριθμό ψήφων από άτομα αριστερών καταβολών (όπως τουλάχιστον για λόγους μάλλον εντυπωσιασμού τους αρέσει να παρουσιάζονται). Και επειδή η αντιγραφή του πρωτοτύπου αν δεν έχεις κοινές καταβολές είναι εκ προοιμίου αποτυχημένη, ουσιαστικά η διακυβέρνηση της ΝΔ προξένησε το ίδιο κακό στη χώρα με αυτήν του ΠΑΣΟΚ.
    Και τώρα; Τι πρέπει να γίνει; Σίγουρα η οικονομική κρίση είναι αδύνατο να αντιμετωπισθεί με αποτυχημένες συνταγές και ανίκανους διαχειριστές στους οποίους δυστυχώς αναθέσαμε αυτό το καθήκον. Η οικονομική κρίση θα κάνει τον όποιο κύκλο της, κατά την γνώμη μου με ακόμη σοβαρότερες επιπτώσεις για τους Έλληνες και τις Ελληνίδες και κάποια στιγμή νομοτελειακά θα αρχίσει η ανάκαμψη την οποία θα προσπαθήσει να καρπωθεί η ομάδα αποτυχημένων που θα τύχει να μας κυβερνά εκείνη τη στιγμή και μάλλον θα πρόκειται για το συνονθύλευμα Τσίπρα.
    Η πατρίδα όμως χρειάζεται περισσότερο από κάθε τι άλλο, τη δημιουργία σταθερής και δίκαιης βάσης στις μορφές εξουσίας της και κυρίως χρειάζεται να διώξει από πάνω της κάθε μορφή του πολιτικού συστήματος που δημιούργησε και εξέθρεψε την ηθική και οικονομική κρίση της χώρας προς ίδιο όφελος. Και οι τρόποι να πραγματοποιηθεί αυτή η ενέργεια είναι δύο. Τα όπλα και οι ψήφοι. Η πρώτη θεωρώ ότι μακροπρόθεσμα θα δημιουργήσει μεγαλύτερο κακό από αυτό που ζούμε σήμερα και είμαι κάθετα αντίθετος. Άρα απομένει ο δεύτερος. Και πως θα γίνει; Το κράτος χρειάζεται την πειθαρχία, τη λιτότητα, το σχεδιασμό και την δικαιοσύνη που μπορεί να δώσει μία ιδιαίτερη ομάδα πολιτών του οι οποίοι τα παραπάνω τα έκαναν τρόπο ζωής εμπνεόμενοι από το ύφασμα στο οποίο έχουν τυπωθεί αυτά τα χαρακτηριστικά και ονομάζεται στολή.
    Αυτή η προσπάθεια ξεκίνησε πέρσι από 20 Αξιωματικούς της ΣΕΕ συμμαθητές του Σάββα με τη δημιουργία του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ και παρά τα πενιχρά του αποτελέσματα στις εκλογές, θα συνεχίσει να μάχεται με το ήθος που αρμόζει στην ιδιότητα των ιδρυτών της. Και πεποίθηση μου είναι ότι αυτήν τη στιγμή, παρά τις διάφορες συμπάθειες ή δεσμεύσεις μας πρέπει να τη στηρίξουμε. Και εδώ αναφέρομαι δημόσια και στο Σάββα, του οποίου το ήθος και η αγωνιστικότητα είναι πανελληνίως γνωστά. Αν όχι τώρα πότε;
    Πανταζής Βασίλειος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αν νομίζετε ότι με ευχές, προσευχές και ακαδημαϊκές αναλύσεις θα νικηθεί ή θα μεταμορφωθεί το κοινωνικό τέρας (πολιτικό σύστημα, θεσμοί, λαός)που περιέγραψα παραπάνω κάνετε λάθος, αγαπητέ skal νομίζω ότι αυτά που θα ζήσουμε θα είναι πράγματι μαγικά και σίγουρα δεν θα είναι καθόλου δημοκρατικά.
    Η πατρίδα προόδευσε και δοξάστηκε όταν είχε ΗΓΕΤΗ (1912-13, 1940), οι τενεκέδες το μόνο που μπορούν να παράγουν είναι ο θόρυβος, αν δε συμβαίνει να υπάρχει και ο δημοκρατικός μανδύας αυτός μπορεί να χαρακτηρισθεί και μελωδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Συγκάτοικε τον ηγέτη του 40 αστον στην άκρια, εκτός αν βάζεις φόλι για να μαζέψεις αυγά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Aκρίτα, δεν βάζω κανένα φώλι και δεν θέλω να μαζέψω κανένα αυγό, απλά την άποψή μου λέω καθόσον σκέπτομαι τι θα ήμασταν σήμερα για την ανθρωπότητα χωρίς εκείνο το ΟΧΙ ενός δικτάτορα.
    Σε κάθε περίπτωση έχω το δημοκρατικό δικαίωμα να θεωρώ ηγέτη κάποιον που δεν ντρόπιασε την πατρίδα μου, όπως τόσοι και τόσοι κατ' επίφαση δημοκράτες που του έριξαν το ανάθεμα και την πατρίδα μου στην παγκόσμια χλεύη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Άρθρο για άλλες εποχές Σάββα. Οι νεοέλληνες δεν θέλουν δυσάρεστα θέματα. Δεν θέλουν αλήθειες. Δεν μπορούν να διαβάζουν μεγάλα άρθρα. Τους φτάνει ο τίτλος. Έτσι μας καλόμαθε η τηλεόραση.
    Το ελληνικό πρόβλημα ξεκινά και τελειώνει στο παρασιτικό καρκίνωμα που λέγεται ελληνικό κράτος.
    Το ελληνικό κράτος χρειάζεται διάλυση και αντικατάσταση τμήμα με τμήμα. Αν δεν συμβεί αυτό οργανωμένα και δημοκρατικά θα καταρρεύσει παταγωδώς μαζί με την κοινωνία που συναρθρώνεται γύρω του και θα ανασυσταθεί με μη δημοκρατικές διαδικασίες και νομιμοποίηση. Το τελευταίο θα συμβεί γιατί οι κοινωνίες τρέμουν την ανασφάλεια και το χάος.
    Και τώρα τι κάνουμε ?
    Κάποιοι αριστεροί φίλοι περιμένουν κάποια λαϊκή επανάσταση - των άλλων - και την αυτοοργάνωση του λαού - τόσες προσπάθειες των αγανακτισμένων που αποτύχανε - , αυτό όμως μπορεί να γίνει με ουσιαστικό τρόπο μόνο όταν οι Έλληνες μετανοήσουμε σε προσωπικό επίπεδο έκαστος Η ορθοδοξία δεν χρειάζεται ούτε αριστερά, ούτε δεξιά αλατοπίπερα. Από μόνη της μας δείχνει τον δρόμο κι αυτός ξεκινάει από την δική μας βούληση και οδηγεί τόσο στην προσωπική ελευθερία, όσο και του έθνους - του κάθε έθνους - και του σύμπαντος κόσμου.
    Η πίστη σε μια επανάσταση που θα γίνει γενικά κι αορίστως από έναν λαό που επί τρία χρόνια κατ' ουσίαν δεν αντιδρά, μπορεί να σε καταστήσει εξίσου παθητικό αφού δεν προσωποιεί το πρόβλημα.
    Νομίζεις τώρα, έτσι όπως είναι τα πράγματα αν βγει όλος ο Ελληνικός λαός στους δρόμους ότι θα καταφέρει τίποτε ; Και αυτή η κυβέρνηση να φύγει θα έρθει άλλη χειρότερη (σ.σ. : όπως ήδη έγινε και θα ξαναγίνει ). Είναι θολωμένη η διάνοιά μας και δεν ξέρουμε τι πρέπει ή ποιόν πρέπει να διαλέξουμε. Και εκλογές να γίνουν στα ίδια χάλια θα πέσουμε γιατί «Κατά την καρδία του λαού και οι άρχοντες αυτού».»
    Δεν έχουμε ηγέτη να μας οδηγήσει. Δέκα εκατομμύρια Έλληνες είμαστε και δεν υπάρχει ένας σωστός άντρας να μπορέσει να οδηγήσει την Ελλάδα. Δεν αξίζουμε να έχουμε σωστό ηγέτη και έτσι δεν μας εμφανίζει ο Θεός τον άνθρωπο που χρειαζόμαστε. Όταν καταλάβουμε τα λάθη μας και αρχίσουμε να μετανοούμε τότε θα ξεχειλίσει η οργή από μέσα μας. Τότε θα δει ο Θεός την θέλησή μας για το καλό και θα γίνει το «ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ»».
    Προσωπικά, δεν πιστεύω σε καμιά συλλογική δράση πλέον. Πιστεύω σε έναν ΑΓΝΩΣΤΟ που κάθε πρωί πήγαινε μόνος του έξω από την γερμανική πρεσβεία και διαμαρτύρονταν - το ξαναλέω - ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!
    Μόνο αυτός πιστεύει πραγματικά σε αυτό που κάνει και έχει βαθιά αίσθηση μέσα του της ελευθερίας και της δικαιοσύνης, γι' αυτό και θυσιάζει από τον εαυτό του για να εκδηλώσει το πιστεύω του.
    Τέτοιους Έλληνες χρειαζόμαστε - μερικούς, όχι πολλούς...
    Τέτοιοι μπορεί να αλλάξουν τα πάντα!
    Τέλος, να μην ξεχνάμε ότι η θέληση για ελευθερία εκπηγάζει από πολύ βαθύτερες πηγές που έχουν σχέση με την θέληση να απελευθερωθούμε από τον κακό εαυτό μας .
    Η συνειδητοποίηση και μόνο του λάθους δρόμου μας ίσως μας κάνει πιο υπεύθυνους και ταυτόχρονα προσελκύσει την Θεία βοήθεια που νομίζω, εδώ που φτάσαμε, θα χρειαστούμε όπως δεν την χρειαστήκαμε ποτέ άλλοτε στην ιστορία μας...
    Όταν πει ο καθένας «για όλα φταίω εγώ» και αλλάξουμε ζωή, αναλαμβάνοντας την ευθύνη των ενεργειών μας τότε πιστεύω ακράδαντα θα αλλάξουν όλα.
    Πάντοτε ο δυναμισμός του ελληνικού και Ορθοδόξου βρίσκεται στο ελάχιστο και αδύνατο, που κρύβει μέσα του κάτι το μέγιστο πνευματικά. Και Αυτό από μόνο του φανερώνει κάποια θεϊκή ευγένεια και λεπτότητα ανθρωπιάς που σώζει τον αδύνατο, χωρίς να τον πληγώνει, και είναι ξένο προς τη βαρβαρότητα του άγαν, που συνθλίβει τον άνθρωπο, χωρίς να τον υπολογίζει.
    ΚΩΣΤΑΣ Μ. - ΒΟΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ηθελα να απαντησω αλλα με καλυψε με την απαντηση του ο πιγκουινος..εινε επικυνδυνο να ριχνεις το φταιξιμο σε ολλους ακομη και σε αυτους που δεν κυβερνησαν ποτε ..ΤΟ ΚΑΙ ΟΙ 300 ..ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ Η ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ..Εινε το συνθημα της χα που εινε εναντια στην κοινοβουλευικη δημοκρατια .Αποπροσανατολιζει τον λαο λεγοντας του οτι οι διεφθαρμενοι βουλευτες και τα κομματα εινε η μονη. αιτια της χρεοκοπειας και οχι το οικονομικο συστημα της φιλευλευθερης οικονομιας που τωρα μαλιστα περασε στα χερια των παγκοσμιων τραπεζιτων του δντ..Δεν εινε μονο η ελλαδα του τσουκατου η του ακη που εριξε την χωρα εξω..ιρλανδια.ισλανδια,πορτογαλια ,ισπανια ,ιταλια,γαλλια,κτλπ κτλπ.. μιλαμε ολες οι χωρες της ευρωπης που εφαρμοζουν τη συνθηκη του μααστριχτ χρεοκοπουν...και οι φιλοχιτλερικοι αντικοινοβουλευτικοι καραδοκουν..η βια εινε φυσικη εξελιξη των γεγονοτων..πολιτικη βια εινε να σπας τα καταστηματα των ανθρωπων νομιζοντας οτι χτυπας το συστημα,πολιτικη βια εινε οταν τα καθε κομμα εξουσιας σου στερει τη δουλεια ,το μισθο ,την επιβιωση εσενα και των παιδιων σου...η βια θα φερει την αντιβια..στην παρουσα φαση οι νοσταλγοι της χουντας δεν ενδιαφερονται για την δημοκρατια ,χρησιμοποιουν την βια τους για να φερουν ξανα τη χουντα..οταν ακουν κοινοβουλιο η δημοκρατια βγαζουν σπυρια...νομιζω οτι η αποδοση ευθυνων σε ολα τα κομματα,κυβερνησαν δεν κυβερνησαν βοηθαει τους νοσταλγους της χουντας και του χιτλερ..αυτο το ..ελα μωρε ολοι ιδιοι εινε...η να καει νακαει το μ..ο η βουλη..γιαυτους δουελευει οχι για την δημοκρατια..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Παραδειγμα προοδευτικης ηλιθιοτητας ενος ξεφτιλισμενου εργατοπατερα Ραφαιλ Μπαρου στο 10:50, που ζηταει σοβαρα το κλεισιμο της βουλης.

    - Άδωνις 4/4 Αναγκαιότητα των Μέτρων 22Sep12
    http://www.youtube.com/watch?v=MV8rFy0eOzw&feature=youtu.be

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. "Τις τελευταίες ημέρες, μάλιστα, βλέπουμε τους κατ' επάγγελμα υπερασπιστές των βομβιστών και των κουκουλοφόρων, αλλά και τους πρωταγωνιστές επεισοδίων και καταστροφών δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας που έγιναν εν ονόματι του «δίκαιου αγώνα» τους, όπως για παράδειγμα η εν ψυχρώ δολοφονία τεσσάρων ανθρώπων στο κτίριο της Μαρφίν, στη Σταδίου, και η βανδαλική καταστροφή της Αθήνας το Δεκέμβριο του 2008, που ο κ. Τσίπρας είχε το θράσος να ονομάσει «λαϊκή εξέγερση», να εξανίστανται όταν κάποιοι συγκρίνουν τη δική τους πράσινη, κόκκινη, φαιοκόκκινη ή πορτοκαλί βία, ανυπακοή και παρανομία με αυτήν της Χρυσής Αυγής!!!"

    ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ ΕΝΙΣΤΑΜΑΙ!

    1)Αφού πρωτίστως παραγράφετε από την Συλλογική Μνήμη την έννοια των Διαπλεκόμενων- εμπεδωμένη στο Συλλογικό ασυνείδητο Προ Πολλού, και δεδομένης τη Λίστας που δόθηκε προσφάτως στην Δημοσιότητα- η οποία κατά τα 2/3 ενέχει Βουλευτές της ΝΔ, θα έπρεπε μάλλον η ερμηνεία Σας να απέχει παρασάγγας από απλής κοματικής προσέγγισης.

    2)Η Διηνεκής διχαστική προσέγγιση Ως Προς τους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΡΦΙΝ θεωρώ χρήζει περαιτέρω αναλυτικής Σκεπτόμενων Διότι:

    α) Η ΑΙΣΧΡΗ,ΕΝ ΨΥΧΡΩ, ΔΟΛΟΦΟΝΪΑ των Ανθρώπων της Μαρφίν συντελέστηκε κατά την Πρώτη Μαζική Διαμαρτυρία κατά της ΟΛΙΚΗΣ ΕΚΧΩΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΤΗΣ,
    β) ΜΕ ΑΜΕΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΟΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΥΤΙΣΤΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ!
    γ) ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΙΜΩΡΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ!!!
    δ)Αν αυτοί ανήκουν σε ένα τόσο Περιορισμένο και Καταγεγραμμένο από τις Αρχές Χώρο, όπως ο ΑναρχοΑριστερός,
    ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ-ΠΡΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ-!
    Τότε είναι ΚΑΘΟΛΙΚΗ Η ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΑΒΟΥΝ.

    δ)Ή Υποκρύπτεται Δόλος.

    Οι Ανακοινώσεις των Αρχών περί -Σύλληψης των Υπαιτίων -

    Έγιναν με την συμπλήρωση Ενός Έτους Ατιμωρησίας (διαβλέπω Αιώνια Σιωπή, η οποία ενισχύεται από το Ατελέσφορο των Δήθεν Εξαγγελιών)
    Και κατά την Ψήφιση Νέων Μέτρων (Μεσοπρόθεσμου),.

    ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΑΤΕΛΕΣΦΟΡΟΣ

    ΜΕΤΑ ΣΙΓΗ!!!

    Ήλθε όμως Να ΣΚΑΣΕΙ Η ΒΟΜΒΑ ΣΤΗ ΣΠΑΡΤΗ, ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΑΧΘΕΙ ΔΙΑ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΟΛΙΤΗ Πως:
    ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ ΔΕΞΙΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΦΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΑΤΟΜΑ(!!!) ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΦΙΝ, ΟΠΩΣ Η ΒΟΥΛΓΑΡΑ....
    ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΑΛΟΥΔΙΑ, ΠΟΥ ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΜΑΦΙΑ Κ.Λ.Π.

    Υ.Γ.
    Θεωρώ το σχόλιό μου καυστικό υπέρ του Δέοντος, και δεν θα εκπλαγώ αν για πρώτη φορά λογοκριθώ σε αυτό το site.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. vasilis.p,γνώριζα καλά ότι δημοσιεύοντας το σχόλιο μου κάποιοι θα με θεωρήσουν χουντικό.Αν και ήμουν αρκετά σαφής,περίμενα την παρανόηση.

    Αν όμως η υποτιθέμενη δημοκρατία που έχουμε,καταλήξει σε τραγωδία,είτε απο μια εξέγερση είτε απο οποιαδήποτε άλλη αιτία,τότε ειλικρινά θέλω να δω πως θα δικαιολογήσουμε το γεγονός ότι δεν έγινε απολύτως τίποτα προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα.

    Όπως έγραψα και στο πρώτο σχόλιο,υπάρχουν οι Απριλιανοί,αλλά υπάρχει και ο Πλαστήρας,και αν οποιοσδήποτε απο εσάς μπορεί να χαρακτηρίσει την κίνηση του Δικτατορία και τον ίδιο φασίστα,τότε καλύτερα να μείνει εδώ η κουβέντα.

    Επίσης,μια πολύ μεγάλη διαφορά είναι ότι αρκετοί θεωρούν ότι αυτό το μόρφωμα είναι Δημοκρατία,ενώ εγώ δεν έχω τέτοιες ψευδαισθήσεις.

    Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;

    ΥΓ
    Είμαι πλέον βέβαιος,ότι και η μεταπολίτευση θα κλείσει με μια Εθνική τραγωδία,και τότε ίσως να καταλάβουμε...

    ΥΓ2
    Είτε μας αρέσει είτε όχι,το παρόν σύστημα κλείνει τον κύκλο του,και απο τη στιγμή που δεν φροντίζουμε εμείς για το νέο,τη διάδοχη κατάσταση,θα το κάνουν άλλοι για εμάς,δεν θα είναι η πρώτη φορά άλλωστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. TO ΨΩΜΙ -ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΠΟΥ ΓΙΑΥΤΟ ΠΑΛΕΨΕ Η ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ.ΔΕΝ ΠΑΛΕΨΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΠΑΣΟΚ ΤΟ ((ΠΑΡΑΜΥΘΙ)ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ.ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΕ ΜΟΝΟ Η ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΧΡΕΟΚΩΠΗΣΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ.Η ΡΕΜΟΥΛΑ ΚΑΙ Ο ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.ΕΙΝΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΑΝΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΝΟΜΟ ΠΟΥ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΟΥ ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ .ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΨΑΜΕ ΜΑΤΩΣΑΜΕ ΚΑΙ ΙΔΡΩΣΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΜΕ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΙΑ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΞΑΡΓΥΡΟΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ,ΣΤΙΣ ΠΟΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1974 ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΨΩΜΙ -ΠΑΙΔΕΙΑ -ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ -Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ 73...ΑΝ ΠΟΙΑΝΕΙΣ ΤΟ ΝΟΗΜΑ...ΟΤΙ ΞΑΝΑΠΑΜΕ ΣΕ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ...ΦΕΝΕΤΑΙ..ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ..ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ..ΙΔΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ..ΑΝΑΡΗΧΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ...ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΝΕΚΡΟΙ..ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΔΕΛΦΟΚΤΟΝΟ ΕΜΦΥΛΙΟ , ΠΟΥ ΥΠΟΒΟΗΘΗΘΗΚΕ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΓΛΟΥΣ.. Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ..ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΕΚΜΑΥΛΙΖΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΦΑΥΛΟ ΠΑΣΟΚ ,ΜΑΖΟΧΑ ΚΑΙ ΡΑΓΙΑ..ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ...ΑΝ ΞΥΠΝΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ..ΚΑΛΩΣ ΑΝ ΟΧΙ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ ΕΠΕΣΕ Ο ΚΑΦΕΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΚΟΛΗΣΕ..:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Βασίλη
    αν είναι πληκτρολόγιο pc μικρό το πρόβλημα.
    Αν είναι λαπ τοπ, κάηκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Παρατηρώ με προσοχή τα γραφόμενα απ’ όλους τους συμμετέχοντες και διαπιστώνω ότι σχεδόν όλοι είμαστε (για να μην βγάλω και τον εαυτό μου απ’ έξω) πρόθυμοι να κατηγορήσουμε το στρεβλό πολιτικό σύστημα, τους άχρηστους συνδικαλιστές κτλ. και να ρίξουμε ακέραιη την ευθύνη για το κατάντημα της χώρας και της κοινωνίας στις πλάτες τους. Μήπως όμως ξεχνάμε ποιοι τους έβαλαν σε αυτές τις θέσεις και για ποιον λόγο? Ποιοι κουνούσαν κατά εκατοντάδες χιλιάδες τα σημαιάκια στις εκλογικές συγκεντρώσεις? ΕΜΕΙΣ. Για ποιον λόγο όμως κατηγορούμε αυτούς και όχι τους εαυτούς μας? Μήπως δεν ξέραμε τι θα γινόταν? Μάλλον δεν θέλαμε να ξέρουμε καθώς ήμασταν πολύ απασχολημένοι με το προσωπικό μας όφελος.

    Πως είναι δυνατόν σε μία παρακμάζουσα κοινωνία που επικρατεί η ανομία, οι άρχοντες να είναι ηθικά άτομα? Όταν όλη μας η καθημερινότητα διέπετε από την ανομία (από την γόπα που πετάμε κάτω μέχρι το πώς οδηγούμε, από τον τρόπο που διαπαιδαγωγούμε τα παιδιά μας μέχρι το πώς συμπεριφερόμαστε στον γείτονά μας) είναι δυνατόν να εκλέξουμε έναν ηθικό άνθρωπο για κυβερνήτη?
    Όλοι αυτοί, που είμαστε πρόθυμοι να κατηγορήσουμε, εκλέγονται από τον λαό με βάση τις αρχές που διέπουν τον λαό. Αν αυτοί είναι κλέφτες και λαμόγια μάλλον πρέπει να αναρωτηθούμε… μήπως είμαστε και εμείς?

    Άρα για να αλλάξει η κατάσταση πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμείς. Να αλλάξουμε προτεραιότητες στην ζωή μας. Να στραφούμε όχι στον υλισμό και το εύκολο χρήμα όπως κάνουμε, αλλά στο πνεύμα όπως έκαναν και οι αρχαίοι προγονοί μας. Τότε όλα μπορούν φτιάξουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Πάει και το παραμύθι περί περισσότερου χρόνου δίχως να χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Το Μνημόνιο τρέφει την Φασιστική ιδεολογία, η Πολιτική ανομία και η κρατική αυταρχικότητα την Φασιστική συμπεριφορά.
    Η ανισότητα και η αυταρχικότητα θρέφουν φασιστικές πολιτικές και συμπεριφορές.

    Έτσι λοιπόν ένα ακροαριστερό και ένα ακροδεξιό κόμμα πάνε να πιάσουν πάνω από 60%.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μιλωντας για το φαυλο πασοκ ξεχασα να αναφερω τις δυο μεγαλες εθνικες ντροπες ..ΣΤΑ ΙΜΙΑ..ΚΑΙ ΤΗΝ ((ΠΑΡΑΔΩΣΗ)) ΤΟΥ ΟΤΣΑΛΑΝ ...η μεγαλυτερη προσβολη για τον ελληνικο λαο ..να παραδωθει ενας κατατρεγμενος ηγετης..ασχετα αν υπαρχουν ενστασεις για τον τροπο ελευσης του..Απο τη στιγμη που δεχτηκαμε να τον συνδραμουμε επρεπε να τον προστατεψουμε παση θυσια..Ηταν απο τις μεγαλυτερες ντροπες για τον ελληνικο λαο και τον κουρδικο...αλλοι λενε τι να εκανε η ελλαδιτσα δεν μπορουσε να κανει αλλιως...ΕΙΝΕ Η ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟΥ ΡΑΓΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΣΤΟ DNA TOY ΕΛΛΗΝΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. GeorgeTS Ptol, σε μεγάλο βαθμό είναι σωστά αυτά που επισημαίνεις. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που οι Έλληνες μέχρι τώρα έχουν αντιδράσει σχετικά ήπια σε σχέση με το τσεκούρωμα που πέφτει λόγω τής εφαρμογής τής μνημονιακής πολιτικής (ειδικά αν σκεφτείς πώς έκαναν οι Ιρλανδοί για 100 Ευρώ ΦΑΠ!). Από την άλλη μεριά όμως το ψάρι βρωμάει πάντα απ' το κεφάλι. Είναι οι ηγεσίες αυτές που δίνουν τον τόνο (αλλά και το παράδειγμα), ξεκινώντας απ' το: "είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του, αλλά όχι κι έτσι..." που είπε ο ΑΓΠ για τον Μαυράκη και τα 500.000.000 δραχμές.

    Και βέβαια δεν ισχύει η γενίκευση που έκανε ο Πάγκαλος ("μαζί τα φάγαμε γιατί σάς διορίζαμε") επειδή αφενός αυτοί διορίσανε περί τις 200 - 300 χιλιάδες σε σχέση με το σύνολο τού πληθυσμού που πληρώνει τα σπασμένα και αφετέρου η επιδίωξη ήταν καθαρά επικοινωνιακή, τού στυλ: "φταίμε κι εμείς, φταίτε κι εσείς, φταίνε και όλοι, άρα διαχέεται ισομερώς η ευθύνη, άρα δεν φταίει κανείς"!

    Στη ρίζα όλων αυτών τών προβλημάτων και συμπεριφορών είναι η Παιδεία. Τη μετέτρεψαν σε απομνημόνευση, την κατέστρεψαν και την απογύμνωσαν από αρχές και αξίες, εστιάζοντας μόνο στα "τεχνικά" προσόντα. Πρόσθεσε και την ιδιωτική TV που μόνιμα σε βομβαρδίζει με μηνύματα τού τύπου: "όσο πιο πολλά κατέχεις και επιδεικνύεις (αδιάφορο με ποιό τρόπο τα απέκτησες) τόσο πιο πετυχημένος θεωρείσαι". Καταλήγουμε πάλι στο κεφάλι τού ψαριού, δηλαδή πολιτική (αλλά και "πνευματική") ηγεσία - οικονομική ελίτ - ΜΜΕ. Και το κυριότερο, αυτό που εξοργίζει τον κόσμο, είναι ότι την πληρώνουν τελικά (τελείως ασύμμετρα) αυτοί που δεν τα έφαγαν με τον Πάγκαλο και τώρα λιμοκτονούν, ενώ οι μεγαλοφαγάδες παραμένουν στο απυρόβλητο πίνοντας είς υγείαν τών κορόϊδων.

    Τώρα, για το τελευταίο που λες περί υλισμού, υποθέτω ότι δεν θα χρειαστεί να προσπαθήσουμε ιδιαίτερα για να το καταπολεμήσουμε. Αυτό ήδη γίνεται από μόνο του εκ των πραγμάτων, θέλουμε δεν θέλουμε... Από την άλλη πλευρά, για την παιδεία δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. ΠΙΓΚΟΥΙΝΕ αυτό που στηλιτεύω είναι η στάση του λαού και πρωτίστως και την δική μου καθ’ ότι και εγώ συμμετείχα με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σ’ αυτό το κατάντημα. Σίγουρα το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, αλλά στην Ελλάδα βρωμάνε όλα. Αν ήταν μόνο το κεφάλι όπως θέλουμε να νομίζουμε τα πράγματα θα ήταν πολύ απλά. Θα κόβαμε το κεφάλι και θα ήμασταν μια χαρά. Πόσες φορές δεν αναρωτιόμαστε είτε δημόσια είτε ιδιωτικά, γιατί δεν υπάρχει ένας σωστός άνθρωπος να ξεβρομίσει την χώρα? Γιατί ξανά και ξανά ψηφίζει ο κόσμος τα ίδια κόμματα με τις ίδιες καταστροφικές πολιτικές? Γιατί δεν μπορούμε να δούμε το προφανές όπως έκαναν στις υπόλοιπες χώρες και πέφτουμε ξανά στην παγίδα του διχασμού? Μένω έκπληκτος με την στάση των ελλήνων που μπροστά στην εθνική καταστροφή που έρχεται αντί να ενωθούμε για το κοινό καλό χωριζόμαστε ξανά σε δεξιούς και αριστερούς. Σε αυτό δεν μας φταίνε τα κεφάλια. Φταίμε ΕΜΕΙΣ που τους επιτρέπουμε να μας κάνουν ότι θέλουν. Όπως έλεγε και ο Απόστολος Παύλος «…κανείς δεν μπορεί να σε βλάψει, αν δεν βλάψεις εσύ πρώτος τον εαυτό σου…». Φυσικά και οι ηγεσίες έχουν την ευθύνη που τους αναλογεί. Αλλά μην ξεχνάς ότι έχουμε δημοκρατία (θεωρητικά), έχουμε εκλογές. Αν ήμασταν συνειδητοποιημένοι πολίτες που υπηρετούμε το κοινό συμφέρον δεν θα ψηφίζαμε ξανά και ξανά τους ίδιους. Μία φορά μπορείς να ψηφίσεις ένα κόμμα και να ισχυριστείς ότι σε εξαπάτησαν, ότι είπαν ψέματα. Εμείς ψηφίζουμε ξανά και ξανά τους ίδιους. Όπως έλεγε και ένας αρχαίος φιλόσοφος «…το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού…»

    Πριν την επανάσταση του ’21 δεν υπήρχαν «κεφάλια». Μόνο ο πατρο-Κοσμάς υπήρχε που όργωνε την Ελλάδα, αφύπνιζε τον κόσμο και έβαλε τα θεμέλια για την επανάσταση. Ξύπνησε στην καρδιά του έλληνα την ελπίδα και το εθνικό όραμα. Έβαλε την θρησκεία και την παιδεία στην καρδιά των ελλήνων. Έτσι έγινε δυνατή η απελευθέρωση της Ελλάδος. Ας χτυπιούνται όσο θέλουν μερικοί που πιστεύουν ότι η Ελλάδα απελευθερώθηκε από ξένο χέρι. Αν οι έλληνες δεν ήταν ενωμένοι για τον κοινό αγώνα δεν θα μπορούσε κανείς να κάνει τίποτα. Τούρκοι θα ήμασταν όλοι σήμερα.

    Όπως έγραψα και σε άλλη δημοσίευση μόνο μέσω της οικογένειας, της παιδείας και της θρησκείας θα δούμε άσπρη μέρα. Μόνο όταν ξυπνήσουμε και δούμε το προφανές θα βγούμε από την κρίση. Ας μην κατηγορούμε τους κυβερνώντες λοιπόν για το δικό μας κατάντημα. Εγώ επιλέγω να κατηγορήσω τον εαυτό μου για το κατάντημα της χώρας. Σίγουρα δεν θα την σώσω, μπορεί όμως να γίνω καλύτερος άνθρωπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.