17/8/12

2.117.284 ευρώ μας έχει κοστίσει η εκπομπή του Βαξεβάνη για το 2011 και το 2012

Ο δημοσιογράφος κ Βαξεβάνης έστειλε καταγγελτική επιστολή στον κ Ταγματάρχη επειδή η εκπομπή του δεν προβλήθηκε για τεχνικούς λόγους (διαβάστε την επιστολή εδώ).
Στην επιστολή του ο κ Βαξεβάνης αφήνει υπονοούμενα ότι η αναβολή της εκπομπής του οφείλεται σε “πολιτικές διώξεις” ενώ φέρεται κατά του κ Ταγματάρχη κατηγορώντας τον για κομματισμό και φεουδαρχικές νοοτροπίες, και τέλος απειλεί ότι θα προσφύγει στην δικαιοσύνη.
Ο κ Ταγματάρχης, απάντα στην επιστολή Βαξεβάνη, και μεταξύ άλλων, τον ρωτάει “τι είδους «πολιτική δίωξη» είναι αυτή, όταν η εταιρία σας από τη συνεργασία σας με την ΕΡΤ έχει ήδη εισπράξει για την περίοδο 2010‐ 2011 το ποσό των 1.174.120€ ενώ για την νέα περίοδο 2011‐2012 έχει εγκριθεί το ποσό των 943.164€, σύνολο και για τις 2 περιόδους”

Διαβάστε την απάντηση Ταγματάρχη:
Κύριε Βαξεβάνη
Έλαβα την επιστολή σας (χωρίς ημερομηνία) και προσπαθώ να κατανοήσω τις πραγματικές προθέσεις σας. Δηλαδή,
1. αν θέλετε να ενημερωθείτε για την καθυστέρηση υπογραφής της σύμβασης μεταξύ ΕΡΤ και της εταιρίας παραγωγής σας,
2. αν έχετε πρόβλημα με τον προγραμματισμό των εκπομπών σας,
3. αν με απειλείτε αναφερόμενος στις εκπομπές Escape και Champions League
4. αν θέλετε να μου εκθέσετε τις απόψεις σας για τη Δημόσια Τηλεόραση,
5. αν θέλετε να δηλώσετε πως βρίσκεστε υπό καθεστώς πολιτικής δίωξης.

1. Στην πρώτη ερώτησή σας για ποιο λόγο δεν έχει υπογραφεί η σύμβαση της εκπομπής σας η απάντηση είναι:
• Γιατί στη σύμβαση που είχε η εταιρία παραγωγής σας με την ΕΡΤ και έληξε στις 30/06/2011 υπήρχαν ελλιπή και προβληματικά παραστατικά που αφορούσαν εκτός έδρας μετακινήσεις σας. Ειδικότερα, υπήρχαν τιμολόγια τα οποία δεν ανταποκρίνονταν στον προϋπολογισμό που είχατε καταθέσει και είχε εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ. Το θέμα εκκρεμούσε στην Επιτροπή Κοστολογίου και τις Οικονομικές Υπηρεσίες οι οποίες εντέλει απέρριψαν παραστατικά ύψους 24.000€ ως μη αποδεκτά.
• Διότι κατόπιν δικού σας αιτήματος το Νοέμβριο 2011, ζητήσατε τροποποίηση του επιμερισμού του κόστους της παραγωγής σας για τη νέα σύμβαση περίοδος 2011‐2012. Η Επιτροπή Κοστολογίου εισηγήθηκε σχετικά στις 07‐12‐2011 πράγμα το οποίο ενημερωθήκατε και αποδεχτήκατε.
• Παρότι υπήρχε αυτή η οικονομική εκκρεμότητα με την ΕΡΤ, η Δημόσια Τηλεόραση με την από 20‐09‐2011 Απόφαση Διοικητικού Συμβουλίου της ενέκρινε την ανανέωση της σύμβασης παραγωγής της εκπομπής «Το κουτί της Πανδώρας».
2. Στο δεύτερο ερώτημά σας, σχετικά με τον προγραμματισμό των εκπομπών σας και ειδικότερα αυτών με θέμα τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου, απάντηση είναι ότι, η συγκεκριμένη εκπομπή «Χάσαμε την μπάλα» (Α΄επεισόδιο) προβλήθηκε 2 φορές : την Πέμπτη 07/07/2011 στις 00:30 όπου μεταδόθηκε καθυστερημένα λόγω α) παράτασης του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων, β) έκτακτης συνέντευξης του Αρχιεπισκόπου Αθηνών γ) προγραμματισμένης ζωντανής εκπομπής για τα μεγάλα θέματα στην παιδεία και την Κυριακή 10/07/2011 σε επανάληψη. Το Β΄επεισόδιο της εκπομπής, μεταδόθηκε στις 14/07/2011 στην προγραμματισμένη ώρα και το Γ΄επεισόδιο μεταδόθηκε στις 21/07/2011 και ώρα 00:41 κατόπιν σύστασης της Νομικής Υπηρεσίας λόγω ορισμένων σκληρών τηλεοπτικών σκηνών που περιείχε. Παρεμπιπτόντως στην επιστολή σας αφήνετε απαράδεκτους υπαινιγμούς ότι δήθεν υπήρξα «συνομιλητής» του κ. Ψωμιάδη και γι’ αυτό το λόγο μετατέθηκε η εκπομπή σας. Θα πρέπει να γνωρίζετε ως ρεπόρτερ που μάλιστα έχει κάνει και έρευνα για το συγκεκριμένο θέμα ότι, με το συγκεκριμένο άτομο είχα δεκάδες δικαστικές διαμάχες για αρκετά χρόνια. Κι αν δεν το γνωρίζετε μπορείτε πολύ εύκολα να το μάθετε αν ανατρέξετε στα σχετικά πρωτοσέλιδα ή ρωτήσετε συναδέλφους σας.

3. Όσον αφορά τους εκβιαστικούς υπαινιγμούς σας σχετικά με το κόστος της εκπομπής Escape και το κόστος αγοράς των δικαιωμάτων μετάδοσης του Champions League, σας απαντώ ότι υιοθετείτε άθελά σας την άποψη των ιδιωτικών καναλιών που θέλουν την ΕΡΤ φτωχό συγγενή στον τηλεοπτικό χώρο. Παρόλα αυτά, θέτω στη διάθεσή σας – όπως και σε κάθε έλληνα πολίτη ‐ κάθε πληροφορία σχετική με τις εκπομπές αυτές.
4. Σέβομαι τις απόψεις σας για τη Δημόσια Τηλεόραση και σας εύχομαι όταν θα αναλάβετε τη θέση μου να τις εφαρμόσετε.
5. Κατανοώ την ανάγκη σας να εμφανιστείτε ως ήρωας και θύμα πολιτικής δίωξης στη χώρα μας. Αντιπαρέρχομαι τα σενάρια συνομωσίας που αναφέρετε στην επιστολή σας και τις προσωπικές σας εναντίον μου ύβρεις («λοχαγός κομματικών γραμμών ή συμφερόντων») και σας γνωρίζω ότι:
• η ανανέωση της σύμβασης παραγωγής της εκπομπής σας, έγινε κατόπιν δικής μου εισήγησης
• προγραμματίστηκε να προβληθεί άμεσα, παρότι υπήρχαν οι προαναφερόμενες εκκρεμότητες
• η προγραμματισμένη μετάδοση της εκπομπής σας αναβλήθηκε, λόγω των παρατεταμένων απεργιακών κινητοποιήσεων των δημοσιογράφων. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η ΕΣΗΕΑ δεν επιτρέπει τη μετάδοση οποιασδήποτε εκπομπής ενημερωτικού χαρακτήρα (μαγνητοσκοπημένη ή ζωντανή) σε πρώτη μετάδοση.
• η εκπομπή σας θα μεταδοθεί αμέσως μετά τον έλεγχο της Νομικής
Υπηρεσίας και το τέλος των απεργιακών κινητοποιήσεων.
Σας προκαλώ λοιπόν να καταφύγετε στη δικαιοσύνη για να καταθέσετε τη σχετική μήνυση για παράβαση καθήκοντος.
Αναρωτιέμαι:
1. τι είδους «πολιτική δίωξη» είναι αυτή, όταν η εταιρία σας από τη συνεργασία σας με την ΕΡΤ έχει ήδη εισπράξει για την περίοδο 2010‐2011 το ποσό των 1.174.120€ ενώ για την νέα περίοδο 2011‐2012 έχει εγκριθεί το ποσό των 943.164€, σύνολο και για τις 2 περιόδους 2.117.284€ (δύο εκατομμύρια εκατόν δεκαεπτά χιλιάδες διακόσια ογδοντατέσσερα Ευρώ).
2. τί είδους «πολιτική δίωξη» είναι αυτή, όταν σας ανανεώσαμε τη σύμβασή σας παρά τα προβλήματα που αναφέρθηκαν
3. τί είδους «πολιτική δίωξη» είναι αυτή, όταν μόλις στις 12/12/2011 κάναμε αποδεκτές τις τροποποιήσεις που ζητήσατε για τη νέα σας σύμβαση και προγραμματίσαμε την προβολή της εκπομπής σας
4. τί είδους «πολιτική δίωξη» είναι αυτή, όταν η εκπομπή σας γνωρίζετε ότι θα προβληθεί άμεσα.
Αναρωτιέμαι αν υπάρχουν όρια στην ανοχή που πρέπει να επιδείξουν στελέχη της εταιρίας ‐ δεν αναφέρομαι μόνο στο πρόσωπό μου ‐ σε ύβρεις, προσωπικές λοιδορίες και εκβιασμούς.
Ο καθένας από μας, κ. Βαξεβάνη, έχει τη δική του μικρή ιστορία στο χώρο της δημοσιογραφίας. Η δική μου δεν σας επιτρέπει να αφήνετε υπονοούμενα ότι δέχτηκα ή αποδέχτηκα οποιεσδήποτε πιέσεις για να σας κόψω την εκπομπή, αλλά δεν μου επιτρέπει και να σας παρουσιάσω ως θύμα σκευωριών και συνομωσιών.
Λάμπης Ταγματάρχης
Διευθύνων Σύμβουλος ΕΡΤ Α.Ε.
Πηγή

14 σχόλια:

  1. ΤΡΑΚΙΚΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ.ΑΦΗΝΕΙ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Π Ο Υ Θ Ε Ν Α Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΒΑΞΕΒΑΝΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ.
    το γυρίσαμε στη λάσπη;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Kef
    ναι το γυρίσαμε στη λάσπη και τους εκβιασμούς, για να πάρουμε καμία εκπομπή από την δημόσια τηλεόραση, να κονομήσουμε.
    Έχεις κανένα πρόβλημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βαξεβάνη η ποιότητα των προγραμμάτων "Το Κουτί της Πανδώρας" είναι αδιαμφισβήτητα από τα καλύτερα και τιμούν την ΕΡΤ για την συνεργασία της με την εταιρία σας, και της δίνουν υπόσταση υπεραξίας, και σεβασμού από τον πολίτη για τη σωστή αξιοποίηση των εισφορών που πληρώνει μέσω της ΔΕΗ.
    Από κει και πέρα ελπίζω η ποιότητα να μη αναδύεται ως υπερδύναμη επιβάλλουσα την προσμέτρηση επιδιώξεων εγρήγορσης διαδικασιών.

    Ένα είναι σίγουρο ζητείται γαλήνη ποιότητα και θετική συναίνεση από όλους, ελλείψει κοινωνικής παιδείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσο δηλαδή νομίσατε οτι στοιχίζει μία παραγωγή???
    Λοιπόν πάμε.Είναι περιπου 16 εκπομπές.Για να βγουν στον αέρα σαν παραγωγές μόνο σε διαδικαστικά , χαρτούρα και φόρους για παρ.υπηρ. έφυγαν τα μισά από αυτά.
    Μετά , έχει η Πανδώρα , 14 μόνιμους συντελεστές.Μόνο αυτοί την σεζόν στοιχίζουν μεικτά γύρω στα 250.
    Επίσης για να μεταφέρεις εξοπλισμό και 6 άτομα από 2 φορές ας πούμε στην Σαντορίνη θες ένα δεκαρικάκι και βάλε και ένα δεκαρικάκι διαμονή.
    Τέλος πάντων για να μην το κουράζουμε , είναι πολλά τα λεφτά και αν δεν ξέρει κανείς καλό είναι να μην αναπαράγει την βλακεία , εκτός και αν είναι κολλητός του Βενιζέλου.
    Για τον ίδιο σίγουρα μένουν αρκετά χρήματα αλλά άντε να βάλει έναν πολύ καλό συναγερμό , μιας και αυτον δεν τον φυλάνε ασφαλίτες.

    Επίσης σημείωσε οτι στον Alpha η εκπομπή στοίχιζε περίπου 10εκ το χρόνο και εκείνη την περίοδο έκανε ταξίδια και ρεπορτάζ στο εξωτερικό διεθνούς ενδιαφέροντος και με πολλές προβολές σε όλο το κόσμο και βραβεία.
    Επειδή όμως δεν άρεσε στους μασώνους που ελέγχουν τα media "υποβιβάστηκε" σε εκπομπή με badget του εκκατομυρίου.Σαφώς περιορισμένου ενδιαφέροντος θεματολογία , αφού κόπηκαν ταξίδια στ εξωτερικό κτλ
    Ζούμε στα χρόνια της Εθνικής παράκρουσης και τα βάζουμε όλα στον ίδιο μύλο.Από εκεί που δεν μας ενοχλούσε τίποτα μας ενοχλούν και τα 10ευρώ το μήνα για friskies στις γάτες του υπ. Οικονομικών.ΚΛΑΣΣΙΚΗ Μ@Λ@ΚΙΣΜ€ΝΗ ελληνική λογική.Καλό είναι πριν αναπαράγουμε αλαλιασμενοι κάτι , να περιμένουμε να ανακτήσουμε την ψυχραιμία και την νηφαλιότητά μας και να γράφουμε μετά.
    Ευχαριστώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φώτη, η κριτική γίνεται επειδή πρόκειται για λεφτά του δημοσίου ή μάλλον των φορολογουμένων, οι οποίοι δικαιούνται να κάνουν κριτική.
    Ας πάει να πάρει τα λεφτά από ιδιωτικό κανάλι.
    Δεν θα του κάνει κανείς κριτική.
    Τα υπόλοιπα είναι χωρίς νόημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δύο γάιδαροι μαλώνουνε σε ξένο αχυρώνα .....με ξένα κόλυβα......και πολλές άλλες παροιμίες μου έρχονται στο νου, εξ αφορμής "δημοσιογράφων" που "ασκουν το λειτούργημά τους" με το τέλος υπερ ΕΡΤ που πληρώνουμε εκόντες άκοντες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εγώ θα έλεγα ότι για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα θα έπρεπε να γίνουν συγκρίσεις και με άλλες εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης ΕΤ1 , Νετ, ΕΤ3 όπου και εκεί ξοδεύονται χρήματα των φορολογουμένων, και να δούμε είναι πολλά ή λίγα σε σχέση με το υλικό το περιεχόμενο των εκπομπών την ανταπόκριση του κοινού κτλ
    Όταν γίνεται επιλεκτικά μια αναφορά σίγουρα δεν μπορεί να θεωρηθεί σαν αντικειμενική κριτική αλλά μάλλον σαν στοχευμένη λασπολογία.
    πχ αν αναφέρω σε κάποιον το ταδε ανταλλακτικό από το Χ μηχανισμό κάνει 5000 ευρώ θα σας φανούν πολλά ή λίγα ;
    εγώ όταν είναι να επιλέξω ένα προϊόν κάνω αναζήτηση στο google και κάνω συγκρίσεις στις τιμές και στην ποιότητα. Εσείς ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εξ ευωνύμων
    στην ανάρτηση υπάρχει η επιστολή Βαξεβάνη (μέσω συνδέσμου) και η απάντηση Ταγματάρχη.
    Πού την είδες τη λασπολογία.
    Όσο για την ποιότητα του "δημοσιογράφου", έχω προσωπική άποψη την οποία δεν καταθέτω, για να μην φανεί ως προσωπική επίθεση.
    Απλά, αφήνω τους αριθμούς και τα γεγονότα να μιλούν από μόνα τους.
    Όσο για τους αναγνώστες, σαν αριστερός που είσαι, θα πρέπει να ξέρεις ότι δεν τρώνε κουτόχορτο.
    Ξέρουν πολύ καλά να διαβάζουν αριθμούς και να κρίνουν πρόσωπα και εκπομπές, ασχέτως με το τί τους πασάρει ο ένας και ο άλλος.
    Όσο για την επιλεκτική αναφορά, πού την είδες;
    Η ΕΡΤ έχει δημοσιογράφους και προσωπικό να φάνε κι οι κόττες.
    Ας πάρει από κει ο όποιος δημοσιογράφος προσωπικό κι ας κάνει εκπομπή.
    Γιατί να γίνονται τέτοιες σπατάλες και παροχές σε αμφιβόλου ποιότητας και ηθικής άτομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κύριε Φώτη Τσακίρογλου,όταν μιλάμε για δημόσιο χρήμα δεν αναφερόμαστε σε αυτό σαν δεκαρικάκια απο εδώ και απο εκεί.

    Δεν είναι μπακάλικο,δεν θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον.

    Τι είναι αυτά που λέτε;Ένα δεκαρικάκι εκεί ένα εικοσαρικάκι αλλού.

    Και άλλο πράγμα η απαράδεκτη στάση του Βενιζέλου στον Βαξεβάνη,και άλλο η κριτική του κόσμου σε ένα δημοσιογράφο που πληρώνεται απο εκείνον.

    Όπως έχω ξαναγράψει και στο παρελθόν,εμένα δεν με ενδιαφέρει πόσα παίρνει ο κάθε ένα υπάλληλος της ΕΡΤ,αλλά ΠΟΙΟΣ του τα έδωσε.Ο Ταγματάρχης και ο πολιτικός του προιστάμενος οφείλουν να υπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτών και να διαχειρίζονται τα κονδύλια του κράτους σωστά.Οι δημοσιογράφοι και ο κάθε ένας έχει δικαίωμα να ζητήσει ΟΣΑ θέλει,το αν θα τα πάρει και απο ΠΟΙΟΝ με ενδιαφέρει εμένα.

    ΥΓ
    Θα ήθελα να δω το ίδιο ενδιαφέρον και για την κομματικοποίηση της ΕΡΤ,αλλά δεν βλέπω να ενοχλεί που τα κόμματα έκαναν τσιφλίκι τους τη Δημόσια Τηλεόραση.Και αυτό κατάχρηση δημοσίου χρήματος είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. skal
    ο λόγος που σχολίασα είναι κυρίως από απογοήτευση-έκπληξη.
    Προσωπική γνώμη για τον Βαξεβάνη δεν έχω άλλη από αυτήν που μπορώ να έχω ως αναγνώστης του (πράγμα που ισχύει και για το δικό σου ιστολόγιο) και θεατής των εκπομπών του. Επίσης στην απάντηση του Ταγματάρχη υπήρξε και άλλη απάντηση του Βαξεβάνη που δε δημοσιεύεται εδώ.
    Διαπιστώνω στο συγκεκριμένο αρθρο λοιπόν επιλεκτική και ετεροχρονισμένη παρουσίαση πληροφοριών. Χωρίς να υπερασπίζομαι τον Βαξεβάνη, ο ίδιος είχε δημοσιοποιήσει τις επιστολές αυτές στο site του και απαντούσε στα σχετικά με τις εταιρίες παραγωγής κτλ και δε μου δίνει την εντύπωση πως έχει κάτι να κρύψει(από όσα μπορώ να ξέρω ως απλός αναγνώστης).

    Τέλος, ένα λιγοτερο επιθετικό ύφος από το "εχεις κανα πρόβλημα" θα ήταν πιο ταιριαστό για το ιστολόγιο σου.
    Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Kef
    η απάντησή μου έχει δόση σαρκασμού.
    Δεν το κατάλαβες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "Δύο γάιδαροι μαλώνουνε σε ξένο αχυρώνα" ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ. Στο κατω κάτω εαν υπαρχει σκοπιμότητα κύριε Δημοσιογραφε γραψε τα παράπονα σου σε ενα... Ταξίαρχο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το γεγονός ότι μόλις τέθηκε επί τάπητος η διακοπή της εκπομπής λόγω συρρίκνωσης δαπανών, και η απέναντι πλευρά καταφεύγει αμέσως στη συνωμοσιολογία και την επίκληση της "βιομηχανίας των αγωγών",... προβληματίζει.
    Οταν σήμερα διακόπτεται κάτι λόγω οικονομικής κρίσης, γιατί να πάει ο νούς του αλλού; Εδώ ο κόσμος χάνεται, δεν θα κοπούνε δαπάνες από παντού;
    Εκτός κι΄αν όποιοι έχουν τη μύγα, μυγιάζονται...
    Ελίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.