21/8/12

Εννέα Τούρκοι στρατιώτες νεκροί σε ατύχημα στο Σιρνάκ

Εννέα στρατιώτες έχασαν τη ζωή τους όταν σήμερα το πρωί το πολιτικό λεωφορείο που επέβαιναν έπεσε σε χαράδρα, ενώ ήταν καθ' οδόν προς το χωριό Γκιούλγιαζι (Gülyazı ) της επαρχίας Ουλούντερε, το νομού Σιρνάκ.
Σύμφωνα με τον νομάρχη του Σιρνάκ, ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο οδηγός του λεωφορείου, ο οποίος ήταν και πληρωμένος πολιτοφύλακας εναντίον του κουρδικού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος.
Να σημειωθεί ότι στην περιοχή ήταν συγκεντρωμένοι Κούρδοι πολίτες που περίμεναν τον βουλευτή Αχμέτ Τουρκ, ο οποίος επισκέπτεται τους συγγενείς των θυμάτων της σφαγής του Ουλούντερε. Οι πολίτες αυτοί συμμετείχαν στις προσπάθειες διάσωσης των υπολοίπων επιβατών, ανάμεσα στους οποίους άλλοι εννιά στρατιώτες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Μιλλιέτ, το στρατιωτικό τμήμα μεταφερόταν με ιδιωτικό όχημα επειδή συμμετείχε σε "ειδική αποστολή", η οποία κατά πάσα πιθανότητα σχετιζόταν με την παρουσία του Κούρδου βουλευτή στην περιοχή.
Θεία δίκη ή Κισμέτ;

1 σχόλιο:

  1. Eίτε έτσι είτε αλλιώς, οι Τούρκοι καταβάλλουν βαρύ φόρο αίματος στο κατεχόμενο Κουρδιστάν. Το ζήτημα είναι πόσες απώλειες είναι διατεθιμένοι να αντέξουν μέχρις ότου παραχωρήσουν μια περιορισμένη έστω αυτονομία στους Κούρδους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.