17/8/12

ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ

Ο δήμος της βουλγαρικής πρωτεύουσας δεν επέτρεψε το στήσιμο σκηνής για το δείπνο iftar και διέκοψε την επισκευή ιστορικού τζαμιού

ΔΗΜΟΣ ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ Ο δήμος της βουλγαρικής πρωτεύουσας, της  Σόφιας, δεν επέτρεψε στην Αρχιμουφτεία να στήσει σκηνή για το iftar.
Το δημαρχείο αποφάσισε επίσης και την διακοπή των εργασιών επισκευής του ιστορικού τζαμιού της Σόφιας. Οι δυο αποφάσεις αυτές ερμηνεύονται ως κινήσεις κατά των Μουσουλμάνων.
Η απόφαση για την επισκευή του τζαμιού της Σόφιας ελήφθη όταν αυτό υπέστη ζημιές στον σεισμό που σημειώθηκε τον Μάιο.
Η Αρχιμουφτεία της Βουλγαρίας λόγω των εργασιών επισκευής ζήτησε από τον δήμο της Σόφιας ένα μέρος κοντά στο τζαμί για να στήσει την σκηνή για το δείπνο iftar.

Ο δήμος της Σόφιας όμως απέρριψε αυτό το αίτημα.Σύμφωνα με τα όσα λέγονται ο δήμος απέρριψε το αίτημα χωρίς να κάνει καμία ανακοίνωση που να αιτιολογεί την απόφαση του παρά το γεγονός ότι ο δήμαρχος είχε δεσμευτεί προφορικά νωρίτερα για την παραχώρηση ενός σημείου για το στήσιμο της σκηνής.Ο δήμος της Σόφιας αποφάσισε επίσης και την διακοπή της επισκευής του τεμένους.Η Αρχιμουφτεία περιμένει οι εργασίες να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-TRT

2 σχόλια:

  1. Έτσι μπράβο. Δεν γίνεται να σε βλέπει η Τουρκιά σαν χανούμ μπουρέκ να σε κατασπαράξει κι εσύ να της βγάζεις όλα τα γούστα. Μόνο η αδερφίστικη Ελληνική ελίτ τα κάνει αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.