13/8/12

Δουλεμπορικό από την Τουρκία αποπειράθηκε να μεταφέρει 130 λαθρομετανάστες στο Αγαθονήσι και αναχαιτίστηκε από το Λιμενικό και την Frontex

Νεώτερα για το δουλεμπορικό που μετέφερε μετανάστες.
Τι συμβαίνει και το ΥΕΝ κρύβει την είδηση;
Νεότερες πληροφορίες: Τελικά μετά από συνεννόηση μεταξύ των Ελληνικών Αρχών της Frontex αλλά και των Τουρκικών αρχών το σκάφος που μετέφερε 130 περίπου λαθρομετανάστες επαναπροωθήθηκε στηΝ Τουρκία.
Η Τουρκία όπως είναι γνωστό πριν λίγο καιρό υπέγραψε συμφωνία με τη frontex 
Tο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την υπογραφή συμφωνία ανάμεσα στην Τουρκία και στην Frontex, με απώτερο στόχο την παρεμπόδιση της άτακτης μετανάστευσης. Η υπ' αρ. 148 ανακοίνωση της Διεύθυνσης Πληροφοριών του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:
«Στις 28 Μαΐου 2012 υπογράφηκε πρακτικό συμφωνίας ανάμεσα στην χώρα μας και στην FRONTEX. Η συγκεκριμένη συμφωνία ρυθμίζει τις βασικές γραμμές της συνεργασίας που θα αναπτυχθεί για την παρεμπόδιση της άτακτης μετανάστευσης. Με την υπογραφή του πρακτικού της εν λόγω συμφωνίας προβλέπεται η πραγματοποίηση ανταλλαγής εμπειρίας και πληροφοριών με την FRONTEX και η πραγματοποίηση κοινών αξιολογήσεων αναφορικά με τα μικτά ρεύματα μετανάστευσης. Πέραν αυτού θα μπορέσουν να αναπτυχθούν και σχέδια από κοινού με την FRONTEX τα οποία υποστηρίζει από οικονομικής πλευράς η ΕΕ».

ΩΡΑ:10:48 10/8/2012
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές  πληροφορίες, κοντά στο  Αγαθονήσι εντοπίστηκε σκάφος το οποίο μεταφέρει 130 περίπου λαθρομετανάστες.
Το σκάφος έγινε αντιληπτό γρήγορα και πριν προλάβει να αφήσει τους λαθρομετανάστες στο Αγαθονήσι το προσέγγισε σκάφος του Λιμενικού Σώματος και αυτή την στιγμή το οδηγούν προς την Πάτμο.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της Σάμου αλλά και το πρώην Νομαρχιακό Συμβούλιο είχαν πάρει απόφαση να δεχτεί το κέντρο λαθρομεταναστών Σάμου όσους λαθρομετανάστες προερχόταν μόνο από το Αγαθονήσι.
Παρακολουθούμε την εξέλιξη του θέματος από κοντά.
Πηγή: http://aegaio.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.