20/8/12

Βέστερβέλε: Δεν προβλέπεται χαλάρωση του μνημονίου

Τις θέσεις του Βερολίνου επανέλαβε ο Γερμανός ΥΠΕΞ στον Δ. Αβραμόπουλο
Τη θέση της Γερμανίας ότι δεν προβλέπεται ουσιαστική χαλάρωση των όρων του μνημονίου επανέλαβε σήμερα στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Γερμανός ομόλογός του, Γκίντο Βέστερβέλε
Στη συνάντηση των δύο υπουργών στο Βερολίνο, ο κ. Βέστερβέλε εμφανίστηκε ανυποχώρητος στο ζήτημα της αναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε με την σειρά του ότι η Ελλάδα θα παρουσιάσει εντός των επόμενων εβδομάδων το πακέτο των προαναγγελθέντων περικοπών, στο πλαίσιο της τήρησης των δεσμεύσεών της.
Με σημερινές τους δηλώσεις και άλλοι εκπρόσωποι της γερμανικής κυβέρνησης χαμηλώνουν τον πήχη των προσδοκιών εν όψει της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο, επισημαίνοτας ότι τα περιθώρια απόκλισης από τους όρους του μνημονίου είναι ελάχιστα.
Συγκεκριμένα, εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών και Εξωτερικών δήλωσαν ότι οι συντεταγμένες του μνημονίου, σε ό,τι αφορά το χρονικό πλαίσιο και τα εγκεκριμένα ποσά, είναι δεδομένες και ότι διαφορετικές προσεγγίσεις και προσαρμογές θα πρέπει να κινούνται εντός αυτού του πλαισίου.
Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι οι συνομιλίες του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ δεν πρόκειται να επηρεάσουν καθοριστικά τις αποφάσεις που θα ληφθούν στην Ευρώπη αναφορικά με την Ελλάδα, καθώς αυτές θα στηριχθούν στην έκθεση της τρόικας.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πρωθυπουργός ξέχασε την επαναδιαπραγμάτευση
Το ταξίδι του κ. Αβραμόπουλου χθες και σήμερα στο Βερολίνο αλλά και το επικείμενο ταξίδι του κ. Σαμαρά είναι άνευ περιεχομένου, δήλωσε η Ρένα Δούρου σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, «γιατί στις αποσκευές τους δεν φέρουν καμιά άλλη προσέγγιση πλην της υποταγής στην κ. Μέρκελ».
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ξέχασε την επαναδιαπραγμάτευση και πλέον ο νέος εθνικός στόχος του είναι η επιμήκυνση.
Μάλιστα υποστήριξε ότι «η επιμήκυνση της προσαρμογής με σταθερή την καταστροφική συνταγή της εσωτερικής υποτίμησης, δεν είναι τίποτε άλλο παρά σαν να μας προσφέρουν μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε».
naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.