28/7/12

ΡΙΤΑ ΓΟΥΙΛΣΟΝ: Ντοκιμαντέρ της Αμερικανικής τηλεόρασης. Νέος άθλος του Ελληνικού ΥΠΕΞ !

Μεταδόθηκε στις 30 Μαρτίου 2012, από την αμερικανική τηλεοπτική εκπομπή «Who do you think you are;» (Ποιος νομίζεις ότι είσαι;) το ντοκιμαντέρ για τις ρίζες της διάσημης ελληνοπομάκας ηθοποιού και συζύγου του Τομ Χανκς, Ρίτα Γουίλσον.
Η εκπομπή ξεκίνησε με τον Αμερικανό παρουσιαστή να αναφέρει την Γουίλσον ως «παθιασμένη Ελληνίδα». Σκηνές από το σπίτι της, με την μητέρα της και άλλους συγγενείς να πίνουν κρασί και να εύχονται στα ελληνικά «εις υγείαν». Έπειτα, η Γουίλσον αναφέρει ότι ενώ γνωρίζει καλά την ιστορία της Ελληνίδας μητέρας της, δεν ξέρει καλά το παρελθόν του πατέρα της. Λέει χαρακτηριστικά «ο πατέρας μου γεννήθηκε στην Ελλάδα…δεν μιλούσε πολύ για το παρελθόν του… Ο πατέρας μου ήταν μουσουλμάνος. Γεννήθηκε το 1920 στο Ωραίο της Ξάνθης και λεγόταν Χασάν Χαλήλ Ιμπραχήμοφ».


Η Ρίτα αποφασίζει να ψάξει το παρελθόν της και έτσι να ταξιδέψει στην Ελλάδα. Την βλέπουμε να ανεβαίνει με το αμάξι της το δρόμο για το πομακοχώρι Ωραίον του νομού Ξάνθης και ύστερα να περπατάει μέσα στο χωριό. Θα πάει στο πατρικό της σπίτι. Με το που μπαίνει μέσα, δακρύζει από συγκίνηση: «Μπαμπά, είμαι σπίτι!» θα πει. Θα ανέβει στον επάνω όροφο, όπου υπάρχουν κρεμασμένα καπνά, θα μπει σε άλλο δωμάτιο γεμάτο με κρεμμύδια και σκόρδα, και τέλος, στην άδεια κρεβατοκάμαρα του πατέρα της. Θα δει τη θέα του χωριού από το παράθυρο και θα βγει από το παλιό σπίτι συγκινημένη. Ύστερα, θα συναντήσει τα ξαδέρφια του πατέρα της, ηλικιωμένους Πομάκους, που θα της δείξουν φωτογραφία του παππού της, του Χαλήλ Ιμπραχήμοφ, και θα μιλήσουν για την απόφαση του παππού της να ξενιτευτεί με την οικογένειά του στη Βουλγαρία.
http://zagalisa.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.