13/8/12

Παραιτήθηκε η Μπουμπενίκοβα από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων

Ηταν ένα από τα τρία μέλη που όρισαν τα κράτη της Ευρωζώνης και η Κομισιόν
Παραιτήθηκε από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου η Σλοβάκα Άννα Μπουμπενίκοβα, ένα εκ των τριών μελών που είχαν ορίσει τον Αύγουστο του 2011 τα κράτη της Ευρωζώνης και η Κομισιόν.
Σε ανακοίνωσή της με ημερομηνία 10 Αυγούστου, η Κομισιόν αναφέρει ότι «τον Αύγουστο του 2011, τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όρισαν τα 3 από τα 7 μέλη του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων που διόρισε το Διοικητικό Συμβούλιο του τότε νεοσύστατου Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.
Μεταξύ των υποψηφίων που πρότειναν τα διάφορα κράτη μέλη της ευρωζώνης, η κυρία Bubenikova επελέγη με βάση την επαγγελματική της εμπειρία και την τεχνογνωσία της στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων. Εκείνη την εποχή ήταν Πρόεδρος του Ταμείου Εθνικής Ιδιοκτησίας της Σλοβακίας
».
Στην ανακοίνωση προστίθεται πως «κατόπιν καταγγελιών για διαφθορά, οι σλοβακικές αρχές εντός του 2012 απέλυσαν την κυρία Bubenikova από το Ταμείο Εθνικής Ιδιοκτησίας της Σλοβακίας. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, εξ όσων γνωρίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι σλοβακικές αρχές δεν έχουν κινήσει νομικές διαδικασίες ή κάποια επίσημη διαδικασία έρευνας που να αφορούν στην κυρία Bubenikova»
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει ότι έλαβε γνώση της «παραίτησης της κυρίας Bubenikova από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, η οποία κοινοποιήθηκε στις 9 Αυγούστου 2012» και καταλήγει υπενθυμίζοντας «την πίστη της στη θεμελιώδη αρχή "αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου"».
Στο θέμα είχε αναφέρθηκε τις προηγούμενες ημέρες και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, έπειτα από δημοσιεύματα, ζητώντας από την κυβέρνηση «να αρνηθεί κατηγορηματικά την ανάληψη ρόλου από την κ. Μπουμπενίκοβα και να ζητήσει άμεσα τον φάκελο της υπόθεσης από την σλοβακική δικαιοσύνη».
BHMA

1 σχόλιο:

  1. Μία παρατήρηση έχω μόνο:

    Η Σλοβακία είναι μία χώρα με μηδενική παράδοση στους δημοκρατικούς θεσμούς.

    Όταν μαθεύτηκε το σκάνδαλο "Γορίλλας" ο λαός της χώρας έκανε πορεία διαμαρτυρίας έξω από το προεδρικό μέγαρο της Bratislava (27 Ιανουαρίου 2012) πετώντας μπανάνες και στις εκλογές της 12ης Μαρτίου 2012 κατεψήφισε το κυβερνών (SDKÚ), στο οποίο ανήκε η διεφθαρμένη πολιτικός.

    Ας αναλογιστούμε πώς αντιμετωπίζεται η κραυγαλέα διαφθορά στην χώρα, που καυχάται να λέει ότι είναι η κοιτίδα της Δημοκρατίας και ας βγάλουμε τα συμπεράσματά μας.

    Γι αυτή την αθλιότητα, θα έπρεπε να έχουν πέσει κεφάλια τόσο στην Κομισιόν, όσο και στην Αθήνα, των εσαεί, διεφθαρμένων, κοιμωμένων και παντελώς ανίκανων πολιτικών.

    Περισσότερα για την υπόθεση εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.