22/8/12

Σε επιφυλακή η αεράμυνα λόγω τουρκικών προκλήσεων

MAXH 2012-08-18
Σε μερική επιφυλακή τέθηκαν την Παρασκευή μονάδες της αεράμυνας της Εθνικής Φρουράς, λόγω προκλητικών κινήσεων της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας, αεροσκάφη της οποίας πέταξαν προς την Πάφο, φτάνοντας σε απόσταση οκτώ μόνον ναυτικών μιλίων από την Αεροπορική Βάση Ανδρέας Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα, πληροφορίες της ΜΑΧΗΣ αναφέρουν ότι το απόγευμα της Παρασκευής, τα μόνιμα στελέχη δύο μονάδων αεράμυνας της Εθνικής Φρουράς, κλήθηκαν να παρουσιαστούν στα στρατόπεδα τους και τέθηκαν σε επιφυλακή μικρής χρονικής περιόδου, λόγω της εμφάνισης τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών σε κοντινή απόσταση από την Αεροπορική Βάση στην Πάφο.

Οι συγκεκριμένες μονάδες αεράμυνας είναι επιφορτισμένες με την αντιαεροπορική κάλυψη της Κύπρου από ενδεχόμενες αεροπορικές επιδρομές και διαθέτουν όλα τα σύγχρονα πυραυλικά και άλλα αντιαεροπορικά μέσα για αντιμετώπιση αεροπορικών επιθέσεων της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κινήσεις των τουρκικών αεροπλάνων, ενός αναγνωριστικού και ενός μαχητικού, παρακολουθούντο σε κάθε περίπτωση από τα μέσα παρακολούθησης που διαθέτει η Εθνική Φρουρά.

Τα τουρκικά πολεμικά, αφού πέταξαν σε απόσταση οκτώ ναυτικών μιλιών από την Αεροπορική Βάση, αποχώρησαν και η επιφυλακή των μονάδων αεράμυνας έληξε αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας.

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.