23/8/12

STOP Σαμαρά στις προσλήψεις μετακλητών …συγγενών από όλους τους κρατικούς αξιωματούχους

Εντολή του πρωθυπουργού να απαγορευτούν η πρόσληψη συζύγων και συγγενών μέχρι και δεύτερου βαθμού
Να απαγορευθούν οι προσλήψεις συζύγων και συγγενών μέχρι και δεύτερου βαθμού για το σύνολο των κρατικών λειτουργών που προβλέπεται η δυνατότητα να προσλαμβάνουν μετακλητούς δημοσίους υπαλλήλους, θα επιδιώξει ο Πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς.
Ήδη δόθηκε εντολή στην Γενική Γραμματεία της κυβέρνησης ώστε να αναληφθεί σχετική πρωτοβουλία την προσεχή εβδομάδα, δηλαδή μετά την επιστροφή του Πρωθυπουργού από το κρίσιμο ταξίδι σε Βερολίνο και Παρίσι, ώστε να εξεταστούν οι λεπτομέρειες για την θεσμοθέτηση των περιορισμών που θα αφορούν στο καθεστώς προσλήψεων μετακλητών δημοσίων υπαλλήλων.
Στην κίνηση αυτή οδηγήθηκε ο κ. Σαμαράς μετά και το νέο κρούσμα διορισμού συγγενικού προσώπου του α’ αντιπροέδρου της Βουλής κ. Ι. Τραγάκη, ο οποίος τοποθέτησε σε θέση μετακλητού υπαλλήλου στο γραφείο του την αδελφή του γαμπρού του, ο οποίος επίσης φέρεται να είναι προ ετών μόνιμος υπάλληλος της Βουλής. Σύμφωνα λοιπόν με την σχετική απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 381/7.8.2012) ο α’ αντιπρόεδρος έκανε τέσσερις προσλήψεις μετακλητών στο γραφείο του. Στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου, μάλιστα, κυκλοφορεί εντόνως ότι ο κ. Τραγάκης έχει «βολέψει» στο παρελθόν και άλλα συγγενικά του πρόσωπα στην Βουλή, όπως η θυγατέρα του το 2004 κ.ά.
Είχε προηγηθεί και ο διορισμός ως μετακλητής υπαλλήλου στο γραφείο του τέως Προέδρου της Βουλής κ. Β. Πολύδωρα της κόρης του κυρίας Μαργαρίτας Πολύδωρα.
Τα φαινόμενα αυτά και ειδικότερα η ευνοϊκή μεταχείριση που εμφανίζονται να επιφυλάσσουν ανώτατοι «γαλάζιοι» κοινοβουλευτικοί παράγοντες σε συγγενικά τους πρόσωπα, έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία του Μεγάρου Μαξίμου, η οποία και εκφράστηκε ρητώς δια της εντολής του κ. Σαμαρά να μπει τέλος σε αυτό το καθεστώς, το οποίο έχει εδραιωθεί εδώ και πολλά χρόνια σε όλη την πυραμίδα του κράτους.
Σημειώνεται, ότι στην πρόσληψη τεσσάρων μετακλητών στο γραφείο του προέβη και ο ε’ αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Λ. Γρηγοράκος (ΦΕΚ 363/30.7.12) χωρίς ωστόσο να πρόκειται για συγγενικά του πρόσωπα.

6 σχόλια:

  1. Καλό ακούγεται, αν υλοποιηθεί θα είναι ακόμη καλύτερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχ τι ντροπή τέτοια ντροπή! , ΜΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑ πως την αντέχεις, από την άλλη δεν δα σου λέει, είναι και Δημόσιοι πολιτικοί άνδρες ανεξάρτητου κράτους, ή μήπως είναι τσομπαναραίοι που δε ξέρουν να παίζουν ούτε καν φλογέρα, αλλά βοσκοτόπια έχουν αν και χωρίς ερίφια, αλλά με πολλά ψυχο-ψηφοσφαχτάρια που τα εκτελούν κατ΄ εντολή των ιδιωτών τραπεζιτών, οπότε σου λέει αφού κανουμε καλά τη δουλειά μας για πάρτι σας, και απομηζούμε ένα ΛΑΟ που έχει υποθηκευμένη τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ του, τι άλλο θέλετε? να μη βολέψουμε κι εμείς τις γυναίκες τις γκόμενες τους γκόμενους και τα παιδιά μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον τελείωσαν οι διορισμοί, διότι δεν βλάπτω να γίνεται λόγος ούτε για απόλυση των αποδεδειγμένα σκανδαλωδώς προσληφθέντων, ούτε απομάκρυνση των σκανδαλωδώς διορισάντων.

    Ένα είναι βέβαιο: Αν ο Σαμαράς ήταν πολιτικός και ηγέτης, θα ήξερε ότι και σωστό θα ήταν να κάνει τα παραπάνω και την κ.γ. θα ικανοποιούσε. Όμως έχασε και αυτή την χρυσή ευκαιρία και αποδεικνύεται ξανά κατώτερος των περιστάσεων και ανίκανος να επωφεληθεί.

    Στην αστοχία του μέσα, μήπως δεν είναι και η απεμπόλιση του "άσσου" της SIEMENS; Αν δεν συμβοβαζόταν και μάλιστα με ψιχία, θα κρατούσε όχι μόνο την SIEMENS, αλλά και την Μέρκελ στο χέρι, με την απειλή προσφυγής στον ευρωπαϊκό μηχανισμό, ο οποίος αποκλείει τις εταιρείες που χρησιμοποιούν πλάγια μέσα, από όλους τους ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς.

    Τέτοιο χαρτί είχε στα χέρια του και το πέταξε στα σκουπίδια. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. >δεν βλάπτω<

    Δεν βλέπω.

    Συγνώμη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έρχονται κι άλλες προσλήψεις στο φως.

    Τώρα εξηγείται περισσότερο, γιατί ο Σαμαράς δεν μπορεί να διατάξει άμεση απόλυση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλος πάντων, ας γίνει από κάπου η αρχή.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.