28/7/12

Δύο νέες σημαίες ύψωσε το κατοχικό καθεστώς στα κατεχόμενα

Δύο νέες μεγάλες σημαίες της Τουρκίας και του ψευδοκράτους κυματίζουν από χθες σε περιοχή κοντά στο κάστρο του Αγίου Ιλαρίωνα στα κατεχόμενα.
 Η τελετή ανάρτησης των σημαιών μεγέθους 6 επί 9 μέτρων, έγινε στο μέρος όπου του 1964 οι Ε/κ είχαν κατεβάσει την τουρκική σημαία και ανέβασαν την ελληνική. Η ελληνική σημαία, προστίθεται, κατέβηκε το 1974 και αναρτήθηκε η τουρκική.
 
Ο αρχηγός των κατοχικών δυνάμεων, στρατηγός Μεχμέτ Νταϊσάλ, άρχισε την ομιλία του με αναφορά στο ποίημα του πρώην ηγέτη των Τ/κ, Ραούφ Ντενκτάς «Εχω δύο σημαίες». Οι εργασίες για την ανάρτηση των δύο σημαιών, ανέφερε, ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο, λέγοντας ότι η σημαία «είναι το σύμβολο της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας ενός κράτους και η εγγύηση της ύπαρξής του.  Είναι το σύμβολο της δόξας του έθνους μας».
 
Στην τελετή παρόντες ήταν ο Τ/κ ηγέτης, Ντερβίς Ερογλου, ο «πρόεδρος» της ψευδοβουλής, Χασάν Μπόζερ , ο ψευδοπρωθυπουργός, Ιρσέν Κιουτσιούκ,  ο λεγόμενος πρέσβης της Τουρκίας, Ιμπραχίμ Χαλίλ Ακτσά, η στρατιωτική ηγεσία του ψευδοκράτους, «υπουργοί», «βουλευτές» και αντιπροσωπείες οργανωμένων συνόλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Υφίσταται μετριασμός των σχολίων.

- Παρακαλούμε στα σχόλια σας να χρησιμοποιείτε ένα όνομα ή ψευδώνυμο ( Σχόλια από Unknown θα διαγράφονται ).
- Παρακαλούμε να μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα στη σύνταξη των σχολίων σας.