30/8/12

Συρία και ΡΚΚ συζήτησε χθες το ΣΕΑ στην Τουρκία

Deputy PM Bülent Arınç ( 2nd L) and Parliament Speaker Cemil Çiçek (2nd R) met warmly at a funeral ceremony held for Lt. Barış Kırıcı yesterday in Ankara. DAILY NEWS photo, Selahattin SÖNMEZΤο κύμα προσφύγων από τη Συρία κυριάρχησε σύμφωνα με τον σημερινό τουρκικό Τύπο, στη χθεσινή συνεδρία του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της χώρας, που διήρκησε 2,5 ώρες, για πρώτη φορά τόσο μικρής διάρκειας, λόγω της υγείας του Τούρκου Προέδρου, Αμπντουλάχ Γκιούλ, ο οποίος εξήλθε προσωρινά από το νοσοκομείο για να προεδρεύει και θα συνεχίσει για 4 ακόμα μέρες την νοσηλεία για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στα αυτιά του.Στη συνεδρίαση ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Αχμέτ Νταβούτογλου προέβη σε μια λεπτομερή παρουσίαση της κατάστασης στην Συρία, του κύματος των προσφύγων προς την Τουρκία και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

Ο ΥΠΕΣ από την πλευρά του ενημέρωσε για την πρόσφατη βομβιστική επίθεση στο Γκαζίαντεπ και την «τρομοκρατική» δραστηριότητα του ΡΚΚ, ενώ ο Υπουργός Άμυνας και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ ενημέρωσαν λεπτομερώς το ΣΕΑ για τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξεδόθη υπογραμμίζεται ότι ο πόλεμος κατά της «τρομοκρατίας» θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα, αλλά και με ευαισθησία στο σεβασμό των νόμων. Αναφέρει επίσης ότι δεν θα επιτραπεί σε καμία «τρομοκρατική» οργάνωση να καταστρέψει την ψυχική ενότητα του τουρκικού λαού, ούτε να εκμεταλλευτεί το κενό εξουσίας στη Συρία.

Η ανακοίνωση υπογραμμίζει την σημασία της ολοκλήρωσης της δημοκρατικής μεταμόρφωσης της Συρίας σύμφωνα με τις επιταγές του λαού της Συρίας και ότι θα πρέπει να υπάρξει συντονισμός των προσπαθειών της διεθνούς κοινότητας προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στο μεταξύ, η εφημερίδα Ζαμάν γράφει σήμερα ότι τα πολιτικά κόμματα στην Βουλή δεν υποστήριξαν την πρωτοβουλία του Προέδρου του σώματος, Τζεμίλ Τσιτσέκ να δημιουργήσει «οδικό χάρτη» και να επιδιώξει την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση για την καταπολέμηση της «τρομοκρατίας».

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς δήλωσε ότι η πρωτοβουλία του κ. Τσιτσέκ δεν είχε αποδέκτη την κυβέρνηση και τον κάλεσε να αναφέρει ποιοι είναι οι αποδέκτες της πρωτοβουλίας του. Ο Πρόεδρος του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού κόμματος, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου επέκρινε τον Τζεμίλ Τσιτσέκ ότι αντί να ομιλεί θα έπρεπε να ασκήσει την εξουσία του και να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση της Εθνοσυνέλευσης.
Onlycy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.