8/3/13

Nα απολύσουν πρώτα τους συγγενείς των πολιτικών που "τρύπωσαν" στο δημόσιο και μετά να προχωρήσουν σε άλλες απολύσεις

Καταστρέφοντας μια γενιά και το ελληνικό κράτος
19 Αυγούστου 2012
Του Σάββα Καλεντερίδη
Όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση και ιδιαίτερα όταν άρχισαν να συζητούνται τα άμεσα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν για την αντιμετώπισή της, συζητώντας με φίλους πολιτικούς της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε (2010), τους έκανα την πολύ απλή ερώτηση: Ποιος είναι ο κυριότερος παράγοντας που ευθύνεται για τα ελλείμματα; Όλοι μου απαντούσαν ότι είναι το κράτος.
Η επόμενη ερώτηση ήταν: Εκτός από τις δημόσιες δαπάνες, είστε διατεθειμένοι να απολύσετε για παράδειγμα εκατό χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους;
Μάλιστα, για να μην υπάρχουν αδικίες, τους πρότεινα να απολυθούν όσοι προσελήφθησαν εκτός ΑΣΕΠ από το 2000 και εντεύθεν, δηλαδή από κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, που ενώ ήξεραν ότι η χώρα οδεύει στο γκρεμό, συνέχιζαν να διορίζουν τους «πελάτες» τους στο δύσμοιρο και καταχρεωμένο ελληνικό κράτος.
Η απάντηση όλων ήταν κάθετη και εντυπωσιακά αποφασιστική: Δεν πρέπει να γίνουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Έκτοτε πέρασαν δυο ολόκληρα χρόνια και η Ελλάδα κάθε μέρα που περνά βουλιάζει ολοένα και πιο βαθιά στο βούρκο του υπέρογκου δημόσιου χρέους, το οποίο, εκτός του ότι δεν είναι εξυπηρετήσιμο, με τις επιδράσεις του διαλύει μέρα με τη μέρα την ελληνική κοινωνία. Αυτά τα δυο χρόνια έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα, οριζόντια και κάθετα, αλλά η κρίση αντί να μετριαστεί γίνεται όλο και πιο άγρια και βαθαίνει, με τις επιχειρήσεις να κλείνουν η μια μετά την άλλη και τους Έλληνες που έχουν χάσει τη δουλειά τους μόνο αυτό το διάστημα να έχουν ξεπεράσει κατά πολύ το μισό εκατομμύριο.
Αυτό το επίμαχο διάστημα, που διαλύθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες, για έναν ακατανόητο λόγο δεν έχασε τη δουλειά του ούτε ένας δημόσιος υπάλληλος. Δηλαδή από μια κρίση που προκλήθηκε ΚΑΙ επειδή επί δεκαετίες πολιτικοί και πολίτες μπήκαν στη διαδικασία της ανήθικης και άνομης πολιτικής συναλλαγής, ανταλλάσσοντας ψήφους με θέσεις στο δημόσιο, το κράτος και το πολιτικό σύστημα θυσίασε τους αθώους πολίτες και προστάτευσε ως να επρόκειτο για «ιερή αγελάδα» τους πελάτες του, που παραμένουν βολεμένοι στο ελληνικό κράτος, το οποίο πεθαίνει μέρα με την ημέρα.
Ανήθικοι και άβουλοι οι πολιτικοί, παγιδευμένοι στις εθνοκαταστροφικές πρακτικές τους, εφηύραν την λεγόμενη εφεδρεία, που αποδείχτηκε ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό και η οποία μάλλον έβλαψε παρά ωφέλησε το ελληνικό κράτος με τον τρόπο που εφαρμόστηκε. Τώρα, αφού έχασαν τη δουλεία τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα επειδή δεν λήφθηκαν έγκαιρα τα απαραίτητα μέτρα, συνεχίζει να υπάρχει αδήριτη ανάγκη και απαίτηση για ελάφρυνση του δημοσίου κατά εκατόν πενήντα χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι αν είχαν απολυθεί το 2010, το πιο πιθανόν είναι να γλυτώναμε τουλάχιστον διπλάσιες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
Ακόμα και τώρα, αυτήν την ύστατη στιγμή πριν την ολοκληρωτική κατάρρευση, οι πολιτικοί δεν είναι σε θέση να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και αφήνουν κι αυτό το μείζον πρόβλημα να το λύσει ο πανδαμάτωρ χρόνος. Αντί να είναι αυτοί που θα αναλάβουν πρωτοβουλίες και θα λάβουν σωτήρια μέτρα για το κράτος, την κοινωνία και την πατρίδα, «πασάρουν» τη βρώμικη δουλειά στην Τρόικα και στη συνέχεια λένε ότι μέχρι το 2015 θα έχουν αποχωρήσει από το δημόσιο εκατόν πενήντα χιλιάδες εργαζόμενοι, άρα το πρόβλημα θα λυθεί από μόνο του.
Όμως, εκτός του ότι αυτές οι εκατόν πενήντα χιλιάδες άνθρωποι θα συνεχίζουν να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό μέσω των ασφαλιστικών ταμείων, τίθεται και ένα άλλο τεράστιο ζήτημα. Το ελληνικό κράτος, που το χρειαζόμαστε για να υπηρετεί τον Έλληνα πολίτη και να διασφαλίζει την εθνική κυριαρχία και τη συνέχεια του έθνους, με τους συγκεκριμένους χειρισμούς στην ουσία οδηγείται στην πλήρη καταστροφή, αφού την πρώτη την έκανε ο Κουτσόγιωργας, όταν οικοδομούσε το ...σοσιαλιστικό όνειρο πάνω στην αθλιότητα και τη φαυλότητα. Το γιατί μιλούμε για πλήρη καταστροφή μπορούμε με ευκολία να το διαπιστώσουμε αν κάνουμε μια προβολή στο 2020. Τότε θα έχουμε ένα ελληνικό κράτος με γηρασμένους δημοσίους υπαλλήλους, ένα κράτος απολύτως ξεκομμένο και αποστερημένο από τις νέες τεχνολογίες, τα νέα ρεύματα, τους κάθε είδους νεωτερισμούς και τον ενθουσιασμό της νεολαίας, η οποία, για μια ολόκληρη γενιά, θα έχει χάσει την επαφή της με το ελληνικό κράτος.
Εδώ όμως αναδεικνύεται μια άλλη κοινωνική αλλά και εθνική πτυχή. Σε μια κοινωνία που πένεται, σε μια κοινωνία που κάθε σπίτι έχει τουλάχιστον έναν άνεργο, εκτός από τις οικογένειες εκείνες που βολεύτηκαν όλοι στο δημόσιο, τότε που οι κλαδικές έλυναν κι έδεναν ή μάλλον (σε εποχές που) έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα, σε μια κοινωνία που η ανεργία αγγίζει το 25%, ποσοστό που φθάνει το 50% στους νέους, σε μια χώρα που το πολιτικό σύστημα, αντί να δείξει υπευθυνότητα, γεννά νέους και ακόμα πιο ανεύθυνους λαϊκιστές, που θέλουν να φορτώσουν το δημόσιο με άλλες εκατό χιλιάδες δημοσίους υπαλλήλους, άραγε έχει αναρωτηθεί κανείς πού μπορεί να οδηγηθεί, σε ποια μονοπάτια είναι  δυνατόν να παρασυρθεί μια νεολαία που είναι άνεργη και αποκομμένη από το κράτος;
Άραγε αναρωτιέται κανείς πώς θα επηρεάσει την εξέλιξη του ελληνικού έθνους μια ολόκληρη γενιά που καλείται να πληρώσει τα «σπασμένα» και τις αθλιότητες πολιτικών και πολιτών των προηγούμενων δεκαετιών;
Αναρωτιέται κανείς άραγε πώς θα αντιδράσει κοινωνικά και πολιτικά αυτή η γενιά αν κάποιες δυνάμεις στην Ευρώπη και αλλού αποφασίσουν να «τραβήξουν την μπρίζα» και η Ελλάδα βρεθεί στο απόλυτο κενό το επόμενο διάστημα;
Δεν είμαστε σε θέση να πούμε ποιο ακριβώς άρθρο του Συντάγματος της Ελλάδος παραβιάζεται, πάντως είναι σίγουρο ότι με την περίπτωση της σκανδαλώδους μεταχείρισης των δημοσίων υπαλλήλων από τις ελληνικές κυβερνήσεις απέναντι στους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες που περνούν κατά εκατοντάδες χιλιάδες την πόρτα της ανεργίας, βιάζεται η κοινή λογική και προκαλείται το κοινό αίσθημα, ενώ ταυτόχρονα αδικείται κατάφορα μια ολόκληρη γενιά και μάλιστα αυτή της ελληνικής νεολαίας, που αντί να είναι η ελπίδα και η κινητήριος δύναμις της κοινωνίας, του κράτους και του έθνους, υπάρχει κίνδυνος να γίνει «πολύτιμο εργαλείο» σε κάποιους εντός και εκτός των τειχών και να μετατραπεί σε πυρηνική βόμβα.

Σημείωση: Για να προλάβουμε παρανοήσεις, δεν είμαστε συλλήβδην υπέρ ή κατά απολύσεων. Απλά, είμαστε υπέρ της δικαιοσύνης, της ισοτιμίας, της ισονομίας και της λογικής και λέμε ότι από τη στιγμή που είναι επιβεβλημένο το κράτος να μικρύνει, αυτό πρέπει να γίνει με στρατηγικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο και όχι στη λογική του ράβε-ξήλωνε ή στη λογική του κρύβομαι πίσω από το δάκτυλό μου και την πληρώνουν κυριολεκτικά αθώοι πολίτες.

39 σχόλια:

  1. Τα κόμματα και τα πολιτικά γραφεία γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ΠΟΣΟΥΣ και ΠΟΙΟΥΣ διόρισαν ρουσφετολογικά.

    ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΛΙΣΤΕΣ με τα ονόματα των κομματικών στρατών,και απο τις λίστες αυτές να γίνουν οι απολύσεις.

    ΔΙΚΑΙΑ.

    ΜΕΧΡΙ τότε,όσο δεν το κάνουν,Σαμαράς-Βενιζέλος και όλοι οι υπόλοιποι πολιτικοί,είναι ΑΛΗΤΕΣ και τίποτα παραπάνω,απλοί αλήτες.

    ΥΓ
    Δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος,αλλά να μη την πληρώσουν τα βάζα και τα πιάτα,γιατί οι κομματικοί στρατοί δημιουργήθηκαν με ανθρώπους με ονοματεπώνυμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτά περιμένεις να τα κάνουν οι Πολύδωρες, οι Πετσάλνιγκοι, οι σημερινοί πολιτικοί μας τέλος πάντων, αυτοί αμφιβάλλω αν έχουν κατανοήσει που βρίσκεται η χώρα και ο λαός της, διότι αν το είχαν καταλάβει θα είχαν εξαφανιστεί από προσώπου της γης.
    Τελικά το υπάρχον πολιτικό σύστημα, ένοχο στο σύνολό του λιγότερο ή περισσότερο δεν έχει σημασία, θα ξηλωθεί βιαίως κάποια στιγμή, γιατί κάθε μέρα που περνάει το μόνο που αποδεικνύει είναι την ολέθρια ανικανότητά του.
    Σε άλλες εποχές βεβαίως αυτό θα είχε συμβεί προ πολλού, στην εποχή μας όμως όπου το μέγιστο ιδανικό είναι το φραπόγαλο, εκτιμώ ότι η εξέγερση θα αργήσει λίγο αλλά θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κράτος δεν νομοθετεί, δεν υπογράφει ΦΕΚ, δεν προσλαμβάνει υπαλλήλους, δεν κάνει ρουσφέτια, δεν δωροδοκείται , δεν ξεπουλάει την Ελλάδα, και κυρίως δεν… συλλαμβάνεται. Είναι ο ποιος βολικός, ο τέλειος, ο ποιο αγαπημένος «ένοχος» των πολιτικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η Αριστερά δεν δέχεται καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου. Για τα ελλείμματα ευθύνονται οι ένοπλες δυνάμεις και οι εξοπλισμοί όπου με χρήματα του εργαζόμενου αγοράζονταν γερμανικά υποβρύχια, γαλλικά και αμερικάνικα αεροπλάνα κλπ για να τσεπώνουν πολιτικοί και επιχειρηματίες.
    Η αγορά φρεγατών και υποβρυχίων για πόσο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να συντηρήσει 100.000 υπαλλήλους με μέσο μισθό 1500 ευρώ ?
    Είναι ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙ !!!
    Βλέπετε το κόστος που έχουν μιλιταριστικές αντιλήψεις ;
    Αν ήταν να ξεκινήσουν απολύσεις στο δημόσιο θα έπρεπε να απολυθούν όλοι οι στρατιωτικοί. Στον συλλογισμό του κ Καλεντερίδη από τους απολυμένους του δημοσίου πόσοι είναι οι Στρατιωτικοί ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Οι πανάθλιοι κυβερνώντες θεωρούν αποδεκτό να υπάρχουν στο ιδιωτικό τομέα 1,5 εκατομμύριο άνεργοι και αδιανόητο να πάει σπίτι του ένα λαμόγιο εφοριακός που τα τσέπωσε!! Αργά-γρήγορα την λύση θα την δώσει ο λαός και θα πονέσει αυτή η λύσει πολλούς τής μεταπολίτευσης που καταλήστευαν τον λαό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπαίνουν στην πολιτική πεινασμένοι. Ας φάνε του σκασμού, ας χτίσουν ένα σπίτι άντε και ένα εξοχικό, ας πάρουν και το πολυτελές όχημα, ας ταξιδεύουν και τσάμπα. Αλλά όχι και να ρημάξουν τα πάντα σε αυτή τη χώρα. Όχι μόνο οι συγγενείς τους και οι φίλοι τους αλλά να φύγουν οι ίδιοι. Και όχι να φύγουν μόνοι τους αλλά με κλοτσιές. Εξόριστοι στην τουρκία και στο πακιστάν.


    Κακλαμανάκης: «Ο Τσοχατζόπουλος με έκοψε από τους πρώτους μου Ολυμπιακούς»
    http://www.sport-fm.gr/article/573770

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ζηταμε απο τον αλη μπαμπα να απολυσει τους 40 κλεφτες του!!!!!
    Το κρατος, εδω που εφτασε εχει μπροστα του δυο δρομους.
    Ο ενας δρομος ειναι της αυτοδικιας των πολιτων, οργανωμενοι σε ομαδες (συμμοριες) για την επιβιωση τους. Αυτο σημαινει εμφυλιος πολεμος! διοτι το κρατος θα στραφει εναντια στις ομαδες αυτες με αποτελεσμα την συριοποιηση.
    Ο αλλος δρομος ειναι η επεμβαση του στρατου τυπου εβρεν, θα υπαρχει δηλαδη μια πολιτικη πρωμετοπιδα νομιμοτητας με καποιο πολιτικο προσωπο, το οποιο θα προβει αμεσα στην εκκαθαριση του τοπιου με συνοπτικες διαδικασιες. Δηλαδη αποδοση δικαιοσυνης με συλληψεις απατεωνων πολιτικων και παρατρεχαμενων, δημευσεις περιουσιων καταχραστων, ακυρωση προδοτικων πραξεων (ατε), απελαση παρανομων λαθρομεταναστων και εξεταση του τροπου νομιμοποιησης των νομιμων, 100% κουρεμα των αγροτικων δανειων, παραμονη στην εε αλλα αποχωρηση απο την ευρωζωνη μεχρι να αποκτηθουν (αν) οι συνθηκες για επανενταξη, κλπ κλπ.
    Αυτοι οι δυο δρομοι υπαρχουν και κανεις αλλος. Οι μαριονεττες που "κυβερνουν" πρεπει να φυγουν (δυστυχως) με πραξικοπημα, αλλωστε, με πραξικοπημα του σοιμπλε ειναι στην εξουσια μην το ξεχναμε αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να δούμε για πόσα χρόνια θα πλένουμε το φρούτο, μήν υπολογίζοντας ότι θα σαπίσει. Η ίδια αντιπαράθεση 2 χρόνια τώρα. Δε ξέρω αν έχει γραφεί κάπου κάτι, εδώ_ινφογνώμων, αλλά δεν λέγεται όλη η αλήθεια, ή λέγεται μέρος της, αν βρεθεί το θάρρος από κάποιους ας την πούν και όχι ίδιες ιστορίες γιατί όλοι μας λίγο πολύ όσο μένει αθέατο το μερτικό μας πυροβολούμε τους άλλους. Σύστημα είμαστε όλοι μας. Οι πολιτικοί εκπροσωπούν την δική μας κατάσταση, είναι ακριβώς ότι εμείς: σάπιοι όπως το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φίλε αριστερέ βλέπω ότι έπιασες το πρόβλημα από εκεί που πρέπει, το στρατό να διαλύσουμε και όλα καλά.
    Aυτό εσύ το ονομάζεις ιδεολογία της αριστεράς;
    Μήπως είναι καιρός να δείτε τι έπαθε το ΚΚΕ στις πρόσφατες εκλογές και γιατί;
    Αν θέλετε πραγματικά να σας αποδεχθεί ο λαός θα πρέπει να ξεφύγετε από τα ιδεολογικά σας ταμπού και τ'απλοϊκά σας τρικ του τύπου ''ένα αεροπλάνο-δέκα σχολεία''.
    Σοβαρευτείτε γιατί σε λίγο μπορεί να κυβερνήσετε και τότε δεν ξέρω τι θα την κάνετε την ουρά σας πραγματικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. "Ας φάνε του σκασμού, ας χτίσουν ένα σπίτι άντε και ένα εξοχικό, ας πάρουν και το πολυτελές όχημα, ας ταξιδεύουν και τσάμπα"

    Σοβαρολογείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @ αντιπροοδευτικος

    αλλωστε, με πραξικοπημα του σοιμπλε ειναι στην εξουσια μην το ξεχναμε αυτο"

    Ειλικρινά, δεν το βλέπω. Νομίζω ότι είχαμε εκλογές και αποφασίσαμε σαν ελεύθεροι άνθρωποι. Πότε επιτέλους θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εξ ευωνύμων
    η απάντηση είναι: όσοι στρατιωτικοί χρειάζεται να απολυθούν, για να επιβιώσει το ελληνικό κράτος ως προστάτης του λαού και του έθνους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κοίτα, σε ένα φυσιολογικό μυαλό αυτά που έγραψα φαίνονται ανήθικα και ανεπίτρεπτα. Και φυσικά δεν τα δέχομαι και εγώ. Σίγουρα το ιδανικό θα ήταν να κυβερνούν χωρίς ανταλλάγματα και να προσφέρουν στο έθνος ανιδιοτελώς.

    Αυτοί οι άνθρωποι όμως έχουν φέρει τα πάντα στα μέτρα τους. Όταν θελήσουν να κάνουν κάτι ανάποδο απλά φέρνουν τον κόσμο ανάποδα για να φανούν φυσιολογικοί.

    Και από πάνω μας λένε ότι μαζί τα φάγαμε. Αν κάποιος έφαγε ένα ψίχουλο αυτοί ευνοήθηκαν και έφαγαν όχι όλα τα καρβέλια αλλά μέχρι και τα τούβλα του φούρνου.

    Επομένως ,(αν και υπερβολή) πες το συμβιβασμό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Aυτό το έθνος τι το ήθελες στο τέλος, δεν ξέρεις ότι στο άκουσμά του βγάζουν καντήλες ίσα με το μάτι σου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Είναι αφελείς και επικίνδυνοι αυτοί που θέλουν να απολυθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι αλλά συνεχίζουν να ψηφίζουν αυτούς που προσέλαβαν τους «κακούς», (με ή χωρίς εισαγωγικά), υπαλλήλους που θα πρέπει να απολυθούν!
    Αντί να τιμωρήσουμε τον Πάγκαλο που τους διόρισε όπως ομολογεί και ο ίδιος να τιμωρήσουμε αυτούς που διόρισε;
    Να κρατήσουμε δηλαδή τον Πολύδορα και να απολύσουμε την κόρη του!

    Η απόλυση δημοσιών υπαλλήλων εν μέσω της κρίσης θα βάθαινε ακόμη περισσότερο την «οικονομική κρίση».
    Τα λουκέτα στα καταστήματα και οι απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα έχουν άμεση σχέση με την μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων.
    Αν απολυθούν 100,000 υπάλληλοι του δημοσίου αυτό είναι απολύτως βέβαιο ότι θα επιφέρει και άλλες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

    Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι τα προβλήματα της Ελλάδας αφορούν τους Έλληνες πολίτες και όχι τους πολιτικούς.
    Αυτοί χρησιμοποιούν την ψήφο μας και την εξουσία τους για να επιλύουν τα δικά τους προβλήματα ή των αφεντικών τους.
    Αυτό που εμείς θα έπρεπε να απαιτήσουμε είναι η συνταγματική κατοχύρωση του δικαιώματος μας να καταργούμε με δημοψήφισμα οποιοδήποτε νόμο ή απόφαση της κεντρικής κυβέρνησης.
    Αν θέλουμε μια στοιχειώδη δημοκρατία. Αν όχι…τότε είμαστε μια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ελπασα
    ο καθένας λέει και γράφει αυτό που θεωρεί σωστό.
    Ξέρω και από άλλες περιπτώσεις πόσο δύσκολο είναι να πεις την αλήθεια και πόσο δύσκολο είναι να την αποδεχτείς.
    Εγώ κρατώ την άποψή μου και επαναλαμβάνω ότι αν η Ελλάδα είχε λάβει εγκαίρως μέτρα το 2010, ανάμεσα στα οποία και οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων που είχαν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ, σήμερα θα είχαμε γλυτώσει μισό εκατομμύριο ανέργους και η κατάσταση στη χώρα θα ήταν καλύτερη.
    Τα παχιά και τα εύκολα λόγια, απ' όπου κι αν προέρχονται, από αριστερά ή δεξιά, κατά την άποψή μου είναι ανεύθυνος και εθνοκτόνος λαϊκισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Elpasa,αν το ποσό που εξοικονομηθεί απο τις απολύσεις,κατευθυνθεί αποκλειστικά στη φοροελάφρυνση τουλάχιστον των υγειών επιχειρήσεων,τότε δεν θα υπήρχαν αρνητικά αποτελέσματα στην αγορά,το αντίθετο θα έλεγα.

    Για κάθε 100 υπαλλήλους της Βουλής αντιστοιχούν 300-400 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό υπάλληλο,βάσει της μισθοδοσίας τους.

    Δηλαδή απο τη Βουλή δεν πρέπει να απολυθούν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Σε μια χώρα που έχει πλεονάσματα, όπως για παράδειγμα η Νορβηγία, τότε το κράτος μπορεί να κάνει κοινωνική πολιτική με προσλήψεις στο δημόσιο.
    Σε μια χώρα με ελλείμματα που προέρχονται από το δημόσιο, να μην απολύεις και να συνεχίζεις να προσλαμβάνεις, είναι ΠΡΟΔΟΣΙΑ εναντίον του λαού και των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
    Και όταν λέμε απολύσεις, εννοούμε το παρασιτικό δημόσιο, όπως για παράδειγμα οι αργόσχολοι της βουλής, όπως είπε ο Χρήστος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Είναι γεγονός ότι το στρατιωτικό κατεστημένο σε Ελλάδα και Τουρκία συντηρεί μια ένταση για να γίνονται εξοπλισμοί.Όλοι έτσι είναι ευχαριστημένοι δηλαδή το στρατιοτικοπολιτικό κατεστημένος σε Ελλάδα και Τουρκία και τα κράτη που μας προμηθεύουν τους εξοπλισμούς. Η Αριστερά μάχεται για την αρμονική συνύπαρξη των λαών , για την παιδεία , την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και ανθρώπων ενάντια στο κεφάλαιο και τον φασισμό.
    Να μειωθεί ο αριθμός των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων(ξεκινώντας από τους 5ετής που όλοι γνωρίζουμε πως διορίζονταν) χωρίς όμως να μετατραπούν τα στρατόπεδα σε αποθήκες ανθρώπινων ψυχών που ο ιμπεριαλισμός της Δύσης τους έστειλε σε αναζήτηση ν'εας εστίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. nativist, μην ξεχνας οτι ο σοιμπλε ειπε οτι αν δεν ψηφισομε σαμαρα, δεν εχει επομενη δοση!! Αν λαβεις υποψη σου οτι εκεινη την περιοδο ειχε σκασει η κριση με τα φαρμακα που δεν εδιναν οι φαρμακοποιοι χωρις μετρητο, τοτε, που, κυριως, οι καρκινοπαθεις, ειδαν τον χαρο με τα ματια τους, καταλαβαινεις τι εσημαινε η απειλη σοιμπλε. Αρα ο σοιμπλε απειλησε με φυσικη εξοντωση τις ευπαθεις ομαδες αν δεν ψηφιζαν σαμαρα. Συμπερασμα, αυτη η κυβερνηση ειναι κυβερνηση παρανομη στηριγμενη σε εξαπατηση και απειλη κατα ζωης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Εγώ πάντως,αν ο άνθρωπος στο βίντεο πολιτευθεί,θα τον ψηφίσω και με τα δυο τα χέρια.Ας τον κάνουν και επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης,καλό θα είναι.

    http://www.youtube.com/watch?v=_zne7HYCyng&feature=related

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Βεβαίως και έτσι πρέπει. Λές δηλαδή και ο άλλος κόσμος δεν έχει παιδιά που τα σπούδασε με θυσίες και τώρα τα βλέπει να ξεμένουν ή να ξενιτεύονται.
    Είναι και πρόκληση για τους πολιτικούς αυτό, να βολεύουν δηλαδή πρώτα τα σόγια τους με το έτσι θέλω.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Συγγνώμη για το άσχετο,αλλά θέλω να δώσω συγχαρητήρια στο Αντινιούζ,για το άρθρο περί προετοιμασίας της χώρας για τα χειρότερα.

    Είναι ένα ενδεχόμενο,αρκετά έως πολύ πιθανό να συμβεί,και είναι μάλλον απίθανο να υπάρξει ενημέρωση απο την κυβέρνηση για κάτι τέτοιο,για λόγους που όλοι καταλαβαίνουμε.

    Δεν θέλω να τρομοκρατήσω,αλλά νομίζω ότι θα ήταν φρόνιμο ο κάθε πολίτης να προετοιμαστεί όσο μπορεί για τα χειρότερα,και δεν εννοώ τίποτα υστερικές κινήσεις.

    Τα μεγάλα αστικά κέντρα θα πρέπει να αποσυμφορηθούν,όσο είναι δυνατόν.Σε περίπτωση χρεοκοπίας θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στις μεγάλες πόλεις.

    Είναι πιστεύω Χρέος όλων όσων παρέχουν ενημέρωση στους πολίτες,να αναφερθούν και σε αυτό το ζήτημα,το οποίο έχει καταντήσει ταμπού.

    Είμαστε στο πρόθυρα οικονομικής κατάρρευσης,και η Πρωτεύουσα φιλοξενεί το μισό πληθυσμό της χώρας,αυτό μπορεί να αποδειχτεί πολύ επικίνδυνο.

    Έστω και για μια φορά ας προνοήσουμε,αντί να βρισκόμαστε προ τετελεσμένων και κυριευμένοι απο πανικό.Ψύχραιμα και με σχέδιο.

    Δεν με πειράζει να χαρακτηριστώ κινδυνολόγος,αλλά ειλικρινά θεωρώ εγκληματική τη μη ενημέρωση των πολιτών και την παντελή έλλειψη προετοιμασίας της χώρας γενικότερα.Θα υπάρξει επόμενη ημέρα,και θα πρέπει να εργαστούμε απο τώρα για τότε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. @ hrs_gr

    Ούτε να το συζητάς. Συμβιβάζεσαι με τον κλέφτη που μπαίνει στο σπίτι σου, έστω κι από φταίξιμο δικό σου; Τι λογική είναι αυτή;

    Βάζε σε παρακαλώ ένα @ ή κάτι τέτοιο, διότι οι απαντήσεις δεν πηγαίνουν κάτω από το σχόλιο.

    @ αντιπροοδευτικό

    Δεχτήκαμε περισσότερες πιέσεις και εκβιασμούς, απ' ό,τι η Κύπρος το 2004, για να ψηφίσει Ανάν; Ασφαλώς όχι. Λοιπόν, ας σταματήσει πια αυτό το παραμύθι το ξένων παρεμβάσεων, διότι δεν βοηθά καθόλου.

    Είμαστε, ή δεν είμαστε κύριοι του σπιτιού μας; Αν όχι, τότε κακό του κεφαλιού μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η κυπρος ειχε την τυχη να εχει κυπριο προεδρο, ο οποιος ειπε no passaran στα λαμογια. Εμεις εχομε δοσιλογους. Αυτη ειναι η δαφορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. αντιπροοδευτικέ,

    Η Κύπρος έτυχε να έχει Ε Λ Λ Η Ν Α πρόεδρο, ενώ εμείς... συμφωνώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αν και δεν είμαι δημόσιος υπάλληλος, πιστεύω ότι ο ιδιωτικός τομέας στη χώρα μας είναι παρασιτικός . Απόδειξη ότι η ελληνική παραγωγή δεν έχει εξωστρέφεια . Οι Έλληνες βιομήχανοι , οι παραγωγοί , οι τεχνικές εταιρίες (που κάποτε έχτισαν όλη την Αραβία-τα Εμιράτα- το Ντουμπάι κλπ-) είχαν μόνη τους έγνοια να έχουν πελάτη το Ελληνικό δημόσιο , γι΄ αυτό και βλέπουμε μη αναγνωρίσιμα προϊόντα , απόσυρση αγροτικής παραγωγής και υπερκοστολόγηση δημοσίων έργων –συνήθως κακής ποιότητας-!
    Όλοι θέλανε πελάτη το δημόσιο που το απομυζούσαν συστηματικά και για πολλά χρόνια ταΐζοντας τα κομματικά στελέχη .
    Είναι λάθος να τοποθετούμαστε μονομερώς στους άθλιους δημοσίους υπαλλήλους που όντως παρακαλώντας μπήκαν στο δημόσιο , αναζητώντας μισθούς , εξασφάλιση και καλύτερες συνθήκες εργασίας που ποτέ ο ιδιωτικός τομέας δεν προσέφερε !
    Για να είμαστε δίκαιοι εε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ (εξ ευωνύμων) ΠΟΥ ΖΕΙ?

    Η Αριστερά δεν δέχεται καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου.
    ΔΗΛΑΔΗ 20 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ. ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ?

    Η αγορά φρεγατών και υποβρυχίων για πόσο χρονικό διάστημα θα μπορούσε να συντηρήσει 100.000 υπαλλήλους με μέσο μισθό 1500 ευρώ
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΝΟΜΕΘΕΣΙΑ ΠΟΥ ΔΙΩΧΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΕΝΑ 50% ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 100,000 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΝΕΑΡΟΣ ΠΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΚΛΑΔΙΑ ΤΗΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Πάντως, η φωτογραφία του άρθρου κρύβει και μια θλιβερή πραγματικότητα.

    Με τις τακτικές του ρουσφετιού αυτή την δύσκολη στιγμή δεν υπάρχουν αξιόλογοι δημόσιοι λειτουργοί που να μπορούν να βάλουν πλάτη για να βγεί η χώρα από τον βούρκο.

    Οι πινακιδες της φωτογραφίας μιλάνε από μόνες τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ποιους να απολύσουν πρώτους; Τους παλιούς ή τους καινούριους;

    Καλορίζικος ο ξάδερφος, Πάνο! Κι εσύ θα έσωζες την Ελλάδα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Χρήστο Χατζησαββίδη
    Νομίζω ότι κοιτάζεις σε λάθος κατεύθυνση.
    Τα δυο κόμματα που κυβερνάνε επί πενήντα χρόνια, θα απολύσουν τους δημόσιους υπαλλήλους που επί δεκαετίες προσλάμβαναν;
    Όχι. Δεν είναι αυτή η πρόθεση τους. Γιατί τότε τους έχουν στοχοποιήσει; Διότι απλώς θέλουν να τους φορτώσουν το έγκλημα που οι ίδιοι διέπραξαν.
    Αυτό που λέω είναι ότι αν αύριο απολύσεις την κόρη του Πολύδωρα αυτός μεθαύριο θα διορίσει την ανεψιά του ή την ξαδέρφη του.

    Νομίζω επίσης ότι κάνεις λάθος πράξεις.
    Περίπου τα μισά χρήματα από αυτά που πληρώνει το κράτος στους υπαλλήλους του τα παίρνει πίσω είτε από το ΦΠΑ είτε από το φόρο στα καύσιμα είτε μέσω άλλων φόρων. Τα χρήματα αυτά είναι που κρατούσαν ανοικτά τα χιλιάδες καταστήματα που σήμερα βάζουν λουκέτο. Η οικονομία είναι μια λεπτή αλυσίδα.
    *Μειώσεις μισθών σε όλους τους υψηλόμισθους του δημοσίου. Ακόμη και σήμερα υπάρχουν πολλοί στις ΔΕΚΟ και όχι μόνο που παίρνουν τρελά λεφτά.

    Skal
    Ισχυρίζεσαι ότι αν το 2010 είχαμε πάρει μέτρα μεταξύ των οποίον και οι απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων θα είχε αντιμετωπισθεί το πρόβλημα.
    Συνήθως το μεγάλο πρόβλημα είναι να βρεις την αλήθεια και όχι να την πεις.
    Την δική σου «αλήθεια» όμως την είχε βρει πριν από σένα ο Πάγκαλος διατυπώνοντας την με τη γνωστή φράση «σας διορίζαμε για χρόνια, τα φάγαμε μαζί, ακολουθώντας μια πρακτική αθλιότητας , εξαγοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος». Αυτή η φράση δυστυχώς δεν έχει ερμηνευθεί σωστά διότι κατά την άποψη μου σημαίνει ότι τα λεφτά τα έφαγαν οι δημόσιοι υπάλληλοι που εμείς διορίζαμε για χρόνια. Άρα το λάθος που καταλογίζει στον εαυτό του είναι ότι τους διόριζε ακολουθώντας μια «άθλια πρακτική, εξαγοράς». Το εξαγοράς σημαίνει ότι «αναγκάζονταν» να τους διορίσει για να τον ψηφίσουν και το «διασπάθιση του δημοσίου χρήματος» σημαίνει ότι πληρώνανε άσκοπα δημόσιους υπάλληλους που κάθονταν.
    Το νόημα είναι ΕΣΕΙΣ τα φάγατε ΕΣΕΙΣ θα τα πληρώσετε. Εμείς φταίμε μόνο διότι σας ανεχτήκαμε!!!
    Το «κόλπο» είναι να αποδεχθούν οι λαοί το χρέος και να το πάρουν απόφαση ότι πρέπει να το πληρώσουν. Τα άλλα είναι εύκολα. Όταν κάποιος αναλαμβάνει να πληρώσει ένα χρέος που δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να πληρωθεί τότε μπαίνει σε μόνιμη κηδεμονία κ.τ.λ.
    Αν συνεχίσουμε με το ίδιο θεσμικό πλαίσιο, χωρίς τι δυνατότητα παρέμβασης του λαού μέσω δημοψηφισμάτων, και με αυτούς τους πολιτικούς, δεν πρόκειται να επιλυθεί κανένα πρόβλημα ακόμη και αν απολύσεις 300.000 υπαλλήλους.
    *Το 2020, είσαι σίγουρος ότι θα υπάρχει Ελληνικό κράτος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ελπασα λέω
    ...Δηλαδή από μια κρίση που προκλήθηκε ΚΑΙ επειδή επί δεκαετίες πολιτικοί και πολίτες μπήκαν στη διαδικασία της ανήθικης και άνομης πολιτικής συναλλαγής, ανταλλάσσοντας ψήφους με θέσεις στο δημόσιο, το κράτος και το πολιτικό σύστημα θυσίασε τους αθώους πολίτες και προστάτευσε ως να επρόκειτο για «ιερή αγελάδα» τους πελάτες του, που παραμένουν βολεμένοι στο ελληνικό κράτος, το οποίο πεθαίνει μέρα με την ημέρα...
    Δηλαδή η κρίση προήλθε από τα ελλείμματα, τα οποία προέρχονται ΚΑΙ από τον υπερβολικό αριθμό δημοσίων υπαλλήλων.
    Τα ελλείμματα θα μειωθούν όταν εξαλειφθούν οι αιτίες που τα προκαλούν.
    Αυτή είναι η αλήθεια και τα άλλα, κατά την άποψή μου, είναι σοφιστείες και λογοπαίγνια.
    Όμως, το είπαμε, όσο δύσκολο είναι να πεις την αλήθεια, άλλο τόσο δύσκολο είναι να την αποδεχτείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Elpasa,απολύσεις θα υπάρξουν που να χτυπάμε τον κώλο μας στον τοίχο.ΑΛΛΑ,ακόμη και αν δεν υπήρχαν οικονομικά προβλήματα,όσοι προσλήφθηκαν με ρουσφέτια θα πρέπει να πάνε σπίτι τους,δίχως καν αποζημίωση,και να τους ζήσει ο μπάρμπας τους που τους βόλεψε με δικά μας χρήματα,για να γίνει εκείνος βουλευτής.

    Συμφωνώ πάντως ότι αν προχωρήσουν σε τυφλές απολύσεις 100 χιλιάδων υπαλλήλων θα υπάρξει πρόβλημα στην αγορά,εκτός και αν διοχετεύσουν τα ποσά που θα εξοικονομηθούν εξολοκλήρου πίσω στην αγορά,έξυπνα και στοχευμένα,δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

    Προσωπικά είχα προειδοποιήσει ότι πάλι στο ίδιο σημείο θα καταλήξουμε,την καταστροφή δεν πρόκειται να την αποφύγουμε.

    Τώρα ξαφνικά άρχισαν όλοι,εκτός της Ελλάδας φυσικά,να αμφιβάλουν για τη βιωσιμότητα του Ευρώ.

    Χάνουμε τον καιρό μας και αναλωνόμαστε σε μια ανούσια συζήτηση,η οποία μόνο φθορά προκαλεί,την στιγμή που θα έπρεπε να σχεδιάζουμε δημιουργικά τη μετά ευρώ εποχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. 1) Προς elpasa->Η απόλυση δ.υ. θα μείωνε την κρίση ΣΕ ΤΕΡΆΣΤΙΟ ΒΑΘΜΟ,ας μη διαστρέφουμε την πραγματικότητα.Οι δ.υ.(ΚΑΙ αυτοί που πρέπει να παραμείνουν ΚΑΙ οι 400.000-500.000 παραπανήσιοι που πρέπει να φύγουν ΧΤΕΣ πληρώνονται από τον ιδιωτικό τομέα.Από τον ΦΟΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ καθε υπαλληλου,ελευθερου επαγγελματία,επιχειρηματία του ι.τ.Ακόμη από τον φόρο ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ όλων των παραπάνω και τέλος από τους φόρους στη ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ/ΔΑΠΑΝΗ(οι έμμεσοι φόροι δηλαδή βλέπε ΦΠΑ) που πάλιιιιιιιι προέρχονται από τον ι.τ.

    Με την ΑΜΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑΧΥΤΑΤΗ ΑΠΟΛΥΣΗ των 400.000-500.000 δ.υ.(δηλαδή τους μισούς από τους υπάρχοντες) κατεθείαν θα μικρύνει το άχρηστο κράτος μας στα φυσιολογικά του επίπεδα και πλέον δε θα πληρώνουμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ τους μέχρι τώρα εξοντοτικούς φόρους αλλά ΚΑΤΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ και έτσι τα λεφτά που δεν θα τα δίνουμε στους ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΟΥΣ Δ.Υ. θα τα ρίχνουμε ΕΜΕΙΣ στην αγορά σαν κατανάλωση ή επένδυση.πιό απλά δεν μπορώ να το πω.

    Επίσης εγώ νταβαντήδες στα δουλεμένα μου λεφτά δε χρειάζομαι.Τα δικά μου λεφτά να μου τα κλέβει το κράτος για να πληρώνει ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ και ΠΑΡΑΠΑΝΗΣΙΟΥΣ δεν-το-δέχομαι.Μπράβο στους Υδραίους παλήκαρους που δείχνουν το δρόμο.

    Υ.Γ.Είναι παραπάνω από 1.000.000 ΟΣΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ από το δημόσιο και δεν είναι μόνο όσοι έχουν ΣΥΜΒΑΣΗ δημοσίου υπαλλήλου.Είναι και όσοι έχουν συμβάσεις αορίστου,ορισμένου χρόνου,αναπληρωτές,ωρομίσθιοι,συμβάσεις έργου και δε συμαζεύεται που δεν τους πληρώνει ούτε ο Σάββας ούτε εγώ ούτε ο Ακρίτας αλλά το κράτος δηλαδή ΟΛΟΙ εμείς τα ΚΟΡΟΙΔΑ(με αρχικορόιδο ΕΜΕΝΑ).Αλλά αυτά "κάποτε".Τώρα τέλος.

    Υ.Γ.2Και φυσικά και όσοι απατεώνες και λαμόγια λυμαίνονται τον ι.τ. και πρόστιμα να πληρώσουν και φυλακή να πάνε.Ομως ΠΟΙΟΙ ήταν υπεύθηνοι για να πληρώνουν ΟΛΟΙ του ι.τ. τους φόρους τους,τις ασφαλιστικές εισφορές των υπαλλήλων τους κλπ;;;Οι ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ του ικα,εφοριων,τελωνειων,υπουργείου οικονομικών κλπ .Τι μεγαλύτερη απόδειξη από αυτήν ότι και για τα (όποια) χάλια του ι.τ. ευθήνεται 100% το ΕΠΙΟΡΚΟ,ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΟ,ΑΧΡΗΣΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ Δ.Τ.;;;

    2)Προς skal->πολύ σωστά για όσους μπήκαν χωρίς ΑΣΕΠ αλλά όχι από το 2000 και μετά αλλά από το 1994 που ψηφίστηκε ο νόμος Πεπονή.ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.Θέλετε και κάτι ακόμα πιο δίκαιο;Μόνο όσοι μπήκαν με ΓΡΑΠΤΟ διαγωνισμό από το 1994 και μετά να παραμείνουν.Διαφωνεί κανείς;

    3)Προς Χρήστος Χατζησαββίδης->Συμφωνώ μαζί σου,το ίδιο λέω και εγώ με πιο "απλοική" γραφή μπορώ για να το καταλάβουν όλοι.

    4)Προς Ο/Η έλλην φορολογούμενος->100% για το όποιο χάλι του ι.τ. φταίνε οι ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟΙ,ΕΠΙΟΡΚΟΙ,ΑΝΙΚΑΝΟΙ,ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΟΙ υπάλληλοι του δ.τ.

    5)Προς elapsa->Το ότι τους προσέλαβαν η νδ,το πασοκ καθώς και οι αριστεροί/ακροαριστεροί κκε/συριζα το έκαναν τότε ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΜΑΣ.Τώρα θα τους απολύσουν θέλουν δε θέλουν γιατί δε πληρώνονται με μπλε πράσινα ή κόκκινα € αλλά με τα δικά μας και εμείς πλέον ξυπνήσαμε.Και συγνώμη κιόλας αλλά οι ΠΑΡΑΠΑΝΙΣΙΟΙ,ΕΠΙΟΡΚΟΙ δ.υ. κανένα € δε ρίχνουν πίσω στην αγορά.Κανένα δικό τους € ΑΛΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ € ΤΟΥ Ι.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Χρήστο Χατζησαββίδη
    εσύ μιλάς για καραστοχευόμενες απολύσεις! Αν υπάρχει τρόπος να σουτάρουν τον στενό πυρήνα των λαμογίων…αυτό είναι άλλο γιατί αυτοί έτσι και αλλιώς έχουν κάνει την καβάντζα τους. Ποιος όμως θα το κάνει αυτό; Θα απολύσει ο Πολύδωρας την κόρη του; Αυτή η εποχή που είπες στο τέλος θα είναι δύσκολη αλλά μου αρέσει και εμένα.

    skal
    Με τον τρόπο που το θέτεις μοιάζει σαν να θέλεις να μοιράσεις ισότιμα την ευθύνη σε πολιτικούς και πολίτες; Προσωπικά δεν νομίζω ότι πιστεύεις κάτι τέτοιο αλλά οφείλω να το επισημάνω.
    Μην πάμε στην άλλη άκρη. Εγώ δεν λέω ότι δεν υπήρξε συναλλαγή, δεν λέω ότι αυτή η συναλλαγή δεν κόστισε, (120.000 Ευρώ το χρόνο ένας υπάλληλος στη ΔΕΗ). Δεν είμαι τυφλός. Λέω ότι στην παρούσα φάση οι 100.000 απολύσεις θα βαθύνουν την κρίση, λέω ότι αν δεν αλλάξει ο τρόπος διακυβέρνησης της χώρας όσα μέτρα και να παρθούν δεν έχουν κανένα νόημα και λέω ότι όλα αυτά θα είχαν αξία υπό την προϋπόθεση ότι θα διερευνηθεί η ευθύνη όλων των πολιτικών που κυβέρνησαν την χώρα τις τελευτές δεκαετίες και όσοι από αυτούς είναι ένοχοι θα δικαστούν για εσχάτη προδοσία
    Σε κάθε περίπτωση δεν γίνεται να ψηφίζω τον πάγκαλο και τον πολύδωρα και μετά να ζητάω μείωση των δημοσίων υπαλλήλων! Η κρίση δεν προήλθε από τα ελλείμματα. Τυπικά μόνο ισχύει αυτό διότι στην πραγματικότητα η κρίση είναι μέρος ενός σχεδίου που αποφασίσθηκε από την διεθνή ελιτ των τραπεζιτών και υλοποιείται σε συνεργασία με πολιτικούς από όλες τις χώρες.
    Η «κρίση» δεν είναι ένα θέμα κακοδιαχείρισης, δεν είναι ένα λάθος αλλά μια οργανωμένη επιχείρηση για αυτό και παρατηρούμε ότι το ίδιο «πρόβλημα» αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν δεκάδες χώρες.
    Η κρίση «χρέους» θα απομακρυνθεί όταν φύγουμε από την ένωση των χρεοκοπημένων χωρών της Ευρώπης και τυπώσουμε εθνικό νόμισμα, όταν διώξουμε όλους τους λαθρομετανάστες ανεξάρτητα από το πότε ήρθαν, όταν αποκτήσουμε κρατική τράπεζα Ελλάδος, όταν αποκτήσουμε αγροτική τράπεζα ξανά, όταν οι Έλληνες αποκτήσουν το συνταγματικό δικαίωμα να καταργούν με δημοψήφισμα νόμους και αποφάσεις της κεντρικής κυβέρνησης, όταν καταργηθεί η παράγραφος 3 του άρθρου 28 του Συντάγματος, όταν κάποιος δώσει εντολή να συλληφθούν οι ηγεσίες των κομμάτων που προπαγανδίζουν τον διεθνισμό διότι αυτό είναι αντισυνταγματικό.

    ***
    Γιατί ο Σαμαράς θέλει να θυσιάσει εμένα για να σώσει το Ευρώ;
    Γιατί ο Σαμαράς εκποιεί την περιουσία του Ελληνικού Έθνους - Κράτους;
    Γιατί ενώ ο Σαμαράς έλεγε τα ακριβώς αντίθετα από αυτά που κάνει σήμερα εσύ δεν εξοργίζεσαι; Το έθνος χρειάζεται εθνικό νόμισμα, χρειάζεται εθνικά σύνορα, χρειάζεται γη και νερό, χρειάζεται εθνικούς δρόμους, χρειάζεται κρατική τράπεζα. Αυτός που τα ξεπουλάει αυτά δεν είναι εθνοκτόνος;
    Υποθέτω ότι αυτά σκεφτόσουν όταν έγραφες ότι είναι δύσκολο να ειπωθούν οι αλήθειες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Our politicians are like a virus (correction are a virus),
    willing to kill its host to live another day.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Δυστυχῶς, ὁ μόνος οὐσιαστικὸς τρόπος ἐκλογῆς τῶν πολιτικῶν εἶναι πόσα θὰ σοῦ δώσω ψηφοφόρε μὲ διορισμούς, δουλειὲς στὸ δημόσιο κ.λπ. γιὰ νὰ μὲ ψηφίσης.
    Αὐτὸ τὸ πρᾶγμα θέλει μία 20ετία γιὰ νὰ ἀλλάξη, νὰ ξυπνήση ὁ ἕλλην βλάξ καὶ νὰ πῆ: Δὲν εἶναι μόνο τὰ χρήματα καὶ ἡ καλοπέρσι χωρὶς δουλειά, ἀλλὰ καὶ ἡ ἐλευθερία, ἀσφάλεια καὶ ἀνεξαρτησία ποὺ πρέπει νὰ ἔχουμε ὡς ἔθνος-κράτος.

    Ὁ Παναγιώτης Κονδύλης, νομίζω εἶχε πεῖ: Μόνο ἐὰν ἡ Ἑλλὰς κατορθώση νὰ βγάζη αὐτὰ ποὺ τρώει ἔχει κάποια πιθανότητα, ἀλλιῶς ὅποιος καὶ νὰ βγῆ πάντα θὰ κοιτάζη ἐκτὸς Ἑλλάδος πρὸς παροχὴν ὑλικῶν ἀγαθῶν καὶ θὰ κάνη πάντα ὅτι τοῦ λέγουν οἱ ξένοι, διότι ἡ Ἑλλὰς δὲν θὰ ἔχη ὑπόληψι καὶ ἰσχὺ στὰ μάτια κανενός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Η Ελλάδα δεν είναι κατ΄ουσιαν φτωχή χώρα. Μπορούσε να βγάζει και πολύ περισσότερα απ΄αυτά που τρώει.
    Δυστυχώς όμως, ελέγχεται πάρα πολύ απο αλλότριες δυνάμεις, τις οποίες κάποτε βέβαια είχε ανάγκη.
    Ενα ποσοστό της κακής πολιτικής που εφαρμόζεται εδώ, οφείλεται και σ΄αυτό.
    Ενα άλλο, οφείλεται στην επιδίωξη προσωπικού οφέλους η οποία τα τελευταία χρόνια έφτασε στα όρια της ασυδοσίας.
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.