24/8/12

Η συριακή αντιπολίτευση απειλεί ανοιχτά τους Αρμενίους της Συρίας

Η συριακή εφημερίδα «Sham Times» ανέφερε ότι το Ανώτατο Συμβούλιο της συριακής επανάστασης (η αντιπολίτευση στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ) απειλεί επίσημα την αρμενική κοινότητα της Συρίας με αντίποινα σε περίπτωση πτώσης του καθεστώτος. Η συριακή αντιπολίτευση απειλεί τους Αρμενίους με «δράματα και καταστροφές»... αν θα αναλάβει την εξουσία, αναφέρει αυτή η εφημερίδα.
Η πηγή αναφέρει ότι οι απειλές αυτές είναι πραγματικές επειδή η Τουρκία, κύριος εχθρός των Αρμενίων, είναι σύμμαχος της συριακής αντιπολίτευσης. Η Τουρκία φέρεται να έχει δώσει το «πράσινο φως» για να επιτεθούν στους Αρμένιους της Συρίας. Το Ανώτατο Συμβούλιο της συριακής επανάστασης κατηγορεί «ορισμένους Αρμενίους» για «συνεργασία με τις δυνάμεις του Άσαντ» και ότι «εμπλέκονται σε μια σειρά από πράξεις προς όφελος του συριακού καθεστώτος (...) στο Χαλέπι, Λατάκια και Kessab» . Το Ανώτατο Συμβούλιο της Επανάστασης φέρεται να έχει δηλώσει ότι θα τιμωρήσει «αυτά τα στοιχεία».

Να διευκρινίσουμε ότι οι Αρμένιοι της Συρίας   -όπως παλαιά στο Ιράν, το Ιράκ και τον Λίβανο-   ήταν ανέκαθεν ουδέτεροι σε όλες τις καταστάσεις συγκρούσεων, γεγονός που δεν τους εμποδίζει να αμυνθούν για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους εάν δεχθούν επίθεση. 

Εξάλλου, αν η Τουρκία η οποία δίνει όπλα στη συριακή αντιπολίτευση, θέλει να καταστρέψει την αρμενική κοινότητα της Συρίας, από αυτή τη διέγερση, η Άγκυρα θα δεκτεί πολύ αρνητικές επιπτώσεις με πολύ πιθανώς τη δημιουργία ενός ελευθέρου Κουρδιστάν στη βόρεια Συρία. 
Ένας αληθινός εφιάλτης για την Άγκυρα, η οποία είναι ήδη πολύ ανήσυχη με την ύπαρξη του αυτόνομου Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ. 
Από το χάος στη Συρία, η Τουρκία θα λάβει τις διεστραμμένες συνέπειες...

Krikor Amirzayan


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.