21/8/12

Πιθανή παραίτηση του Προέδρου Ασάντ Έτοιμη να διαπραγματευθεί με την αντιπολίτευση η συριακή Κυβέρνηση


Πιθανή παραίτηση του Προέδρου Ασάντ

Έτοιμη να συζητήσει μιαν πιθανή παραίτηση του Προέδρου Μπασάρ αλ-Ασάντ, στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων με την αντιπολίτευση, δήλωσε σήμερα η συριακή Κυβέρνηση δια στόματος του Αντιπροέδρου της, Κάντρι Τζαμίλ.

«Κατά τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων, μπορούμε να εξετάσουμε όλα τα θέματα και είμαστε έτοιμοι να μελετήσουμε ακόμη και αυτό το ζήτημα", δήλωσε ο κ. Τζαμίλ σε δημοσιογραφική διάσκεψη, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.
Ωστόσο, ο κ. Τζαμίλ διευκρίνισε ότι η ιδέα «μιας παραίτησης, ως προϋπόθεσης για τη διεξαγωγή διαλόγου, σημαίνει ντε φάκτο ότι είναι αδύνατον να ξεκινήσει αυτός ο διάλογος».

Ενωρίτερα σήμερα, ο κ. Λαβρόφ δήλωσε ότι οι προσπάθειες του συριακού καθεστώτος να σταματήσει τη βία είναι ανεπαρκείς, ωστόσο η Μόσχα παραμένει το πιο ισχυρό στήριγμα του συριακού καθεστώτος και έχει προβάλει το δικαίωμα αρνησικυρίας τρεις φορές, μαζί με την Κίνα, σε προτάσεις ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ που απειλούσε να επιβάλει κυρώσεις στη Δαμασκό.
http://www.ikypros.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.