22/8/12

Πάρος: Έκλεισε για 5 μέρες το ξενοδοχείο, όπου εργαζόταν ο Πακιστανός δράστης


Ποινή κλεισίματος 5 ημερών επέβαλε ο υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Βρούτσης στην επιχείρηση στην οποία εργαζόταν παράνομα ο Πακιστανός λαθρομετανάστης δράστης του βίαιου τραυματισμού της 15άχρονης στην Πάρο.
 
Από την στιγμή που έγινε γνωστό το περιστατικό, το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας διενήργησε, κατ' εντολή του υπουργού, ελέγχους τόσο στο ξενοδοχείο που εργαζόταν ο Πακιστανός, όσο και σε λοιπές επιχειρήσεις της περιοχής. Κατά την διάρκεια των ελέγχων, διαπιστώθηκε ανάλογη παράβαση και επιβλήθηκε αντίστοιχη ποινή σε μία ακόμα επιχείρηση που απασχολούσε παράνομους μετανάστες.
 
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι αποτελεί άμεση προτεραιότητα της πολιτικής του, η διασφάλιση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των άνεργων Ελλήνων και των νόμιμων μεταναστών. Επιπλέον, επιδιώκεται η προστασία του υγιούς ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων και η αποθάρρυνση της εισόδου και της παραμονής στη χώρα των λαθρομεταναστών.

7 σχόλια:

  1. Δεν έχουν, ως φαίνεται, διάθεση να πατάξουν την λαθρομετανάστευση και κοροϊδεύουν.

    Το αυτό ισχύει και για τον "Ξένιο Δία", με τις μηδαμινές συλλήψεις και ακόμη λιγότερες απελάσεις. Απλώς, κατάφερε να διώξει ένα μέρος των λαθρομεταναστών της Αθήνας προς την επαρχία, όπου ουδείς του ενοχλεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Τοπική κοινωνία"

    δεν είναι θεμα διάθεσης είναι θεμα απολυτης διαπλοκής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από πλευράς κράτους, όταν επιβάλλονται τέτοιες "ποινές", δείχνουν καθαρά πώς εννοούν την "πάταξη'.

    Το ότι το κράτος δεν έχει διάθεση να πατάξει την λαθρομετανάστευση, επιβάλλοντας ποινές κλεισίματος επιχειρήσεων που απασχολούν λαθρομετανάστες και κατάσχοντας σπίτια που τούς ενοικιάζονται, όπως στις ΗΠΑ, είναι δική του ευθύνη και όχι των διαπλεκομένων τοπικών κοινωνιών. Μην μπερδεύουμε τα πράγματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δες την διασυνδεση κράτους και τοπικής κοινωνίας και θα καταλάβεις τι εννοω

    λ.χ. ξανακοιτα το ξενοδοχειο τι ωραιο που ειναι και τι απόσταση εχει απο τον αιγιαλό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η διασύνδεση μπορεί να είναι πολλαπλή. Το ξενοδοχείο, ο τοπικός κομματικός παράγοντας, ψήφοι κλπ. Όλα αυτά δεν μειώνουν την "διάθεση" του κράτους; Δεν κατάλαβα πού ακριβώς διαφωνείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από τα μεγαλύτερα ανέκδοτα υπηρεσίας είναι το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας. Για πολλά-πολλά γέλια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Why a country like Greece relies on illegal immigrants for temporary employment?

    Nobody has heard the word internship? Good looking students from all over the world at almost zero cost. Not to mention they speak 3+ languages.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.