31/8/12

Συνελήφθησαν 13 άτομα, ύποπτα μέλη της Αλ Κάιντα, στη βορειοδυτική Τουρκία

Άγκυρα: Δεκατρία πρόσωπα ύποπτα για σχέσεις με το τρομοκρατικό δίκτυο Αλ Κάιντα συνελήφθησαν στη βορειοδυτική Τουρκία στη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης μετά την ανακάλυψη εκρηκτικών, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο τοπικός κυβερνήτης.Η αστυνομία κατάσχεσε 90 κιλά νιτρικό αμμώνιο, που χρησιμοποιείται στην κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, στη διάρκεια επιδρομής που πραγματοποίησε σε σπίτι στην επαρχία Κοτσαελί, δήλωσε ο Ερτσάν Τοπατσά, κυβερνήτης της επαρχίας, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Ανατολή.
«Δεκατρία πρόσωπα συνελήφθησαν και τέσσερα άλλα καταζητούνται στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης που είχε στόχο κύκλους της Αλ Κάιντα» υπογράμμισε.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι ήθελαν να υποκινήσουν επιθέσεις εναντίον στόχων που δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί, πρόσθεσε.

Δύο επιθέσεις με εκρηκτικά το Νοέμβριο του 2003 στην Κωνσταντινούπολη είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 63 ανθρώπους και είχαν προκαλέσει τον τραυματισμό εκατοντάδων.

Επτά άνδρες καταδικάσθηκαν το 2007 σε ισόβια κάθειρξη για συμμετοχή στην οργάνωση αυτών των βομβιστικών επιθέσεων, που αποδόθηκαν στην Αλ Κάιντα. Στόχος τους ήταν δύο συναγωγές, το βρετανικό προξενείο και ένα υποκατάστημα βρετανικής τράπεζας.

1 σχόλιο:

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.