23/8/12

Κυπριακό, ΑΟΖκαι σχέσεις στην ατζέντα Ενημερώθηκε από το Αμερικανικό Ελληνικό Ινστιτούτο ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ

Ο ΝΕΟΣΑμερικανός πρέσβης στην Κυπριακή Δημοκρατία, John Κoenig, επισκέφθηκε το Αmerican Ηellenic Ιnstitute, στα πλαίσια της προετοιμασίας του πριν αναχωρήσει για τη νέα του θέση στη Λευκωσία. Όπως αναφέρεται από το ΑΗΙ, ο Πρόεδρος του Ινστιτούτου, Νικ Λαρυγγάκης, δήλωσε πως «είχαμε την τιμή να έχουμε εδώ στα γραφεία μας τον πρεσβευτή Κoenig». «Εκτιμούμε την ουσιαστική συζήτηση που είχαμε μαζί του, για θέματα που έχουν σημασία σχετικά με την Κύπρο. Ανυπομονούμε να αναπτύξουμε τις επαφές μας, στην προσπάθεια για την ενίσχυση των σχέσεων των ΗΠΑ με την Κυπριακή Δημοκρατία», ανέφερε ο κ. Λαρυγγάκης.
Κατά τη συζήτησή τους, στην ατζέντα ήταν οι πρωτοβουλίες για την ενίσχυση των σχέσεων των ΗΠΑ με την Κύπρο, το κυπριακό πρόβλημα, οι εξελίξεις γύρω από τις συνομιλίες για λύση του προβλήματος, η καταστροφή της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς στο νησί, καθώς και η σημασία των αυξημένων αμερικανικών επενδύσεων στην Κύπρο. Ειδικά, όπως αναφέρθηκε, με την ανακάλυψη των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου (ΑΟΖ). Σημειώνεται ότι τη γεώτρηση στο οικόπεδο 12 ανέλαβε η αμερικανική εταιρεία Νoble.
Στη συνάντηση πήραν μέρος, από μέρους του Ινστιτούτου, εκτός από τον Πρόεδρο, ο ιδρυτής Τζ. Ρωσίδης, ο Νομικός Σύμβουλος, Νίκος Καράμπελας, η υπεύθυνη των σχέσεων με τα ΜΜΕ, αναλύτρια Δήμητρα Ατσάλογλου. Τον Αμερικανό πρέσβη συνόδευε η υπεύθυνη του τμήματος Κυπριακού στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, LindsayCoffey. Ο νέος Αμερικανός πρέσβης αναμένεται νωρίς το φθινόπωρο να βρεθεί στην Κύπρο για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα. Η θέση του Αμερικανού πρέσβη στη Λευκωσία είναι κενή εδώ και πολλούς μήνες.
http://www.philenews.com/digital/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.