20/9/12

Για όσους έχουν και τις τελευταίες αμφιβολίες για τους λόγους που μας οδήγησαν στην καταστροφή!!!

Καταγγελία-σοκ από «τυφλή» της Ζακύνθου
Άρχισαν να… ανοίγουν στόματα στην υπόθεση των «τυφλών» της Ζακύνθου και να ξετυλίγεται το κουβάρι -αυτή τη φορά μέσα από επώνυμες αναφορές- για την καταλήστευση της περιουσίας του Δημοσίου προς άγραν εκλογικής πελατείας.Οι επιτήδειοι των κομμάτων φαίνεται πως προσέγγιζαν κυρίως άτομα με χαμηλά εισοδήματα, που είχαν ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης και έτσι πολύ συχνά, οι αντιστάσεις τους ήταν περιορισμένες.
Σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες του νησιού, σε πολλές περιπτώσεις πλαστών επιδομάτων, είναι δύσκολο να διακρίνει κάποιος αν οι «τυφλοί» τελικά είναι οι θύτες, ή τα θύματα της όλης κατάστασης.
Το μόνο βέβαιο πάντως, είναι πως σ’ αυτή την περίπτωση δεν αρκεί η διακοπή των παράνομων επιδομάτων. Η δικαστική έρευνα θα πρέπει να προχωρήσει βαθειά, έτσι ώστε να τιμωρηθούν (κυρίως) οι κινητήριοι μοχλοί της μεγάλης αυτής απάτης …
Ενδεικτική είναι η υπεύθυνη δήλωση της κας Σ.Σ. από τη Ζάκυνθο, προς την Επιτροπή Οφθαλμιάτρων.
Στη σχετική επιστολή, η κα Σ.Σ. δηλώνει υπεύθυνα πως «το βοήθημα μου το έδωσε το ΠΑΣΟΚ. Ήμουν 62 χρονών χωρίς δουλειά, χωρίς περίθαλψη και με δάνειο. Με πλησίασε μια συγγενής μου που ήταν δικτυωμένη στο ΠΑΣΟΚ και μου είπε: στήριξε τον Παπανδρέου (λόγω ημερομηνίας, εννοεί προφανώς το Γιώργο και όχι τον αείμνηστο Αντρέα) και θα σου βγάλω βοήθημα. Με είχε χωρίσει ο άνδρας μου. Η στέρηση και η πείνα δεν έχουν αξιοπρέπεια και έτσι δέχτηκα.
Κύριε εισαγγελέα, αν με κρίνετε ένοχη, ελάτε να μου πάρετε το σπίτι. Η σύνταξή μου είναι 570 ευρώ. Έπρεπε να μου δώσουν το βοήθημα χωρίς να είμαι τυφλή.
Δεν έρχομαι στην επιτροπή, διότι ο αστυνομικός έδωσε την πρώτη κλήση στον κρεοπώλη και όταν περνάω γελάνε και με λένε τυφλή. Έχω προβλήματα υγείας, είμαι τυφλή, αλλά βλέπω
»… 


ΥΓ: Τα ορθογραφικά λάθη, ο τρόπος γραφής και το λεξιλόγιο της επιστολής αποτελούν σαφείς ενδείξεις πως το κείμενο αυτό είναι γραμμένο από καρδιάς και δεν είναι αποτέλεσμα δικηγορικής παρέμβασης...

10 σχόλια:

  1. Υποψιάζομαι ότι και ο γιατρός στη Ζάκυνθο που τους είχε βγάλει όλους τυφλούς κάτι παρόμοιο θα έχει να πει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τώρα αρχίσαμε να ασχολούμαστε με την ουσία,την πηγή,και τη ρίζα του προβλήματος.

    Αν η Χρυσή Αυγή πρέπει να τεθεί εκτός νόμου μια φορά,η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να τεθούν χίλιες.

    Ένα μάτσο αλήτες με γραβάτες κατέστρεψαν τη χώρα.

    Αυτοί δεν καταφέρονται εναντίον της Δημοκρατίας; Η εξαγορά ψήφων,και μάλιστα με δημόσιο χρήμα αποτελεί ΝΟΘΕΙΑ.

    Ας βρεθεί ένας να τους κλείσει όλους φυλακή,και ας είναι και πυροσβέστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλοι βιάζονται να μιλήσουν, να πάρουν θέση, να επιτιμήσουν, να καρπωθούν τη δόξα ότι αυτοί καθάρισαν τον κόπρο του Αυγείου, ενώ εξ αιτίας τους φθάσαμε εδώ που φθάσαμε.

    Εν πάσει περιπτώσει θα ήθελα να πω πως καλό θα ήταν να περιμένετε μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου (αν δεν μας προλάβουν άλλες εθνικές εξελίξεις) για να ολοκληρωθεί η έρευνα και να μην λέει ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του.

    Με τιμή

    Α.Γ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το “όχι” των Ελλήνων είναι η δύναμη της Ελλάδος

    Αν ο κόσμος δεν ξεσηκωθεί,να τους πάει ο ίδιος στον Κορυδαλλό,τότε πολύ καλά μας κάνουν και μας ξεσκίζουν.

    Πολύ καλά κάνουν,τους αφήνουμε και τα κάνουν.

    ΥΓ
    Ενίοτε,είναι αναγκαίο να υπενθυμίζεται ποιος είναι το αφεντικό σε αυτή τη χώρα, ειδάλλως αυτοί θα συνεχίσουν να συμπεριφέρονται ωσάν να είναι οι νταβατζήδες μας,και με το δίκιο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Θὰ πῶ μόνο ἕνα ποὺ λὲν καὶ οἱ δανειστές μας: Δὲν μὲ νοιάζει τὶ καὶ πῶς, φέρτε πίσω τὰ λεφτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α.Γ.
    ό,τι και να βγάλει η έρευνα, το "πτώμα" της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι εκεί και δεν προκειται να σηκωθεί.
    Το σκότωσαν οι άθλιοι της Ζακύνθου, των Αθηνών, των Πατρών, κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτό δείχνει την φαυλοκρατία που υπάρχει και επικρατεί ακόμα και σήμερα. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν πιάνονται ακόμα οι φοροφυγάδες(μεγάλοι και μικροί) διότι προστατεύονται από το κομματικό σύστημα. Όπως δεν έχει ακόμα τιμωρηθεί ΚΑΝΕΝΑΣ επίορκος ΔΥ.
    Κατά τα άλλα μας φταίνε οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί.
    Δεν μπορείς να πεις ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΣ, το νεοφιλελεύθερο δόγμα των Μνημονιακών κυβερνήσεων και της Τρόικας, δουλεύει πολύ καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Καλλεντερίδη θα ήθελα να σας συναντήσω, να σας σφίξω το χέρι και να σας ευχαριστήσω προσωπικά για την εν γένει παρουσία σας και την τιμιότητά σας.

    Στο σχόλιό σας έχετε για άλλη μία φόρα δίκιο, όμως ας μου επιτρέψετε να πω ότι γνωρίζω προσωπικά την Σ.Σ. και έχω ιδία αντίληψη για όλο το θέμα των τυφλών της Ζακύνθου από την αρχή έως το τέλος, καθώς και κατά πόσο λέει αλήθεια ή όχι η εν λόγω κυρία.

    Ο ντόρος που γίνεται πάλι τις τελευταίες ημέρες, προκαλείται από τους υπευθύνους που οδήγησαν τη χώρα σε αυτό το μαύρο χάλι και νομίζω ότι ο κύριος σκοπός τους είναι να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο από την ουσία των γεγονότων.

    Δεν είναι δυνατόν να έχει την ίδια βαρύτητα η παράνομη λήψη ενός επιδόματος, με την κερδοσκοπία σε cds, Τ+3 σε Τ+10 (βλ. δηλώσει τιτανικού κτλ), ξεπούλημα των πάντων με μία υπογραφή σε ένα Προεδρικό Διάταγμα, από έναν κηπουρό κτλ.δε συνεχίζω γιατί κομίζω γλαύκα εις Αθήνας.

    Εν προκειμένω (εννοώ τους τυφλούς και τα συμπαρομαρτούντα) το πρόβλημα είναι η διαφθορά που συντελέστηκε τις τελευταίες δεκαετίες σε επίπεδο ή θ ο υ ς και τ ι μ ι ο τ η τ α ς. Μάθαμε ότι η κλεψιά είναι μαγκιά και κανόνας, ότι αξία έχει το μέσο του φελού και όχι οι ικανότητες, η δουλειά, η γνώση και η εργατικότητα.

    Όλο το φαινόμενο αυτό, της νεοελληνικής αθλιότητας και παραφροσύνης,δεν περιγράφεται με αφορισμούς και γενικεύσεις όμως νομίζω ότι δεν είμαι μακρυά από την ουσία του προβλήματος λέγοντας ότι σχεδόν κανείς δεν θα μπορούσε να ακούσει:

    "εὖ, δοῦλε ἀγαθὲ καὶ πιστέ! ἐπὶ ὀλίγα ἦς πιστός, ἐπὶ πολλῶν σε καταστήσω· εἴσελθε εἰς τὴν χαρὰν τοῦ κυρίου σου"

    Η συνέχεια τους επόμενους μήνες θα είναι........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ξέχασες τα ζιβάγκο Χρήστο...Αλλά από κει αρχίσανε όλα.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μη τα αναφέρεις τα ζιβάγκο Ελίνα,να χαρείς ότι αγαπάς,γιατί είμαι σίγουρος ότι ορισμένοι τα θυμούνται με νοσταλγία,και θα αποκτήσω πίεση ξαφνικά.



    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.