10/7/12

Reuters: H Κύπρος προετοιμάζεται για 200.000 Σύρους πρόσφυγες

Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία

200.000 πρόσφυγες από την εμπόλεμη Συρία εκτιμάται ότι θα κατευθυνθούν προς την Κύπρο, σύμφωνα με το Reuters.Πρόκειται για το χειρότερο σενάριο τη δεδομένη χρονική στιγμή, αφού 200.000 πρόσφυγες ισούνται με το ¼ του πληθυσμού της Κύπρου.Εάν ανακύψει και τέτοιου είδους κρίση, οι αρχές της Δημοκρατίας ελπίζουν ότι η ΕΕ θα σπεύσει να βοηθήσει.
 «Δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί στη Συρία, όμως υπολογίζουμε ότι 200, 000 περίπου Σύροι θα έρθουν στην Κύπρου», εκτιμά ο Υφυπουργός Προεδρίας Ανδρέας Μαυρογιάννης.  «Εάν συμβεί αυτό, τότε θα μιλάμε για επιπλέον ζημιά, και σίγουρα θα χρειαστούμε βοήθεια», ανέφερε.Υπενθυμίζεται ότι το 2006, στην πολύμηνη σύρραξη μεταξύ Ισραήλ και Χισμπολάχ, περίπου 90.000 άνθρωποι έφτασαν στην Κύπρο, με τη Βρετανία και τις ΗΠΑ να σπεύσουν για βοήθεια αφού επρόκειτο για ξένους υπηκόους. Υπήρχε όμως και μια τεράστια διαφορά σύμφωνα με το πρακτορείο: Τότε η οικονομία της Κύπρου δεν είχε τα σημερινά χάλια.

3 σχόλια:

  1. Στα ανάθεμα, να πεθάνουν στην πείνα ! έχουν γη απο το Ιράκ μεχρι το Μαρόκο, να παν εκεί. Αν γινει τέτοιο πράγμα πρέπει να παρούμε τα όπλα οχι να κάτσουμε σαν τους κατι δειλούς παπούδες και πατεράδες μας να ανεχτούμε μια ακόμα εισβολή κρυμμένοι πίσω απο δικαιολογίες. Ο ισλαμισμός και η αραπία δεν θα περάσουν !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως σκέφτονται οι Τούρκοι να τους εγκαταστήσουν στα Κατεχόμενα, γι αυτό φεύγουν Τ/κύπριοι; Μία σκέψη κάνω.

    Βέβαια εκείνο το

    "Τότε η οικονομία της Κύπρου δεν είχε τα σημερινά χάλια"

    ίσως ακυρώνει την σκέψη μου, αν και πολλοί Τ/κ εργάζονται στην ελεύθερη Κύπρο. Όταν υπήρχε δουλειά, μάλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κύπρια μου είχε πεί, λίγο μετά την έκρηξη στο Μαρί πως ήδη αντιμετώπιζαν ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα με τους μετανάστες, ανάλογο με το Ελλαδικό. Αν σε αυτό προστεθούν 200.000... ΑΝΤΙΟ CYPRYS.

    Ιδέα μου ή ζούμε το ίδιο ακριβώς Σενάριο με μικρές παραλαγές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.