23/8/12

Έντονη διαφωνία των συνδικαλιστών των Σωμάτων Ασφαλείας: "Οι ένστολοι δεν αντέχουν άλλες περικοπές"

Οι σκέψεις της κυβέρνησης να κάνει περικοπές περίπου 12% στα ειδικά μισθολόγια έχουν προκαλέσει αντιδράσεις από όσους θίγονται, όπως οι ένστολοι των Σωμάτων Ασφαλείας, που έβγαλαν κοινή ανακοίνωση με τίτλο «Μη μας εξευτελίζετε!», ενώ κατά περαιτέρω περικοπών στους δικαστικούς τάχθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτης.

Οι έξι συνδικαλιστικές οργανώσεις των Σωμάτων Ασφαλείας υπογραμμίζουν ότι «ρητά και κατηγορηματικά οι Αστυνομικοί, Πυροσβέστες και Λιμενικοί υπερτονίζουν με τη φωνή της συνείδησής τους, τιμώντας τον όρκο τους: Η αφαίμαξη δεν θα περάσει. Δεν αντέχουν άλλες περικοπές». Οι έξι οργανώσεις σημειώνουν ότι αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες για μη εξαίρεση των ένστολων από το νέο πακέτο περικοπών, θα πρόκειται για «αθέτηση των δεσμεύσεων του κ. πρωθυπουργού και της κυβέρνησης και περί προσχεδιασμένης εξαθλίωσης των ενστόλων και εξασθένησης των αντιστάσεων της Αστυνομίας, του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος στην επέλαση του εγκλήματος και της ανομίας».

Οι ένστολοι των Σωμάτων Ασφαλείας τονίζουν ότι «ουδεμία σχέση έχουν οι ένστολοι με ειδικά προνόμια ειδικών μισθολογίων, όπως επιμένει η παραπληροφόρηση» και υποστηρίζουν ότι «πάντα οι ένστολοι, παρά το επικίνδυνο της εργασίας τους, παρά τους τραυματισμούς και τους νεκρούς στο καθήκον, ακολουθούν μακρόθεν άλλα μισθολόγια». Παράλληλα, απευθύνουν έκκληση για κοινό αγώνα στους ένστολους των Ενόπλων Δυνάμεων και τον ΣΣΜΕΔ. Οι έξι οργανώσεις ζητούν μέχρι την Παρασκευή συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών, Δημόσιας Τάξης και Ναυτιλίας και ενημέρωση και καταλήγουν σημειώνοντας: «καμία 'τρόικα' πάνω από το εθνικό συμφέρον!»

Αντ. Ρουπακιώτης: "Οι περικοπές των δικαστικών ήδη έχουν φθάσει στο 38%"
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντ. Ρουπακιώτης, αναφερόμενος σε πιθανές περικοπές των μισθών των δικαστικών, υποστήριξε ότι «όλοι οι Έλληνες πολίτες πρέπει να συμβάλουν στην προσπάθεια εξυγίανσης της οικονομίας, καθώς κανείς δεν μπορεί να εξαιρείται», αλλά επισήμανε ότι η μείωση των αποδοχών των δικαστικών έχει ήδη φθάσει στο 38%.
http://www.avgi.gr/

1 σχόλιο:

  1. Εγώ δεν έχω καταλάβει γιατί να εξαιρεθούν κάποιες ομάδες; Έχασαν λέει 38% του μισθού τους οι δικαστικοί.Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες που έχασαν το 100% του μισθούς τους.

    Επίσης δεν καταλαβαίνω για ποιο λόγο πληρώνονται τα ίδια χρήματα ένας αστυνομικός πχ στην επαρχία με έναν στην Αττική,τη στιγμή που ο δεύτερος εργάζεται περισσότερο,σκληρότερα,και έχει και περισσότερα έξοδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.