20/8/12

Όταν ένας σκλαβωμένος λαός ανταμώνεται με τους απελευθερωτές του

Get Adobe Flash player
Προχθές οι αντάρτες του ΡΚΚ έκαναν έλεγχο στο δρόμο Σεμντίνλι-Ντερετζίκ. Ανάμεσα στα αυτοκίνητα που σταμάτησαν ήταν και εκείνα που μετέφεραν τους βουλευτές του Κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας καθώς και κομμάτων της Αριστεράς που δεν εκπροσωπούνται στη βουλή.
Η επιχείρηση των ανταρτών έγινε στην περιοχή που το ΡΚΚ έχει εγκαταστήσει την επιρροή του στην ύπαιθρο, με εξαίρεση το κέντρο της κωμόπολης και τα στρατόπεδα, όπου παραμένει 'φυλακισμένος' ο τουρκικός στρατός.
Το βίντεο που παρουσιάζουμε είναι από τον έλεγχο κυκλοφορίας που έκαναν οι αντάρτες στον προαναφερθέντα δρόμο. Παρατηρείστε το λαό και τα πρόσωπα των ανταρτών. Παρατηρείστε την κοπέλα που είναι στα βουνά του Κουρδιστάν και μάχεται για την ελευθερία του λαού της. Παρατηρείστε τον τρόπο με τον οποίο αγκαλιάζει η ηλικιωμένη γυναίκα την αντάρτισσα. Παρατηρείστε το αντάμωμα ενός σκλαβωμένου λαού με τους απελευθερωτές του.
Εν τω μεταξύ, ο Αντιεισαγγελέας του Βαν έχει διατάξει προανάκριση εις βάρος των βουλευτών που αγκάλιασαν και χαιρέτησαν τους αντάρτες.

7 σχόλια:

  1. Εμείς οι Έλληνες ξαναζούμε σκηνες του 1821.
    Για αυτούς μονο μπραβο και ξανα μπράβο τους.
    Το λιγότερο που αξίζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. και της Εθνικής Αντίστασης παρόλο που κάποιοι ντρεπονται για αυτήν
    Ολος τυχαίως το PKK είναι αριστερό κόμμα και έγινε γίνει θεματοφύλακας του Κουρδικού Λαού εκεί είναι η ειδοποιός διαφορά.Παλι δέ στην μεταπολεμική Ελλάδα κανένας πολιτικός ή κοινωνικός σχηματισμός δεν μπόρεσε να το επιτύχει.Ισως γιατί δεν είχε τον Εθνικό Ηγέτη ισως πάλι γιατί οι Εθνικοί Ηγέτες δεν ήταν Ηγέτες του Ελληνικού Λαού.Πολλοί βολευόντια στο ζχήμα Κούρδοι-Τούρκοι το παρακάτω πονά. Αλλα τι να συζητάμε εδώ πατούν Τουρκοι αρχέγονα Ελληνικά χώματα και μιλουν για Τουρκική Θράκη και Αιγαίο.

    Αλήθεια πόσες πωλήσεις έκανε το Στρατηγικό Βάθος του Νταβουτογλου στην Κουρδική διασπορά ή κοινωνία;
    Δείγμα εκτουρκισμού και αυτό μπεστ σελλέρ ο τουρκομογγολος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Αριστερά πάντα θα αγωνίζεται και θα υπερασπίζεται όσους αγωνίζονται ή επιζητούν την ελευθερία παντού στον κόσμο.Η Αριστερά πάντα θα βρίσκεται στο πλευρό και του αγωνιστή αλλά και του αδικημένου που ο ιμπεριαλισμός της Δύσης τον ξεσπίτωσε και τον ανάγκασε να επιζητήσει την ελευθερία και την δημοκρατία σε άλλα μέρη.
    Ο αγώνας ενάντια στο κεφάλαιο και την πλουτοκρατία ,για τον εργάτη τον άνεργο τον συνταξιούχο δεν είναι δυνατόν να περιοριστεί σε σύνορα και συμφωνίες. Όπως πολύ σωστά ανέφερε και ο Ακρίτας κάποιοι ντρέπονται για την Εθνική Αντίσταση αλλά χωρίς την Αριστερά δεν θα υπήρχε Αντίσταση , μόνο αυτή με τα χιλιάδες θύματα που πολέμησαν στις τάξεις της μπόρεσε να σταθεί απέναντι στους δοσίλογους , τους γερμανοτσολιάδες και όλους αυτούς τους προδότες που συμμάχησαν με τις δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού.
    Ακρίτα άσε τους ανίδεους να ντρέπονται εμείς θα συνεχίσουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και ας μην αρέσει σε μερικούς.Για ένα Αριστερό οι αγώνες δεν τελειώνουν ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αριστερα ηταν παντοτε ΑΝΤΕΘΝΙΚΗ και φορεας ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ... οπου επεκρατησε απανταχου της γης (φυσικα μονο με χουντες και πραξικοπηματα - ποτε Δημοκρατικα...) ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΙΔΕΩΝ..

    Μονο ηλιθιοι μπορουν να πιστευουν οτι η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ανακαλυφτηκε απο τον ... ΜΑΡΞ ! Συγνωμη αλλα η κοινωνικη ευαισθησια προυπηρχε της μαρξιστικης συφιλης δεκαδες αιωνες... και φυσικα δεν ειναι προνομιο της αριστερας ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΚΥΡΙΩΣ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ... δυστυχως δεν φτανει η προπαγανδα της αριστερας (αριστη δεν λεω) για να μας πεισει να ξεχασουμε τι ειδαμε και τι βλεπουμε...

    Οσο θυμαμαι -και θυμαμαι καλα- ηταν η αθλια Σοβιετικη Ενωση ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΣΥΜΦΩΝΟ φιλιας και μη επιθεσεως με τον Χιτλερ και οχι ο Μεταξας... επισης ηταν οι ξενοδουλοι αριστροι στην Ελλαδα ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΙΤΑΛΙΚΟ ΦΑΣΙΣΜΟ μιλωντας για πολεμο της 'βασιλομεταξικης σπειρας' και με τα περιφημα τσιτατα 'κανεις εργατης στον πολεμο των βιομηχανων' κλπ κλπ Φυσικα τα τομαρια αυτα , οι αρχιδοσιλογοι της αριστερας αρχισαν να αντιστεκονται ΟΤΑΝ ΠΗΡΑΝ (σαν γνησιοι ξενοδουλοι) ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑΥΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ (ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑ ΤΟ 1942ΔΙΟΤΙ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ Ο ΧΙΤΛΕΡ παρεβη την συμφωνια και επετεθη στην Σοβιατικη δικτατορια...

    Αυτη ειναι η αληθεια , ακομη και σημερα θα δειτε ΜΟΝΟ την αριστερα να ξεπουλα την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ (εχει εφεση σε αυτο..) να τα εχει βρει με τους.. ΤΟΥΡΚΟΥΣ για 'συνεκμεταλευση' του Αιγαιου ΜΑΣ, να προσυπογραφει το αθλιο σχεδιο ΑΥΝΑΝ, να καιει τις Ελληνικες σημαιες , να καιει εκκλησιες και να γραφει 'γαμω τα χριστουγεννα σας' στους τοιχους, να βυσσοδομει και να διαστρεφει την ενδοξη ιστορια μας (βλεπε ΡΕΠΟΥΣΗ ΚΛΠ) , να αποδομει την γλωσσα μας , ΝΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ της χωρας μας και τοσα αλλα... Ο καλυτερος μαρτυς βεβαια ειναι οι συζητησεις στα βοθροκαναλα οπου ευκολα καποιος διαπιστωνει οτι οποτε ΜΙΛΑ ΕΝΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ αυτοματα αλαβανος, τουρκος και γυφτοσκοπιανος ΒΡΙΣΚΕΙ ΕΝΑ ΦΙΛΟ... δεδομενου οτι ολες οι ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ειναι και θεσεις των εχθρων μας... τυχαιο ? δεν νομιζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @εξ ευωνύμων είπε...
    "Για ένα Αριστερό οι αγώνες δεν τελειώνουν ποτέ."
    Συμφωνώ για τον απλό πολίτη, την μαζα, το πόπολο που έλεγαν παλιά.
    Οι ηγεσίες όμως σήμερα δεν έχουν φτάσει ακόμη σε αυτό το κεφάλαιο. Είναι ακόμη στην εισαγωγή και το κυριότερο δεν θέλουν αν φύγουν από εκεί και να γυρίσουν σελίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΖΗΤΩ ΤΟ ΡΚΚ.

    ΖΗΤΩ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.


    ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ όμορφες σκηνές. Συγκινητικές...

    Αναπόφευκτα κάνω τον εξής συνειρμό:

    - Κατά τον επικό εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της ΕΟΚΑ η Κύπρος ήταν φτωχή-εξ ολοκλήρου κατεχόμενη και δίχως στρατό. Όμως οι Έλληνες Κύπριοι μη αντέχοντας άλλο την σκλαβιά θυσίασαν τα πάντα για να αναπνεύσουν τον αγέρα της λευτεριάς. Αφού είδαν οτι με δημοψηφίσματα και διαδηλώσεις δεν κατάφερναν τίποτα αποφάσισαν να πάρουν τα όπλα. Έδωσαν εναν αγώνα άνισο αφού απέναντι στις αυτοσχέδιες βόμβες και τα κυνηγετικά τους είχαν τον υπερσύγχρονο Βρετανικό στρατό. - Σήμερα βολευτήκαμε με το 60% της πατρίδος μας και καταντήσαμε να 'χαιρόμαστε' που δεν μας κατέκτησαν εξ ολοκλήρου οι Τούρκοι. Είμαστε εδώ στις ελεύθερες περιοχές και απολαμβάνουμε τις ανέσεις της σύγχρονης αστικής ζωής και βεβαίως όποιος τολμήσει να μιλήσει για αγώνα και απελευθέρωση βαφτίζεται ως ακροδεξιός, μισαλλόδοξος, τρελλός και ούτω καθεξής. Στην Εθνική Φρουρά τιμωρούνται αξιωματικοί που φωνάζουν συνθήματα μίσους εναντίον του κατακτητή και γενικά αρκετά πράγματα που ανεβάζουν το ηθικό του στρατιώτη απαγορεύονται. Αντί να φανατίζουν τους στρατιωτές τους ευνουχίζουν. Η ίδια κατάσταση επικρατεί παντού. Δηλαδή μόνο κάποιοι 'περιθωριακοί' και 'παράξενοι' τύποι μιλούν για απελευθέρωση των κατεχομένων και άλλα τέτοια 'απίθανα' και παράλογα'. Γιατί γίνεται αυτό; Διότι οι πλείστοι έχουν ως ιδανικό την καλοπέραση, τις γκόμενες και τα αυτοκίνητα. Δεν θέλουν να αφήσουν 5-10 τρελλούς να τους χαλάσουν την σταθερότητα της ευημερούσας κοινωνίας για χάριν της εθνικής αξιοπρέπειας που λέγεται ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ. Επίσης επικρατεί μια νοοτροπία 'μέσω του διαλόγου θα απελευθερωθεί, ή επανενωθεί, η πατρίδα μας'. Και ερωτώ; Πόσο αφελείς είμαστε να συζητάμε με τους βιαστές της πατρίδας μας; Μήπως πετύχαμε κάτι τα τελευταία 38 χρόνια των συνομιλιών; Υποχώρησαν κάπου οι Τούρκοι; Πόσο αφελείς είμαστε να περιμένουμε να φύγουν με διάλογο αυτοί που ήρθαν με τις βόμβες ναπάλμ;

    Ο δρόμος της αρετής είναι αυτός που διασχίζουν οι Κούρδοι αντάρτες, αυτός που διέσχισαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας, αυτός του ένοπλου αγώνα. Μπορεί σήμερα να φαντάζει απίθανο κάτι τέτοιο αλλά πότε ήταν εύκολος ο στόχος της λευτεριάς; ΠΟΤΕ. Αν αναζήτουμε την απελευθέρωση μέσω κάποιας εύκολης διόδου τότε είμαστε καταδικασμένοι να μείνουμε στην ιστορία ως μειοδότες του έθνους, της αξιοπρέπειας και της λευτερίας. Τελειώνοντας, θα ήθελα να εκφράσω την αηδία που με κυριεύει όποτε ακούω για δεξιά και για αριστερά. Μόνο η λευτεριά και τα ιδανικά του έθνους μας υπάρχουν. Όλα τα άλλα έχουν δημιουργηθεί για να μας διχάζουν ούτως ώστε τα όνειρα μας να μένουν ανεκπλήρωτα. Οι αγώνες υπέρ της ελευθερίας δεν είναι ιδιοκτησία καμίας ιδεολογικής παράταξης αλλά όλων των πατριωτών που λαχταρούν αγώνα.

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ
    ΖΗΤΩ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
    ΖΗΤΩ Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.