21/8/12

Κατάσχεση 150 εκ. δολαρίων που «ξεπλένονταν» για τη Χεζμπολάχ


Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα πως κατέσχεσαν 150 εκατ. δολάρια στη διάρκεια μίας επιχείρησης κατά τα λιβανικών επιχειρήσεων που κατηγορούνται ότι επιχειρούσαν ξέπλυμα χρημάτων για λογαριασμό της σιιτικής Χεζμπολάχ τα οποία σχετίζονταν με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.«Όπως είχαμε τονίσει το περασμένο έτος, η Lebanese-Canadian Bank διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στην διευκόλυνση του ξεπλύματος χρημάτων για οργανισμούς που ελέγχονται από τη Χεζμπολάχ σε όλον τον κόσμο», τόνισε η διευθύντρια της Υπηρεσίας για την Καταπολέμηση των Ναρκωτικών (DEA) Μισέν Λίονχαρντ, ανακοινώνοντας την κατάσχεση.
Οι αμερικανικές αρχές είχαν ανακοινώσει τον περασμένο Δεκέμβριο πως κατέθεσαν μήνυση κατά λιβανικών χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων, τα οποία κατηγορούσε πως διευκόλυναν το ξέπλυμα περίπου 483 εκατ. δολαρίων για λογαριασμό της Χεζμπολάχ, μέσω των ΗΠΑ και της Αφρικής, και σχετίζονται με το λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

Η μήνυση αυτή στρεφόταν κατά κύριο λόγο εναντίον της Lebanese-Canadian Bank και δύο χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων με έδρα τον Λίβανο, την χρηματιστηριακή εταιρεία Hassan Ayash και την Elissa Holding.Η Χεζμπολάχ από την πλευρά της διέψευσε τις κατηγορίες, τονίζοντας πως απώτερος στόχος τους είναι να «κηλιδώσουν» την εικόνα της.
http://www.kathimerini.com.cy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.