30/8/12

Wen (Κίνα): Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία πρέπει να λάβουν μέτρα

Ο Κινέζος πρωθυπουργός, Wen Jiabao, τόνισε στην Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα, ότι η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα πρέπει να λάβουν «ολοκληρωμένα μέτρα» για να αποτραπεί η επιδείνωση της κρίσης κρατικού χρέους.
«Οι κύριες ανησυχίες είναι δύο: πρώτον εάν η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, και δεύτερον εάν η Ιταλία και η Ισπανία θα λάβουν ολοκληρωμένα μέτρα διάσωσης. Η επίλυση των δύο αυτών προβλημάτων εξαρτάται από το εάν η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία και άλλες χώρες, έχουν την αποφασιστικότητα να προχωρήσουν με τις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Wen.

Ο Κινέζος πρωθυπουργός δήλωσε πως είναι αισιόδοξος ότι η ευρωζώνη μπορεί να επιβιώσει τις κρίσης χρέους, προειδοποίησε ωστόσο ότι οι συνθήκες παραμένουν δύσκολες για την παγκόσμια οικονομία.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από τη συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel, ο Wen δήλωσε ότι η χρηματοοικονομική κρίση παγκοσμίως, δεν έχει λήξει.

Από την πλευρά της η Γερμανίδα Καγκελάριος τόνισε ότι η ευρωζώνη έχει "απόλυτη πολιτική βούληση" να σταθεροποιήσει το ενιαίο νόμισμα.

Εξάλλου, η Κίνα υπέγραψε συμφωνία ύψους 3,5 δισ. δολαρίων για την απόκτηση 50 αεροσκαφών Airbus, μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua και αναμεταδίδει το Reuters. Πρόκειται για την πρώτη μεγάλη συμφωνία της Airbus με την Κίνα, μετά από τη διαφωνία μεταξύ του Πεκίνου και της ΕΕ για το σύστημα εμπορίας ρύπων.

Η διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών είχε εμποδίσει προηγούμενες συμφωνίες ύψους μέχρι και 14 δισ. δολαρίων. Πηγές του κλάδου αναφέρουν, όπως μεταδίδει το Reuters, ότι η Airbus ήλπιζε να δεχθεί παραγγελίες για 100 αεροσκάφη Α320, που θα ανέβαζε το ποσό της συμφωνίας στα 9 δισ. δολάρια.
http://www.capital.gr/News.asp?id=1600244


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.