20/8/12

Ανεβαίνει το θερμόμετρο για τα σινο-ιαπωνικά «Ίμια». Ερώτηση: Οι Έλληνες ακτιβιστές τίνος σημαία θα σήκωναν;

Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας κατά των Ιαπώνων σε κινέζικες πόλεις
Ιάπωνες ακτιβιστές υψώνουν την σημαία της χώρας τους στο νησί Ουοτσουριτζίμα (AP Photo/Kyodo News, File)
Πολλές διαδηλώσεις οργανώθηκαν χθες σε τουλάχιστον έξι κινεζικές πόλεις σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αποβίβαση Ιαπώνων σε μια βραχονησίδα του αρχιπελάγους Σενκάκου, το οποίο διεκδικείται τόσο από την Ιαπωνία όσο και από την Κίνα, η οποία το αποκαλεί Ντιαογού.
Στην πόλη Γκουανγκζού, στα νότια, περίπου εκατό άνθρωποι συγκεντρώθηκαν κοντά στο κτιριακό συγκρότημα που στεγάζει το ιαπωνικό προξενείο, φωνάζοντας συνθήματα όμως «Ιαπωνία φύγε από τα νησιά Ντιαογού», στην πόλη Σεντσέν που συνορεύει με το Χονγκ Κονγκ, οι περίπου 2.000 διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κι έσπασαν, συμβολικά, αυτοκίνητα Ιαπώνων κατασκευαστών, ενώ διαδηλώσεις έγιναν επίσης στο Χανγκζού και το Τσινγκντάο στα ανατολικά και στις πόλεις Σενιάνγκ και Χαρμπίν στα βορειοανατολικά.
Είχε προηγηθεί, το πρωί της Κυριακής, μια απόβαση από περίπου είκοσι ιαπωνικά πλοία στο νησί Ουοτσουριτζίμα του αρχιπελάγους, που βρίσκεται 200 χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών της Ταϊβάν, στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.
Ο στολίσκος με περίπου 150 άτομα έφτασε στο κύριο νησί του αρχιπελάγους ώστε να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της Ιαπωνίας στο νησιωτικό αυτό σύμπλεγμα. Οι Ιάπωνες εθνικιστές έδεσαν τα καράβια τους, κατέβηκαν στην ξηρά, τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο και ύψωσαν την σημαία της Ιαπωνίας, προκειμένου, όπως τόνισαν, να τιμήσουν τη μνήμη των ανθρώπων, που σκοτώθηκαν εκεί κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο.
«Θέλουμε να δείξουμε στη διεθνή κοινότητα ότι τα νησιά αυτά είναι δικά μας. Είναι το μέλλον της Ιαπωνίας που βρίσκεται σε κίνδυνο», δήλωσε ο Ιάπωνας πολιτικός Εϊτζι Κοσάκα σε δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.
Το αρχιπέλαγος Σενκάκου, εκτός από τη στρατηγική σημασία του, έχει σημαντικά οικονομικά κίνητρα καθώς τα νερά του είναι πλούσια σε ψάρια, ενώ στο βυθό ενδεχομένως να υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Είχε προηγηθεί την Παρασκευή μια ανάλογη κίνηση Κινέζων που αναχώρησαν με πλοία από το Χονγκ Κονγκ με προορισμό τα διαφιλονικούμενα νησιά, τα οποία διεκδικεί επίσης και η Ταϊβάν. Αμέσως, η Ιαπωνία, η οποία ελέγχει αυτό το σύμπλεγμα νησιών από τα τέλη του 19ου αιώνα, απέλασε από εκεί τους κινέζους ακτιβιστές, κλιμακώνοντας την ένταση ανάμεσα στις δυο ασιατικές χώρες.
ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. Οι περισσότεροι πάντως θα προτιμούσαν να σηκώσουν ομπρέλα και να απλώσουν την ψάθα τους παρά με υστερικές συμπεριφορές να πολεμούν για τα πετρέλαια του κεφαλαίου και της πλουτοκρατίας.
    Ποιά η διαφορά για τον εργαζόμενο αν η εταιρεία άντλησης είναι κινέζικων ή ιαπωνικών συμφερόντων?ο αγώνας είναι ταξικός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ερώτηση: Οι Έλληνες ακτιβιστές τίνος σημαία θα σήκωναν;"
    Εξαρτάται τι είδους ακτιβιστές θα ήταν. Πιο πιθανό είναι σε κάθε άκρη του νησιού να σηκώναμε κι από μια σημαία για να ναι όλοι χαρούμενοι. Οι κατηγορίες των Ελλήνων ακτιβιστών στα 4 διαφορετικά σημεία του νησιού:
    1) θα σήκωναν την Ελληνική σημαία με συγκίνηση ήσυχα και ταπεινά ή το πολύ πολύ συνοδεία του Εθνικού ύμνου.
    2) θα σήκωναν μια σημαία με ένα Α μέσα σε κύκλο, ουρλιάζοντας "θάνατος στο κεφάλαιο, ταξική επανάσταση τώρα!".
    3) Θα σήκωναν τη Τουρκική σημαία διότι οι συγκεκριμένοι θα πιστεύανε ότι θα είχαμε επεκτατικές βλέψεις εις βάρος τη Τουρκίας άρα θα έπρεπε ως "ψύχραιμοι" να δείξουν κλίμα "αδελφοσύνης".
    4)Θα σήκωναν την Ελληνική σημαία, φορώντας παντελόνια παραλλαγής και χτυπώντας προσοχή συνεχώς ουρλιάζοντας ασταμάτητα.
    5)Μια 5η ξεχωριστή τελευταία κατηγορία δεν θα σήκωνε σημαία αλλά θα διοργάνωνε αγώνες πολεμικών τεχνών (με χρηματικά στοιχήματα) αφού τα αίματα θα είχαν ανάψει μεταξύ των κατηγοριών 2+3 vs κατηγορίας 4 (και θεατές με εισιτήριο στις κερκίδες τη κατηγορία 1) και πριν λήξουν οι αγώνες θα την έκανε με ταχύπλοο παρέα με το ταμείο καπνίζοντας πούρο και φορώντας καλοκαιρινό πουκαμισάκι, φωνάζοντας σε όσους ήταν πάνω στο νησί "Λεφτά δεν υπάρχουν χαχαχα". Όταν θα έφευγαν όλοι θα γυρνούσε, θα οργάνωνε ένα καλά οργανωμένο beach bar με πάρτι κάθε μέρα για να βγάζει κι άλλο χρήμα αφού σε αυτό θα πηγαίνανε όλες οι κατηγορίες.
    Όσον αφορά το ερώτημα που τέθηκε από σχολιαστή σχετικά με το ποια είναι η διαφορά αν η εταιρία είναι Ιαπωνική ή Κινέζικη υπάρχει διαφορά διότι:
    1) Τα κράτη έχουν σύνορα και αυτά πρέπει να τηρούνται με συνδυασμό δύο μέσων: Διεθνές δίκαιο και κάθε είδους ισχύ του κάθε κράτους για να υπάρχει ισορροπία και ειρήνη στο πλανήτη. Όχι απόλυτη βέβαια, στο πλανήτη δεν μπορεί να υπάρξει απόλυτη ειρήνη για πολλούς λόγους, να είμαστε ρεαλιστές.
    2) Αν η εταιρεία είναι Ιαπωνική θα τραφούν Ιαπωνικές οικογένειες ενώ αν είναι Κινέζικη, θα τραφούν Κινέζοι.
    3)Ειδικά για την Ασία και ειδικά σε κάποια Έθνη όπως Κορέα, Κίνα, Ιαπωνία οι άνθρωποι έχουν έναν δικό τους κώδικα τιμής και συμπεριφοράς που οι περισσότεροι δυτικοί μέσα στη δικιά μας καθημερινότητα δεν μπορούμε να κατανοήσουμε. Αντίθετα νομίζουμε ότι με τη «δυτικοποίηση» κάποιων περιοχών στην Ασία έχουν ξεχάσει αυτό τον παραδοσιακό Κώδικα σεβασμού, τιμής και γενικότερης συμπεριφοράς. Ο Ιάπωνας, ο Κινέζος και ο Κορεάτης όσους υπολογιστές κι αν φτιάξουν, όσες εταιρίες και αν δημιουργήσουν δεν θα ξεχάσουν ποτέ τον παραδοσιακό «κώδικα» τους που ενίοτε συνοδεύεται από το αντίστοιχο «Μπανζάιιιι!»
    4)Οι κοινωνικές τάξεις πάντα θα υπάρχουν και για να ανέβεις μέσα σε ένα σύστημα και να το κάνεις καλύτερο και πιο δίκαιο, χωρίς να πουλήσεις τη ψυχή σου στο διάολο, πρέπει να το πολεμήσεις από μέσα.
    Αντίθετα, η σύγκρουση-"επανάσταση" όπως την ονειρεύονται κάποιοι φέρνει τραγωδίες τύπου Βόρειας Κορέας.
    Κλείνοντας σχετικά με τις τάξεις κτλ να δώσουμε και τις σχέσεις εργοδότη και εργαζόμενου:

    1)Έξυπνο αφεντικό + έξυπνος υπάλληλος= προκοπή

    2)Έξυπνο αφεντικό + χαζός υπάλληλος = παραγωγή

    3) Χαζό αφεντικό + έξυπνος υπάλληλος= προαγωγή

    4) Χαζό αφεντικό + χαζός υπάλληλος= υπερωρίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.