22/8/12

Ο Aluf Benn, αρχισυντάκτης της ισραηλινής εφημερίδας «Χααρέτζ»: «Ο Ομπάμα είναι αυτός που πιέζει τον Νετανιάου να επιτεθεί στο Ιράν!»

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε χθες στην ιστοσελίδα του αμερικανικού νεο-συντηρητικού περιοδικού The National Interest, ο δημοσιογράφος Leon Hadar αναφέρει: «Ο Aluf Benn, αρχισυντάκτης της ισραηλινής εφημερίδας Χααρέτζ της οποίας οι συντάκτες και αρθρογράφοι ήταν στην πρώτη γραμμή της εκστρατείας ενάντια στον πόλεμο στο Ιράν», σε αντίθεση με την δημοφιλή πεποίθηση ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αντιτίθεται σε ισραηλινή επίθεση κατά του Ιράν.
Ο Hadar έγραψε: «Η κοινή γνώμη πιστεύει ότι ο Πρόεδρος Ομπάμα αντιτίθεται σε μια ισραηλινή επίθεση»,
μου εμπιστεύτηκε ο Benn όταν πήγα να τον συναντήσω στο γραφείο του στο Τελ Αβίβ, την Κυριακή. «Αλλά ο Ομπάμα απέφυγε να ασκήσει βέτο σε οποιαδήποτε ισραηλινή ενέργεια και να απειλήσει με κυρώσεις εάν θα έλαβε χώρα», παρατήρησε ο Benn. «Νομίζω ότι πρόκειται για άλλο ένα παράδειγμα ότι ο Ομπάμα διοικεί στην σκιά, υπολογίζοντας ότι το Ισραήλ θα πράξει στο Ιράν ότι οι Βρετανοί και οι Γάλλοι έκαναν στη Λιβύη», κατέληξε. 

Όπως το υποδηλώνει ο Aluf Benn, η στάση του Ομπάμα για τη Λιβύη δεν ήταν παρά ένα τέχνασμα για να κρύψει το ρόλο του ως εκκινητή σε αυτή την πράξη επιθετικότητας που παραβιάζει τόσο τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών όσο και το Σύνταγμα των ΗΠΑ.

Ερωτηθείς για το θέμα αυτό, ο οικονομολόγος και Αμερικανός πολιτικός Lyndon LaRouche πρόσθεσε: "Ναι, είναι και η γνώμη μου που έχω εκφράσει δημόσια και βασίζεται τόσο σε ορισμένα στοιχεία όσο και σε μια ενδελεχή κατανόηση των ψυχικών προβλημάτων του Ομπάμα, ότι η όλη ιδέα της ισραηλινής επίθεσης στο Ιράν είναι του Ομπάμα από την αρχή και όχι κάτι που θα είχε την προέλευσή της στο Ισραήλ. Όλο αυτό καθοδηγείται από τον Ομπάμα, και οφείλεται στην απογοήτευση του να μην είναι σε θέση να καταφέρει την εισβολή που ήθελε στη Συρία αμέσως μετά το θάνατο του Καντάφι. Και είναι ο Ομπάμα ο ίδιος που διέταξε την δολοφονία του Καντάφι. »


2 σχόλια:

  1. Many welcomed Obama's presidency as a "miracle"; a black president. What a break through in the US history.

    A closer look reveals the connection between the "African-American" president and the U.S. Africa Command (AFRICOM) whose role is to control African resources and of course block China.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναί αλλά το Ισραήλ, γιατί τα λέει αυτά, ειδικά τώρα;
    Θα ξεφυτρώσει μήπως παράλληλα, οι απαιτήσεις του όσον αφορά τη λωρίδα της Γάζας; Η θέλει να καλύψει τα νώτα του απέναντι στην Τουρκία;
    Λέω μήπως...
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.