25/8/12

ΠΕΡΙΠΟΥ 3000 ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ Στο Σύνταγμα χιλιάδες Πακιστανοί που καταγγέλλουν «ρατσισμό»

Στο Σύνταγμα χιλιάδες Πακιστανοί που καταγγέλλουν «ρατσισμό»

Στο Σύνταγμα κατέληξε η πορεία που πραγματοποίησαν η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, η Ένωση Μεταναστών Εργατών και η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», μετά το συλλαλητήριο που έγινε στην Ομόνοια. Αφορμή ήταν σύμφωνα με τους διοργανωτές, η καταγγελία «περιστατικών ρατσιστικής και αστυνομικής βίας» όπως οι ίδιοι τα χαρακτήρισαν.

Οι περίπου 3000 διαδηλωτές, κυρίως Πακιστανοί, μετά την ολοκλήρωση της πορείας παρέμειναν μπροστά στη Βουλή. Νωρίτερα, στη συγκέντρωση στην Ομόνοια, επικράτησε ένταση όταν μερίδα των συγκεντρωμένων επιτέθηκε και χτύπησε τέσσερα άτομα, χωρίς όμως να έχουν διευκρινιστεί από την αστυνομία τα αίτια της επίθεσης.

Στο συλλαλητήριο συμμετείχαν και μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, γεγονός που σχολίασε ο Πρόεδρος του Πακιστανικού Συνδέσμου Ελλάδας - Πακιστάν, Syed Mohammad Jamil, λέγοντας πως «η σημερινή συγκέντρωση δεν πρέπει να γίνει αντικείμενο κομματικής εκμετάλλευσης από κανέναν».
Αναφέροντας στο πρακτορείο ΑΜΠΕ τους λόγους για το σημερινό συλλαλητήριο είπε ότι: «γίνεται με αφορμή περιστατικά ρατσιστικής βίας από μέλη της Χρυσής Αυγής, ακόμα και σε θρησκευτικούς χώρους λατρείας και αντίστοιχα περιστατικά αστυνομικής βίας από μερίδα αστυνομικών, που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ''Ξένιος Ζευς''».
http://www.ethnos.gr/

15 σχόλια:

  1. έχουν δικαίωμα σύμφωνα με το σύνταγμα, να συγκεντρώνονται μόνο οι νόμιμοι κάτοικοι της χώρας μας. αυτες οι χιλιάδες είναι όλοι νόμιμοι; η αστυνομία γιατί δεν τους συλλαμβάνει;
    ποιος του νομιμοποίησε και με τι κίνητρο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ας αναλάβει η εκτελεστική εξουσία τις ευθύνες της διότι πλέον μας έχει κυριαρχήσει οργή και μίσος. Όσοι αντιστέκονται στην απέλαση να ρίχνονται στη θάλασσα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και στην Αμερική από ρατσισμός πολυ εχουν. εγώ εχω δικαίωμα να κάνω συλλαλητηριο στην Αμερική και είμαι νόμιμος η Μεξικανοί που ειναι ποιό πολυ δεν εχουν δικαίωμα και αν κάνουν συλλαλητηρια και τουσ συλλάβουν αυτή που δεν εχουν χαρτιά θα τουσ στείλουν πίσω στο Μεξικό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δηλαδή για να καταλάβω σκοτώνονται εηγκληματίες αλλοδαποί μεταξύ τους και κάνουν διαδήλωση οι υπόλοιποι κατά της ρατσιστικής βίας;

    θα τρελαθούμε όλοι μας νομίζω.

    Το λέω αυτό γιατί προς το παρόν από την πλευρά των Ελλήνων μόνο δηλώσεις και διαμαρτυρίες προς τις Ελληνικές αρχές υπάρχουν. Ακόμη και από την Χρυσή Αυγή (η οποία παρεπιπτώντως έτσι όπως πάμε θα διπλασιάσει τα ποσοστά της λίαν συντόμως εάν δεν το έχει πηδη κάνει).

    Αφού υπάρχουν και κάποιοι ΝΟΜΙΜΟΙ κάτοικοι, Έλληνες που δεν τους θέλουν.
    Τι να κάνουν; Να μην το δηλώσουν;
    Να το βουλώσουν για να μην στεναχωρηθούν οι παράνομοι μετανάστες;

    Και που είναι η δημοκρατική ελευθερία της έκφρασης τότε;

    Έχουν ή δεν έχουν το δικαίωμα οι Έλληνες σαν νομιμοι κάτοικοι και πολίτες αυτής της χώρας να απορρίψουν τους μετανάστες όταν αυτοί είναι λαθροι;

    Και άντε να δεχθώ την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ ότι όλοι οι κατατρεγμένοι έχουν δικαίωμα στην ζωή και αυτοί την Ελλάδα επέλεξαν να εγκατασταθουν. Μα στην Ασία οι πολίτες αυτής της κατηγορτίας είναι πάνω από 100 εκατομύρια. Μπορούνε να έρθουν όλοι αυτοί στην Ελλάδα;
    Και όταν έρθουν μπορεί η Ελλάδα να τπυς θρέψει όλους αυτούς;

    Νομίζω ότι πλησιάζει η ώρα της μεγάλης εξέγερσης του λαού που δεν θα αφήσει τίποτα όρθιο στο διάβα του.

    Ζήτημα τύχαίου γεγονότος είναι πια.

    Κάτι σαν την Κόρινθο να πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν μπορω να καταλαβω γιατι χορηγηθηκε πολιτικο ασυλο (αν χορηγηθηκε) σε Πακιστανους. Αλλιως πως βρισκονται εδω? Τιμωρηθηκαν για παρανομη εισοδο? Αν δεν τους αρεσει παντως μπορουν να φυγουν!!!Εχουν "δημοκρατια" στο Πακισταν και μαλιστα και ατομικη βομβα. Τωρα η φτωχεια δεν αποτελει λογο να τους φορτωθουμε εμεις, ουτε και αν διαφοροι μουρλοι τιναζονται στον αερα ποτε-ποτε. Στο καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @ ria

    Όχι οι νόμιμοι κάτοικοι, αλλά οι Έλληνες πολίτες.

    ______________________________________
    Σύνταγμα του Κράτους

    MEPOΣ ΔEYTEPO - Aτομικά και κοινωνικά δικαιώματα
    'Αρθρο 11 - (Δικαίωμα συνάθροισης)


    1. Oι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα.

    ______________________________________

    Δεν είναι όλοι Έλληνες, όσοι νόμιμα κατοικούν στην Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μόνο το νεοναζιστικό κομα της Χρυσης Αυγής είναι υπέρ της απέλασης των μεταναστών. Οι φασίστες που υποστηρίζουν τις θέσεις της δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας.
    Η Αριστερά μάχεται ενάντια στον ρατσισμό, την ξενοφοβία και τον εκφασισμό της κοινωνίας μας.
    Η εργατιά δεν ξεχωρίζει από το χρώμα του δέρματος. Οι μετανάστες ήταν καλοί για να σώσουν το ασφαλιστικό μας σύστημα , για τα ολυμπαιακά έργα, για τις επιχορηγήσεις που παίρνουμε από τηνΕΕ?

    ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΩΝ ΣΕ ΝΑΖΙΣΤΙΚΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

    ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΏΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟΥς ΜΕΤΝΑΣΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. @ εξ ευωνύμων είπες " Οι φασίστες που υποστηρίζουν τις θέσεις της δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας." .

    Στην Δημοκρατία όλοι έχουν θέση και η γνώμη τους γίνεται σεβαστή.

    Μάλλον εσύ δεν είσαι ο δημοκράτης με αυτές τις ιδέες.

    Και μια και δηλώνεις κάργα αριστερός λέγοντας "Οι μετανάστες ήταν καλοί για να σώσουν το ασφαλιστικό μας σύστημα , για τα ολυμπαιακά έργα, για τις επιχορηγήσεις που παίρνουμε από τηνΕΕ?" μάλλον δεν έχεις πάρει είδηση ότι οι λαθρομετανάστες χρησιμοποιήθηκαν για να πλουτίσει το κεφάλαιο και οι πολιτικοί.

    Και μην αρχίσεις τα δύσκολα γιατί υπάρχει η καθημερινότητα.

    Τα χάλια των ταμείων τα βλέπουμε και πως τα εσωσαν οι λαθρομετανάστες. Δεν υπάρχει σάλιο είχε πει ο Λοβέρδος. Όχι τώρα αλλά τότε, τις καλές εποχές του Σημίτη όταν η αριστερά με "σωσμένα" τα ταμεία έκανε την επαναστατική γυμναστική του Φωτόπουλου και των άλλων εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ όταν ο Γιαννίτσης βλέποντας το μέλλον προσπάθησε να κάνει αλλαγές.

    Όσο για τα υπόλοιπα θετικά των λαθρομεταναστών που αναφέρεις σκέψου εάν έχεις δει κάποιον εργαζόμενο να έχει βγεί με λεφτά από αυτά εκτός από το κεφάλαιο. Δείξε μας έναν. Μας φτάνει.

    Ελπίζω να μου αναγνωρίζεις το δικαίωμα να διαφωνώ μαζί σου και να αποφασίζω για τον εαυτόν μου εάν θέλω ή δεν θέλω τους λαθρομετανάστες χωρίς υποχρεωτικά να είμαι φασίστας.

    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. @ εξ ευωνύμων είπες " Οι φασίστες που υποστηρίζουν τις θέσεις της δεν έχουν θέση στη Δημοκρατία μας.".

    Η άλλη παράμετρος της γραφής σου είναι ότι πιστεύεις ότι οι διαφωνούντες με την λαθρομετανάστευση Έλληνες που κατοικούν και στηρίζουν αυτή την χώρα δεν έχουν θέση στην δημοκρατία που με αίμα και πόνο έφτιαξαν αυτοί και οι πρόγονοι τους (για την εργατική τάξη μιλάω μια και αυτή θερίζουν οι λαθρομετανάστες) και έχουν θέση οι αλλοδαποί λαθρομετανάστες με αντάλλαγμα κάτι ψιλοένσημα και 10 τούβλα το ένα πανω στο άλλο.

    Φίλε μου δεν πας καλά. Κοίταξε το. Έχεις πρόβλημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ Εξ ευωνυμων να τους "χορηγήσεις" και φασολάδα απο τα χέρια της μαμάς σου τότε στο μεσημεριανό σας τραπέζι, γιατί εμείς οι υπόλοιποι βαρεθηκαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Προέχει η σωτηρία της πατρίδας μας (τζιιιιζ...κακά λόγια), από την μουσουλμανική εισβολή. Ναι, είστε κατατρεγμένοι αλλά ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να κατατρέξετε κι εμάς. Δεν θα το επιτρέψουμε. Δεν είναι ανάγκη να είσαι φασίστας για να υπερασπιστείς τον τόπο σου. Οι Ρώσοι δεν ήταν φασίστες επειδή πολέμησαν υπέρ βωμών και εστιών στον Β'ΠΠ. Δεν θέλουμε να γίνουμε σαν κι εσάς. Κι αυτό επειδή είσαστε πάρα πάρα πολλοί. Απαγορευτικά πάρα πολλοί. Δεν θα σας αφομοιώσουμε, θα μας αφομοιώσετε!! Η ζωή δεν περιμένει. Θα κάνετε από 8 παιδιά, θα πληρώνουμε να κάθεστε, θα δημιουργήσετε τα γκέτο σας (θυμηθείτε τις ταραχές σε Αγγλία, Γαλλία! Αντέχουμε; Αντέχετε κάτι τέτοιο;) Δεν ξέρω ποιος σας έφερε εδώ, δεν ξέρω ποιος σας έδιωξε από την πατρίδα σας, κάποιοι παίζουν παιχνίδια εις βάρος σας και εις βάρος μας, συγγνώμη, αλλά ΘΑ ΠΑΤΕ ΠΙΣΩ να βρείτε άκρη. Εδώ είναι χώρα με προβλήματα και δεν σας έχει ΚΑΜΜΙΑ υποχρέωση. Έχουμε και τριθεσίτες αριστεράντζες να πληρώνουμε που βρίσκουν από 200 ευρώ, αίμα του Έλληνα, κάθε μέρα κάτω από το μαξιλάρι και κόλλησε και η βελόνα τους στο "Φασίστες, Φασίστες" (;;). Χαίρετε.
    Υ.Γ. You are informed. (Ξέρετε καλά όλοι σας Αγγλικά μια που οι πατρίδες σας ήταν επί αιώνες Εγγλέζικες κτήσεις. Στην Αγγλία να πάτε που σας ξεζούμισε).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. @Εξ ευωνύμων,
    για ποιά αριστερά μιλάς; Γι`αυτήν που τα χέρια της στάζουν ακόμα αίμα Ελληνικό; Γι`αυτήν που το μόνο που ξέρει να κάνει είναι να στέκει εμπόδιο σε κάθε προσπάθεια προόδου αυτής της πατρίδας; Μήπως, παιδί μου, είσαι πολύ νέος και μην έχοντας ζήσει τα "κατορθώματα"της αριστεράς, διαβάζεις απλά πολλή αριστερή φιλολογία;






    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. @ όλους,

    Καταρχήν δημοψήφισμα έγινε (2 εκλογικές αναμετρήσεις) ποιό ήταν το αποτέλεσμα ?
    Ο λαός ΕΠΕΛΕΞΕ ,έδειξε τον δρόμο σε αυτό το θέμα , η Ελληνική κοινωνία είναι αντιφασιστική και κατά βάθος προοδευτική.

    Αθροίστε το ποσοστό όλων των αριστερών προοδευτικών κομμάτων και του ΠΑΣΟΚ που στηρίζει και ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ πέρασε το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια, τους ανεξάρτητους Έλληνες που ουσιαστικά δεν παίρνουν θέση αλλά και ένα μεγάλο τμήμα της φιλελεύθερης ΝΔ που υποστηρίζει το άνοιγμα της Ελληνικής κοινωνίας στους μετανάστες και από την άλλη βάλτε τους σκοταδιστές , οπισθοδρομικούς νεοναζιστές φασίστες της Χρυσής Αυγής.

    Βλέπετε το αποτέλεσμα ?

    Η προοδευτική Ελληνική κοινωνία μίλησε , την κατάλληλη στιγμή λειτούργησαν τα Αριστερά προοδευτικά, αντιφασιστικά ανακλαστικά της.
    Το ότι υπάρχουν κάποιες μεμονωμένες φασιστικές αντιδράσεις δεν λέει και κάτι ... τώρα που όλοι είδαν τους κινδύνους που περιέχει η υποστήριξή τους στο φασιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής είναι σίγουρο ότι θα τους ξαναστείλουν στο 0,13 % .
    Η Αριστερά είναι έτοιμη να ηγηθεί του ξεριζώματος της φασιστικής αντίληψης από τους Δημοκρατικούς πολίτες, μέσω της διαπαιδαγώγησης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης καθώς και με την εντατικοποίηση των αντιφασιστικών δράσεων σε κάθε γειτονιά από τις ΜΚΟ.

    Κάθε ΓΝΗΣΙΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ που θέλει να σέβεται τον εαυτό πρέπει να γνωρίζει τις βασικές αρχές,

    -Σεβόμαστε και τιμούμε όλους τους Αγώνες και τα πρόσωπα που αγωνίστηκαν για την επικράτηση της Αριστερής αντίληψης σε όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερα για την Ελλάδα η Αριστερά του σήμερα είναι η ιστορικής συνέχεια της Αριστεράς του '40 του ΕΑΜ ΕΛΑΣ ΕΠΟΝ του Άρη, του Μάρκου, του Ζαχαριάδη,του Γλέζου και των μετέπειτα αγωνιστών ενάντια στην χούντα και του πολυτεχνείου.
    -Αγωνιζόμαστε στο πλευρό του εργάτη του άνεργου του συνταξιούχου του μετανάστη για τα εργατικά τους δικαιώμτα και ενάντια στην εκμετάλλευση τους από το κεφάλαιο και την πλουτοκρατία
    -Στηρίζουμε την καινοτομία στην αντίληψη, τον προοδευτισμό , την ριζοσπαστικοποίηση των ιδεών την ελευθερία στην έκφραση και την συμπεριφορά.
    -Αγωνιζόμαστε ενάντια στο σκοταδισμό , τον συντηρητισμό και την δουλοπρέπεια που πηγάζει από θρησκευτικές αντιλήψεις ξεπερασμένες από την σύγχρονη κοινωνία της τεχνολογίας.
    -Στηρίζουμε τους μετανάστες στην απόκτηση ΙΣΩΝ δικαιωμάτων , ενάντια στον ρατσισμό και την ξενοφοβία.
    -Πολεμούμε τον φασισμό που προέρχεται από όλα τα νεοναζιστικά κόμματα που στηρίζει το κεφάλαιο και η πλουτοκρατία για να σταθούν εμπόδιο στην Αριστερά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εξ ευωνύμων,
    όσο πιό πολλά γράφεις, τόσο περισσότερο εκτίθεσαι, εκτός κι αν εκτελείς "διατεταγμένη υπηρεσία", οπότε μας σερβίρεις ό,τι σου δίνουν.
    Πάντως, μη ξεχνάς ότι δεν απευθύνεσαι σε παιδιά του νηπιαγωγείου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @ εξ ευωνύμων. Allakse tin meria tou diskou kai se parakalo min epanalamvaneis ta idia kai ta idia. Se peirane oloi xampari.
    xairetismata ston Hakan
    Inte gule gule guzelim.
    (X)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.